Sada je: 20 svi 2026, 19:47.

terapijski pas I

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

terapijski pas I

PostPostao/la nadicab » 10 kol 2005, 23:23

Danas smo bili na razgovoru u udruga za pse vodiče na razgovoru i dogovoru za terapijskog psa za Denisa. Cijela obitelj mi je jako uzbuđena, a stariji klinci su oduševljeni.<
>Naime, na moru smo upoznali prekrasnog psa vodiča Abu s kojom je Denis bio oduševljen, čak ga je hranio iz svoje ruke . A koliko su se puta njuškali i lizali <
>Sada čekamo kraj mjeseca da se s godišnjeg vrati trener koji će onda imati s nama još jedan razgovor tako da procjeni kakav emperament psa odgovara Denisu.<
>Eto, dobit ćemo još jednog člana obitelji.<
>P.S. ja se jako bojim pasa, a naročito velikih , tako da će to biti jako do
a terapija i za mene <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: terapijski pas

PostPostao/la flower power » 11 kol 2005, 07:24

ajme kako krasne vijesti <i></i>
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrgudica1 » 11 kol 2005, 08:55

blago vama <
><
><
><i></i>
Mrgudica1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 11 kol 2005, 09:05

Baš lijepo . <
>P. 10.06.2002.<
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la larinamama » 11 kol 2005, 09:19

<i></i>
larinamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la VIPmama » 11 kol 2005, 09:57

super, nadice!<
><
>a tih pasa se stvarno ne moraš bojati, oni su za spešl namjenu proljece 2000.<
>moj mali andeo 2003.<
>ljeto 2004.<
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la vanja » 11 kol 2005, 10:04

Super super Nadice <i></i>
vanja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Pas

PostPostao/la tatjanak » 11 kol 2005, 10:50

Moja sestricna se bavila uzgojem takvih pasa. Zadnji je otisao jednoj slijepoj zeni na Hvar. Ako trebas jos nekih informacija o tim psima slobodno mi se javi, pa te mogu povezati s njom za detaljne informacije. <i></i>
tatjanak
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Pas

PostPostao/la Natasa36 » 11 kol 2005, 11:01

Meni se to čini sjajno! Joj bit će vam još veselije! Mi sijecanj 2003<
><
>Ma sijecanj 2005<
><
><i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la milanica » 11 kol 2005, 11:17

Obzirom da ce DEnis biti odusevljen,a da ces i ti svldati strah to je super... .Milana<
>[web.tockica.net/milanica <i></i>
Milana 20.07.2003
Marko 17.10.2008.
milanica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la anurkan » 11 kol 2005, 14:36

To je predivna vijest. Vidjet ces kako ce vam se uvuci pod kozu...super <i></i>
anurkan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MAJA Skopje » 11 kol 2005, 14:41

<
><
>Joj Nadice kakva vest.<
>A mozda i ja upoznam tvog psa u 10 mjesecu a? <
><
><
>Pozdrav <i></i>
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la KasiopeaM » 12 kol 2005, 22:36

Nadice, divno! Baš se veselim! To je baš specijalni odnos! Vidjet ćeš! Sad mi žao što više nisam u Zg, šetali biste ga na "mojoj" livadi! Marin 02.02.2004.<i></i>
slika
KasiopeaM
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kimama1 » 14 kol 2005, 19:46

Vidjet ćeš kako će te
zo proći strah od pasa. A tek kad skužiš kako su krasni, privrženi, vjerni, dragi <
>Ne se bojat, vidjet ćeš kako ćete se
zo zavoljeti, a tek kako će bit super za Denisa <i></i>
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la nikinola » 15 kol 2005, 12:41

Super, sigurno će puno obogatiti vaše živote, pogotovo Denisov (a i mama će se rješiti strahova). <
><
><i></i>
nikinola
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanaibruno » 16 kol 2005, 20:48

Drago mi je zbog vas. U ulazu do mog zivi Zola, pas-vodic. A u susjednoj zgradi je jedan djecak imao takodjer krasnog terapijskog psa. <
>BRUNO 21.08.2003.<i></i>
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamaleina » 19 kol 2005, 17:41

Joj bas super,javi kako se slazu Denis i pas,i kako se zove. Lea je rodjena 04.01.2005. u 18.12 h<
><i></i>
mamaleina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dunja » 24 kol 2005, 10:37

nadice baš mi je drago, pas će obogatiti Denisov život a i tvoj, vidjet ćeš, uvući će vam se svima pod kožu i postati član obitelji, moj stariji sin je odrastao uz našeg boxera i bilo je to predivno iskustvo <i></i>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one.”
Tom Hiddleston
dunja
most

PostPostao/la Qwerty030 » 25 kol 2005, 11:57

super!vjerujem da cete svi uzivati u novom clanu,narocito Denis<
> <i></i>
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ana28 » 26 kol 2005, 13:34

ma to je mrak,za Denisa <i></i>
Ana28
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 27 kol 2005, 22:52

nadice, ajde nam malo napisi sta znas o tome kakvu ce ulogu imati pas u denisovom zivotu.kuzim sto radi pas kod slijepih ljudi, a kakva je njegova uloga kod osoba s CP?<
>nama je zadnji put prof polovina najavila da kad marta pocne hodati moramo nabaviti psica za martu. marta ce ga desnom rukom voditi u setnju,
inuti se za njega. profesorica ima ideju o kojem se psu radi, al dame ubijes nemam pojma. ugpavnom mora biti jako mali i jako niskog rasta i mora biti pasmine koja ima do
u narav. znaci terijeri i ostali na
ijani ne dolaze u obzir. kod denisa se radi o nekom velikom psu. napisi malo, zanim me. <i></i>
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 29 kol 2005, 08:54

Denis ima problem percepcije i senzorike, znaci izmedju ostalog jako se protivi svemu novome. Bili smo odusevljeni sto je konacno na moru htio dodirnuti cak nekoliko puta Abu - ispocetka je isao u strasan spazam cim mu se Aba priblizila, a na kraju se usudio ispruziti rukicu i dati joj pseci kolacic .<
>Definitivno racunamo da ce to podici njegovu emocionalnu svijest, koristit cemo psa kao poticaj za vjezbanje - sada obozava stajati jer vice svima tko zeli ga cuti i gledati "Vidi kako sam velik" - znaci, racunam da ce se moci drzati za psa kada stoji, ponekad u zamjenu za loptu. Kkao ce uvijek u setnji s Denisom ici i pas, na Denisu ce biti da ljudima objasnjava da je to njegov pas - naime, Denis bas i nema neku pretjeranu zelju komunicirati s nepoznatim ljudima, strasno se zatvori kada ga netko njemu nepoznat ispituje (sto je lose kod testiranja). Definitivno racunam da ce pas povecati njegove socijalne kontakte, a ako pas bude smio ici i u skolu (ovisi o ravnateljici), on ce mu biti i zastita i poticaj da mu druga djeca pridju.<
>Moram priznati da jako malo znam o psima opcenito, pa upijam svaki savjet (Tajana ). Svi koji poznaju te pse nam vele da je to izvrsno rjesenje, pa vjerujem da je tako.<
>S druge strane,moja starija djeca su odusevljena - kcerka se nada da ce biti faca u gimnaziji, a sin da ce biti faca pred svojim frendovima (a na stranicama pise da su ti psi jako do
i i kod djece s ADD/ADHD). MM racuna da ce s njime zajednicki rolati na Jarunu ...<
>To za nasu obitelj definitivno zanci dosta promjena - tumbacije boravka, kupovine Thule za auto i ulazak u novi svijet - svijet ljubitelja ljubimaca. <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la vanja » 29 kol 2005, 09:46

Nadice, pisala sam vec kako je kod Jana pas do
o djelovao sigurna sam da ce tako i kod Denisa!<
>Kada vam stize prinova? <i></i>
vanja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la martina mama » 29 kol 2005, 23:00

avo za vas da ste se odlucli na takav korak. mi odavno vec lagano organziramo zooloski vrt u kuci, ali su do sada sve bile zvotinje koje nisu pretjerano zahtjevne. citala sam dosta o pozitivnom utjecaju zivotinja na djecu, a posebice na djecu s poteskocama. za sada iamamo veliki akvarij, kornjacu cancaru i dvije papige. kad jos dodje pas, to ce biti prava veselica. i mi smo se psu protivili jer smo time ograniceni kod putovanja, ali pokusat cemo se organizirati da pas de s nama. razgovarala sam i s prijeteljem koji cijeli zivot ima pse i on isto misli da je pas za dijete najbolji ljubimac. gadno je kod velikih pasa da ih moras isetavati par sati dnevno, a uz ovaj ritam zivljenja, to i nije lako. nama je prof polovina prdlozilamalog psa jer ce to marti biti motiv da ga u setnju vodi desnom rukom. kod hemice karakteristican hod je da zdrava strana vodi i tijelo stoji ukoso u odnosu napravac kretanja. pas bi sluzio za ispravljanje pozicije tijela. osim toga, marta ludo voli pse jer nam susjedi imaju pudlicu i kod njih najvise voli ici samo radi psa. sada je pasmotiv da sto vise hoda i vjezba, a nadamo se da ce i marti pas pomoci da lakse kominicira s nepoznatima. imamo isti problem. marta isto ne bi progovorila pred nekim koga do
o nepozna, nema tih novaca. kod psihologa pred ljeto je sve radila sta je ova zahtijevala, a nije progovorila ni rjeci.<
>o kojoj se pasmini radi? kolio ce biti star?i kad vam stize? <i></i>
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 30 kol 2005, 08:43

da, to isetavanje psa je i meni tlaka, ali su nam rekli da je dovoljno 2x dnevno da se iseta i to radi nuzde - znaci, nece trebati dugo trajati.<
>Pasmina - oni treniraju zlatne retrivere i la
adore - tj. pametni i veoma druzeljubivi psi, ali puuuno veliki. Srecom, ne jedu puno :znoj<
>Ovaj tjedan ocekujemo da nas trener kontaktira, pa cemo znati nesto vise <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mrgudica1 » 31 kol 2005, 09:21

ajoj nadice bar ga 3-4x malo prosetaj radi nuzde, ma nauceni su oni al daj si zamisli da ti nesmijes piskit vise od dva put na dan vec kad ti se netko smiluje ma budes ti njega svud sa sobom volila kad se navikenes i zavolis ga, bit ce ti ko clan kucanstva i jos jedna beba a ne samo pas sva sreca da imate veliki auto a tek kad ga krenes voditi kakti u setnju pa na kavu z
ises la
adori nisu veliki?! <
><
><
><i></i>
Mrgudica1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Webmama » 31 kol 2005, 10:15

negdje do koljena mrgudice ima i vecih <
><
>Nadice, ne
ini kad ce mu trebat duga setnja ici cemo skupa Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la vanja » 31 kol 2005, 12:38

Nadice, nije to setanje psa takva tlaka kako ti se cini, dapace...ja sam se
inula kako cu to sve jer sam pretpostavljala da ce sve past na mene, ali ispalo je da se veselim tim setnjama, posebno kad se uspijem izvuci od klinaca i z
isati sama sa Beti - bas uzivam malo se proluftati, popricati sa drugim setacima pasa, posebno rano ujutro i kasno navecer.<
>preko dana ju uglavnom izvede Jan, tako da ispadne da se seta 4-5 puta dnevno, ako je grdo vrijeme setnje su krace, kolko joj treba da obavi nuzdu, a ako je lijepo, provede dnevno i 5-6 sati vani.<
>osim toga, vas u familiji hvala Bogu ima dovoljno da zbilja ne mora sve oko psa biti tvoja obaveza <
>a ja se sjecam u Monikinim godinama sebe, stalno sam "setala psa", a u stvari pas je bio sa mnom, a ja na klupici sa deckom <i></i>
vanja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nana1971 » 31 kol 2005, 15:44

Joj, prekrasno mi je to bas pasmine koje se meni svidjaju <
>Inace do prije godinu dana ja sam bila apsolutno nezainteresirana za ljubimce, bilo kakve. Onda je zvoncica udomila malu macu (odselila k baki), pa su se folnine papige preselile k meni, a sad bih vrlo rado i psa. Al bih prije kucu Mali vrageki ti se uvuku pod kozu i ne mozes zamisliti kako si prije zivio bez njih Zvoncica 1997.<
><
><i></i>
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la nadicab » 01 ruj 2005, 08:40

pa MOnika i racuna da ce biti privlacnija deckima kada bude imala psa <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.