Switch to full style
Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Odgovori

Slušni aparat

04 vel 2015, 00:11

Ima li tu mama čija djeca koriste slušna pomagala?

Re: Slušni aparat

04 vel 2015, 07:08

Moj je nosio, dok ga nije izgubio. Sad moramo na novi pregled, i vidjeti da li postoji način da dođemo do novoga uz HZZO jer novoga ne možemo sami platiti. Što te zanima?

04 vel 2015, 09:37

Pa zapravo sve.
Koji je aparat imao, kako ga je prihvatio, u kojim ste ga situacijama skidali, dobivaju li se baterije preko Hzzo, je li isao paralelno uz nosenje na slusnu terapiju, itd.

04 vel 2015, 12:14

Imao je Oticon Hit, HZZO ga je pokrio u iznosu od oko 70% ako se dobro sjećam. Aparat smo naručili u firmi http://www.bontech.hr/ Uzima se otisak ušne školjke, pa se po mjeri izradi silikonski nastavak. Aparatić se uz pomoć tih njihovih naprava također prilagodi stupnju oštećenja.

Slušni aparat je nosio samo u školi, jer je njegov sluh oštećen do ruba kad se uopće izdaje aparat, međutim zbog dioptrije i ADHD-a je izričito preporučen.

Aparatić je na početku bio dobro prihvatio, prije početka nošenja učiteljica je održala sat razrednika i pripremila djecu, tako da su i oni fino prihvatili. Međutim, polaskom u 5. razred su se svi razredi izmiješali zbog dolaska djece iz područnih škola, i počela su zadirkivanja. Čini mi se da se branio koliko je mogao, a onda je nakon nekog vremena odustao i počeo se sramiti aparatića. Znam da je išao u školu s njim, a vrlo često nakon nastave se vraćao bez njega, tj. bio bi u torbi. Tu smo primjenili sve - od dugačkih razgovora, do kažnjavanja ali.... Na kraju uopće nisam sigurna da li ga je slučajno ili namjerno izgubio, jer su čistačice pretražile školu a djeca dvorište (obećala sam nagradu nalazniku).

Baterije su nama bile besplatne, svakih 6 mjeseci na kućnu adresu nam je stizala doznaka za baterije, koju smo ovjeravali u HZZO i onda u Bontechu preuzimali baterije.

Nije išao na nikakve dodatne terapije, nitko nam to nije preporučio (možda to ovisi o dijagnozi, tj. razlogu oštećenja sluha).

04 vel 2015, 18:18

Hvala ti puno na iscrpnim odgovorima.

A znate li koji je uzrok ostecenja sluha?

04 vel 2015, 18:33

99% je to posljedica virusnog meningitisa (oštećenje pužnica zbog otekline).
Odgovori