Sada je: 22 svi 2026, 03:34.

Downici IV

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Downici IV

PostPostao/la TalaB » 12 pro 2009, 00:54

Jan sretan ti veeeliki rođendan :joy :joy

A slijedeći tjedan i Filipu

A i Petrici našoj isto :ljubav
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 15 pro 2009, 11:36

Mi spali u onih 20% kod kojih cjepivo za kozice ne daje imunitet... da, Aina dobila kozice. I to skolski primjer prijenosa, prije 14dana imao bratic i sada dobili i ona i stariji brat. Dojencad valjda zasticena kroz mlijeko pa se ne bojimo za najmladega. Sada se samo nadam da ce radi cjepiva imati skros blagi oblik. Ali je premala da bi razumijela da se ne smije ceskati i vec je dvije ranice otvorila. :place
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 15 pro 2009, 12:14

aina je napisao/la:Mi spali u onih 20% kod kojih cjepivo za kozice ne daje imunitet... da, Aina dobila kozice. I to skolski primjer prijenosa, prije 14dana imao bratic i sada dobili i ona i stariji brat. Dojencad valjda zasticena kroz mlijeko pa se ne bojimo za najmladega. Sada se samo nadam da ce radi cjepiva imati skros blagi oblik. Ali je premala da bi razumijela da se ne smije ceskati i vec je dvije ranice otvorila. :place

ajoj... nadam se da ce proci u blaazem obliku... probaj joj navuci nekaj preko rukica (meni se Dodo nije uopce ceskao osim ako je bio u kadi i vidio kozicu na nozi ili taknekaj)...

sretno!

nas apdejt:
mi smo ljetos skinuli pelenu - sad je nekih 4-5 mjeseci kaj je samo s nocnom... jos uvijek imamo "nezgodancije" :|
trazi ici piskiti, ali mu prije toga par kapi pobjegne... taman tol'ko da moramo promijeniti gace...
sa kakanjem nemamo tolike frke... to stvarno (kuc kuc) najavljuje...

svaki drugi ili treci dan ima i u vrticu nezgodanciju... mislim da nije prehlada mjehura (ne piski nista cesce niti mu ima cudan miris mokraca)...
kak da ga dobijem da najavi prije nego kaj krene?
mislim, pricamo mi... i on kaze da nece vise u gacice (i sav se naduri pri tom), i da mora u tutu... ali ipak mu zbrise...

da li ce to s vremenom biti bolje ili da idemo na neke pretrage? :/
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 15 pro 2009, 14:41

domi mama, nije to nista cudno kad se dogadja u vrticu kad je on najvjerojatnije prezaokupljen igrom i dogadjajima oko njega. tako piskenje ostavlja za zadnji tren pa vjerojatno ne stigne na wc. to se i nama dogadjalo kad bi se marta zaigrala. oni sami moraju savladati da na vrijeme odu na wc. ono sto ti mozes kod kuce je da cim vidis kako se vrpolji, da ga odmah saljes na tutu. tako ce nauciti da mora ici na vrijeme.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 pro 2009, 19:56

inače, ostala sam šokiranama niskostima i gadostima na onom linku JL koji je neki tip pisao o djeci s pp :baba
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la DomiMama » 16 pro 2009, 17:09

nadicab je napisao/la:inače, ostala sam šokiranama niskostima i gadostima na onom linku JL koji je neki tip pisao o djeci s pp :baba

nda :/ ... postoji i neka druga vrsta hendikepiranosti ocito...
zacudo... toliko je nerealan da me nisu ni malcice pogodili njegovi komentari...
Srecica Borna 5.3.2004.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 16 pro 2009, 17:24

toliko je nerealan da me nisu ni malcice pogodili njegovi komentari...

ja isto tako - za mene tu cak ima nekoliko naznaka psihicke bolesti, fiksacije i paranoje. ali i nasilna licnost nazalost.
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swanmia » 17 pro 2009, 00:13

aina je napisao/la:Mi spali u onih 20% kod kojih cjepivo za kozice ne daje imunitet... da, Aina dobila kozice. I to skolski primjer prijenosa, prije 14dana imao bratic i sada dobili i ona i stariji brat. Dojencad valjda zasticena kroz mlijeko pa se ne bojimo za najmladega. Sada se samo nadam da ce radi cjepiva imati skros blagi oblik. Ali je premala da bi razumijela da se ne smije ceskati i vec je dvije ranice otvorila. :place

Pusice vam šaljemo da što bezbolnije prođe i da mali miš(najmlađi)ostane zdrav!!! :kiss :kiss
Imaš ovaj proizvod koji će joj goditi http://www.poxclin.com.hr/
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 17 pro 2009, 23:22

Hvala na lijepim zeljama, mogu sretno reci da nije UOPCE tesko proslo. Ipak mislim da je cjepivo pomoglo, jer je skroz blago dobila - svega 8-10 kozica, i apsolutno nikakvih drugih simptoma; niti temperaturu, razdrazljivost, nista drugo. Jedini problem je sto joj je jedna kozica bas u preponima gdje ide pelena i ta je pukla i bas se nekako gadno ugnojila. :place

BRAVO za domija - nema veze sto malo pobjegne, to ce doci s vremenom. mi smo inace nimalo blize tom cilju, iako mi u podnicku pise gda tuta... danas sam joj skinula pelenu da se ta ranica na preponima malo lufta, i odmah je otrcala nasred sobe, cucnula s knjigom i pokakala se :p onda sva sretna me gleda. zna ona sto radi, ali kako jos uvijek nista ne prica nemoze mi dati do znanja sto treba :(

a sto se tice ovoga - :bor
danas sam dozivjela kratkotrajni zivcani slom.
trebam krenuti s dvoje djece u zagreb. sve spakirala, auto upaljen pred vratima, bebu i sve torbe smjestila, vracam se po ainu a ona stoji u kapu i kaputu u dnevnom boravku kraj bora s jednom rukom na granu. vidi me na ulazu i nasmijesi se vragolasto i SVOM SNAGOM potegne bor. :strah
bor se srusi sve oko nje, na sto komada se rasprsnu ukrasi, i okrene se lonac s vodom u kojem je bor bio smjesten.

slegne prasina, i ona me gleda s ogromnim ocima, zna da je napravila ogromno sranje i ceka moju reakciju. :loce

bacim dva rucnika na lokvu vode, zgrabim vrazicku malu, strpam ju u auto sjedalicu i gas (a tresem se cijela :lol ). zovem MM, "Dragi, nesto te veselo ceka pod borem kada se vratis s posla, vidimo se za dva dana. ciao!" :rolf
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la swanmia » 17 pro 2009, 23:42

Drago mi je što su kozice bile blage :kiss

A za Aininu vragolastu avanturu,mogu reći samo :rolf :rolf :rolf
Podsjetila ma na moju Miu vragolanku,vrlo dobro znam kako taj vragolasti pogled izgleda,tako nam je letio cijeli nedjeljni ručak sa stola,bor također prošlog Božića,ladica sa priborom za jelo,lončanica sa prozora,moja unikatna lampa........uh,ne znam što je slijedeće :zivili
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 18 pro 2009, 12:57

ufff, ja moram priznati da bi moja prva reakcija bila "Da- po guzi"
svaka čast da si se uspjela suzdržati
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la DomiMama » 18 pro 2009, 13:36

hehe... zato mi imamo neki mali umjetni bor koji se pozicionira na ormaru... i nema opasnosti od rusenja :D

mogu misliti facu TM kad je dos'o doma :lol

btw... zvala me socijalka... dobili smo invalidninu... eto. pokrivamo logopeda mjesecno.
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sretnamama32 » 18 pro 2009, 14:52

aina.....i od mene svaka čast za reakciju, ja mislim da bi ja :strah
moja Leticija još nije imala takvih dogodovština, al vidjet ćemo dal će ove godine bor ostat na mjestu.

domimama......super za invalidninu, drago mi je da ste uspjeli.
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 19 pro 2009, 17:37

Pa.... nisam bas savrsena, priznajem da sam ju do auta vodila za uho :oops:

A TM se izvukao; svekrva navratila po njene ljestve pa je naisla na taj kaos pa se smilovala i sve pospremila i usisala. :)

Domimama bravo za invalidninu, bas mi je drago. To je odluka drugostupanjske komisije jel tako?
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la camelia » 19 pro 2009, 23:41

Domi....dobili invalidninu?Ma super al nemrem vjerovati da se i to dogadja.Pa kaj ste radili da ste je dobili?Daj neki savjet! :)
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 20 pro 2009, 18:57

@aina - nope. prvostupanjska komisija.
@camelia - predala sam zahtjev za vjestacenje za osobnu invalidninu. dosli smo na komisiju - psihologica je cijelo vrijeme kimala glavom u stilu: a po kaj ste vi dosli? osobnu invalidninu? nije to za invalidninu, kao on je dobar. pa sam rekla da je dobar za downica, ali da se ocito vidi razlika do opce populacije, tj. djeteta urednog razvoja. rekla sam da ne koristim niti jedan drugi vid pomoci (osim patronaze iz slobostine). da placam logopeda... i da cu ici na tuzbu ako ne dobijem :p Doktorica (Reganica) je bila super - u biti smo isli na njegove slabosti (nocna pelena, ne skace, ne trci, gruba motorika mu je opcenito losija pa treba pomoc u svemu)... socijalka nam je bila rekla da imamo dobra primanja... pa sam rekla da ne trazim socijalnu pomoc i ponovila ono sve kaj i psihlogici...

uglavnom onda me zvala moja socijalka neki dan i rekla da ce mi poslati rjesenje i da je pozitivno rijeseno i da je u punom iznosu jer ne koristim neka druga prava (tipa SRV ili nesto slicno)... i da odem jos i predati zahtjev za uvecani DD jer da on ne ovisi o primanjima (ali svejedno nikako da ne nosim PK kartice u Zajinu, cak i ako me traze :p )...

eto...

btw... danas smo bili na snijegu vani (spartanske metode rjesavanja zacepljenog nosa - vec se dva jutra budi totalno zastopan, jutros je imao temp. :/ ) ... i moram reci da je puno bolji nego prosle godine... radi grude... hoda po ugazenom snijegu, hoda po dubokom snijegu... zna se drzati na sanjkama... 2 × ga je B pogodio grudom u lice :roll: bio se nadurio, ali nije bilo drame, drugi put je samo dosao do mene i rekao: mama, brisi me... i otisao mu onda vratiti...

nemrem vjerovat da ce se preksutra sve rastopiti :(
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 21 pro 2009, 12:28

Bas mi je drago! Sada znam se postaviti kada nas konacno pozovu na komisiju. A jel puni iznos ili umanjen radi vrtica? Nama je rekla da ako uspijemo dobiti da ce biti upola manje radi vrtica - 480kn.
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 21 pro 2009, 12:55

aina je napisao/la:Bas mi je drago! Sada znam se postaviti kada nas konacno pozovu na komisiju. A jel puni iznos ili umanjen radi vrtica? Nama je rekla da ako uspijemo dobiti da ce biti upola manje radi vrtica - 480kn.

nije nam smanjen iznos jer ne koristim SRV ili nesto slicno...
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 24 pro 2009, 20:04

Svima zelim sretan bozic!!! :xwindow neka vam je veselo kako i nama!

nama je stvarno sve krasno ali ulazimo u 5. tjedan zivot s kozicama: sada je najmanji dobio. nista od te price da dojenje stiti :alc nasa 4 mala gubavca su lijepo skolski prenijeli i izredali se s najstarijeg na najmladeg :) sreca je sto nitko nije imao bas teski slucaj. pozdrav i uzvijate svi :bor :cizmica
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 28 pro 2009, 19:56

Svima sretne i blagoslovljene blagdane i uzivanje uz najmilije.

Mi smo uzivali jer smo konacno malo vise bili zajedno.

Inace u utorak smo imali Bozicnu priredbu u skoli, u dvorani i bilo je prekrasno, a mi ponosni na naseg Filipica neizmjerno. Imali su dvije tocke i u obje je sudjelovalo, prekrasno je jer su uvijek sva djeca ukljucena. U drugoj tocki su plesali uz pjesmu Od Bozica do Bozica, prava koreografija, prvo su bili u cetri reda pa plesali, pa pljeskali, pa mahali dok su se okretali i onda kaubojac. Filipic je bio jako, jako sretan, vesel, smijeh nije silazio s usta, a veseli poklici su se culi kroz cijelu dvoranu. A njegova djeca, fantasticna, pomazu mu ako treba, podsjecaju ako treba, a on ih kopira u svemu. Ovo im je vec 6. priredba u godinu i pol. Imali su 3 priredbe u razredu (priredba svaka je trajala bar 25 minuta) te 3 na razini skole (po dvije tocke uvijek).

U skoli mu je vec bilo tesko zadnje dane, bas nije bio oran za ucenje, ali za vjezbanje za priredbu uvijek spreman.

Sutra idemo po knjizicu u skolu i sav je sretan sto ce biti sa svojom djecom. Bas mu nedostaju.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la Dinkic » 28 pro 2009, 20:27

E sad ono malo losije, mi smo odbijeni za invalidninu od drugo stupanjske komisije, i sad nam je ostao jos upravni sud.

A novo vjestacenje imamo opet u svibnju 2010.

Najzalosnije mi je u svemu kad u objasnjenjima lijecnice skolske medicine kod koje smo bili na vjestacenju na moje komentare na njihov nalaz koji je bio pun pogreska (ni medicinski dio nisu prenijeli kako treba) napise pa sto se mi uzbudjujemo kad bude imao umjerenu metalnu onda ce mu oni sigurno dati i da se kao strpimo.

Prema mojim saznanjima (iz cijele RH) i stava MZSS (bitno im je funkcioniranje osobe, a ne dijagnoza) tko god je od DSa dobio invalidninu imali su nalaz koji je ili imao kombinaciju laka/umjerena ili cak samo umjerena. Stoga bez obzira kako je Domimama bilo vama na komisiji netko je negdje morao nesto slicno dodati da bi komisija mogla odobriti invalidninu. Mozda u samom nalazu i misljenu necete to bas vidjeti po dijagnozama. Pa tako imamo situacije da su nalazi i misljenja skoro isti, a da jedni dobiju ivalidninu bez ikakvih problema, a drugi ne. Mi smo u nekoliko navrata sakupljali nalaze i pokusavali utjecati na promjenu statusa nase djece, no nije daleko otislo, nazalost.

Nikakve motoricke teskoce kod nase djece nisu prolazile. Imamo djecu sa srcanim manama, ni to im nije bilo priznato da bi dobili invalidninu. Situacija s invalidninama je najgora u Zagrebu, Osijeku i Splitu za nasu djecu. U svim drugim mjestima dobivaju invalidninu bez problema. A vjestacenja imaju jedno do dva u 15 godina. A mi u Zagrebu svako malo, katastrofa.
Pisali smo dopise na Pravobraniteljicu za djecu. Oni su probali pritiskati MZSS, ali nista od toga.

Ovo oko pune invalidnine, ako se ne radi skraceno prvi put cujem, no dobro je znati.

Sto se tice djecjeg doplatka, nitko roditelje djece s pp nesmije traziti podatke o placi, jer nasa djeca idu po drugom kriteriju. Kako Domimama sada imate invalidninu za Domija onda je to vrlo jasan postupak. Predaj dokument Nalaz i misljenje te rjesenje o invalidnini i ispunjen formular. Ako nekome slucajno padne na pamet da te trazi placu onda odi odmah kod njih i trazi sefa ili referenta koji je dobio papire.

Ja znam za sada za dvije mame koje imaju djecji doplatak za djecu, koje rade puno radno vrijeme i djeca nemaju invalidninu. Naime socijala je dala mirovincima "preporuku" da djecji doplatak (uvecani) mogu dobiti samo djeca koja imaju ivalidninu, potrebu za povecanom brigom te da roditelj ili radi 4 sata ili je uzeo produzeni porodiljski. No ako se pogleda zakon o djecejem doplataku i pogleda u nase nalaze i misljenje, te ako pise da se radi o trajnom ostecenju onda se moze natezati s mirovincima i dobiti.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la aina » 29 pro 2009, 09:54

Dinkic, cestitke Filipu na bozicnoj priredbi! Mogu zamisliti ponos i radost! Ainu smo odveli na bozicnu predstavu pa kada je gledala svu tu djecu oci su joj bili kao tanjuri a osmijeh od uha do uha (osim kada se krampus pojavio).

Mislim da apsolutno imas pravo da su drugaciji standardi u Zg i izvan. ja jos uvijek cekam poziv na komisiju ali mi je socijalka rekla da kao da nece biti problema. Ovo je manji grad, i nigdje nisam jos vidjela dijete s DSom ali je rekla - pa moja druga djeca s DSom su dobila - sto znaci da ih ima i da dobivaju invalidnnu.

Drugi update - prerano sam govorila za bebu, dobio bas jaki slucaj kozica i sekundarnu infekciju i mucimo se. Cak sam i ja sada dobila na celu dvije kozice iako sam prebolila kao mala. Unbelievable.
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 30 pro 2009, 22:12

tipicne situacije kod nas...

http://www.23hq.com/aina3/photo/5241439

nisu bez razloga zvane "terrible twos"
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 31 pro 2009, 10:28

koji komad :D

Dodo je postao spavalica :zzz u zadnje vrijeme... ujutro ga budim (sad su kod bake na cuvanju obojica) a on: "pusti meeee, nisam gotov!"
pa onda oblacenje i onda bi se on nosio po stepenicama dolje (ljencina mala) i onda ja obicno imam ispriku (kada nosim njihove ruksake, laptop i slicno): ne mogu imam puno stvari... jutros me pogleda... "mama nemash puno stvari, a? samo dva?" :dada (imala sam torbicu i malu jednu vrecicu) i ruke prema meni...

Sretna Nova svima!!! dobro se napapajte i provedite! :mah
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 31 pro 2009, 10:33

Dinkic je napisao/la:Najzalosnije mi je u svemu kad u objasnjenjima lijecnice skolske medicine kod koje smo bili na vjestacenju na moje komentare na njihov nalaz koji je bio pun pogreska (ni medicinski dio nisu prenijeli kako treba) napise pa sto se mi uzbudjujemo kad bude imao umjerenu metalnu onda ce mu oni sigurno dati i da se kao strpimo.

Prema mojim saznanjima (iz cijele RH) i stava MZSS (bitno im je funkcioniranje osobe, a ne dijagnoza) tko god je od DSa dobio invalidninu imali su nalaz koji je ili imao kombinaciju laka/umjerena ili cak samo umjerena. Stoga bez obzira kako je Domimama bilo vama na komisiji netko je negdje morao nesto slicno dodati da bi komisija mogla odobriti invalidninu. Mozda u samom nalazu i misljenu necete to bas vidjeti po dijagnozama. .

dobili smo sifre: F82, F80 i retardio psyhomotorica
tjelesna ostecenja: čl. 30, st 2 i čl. 34
oštećenje zdravlja: čl. 37 st. 2 + podprosjećno psihomotorno funkcioniranje
+ prijeka potreba pomoci i njege u punom opsegu zbog ovisnosti o pomoci druge osobe u svakodnevnom funkcioniranju čl. 44 st.1
promjena u zdravstvenom stanju je privremena i moramo na ponovo vjestacenje u studenom 2013.
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 17 vel 2010, 18:12

spali mi na kraj druge strane...

kaj ima? kak ste?

mi se vratili sa skijanja pa bili malo smrkavi i kasljucavi pa je baka servis radio u punom pogonu. Ovaj tjedan je bio povratnicki u vrtic. malo se bunio u pocetku, ali je ok...

i dalje punom parom logoped (sad imamo kombinirano logoped/radna u trajanju od 60 min). Dodo jako voli novu tetu (Na)taliju - radnu terapeuticu. cetvrtkom i dalje engleski... u autu pjevamo pjesmice i ponavljamo sa CD-a.

Borna i dalje po kuci glume ben 10 ili koji crtic je po rasporedu taj dan...

malo na kompjuteru na larinoj igraonici ponekad bojamo Doru...

jucer je bio Jozo Bozo u vrticu... vecer prije je bio razgovor oko predstave (i inace ne voli vrticke predstave jer je prevelika gungula) i onda je samo ponavljao: "ne boji se Joso Boso. joso boso dobal. ja cu mahnuti joso boso. pa pa joso boso"... svejedno nije bio na kraju na prestavi. bojao se bez obzira na selfpripreme. :p

imamo 4,5 g... visoki smo oko 100 cm (robica nam je vel. 4)... imamo nogu br. 27... imamo oko 15kg...

stalno bi se nesto prepirao... i tak... veselo je... :mrgreen
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sretnamama32 » 18 vel 2010, 08:53

evo i nas da se malo javimo.... :mah

mi smo bili malo bolesni u zadnje vrijeme, pa bili i u dnevnoj bolnici u zaraznoj, pa pili antibiotik, ali na sreću nije ništa strašno, neka viroza u kombinaciji s bakterijskom infekcijom respiratornog trakta.
sad smo već super.
inače Leticija je ko mali zvrkić, samo piči uokolo, dirala bi sve ono kaj ne smije, crtići su joj na prvom mjestu, sad smo s fifi prešli na roarya.
kaže mm sav ponosan, na tatu je voli aute... :vozi :mrgreen
malo nam se ova zima odužila, pa smo više manje doma, jedva čekam proljeće da može u parkić.
i mi smo redoviti kod logopeda i na radnoj, i lijepo radimo i s tetom defektologicom.
voli čitati slikovnice, sad je počela i samoinicijativno šarati, što do sad nije bio slučaj. počela je na veliko brbljati, ali uglavnom su to prva dva slova neke riječi, ali trudi se i to mi je jako drago.
ja joj stalno jasno i glasno ponavljam riječi i pokazujem u slikovnici i vidim da sve kuži, ali joj je teško izgovoriti. u stanju je zvati "mama" i "tata" sto puta ako treba dok je ne pogledamo i ne pitamo što je bilo, onda ona pokazuje i pokušava reći šta želi.
obožava djecu i društvo, trebala bi uskoro krenuti u vrtić. veseli se seki, daje pusu seki u trbuhu i draga je. :srca
jedva čekam da dobije društvo, mislim da će obožavati seku, jer već sad kad je spomenemo ona ima osmjeh od uha do uha i sva se veseli.
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 26 vel 2010, 13:54

svima pozdrav, drago mi je cuti da su svi dobro!

i mi smo stalno u guzvi tako da ne stignemo se javiti uopce!

jucer smo imali "komisiju" CZSSa, ali je bila samo psihologica, kod dr idemo odvojeno su nam rekli. trajalo je 10 min maksimalno, 4 "testa".

prvo pitanje: daje aini casu i kaze joj da stavi casu na drugom kraju stola. aina stavi casu na usta kao de ce piti. dakle nije shvatila.

drugo pitanje - donese tri kocke i kaze joj da slozi toranj. ona uzme jednu kocku i lupa na drugu. kaze psihologica da je ovo "djelomicno" shvacanje.

trece pitanje - pokaze joj da stavi kocke u salicu. aina shvati i stavi kocke u salicu.

cetvrto - listaju knjigu i gledaju slicice i trazi od nje da ponavlja rijeci. aina par sloga brblja kao ba i ka ali ne rijeci tipa "vuk, baka, lovac, crvenkapica"

i to je to, gotovo s psiholoskim testom. kazem joj da trazim logopedski tretman. ona odgovori nemamo vas gdje slati. gotovo, dovidenje, javit cemo se.

neznam uopce sto bi mislila. proslo je prije nego sto sam se uopce snasla joj objasniti sto trazimo i sto nam treba. ocekivala sam da ce mi pitati o aini i da cu tu obrazloziti - ali je samo rekla hvala sto ste dosli, dovidenja. malo sam zablesila od iznenadenja. pa onda u hodniku lupala glavom u zid kako sam smotana. :/
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bosancero » 27 vel 2010, 09:06

Sprema li se sto za 21.03?
bosancero
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 27 vel 2010, 20:29

aina, užas, takvim "stručnjacima" treba oduzeti licencu :ne :baba
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.