03 tra 2009, 19:46
Mammamia je napisao/la:Plava je napisao/la:Evo dižem topic...
Domi nam sve bolje napreduje skupili smo nekoliko novih riječi: tata, teta, Gia-Gita, tik tik -kucanje srca, maj kiki-moj kiki, aj-kaže za sebe (ja), la la la-kad pjeva... Super je u vrtiću i na svim mogučim vježbicama, sve odrađuje maksimalno dobro.
Sve češće traži da mu pustim klasičnu glazbu i naravno svoje dječje cd-e. Uz svaku pjesmu pleše drugačijim stilom i ritmom, a uz klasičnu glazbu se skroz zanese ponekad digne i ruke pa izgleda kao da dirigira .
Čini mi se da je Domi u zadnje vrijeme baš puno napredovao.
bebaimama je napisao/la:želimo s vama podijeliti radosnu nam vijest. Naša srečica Lara je jučer propuzala s punih 20 mjeseci, ako se to može tako nazvati jer je još nesigurna i nekako povlači noge zajedno kao zec.....ali to su tek počeci....gdje nam je kraj.![]()
(super su ovi smajlići)
To stvarno je radosna vijest!![]()
Mi smo jučer bili na međunarodnoj konferenciji fizioterapeuta koja se održava kod nas u Zadru. Zvala nas je Margaritina terapeutica iz vrtića da im za jednu radionicu na kojoj Otto Bock predstavlja neke svoje proizvode treba nekoliko djece pa je mislils da bi bilo dobro da jedna od njih bude i Margarita. Sve je bilo super i svi su bili oduševljeni kako je slatka i umiljata sve dok nismo trebali "nastupiti". Trebala sam je poleći na strunjaču da se vidi kako leži bez ikakve potpore, tu je ona naravno počela urlati. Prvo je složila facui onda krenula. Naravno da se nije puno moglo učiniti, htjeli su predstaviti Squiggles Early Activity System koji pruža dobru potporu u raznim ležećim položajima, ali to baš i nije išlo, tako da smo prešli na terapijski stolac Squiggles koji me je osobno oduševio. Radionicu je držao neki Irac i bilo mi je smiješno kako se Mardži umirila i lijepo sjedila, čim joj se on makao iz vidokruga (ne voli baš nepoznate muškarce, pogotovo kad niti ne razumije što govore). Kad god ga je ugledala, počela je plakati, kad se on makao, ona bi se umirila. On je odmah shvatio da njega ne voli pa se držao podalje koliko god je mogao, a publika se fino zabavljala na račun toga
. Probali smo i stajalicu koja po mom mišljenju još nije za nju, ali mi se isto sviđa. Probat ću staviti link gdje možete pogledati ova pomagala. O cijeni na žalost ništa ne znam, ali je sigurno astronomska.
![]()
Nisam uspjela staviti link, što ćete, nije žvaka za seljaka!Uglavnom, Mardži je zabavila publiku, probali smo odličan stolac i slikali su je za novine, tako da će biti zvijezda.
03 tra 2009, 21:34
03 tra 2009, 22:50
znam ja dobro kakav je to osjecaj, mi smo ga cekali tocno 3 godine!da ne govorim o nasem strahu dal ce se ikad i dogoditi..zato samo naprijed!
no ti drugi slucajevi su nazalost rijedi..
04 tra 2009, 00:23
04 tra 2009, 13:44
.
Prva je bila na zamjeni i nisu joj produžili ugovor, druga je tražila da ne mora dolaziti u grad, jer živi van Zadra pa joj je lakše obilaziti pacijente koji su bliže njoj, i evo ova treća, koju je Mardži najviše voljela i kod koje skoro uopće nije plakala (osim u četveronožnom) ide na trudničko.
Samo se nadam da će i novu tetu vježbalicu dobro prihvatiti. Uz sve ostalo, još nam je dosadašnja terapeutkinja rekla i da u 12. mj. ističe ugovor njihove kuće s hzzo i da ga neće produžiti nego da idu pod privatno osiguranje, a nitko još ne zna što će to značiti za nas. U Zadru su oni jedini koji imaju patronažnu službu za fizikalnu.
Bojim se da ćemo opet morati ići u bolnicu na vježbe, no to je još daleko pa se do tad svašta može dogoditi.
05 tra 2009, 22:29
pa smo u čast jajima ispuhali jeno i napravili zeca...sa defektologicom...
.
06 tra 2009, 21:48
07 tra 2009, 08:48

Teško mi je to zamisliti na Goljaku
07 tra 2009, 12:33
29 tra 2009, 22:57
kad bi netko prosao kraj njega,malo bi ga popipao,primio oko vrata i zagrlio
kako slatko! ne mogu vjerovati da je i taj dan dosao..
pa sad stalno govori 'mama,a sta ti najvise volis jesti?'..'mama,a sta si zaboravila?'..i tako,stalno nesto..neki dan me pitao u trgovini 'mama,a kako se zove ova trgovina?' a ja sam rekla 'ne znam,neki outlet'..a veli on meni 'mama,ti nemas pojma!'..bila sam tako sretna sto je rekao gramaticki kako treba a jos i tako smijesno..za to je ipak bio potreban malo visi stupanj razumijevanja i misljenja..od srece sam vrisnula od smijeha nasred trgovine..heheh..ljudi oko mene su bili blago receno zacudeni heheeh..da,to je bila trgovina s tenisicama..i onda mi je jos rekao 'mama,ti kupujes nove tenisice jer su ti tijesne'
30 tra 2009, 06:43
, malo glasne malo tihe, ma slatkica jedna, sve on kuži.
05 svi 2009, 07:50
nadamo se da će uskoro ozdraviti.
23 svi 2009, 23:03
24 svi 2009, 19:26

24 svi 2009, 20:34
25 svi 2009, 10:03
25 svi 2009, 11:40
, on je faca koja ide na vikend bez staraca
.
27 svi 2009, 09:55
Ovog puta smo se još ranije digle, bila je u vrtiću, vježbala je, bila je umorna i zaspala je u roku od 15 minuta (što je za nju super brzo). E, ali joj je onda sestra morala popraviti kapicu, i ona je, naravno otvorila okice. Onda sestra, umjesto da joj se izgubi iz vidokruga dok zaspe (a zaspala bi za minut, samo da nju nije vidila) čekala je tamo i još razgovarala s doktoricom, doduše jedva čujno, ali za moju zvrkicu to bilo dovoljno da ih počne tražiti i da ne spava. A imam osjećaj i da je sestri zapravo to pasalo, jer je vani već crugo dijete zaspalo s kapicom na glavi pa su nas poslali van dok njega ne snime. Poslije smo opet pokušali, ali moja Mardži neće više zaspati koliko god da je umorna ako je već odspavala bar 10-15 minuta (a toliko je otprilike prošlo dok joj sestra nije popravila kapicu) i ako joj se taj san prekine i uspije se skroz razbuditi. Zaspla mi je tek navečer u normalno doba, iako je bila neopisivo umorna i zijevala je svake dvije minute.
Sad smo sdoktoricom dogovorili pregled bez obzira na to što nismo snimili eeg pa ćemo ga snimiti kad uspijemo. Uz ovakve uvjete nikad.
27 svi 2009, 10:35
.
27 svi 2009, 11:50
27 svi 2009, 21:47
...obukla sam Domiju bijele hlačice i kariranu plavu košulju...bio je sav važan, samo se je namještao kako bi se što bolje pokazao. U vrtiću ga je dočekala njegova teta i ja sam ga doslovno ugurala kroz vrata i zbrisala van samo da on što prije prihvati novu situaciju. Zatim smo se mm i ja i naša teta defektologica posjeli na male stolice i "sakrili" među roditeljima kako bi Domi mogao uči a da nas ne primjeti. Ubrzo je kolona djece ušla u sobu i priredba je započela. On se samo smješkao i gledao zbunjeno oko sebe...ma bio mi je predivan pa su mi i suze poletjele
. Počeo je ručicama oponašati djecu koja su plesala i pjevala i ponekad je i otvarao usta kao da i on pjeva i naravno samo se smješkao. U nekim trenucima mi se učinilo kao da traži među roditeljima mene ili nekog poznatog ali ubrzo je opet usmjerio pažnju na djecu i pjesmu. Ja stvarno neznam što se meni dogodilo u tim trenutcima, ali neka svojevrsna blokada osjećaja, sada kada se sjetim svega samo mi cure suze. Kada je završila priredba pojurila sam do njega i čvrsto ga zagrlila jer u tom trenu mi je samo trebalo moje djete na rukama u zagrljaju.
28 svi 2009, 08:40
28 svi 2009, 08:50
28 svi 2009, 15:17
28 svi 2009, 23:48
29 svi 2009, 00:24
slicno sam i ja reagirala prosle godine kad je adrian glumio misa u predstavi u kazalistu tresnja s djecom iz male kuce..imao je jednu recenicu a ja sam zaplakala od ponosa i srece
predivan trenutak..
29 svi 2009, 06:38
. Znam da ste umorne obje, a to je tek početak, valjda će ljeto biti dovoljno da nakupite snage za dalje. Mi tek krećemo sa školskom pričom, jučer sam konačno predala sve papire u školu i sad je valjda to gotovo. Rekli su mi da će biti mali razred i nadam se da će to dobro funkcionirati.
29 svi 2009, 15:29
prekrasno mi je bilo to citat, bas se krasno snasao u vrticu i napredovao..
29 svi 2009, 17:08
, da pogasi sve svjećice s najljepšim željama i naravno da se dobro zabavite.
29 svi 2009, 17:11