Sada je: 22 svi 2026, 04:32.
Moderator/ica: nadicab

IRENA je napisao/la:Zapravo je žalosno da se situacija u kojoj smo zakonom primorani ići vještačiti našu djecu ne iskoristi za nešto korisno - za kvalitetan pregled liječnika , za kvalitetno psihologijsko vještačenje .. iz kojeg ( osim ostvarivanja odredjenih prava) može proizaći i nešto korisno za dalji rad i napredovanje naše djece.( npr logoped bar x tjedno) ... Zapravo .. ovako kako "funkcioniraju" komisijski pregledi ... bi trebalo biti dovoljno da se dostavi već postojeća dokumentacija a ne da se maltretira djecu i roditelje da osobno pristupaju " pregledu"... , pa nek u 10 min "vještače" papire a ne klince...
Ovako nas samo izvrgnu osjećaju mučnine...naš zadnji "pregled" komisijskog psihologa bio je unplugged- naime nestalo struje pa je Jan premetao kocke " u mraku".....
Sad nam predstoji slijedeći .. i već mi je muka...

)

Jel to inace tako dugo traje? Zvala sam vec dva puta i nista neznaju. Pozdrav svima!
aina je napisao/la:Komisija nam je bila prije mjesec dana i jos uvijek nista nismo culi. Jel to inace tako dugo traje? Zvala sam vec dva puta i nista neznaju. Pozdrav svima!

dobili smo sifre: F82, F80 i retardio psyhomotorica
tjelesna ostecenja: čl. 30, st 2 i čl. 34
oštećenje zdravlja: čl. 37 st. 2 + podprosjećno psihomotorno funkcioniranje
+ prijeka potreba pomoci i njege u punom opsegu zbog ovisnosti o pomoci druge osobe u svakodnevnom funkcioniranju čl. 44 st.1
promjena u zdravstvenom stanju je privremena i moramo na ponovo vjestacenje u studenom 2013.

aina je napisao/la:dobili smo sifre: F82, F80 i retardio psyhomotorica
tjelesna ostecenja: čl. 30, st 2 i čl. 34
oštećenje zdravlja: čl. 37 st. 2 + podprosjećno psihomotorno funkcioniranje
+ prijeka potreba pomoci i njege u punom opsegu zbog ovisnosti o pomoci druge osobe u svakodnevnom funkcioniranju čl. 44 st.1
promjena u zdravstvenom stanju je privremena i moramo na ponovo vjestacenje u studenom 2013.
Evo nadovezujem se na domimamu. Doslo nama nalaz, dobili smo sifre: Q90, F80 i F90 i zaostatak u psihomotornom razvoju. Tjelesno ostecenje cl 30, mentalno ostecenje cl 35 st 3 al 1(LMR) + potreba stalne pomoc i njege zbog gore navedenih ostecenja. ponovno vjestacenje s navrsenih sedam godina. Eto na kraju nismo ni toliko dugo cekali, proslo je 4.5 mjeseci od kada sam predala zahtjev. Dinkic, bas mi je zao, nije fer sto nekima to ide brzo a drugima se vuce u nedogled i gnjave se.

sunce mamino. obozavaju se medusobno, nema uopce ljubomore, znaju se pokefati, ali su stvarno mali andeli 

)

bosancero je napisao/la:
Fotografija sa smotre INKAZ.

Znamo da ce nam je ukinuti, ali se bojimo da cemo morati vratiti ovo sto su nam isplacivali u zadnje tri godine. Je li netko imao ovakva iskustva i sto se dogodi kad oni zaborave napisati rjesenje?
Je li invalidnina osnova za djecji doplatak ili moze i samo teze ostecenje zdravlja?

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.