IRENA je napisao/la:aina - i moja će cura uskoro 3. - nema DS ali i dalje ima pelenu - osnovni razlog : kao i tvoj - moja prezaposlenost da se toga prihvatim kako spada , ima i njene tvrdoglavosti - moja ode kakati s pelenom u kupaonicu - i ne da da joj za to vrijeme ulazimo unutra... i onda dođe smrdljiva k nama i makar svi urlamo "smrdiiiiš" ona teko onda ne da presvući se već nam ponosno smrdi i dalje...![]()
Jan je izašao iz pelena s nekih - 5,5g - mislim...
A ovo kad opisuješ kako aina sada razumije "Stoji tu i cekaj me" - ja ti mislim da te ona i prije razumjela - al te sad odlučila i poslušati...
Ja kao laik dosao sam do zakljucka kako pampersice koliko koriste toliko i stete.
Nama kao roditeljima koriste jer je sve komfornije. Ne moraju se pelene prati nakon svakog pisanja dijete je duze u jednoj peleni.
Za dijete. dijete nema osjecaj neugode nakon obavljene nuzde jer pampersica upije mokracu i ona ne nagriza kozu. No s druge strane dogadja se upravo ovo. teskoca pri odvikavanju od pelene sto je normalno jer je pelena djetetu nseto sto mu ne smeta nego mu koristi. Samim time dogadja se kod dosta djece da ne nose pelenu dok ne moraju obaviti nuzdu. Kad dojde vrijeme nuzdi ono umjesto kahlice trazi pelenu. Jer na kahlici sjedi pa ju rub zulja pa se mora naprezati da izbaci sadrzaj van dok u pampersicu to obavi vrlo lako mozemo reci u trku. Zato odvikavanje od pampersica ide puno sporije i teze nego od platnenih pelena. Jer kad djete ima platnenu pelenu i kad obavi nuzdu ona ga grize i stvara osjecaj nelagode te kad dojde na kahlicu ono osjeca olaksanje i lakse prihvati kahlicu umjesto pelene. iz gore napisanog proizlazi da bi djecu trebalo prvo priviknuti na platnenu pelenu te bi onda prelazak na kahlicu bio puno brzi. Strucnjaci ispravite me ako sam u krivu.

mislim, stvarno, samo dvoje, ccccc
i vice mu: a daaaaj Bojna nemoj mene!!!

) i teta ga je onda nosila...

) koji isto imaju DS, da je povezana s svojom zajednicom.... To moze samo u Zagrebu... Kada malo odraste dogovoriti cemo neka redovita druzenja mi s foruma....
veliki grad moze biti i malo okrutan za djecu jer nisu toliko povezana s svojom okolinom i drugom djecom - betonska djungla. Ovdje su djeca stalno vani po ulici i sumi i stalno su skupa i svi se medusobno poznavaju i ako su roditelji brizni teze nekako dode do okrutnog zadirkivanja.... ali mozda je to samo moja percepcija.