Sada je: 22 svi 2026, 05:33.

Downici IV

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Downici IV

PostPostao/la gabica-žabica » 06 pro 2010, 11:39

:kiss Dobrodošle, jedva čekamo da vas upoznamo.Mi se sada osjećamo kao da smo "stare forumašice" i znamo da je prvo predstavljanje najteže.Piši nam o svojoj :srca srećici
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 06 pro 2010, 12:51

Hajde curke javite se bez straha.Ja se slabije snalazim na kompj. pa sam prvo predstavljanje fulala i otišlo je drugdje a ne u Downiće. :hahaha
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 06 pro 2010, 13:59

fancy i njenoj prekrasnoj curici veeeeeeliki zagrljaj od moje Gabice i mene :hug :kisichagic :joy
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 07 pro 2010, 15:57

:( Stariji se neće družiti s nama malima i novima :dunno Pa gdje su svi?
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 07 pro 2010, 16:07

:xhome Hajde fancy piši nam o svojoj slatkici.Moja Gabica je prava pozerica,namješta se kada ju slikam kao mali model.Imamo tonu slika od rođenja do sada.Poslat ćemo vam par novih ubrzo.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DomiMama » 07 pro 2010, 16:08

evo na poslu :mrgreen

a kraj godine... a guzva... a ide se na zenski ski opening prekosutra... :drink

Dodo jako voli price na CD-u pa ih slusamo na putu do vrtica...
trenutno je favorit: Peca i vuk, a druga omiljena je Maksimir pa onda i Jezurka jezic...

malo nam pate engleski CD-ovi zbog toga, ali jako puno ponavlja i zna gotovo sve te pjesmice i pricice napamet (a i cisto pristojno oponasa flautu) pa mu oprastamo...
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 07 pro 2010, 17:01

:mah Gabica obožava Ježurku još od beba dana.To je sekama bila omiljena pjesmica-priča,tada smo ju slušali na kaseti a sada Gabica kada je zloćkasta i neće jesti ili kosu neda prati pjevamo svi Ježurku.Malo brljamo jer tko to može sve po redu ali njoj paše.Još kada rokćemo i brundamo odmah se smiri. :hahaha
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 07 pro 2010, 23:47

Sutra je mom prvorodjenom rođendan - 11-ti - ne mogu vjerovati. Noćas sam sanjala te trenutke kad sam ga rodila - i sve ono ružno ( ponajviše svoj osjećaj očaja kad su mi rekli da ima DS) ... I KAko sam brojala keramičke pločice preko puta mog bolesničkog kreveta u rodilištu trudeći se da ne ridam... Nikada u životu neću mu reći kako sam se tada osjećala - nije bilo fer - trebala sam mu se radovati i radovati .. a ne cviliti... i tugovati... jer je zaslužio ( i svaki dan iznova to dokazuje) da ga se dočeka s radošću i ushićenjem...
Kad god mi je teško otići na posao i suočiti se s ovim našim problemima pomislim kako on sa srcem punim hrabrosti ide svaki dan u Svijet koji je za njega uvelike teži, okrutniji i neizvjesniji nego je meni. Hrabrica je moj Jan. Prije 11 godina sam u ovo doba znala da drugo jutro idem na carski i da ću upoznati svoje dijete - lijepo sam oprala zubiće,otuširala se , popakirala stvari i legla u krevet - pomilovala svoj trbušćić ( Jan se malo unutra meškoljio) i rekla - OK stari - sutra ćemo se upoznati..
Upoznavanje je bilo ful iznenadjenje :ajme - no preživjeli smo - oboje - svi mi.... što nas tek čeka .. bolje da ne mislim... ali večeras je odigrao na pc-u 10 levela igrice Bob snail bez pomoći ( brat mu jednom pokazao) .. i ponosno rekao "Ha si vidla??!!" .. tako da ćemo mi (puževim) korakom dalje - nekad brže nekad sporije.. al gibamo se .. dalje ..pa do kud stignemo ..
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 08 pro 2010, 10:16

IRENA je napisao/la:Hrabrica je moj Jan. Prije 11 godina sam u ovo doba znala da drugo jutro idem na carski i da ću upoznati svoje dijete - lijepo sam oprala zubiće,otuširala se , popakirala stvari i legla u krevet - pomilovala svoj trbušćić ( Jan se malo unutra meškoljio) i rekla - OK stari - sutra ćemo se upoznati..
večeras je odigrao na pc-u 10 levela igrice Bob snail bez pomoći ( brat mu jednom pokazao) .. i ponosno rekao "Ha si vidla??!!" ..

SRETAN RODJENDAN JAN!!!! :rodj
:sve
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 08 pro 2010, 10:25

Sretan ti rodjendan Jan! Zelimo ti puno hrabrih koraka i koracica naprijed. I da tvoj vedri duh tvojoj obitelji uvijek da snage za dalje!!!!!

I da, irena, i meni je poznat taj osjecaj griznje savjesti zbog tih prvih dana. Ma sta dana, godina. I dok ovo pisem, uletila je marta s jednom od svojih sjajnih ideja koje moze smisliti samo njena pametna glavica, s osmjehom ljepsim od ijednog drugog koji sam vidjela na licima ljudi koje srecem svakodnevno. Pita da hocemo li na posao. Da, hocemo, odgovaram. Danas cemo napraviti jos jedan korak naprijed.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 08 pro 2010, 15:12

:ljubav Dragi Jan, sretan ti rođendan i puno poljubaca :kiss šalje ti Gabica i njena obitelj. :joy
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 08 pro 2010, 15:22

Puse mami Ireni za iskrenost,dobrotu i ljepotu. :kiss :kiss :kiss
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 08 pro 2010, 15:26

Na poslu sam na komp. pa sam se rasplakala nakon tvog posta.Šminka mi se razmazala... :dada
Zadnja izmjena: gabica-žabica; 08 pro 2010, 17:37; ukupno mijenjano 1 put/a.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 08 pro 2010, 16:33

:srca :srca :srca Ljubav se zove Down sindrom. :proljece :proljece :proljece
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 08 pro 2010, 17:31

Ako ima neka mama iz Poreča ili okolice neka mi se javi.Predpostavljam da su gosti na forumu mame,seke,tete pa lako ćete me naći.Moju Gabicu i mene svi znaju. :hug
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 09 pro 2010, 17:42

;) čini mi se da sam ili svima dosadna ili hoćete da vam još pišem o svojoj ljubilici malenoj? :dada
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 09 pro 2010, 18:35

Moja Gabica je jednostavno slatkiš.Tvrdoglavica i prkošljivica prava :srca
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 09 pro 2010, 21:38

IRENA - predivan post :klanja
kako nas naša posebna djeca mijenjaju na bolje i hvala im na tome :luv
JAN, sretan ti rođendan!
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la gabica-žabica » 10 pro 2010, 14:35

Lijep pozdrav svima iz danas prekrasno sunčanog Poreča :proljece
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 11 pro 2010, 15:55

Lijep pozdrav svima iz manje sunčanog Poreča.Zamolila bih moderatorice da imaju razumijevanja za moje sporije pisanje jer imam potrebu nešto reći u idućem postu. :proljece
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 11 pro 2010, 16:05

Jučer navečer Jan proslavio rođendan s ekipom iz razreda - cca 20 klinaca - jest da je stan "naopačke" ali .. meni srce puno.
Kad su mu pjevali sre- tan -ro-đendan sve se orilo ! Odlična mu je ekipa.
Ma baš sam sretna... :joy
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 11 pro 2010, 16:44

:mah Pozdrav svima.Nisam sigurna zašto moji duži postovi ne prolaze.Htjela bih štogod reći ali ne ide.Na forum sam došla da upoznam roditelje i djecu ali sam se umorila od dopisivanja sa samom sobom. :dunno
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 11 pro 2010, 22:55

Mozda pokusaj kako je Irena vec predlozila - prvo napisati u Wordu, pa onda napraviti cut i paste u control panel? Meni isto se zna desiti time-out ako duzi tekst napisem. :mah
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 12 pro 2010, 00:23

Kod nas novosti - napadao prvi snijeg ovdje u Slavoniji i Aina nece u njega koraciti. Nece i nece. :/ Prosle zime se valjala i igrala po snijegu. Danas je stala kraj rub ceste i ljutito vikala Ne! Ne! dok ju nisam ja digla i prenosila taj metar preko neciscenog snijega. A bili smo u Zagrebu u cetvrtak kada je bila ona velika mecava i ja sam joj stavljala grudice u ruku pa bi drzala sekundicu i onda iznenadena hladnocom bacila. Nikako joj se ne svida ovaj snijeg. Kakva ce to ona biti kanadjanka ako ovako nastavi??!!!!??? :ajme
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 12 pro 2010, 00:51

Juhuuu,evo i nas opet...Bile u hrpi nekih obaveza zadnjih dana, pa nas nigdje nije bilo...
Moja cure je ljepotuska prava, samo da smijem, svu bih je nadzidzala snalicama, al', mala je jos, a mama joj je skroy blesava...
Polako se navikavamo na flasicu, to nam je bila bolna tacka, nikako nije htjela, a meniod silnog nerviranja povremeno nestajalo mlijeka, pa nam je bas veselo bilo po cijelu noc skakati ;)
Inace je jako dobra i mirna bebuska, super rucka, pajkipo cijelu noc, sem kad je muce grcevi, alii to lagano prolazi, pa nam je super.
Isli smo da prekontrolisemo vid, sluh, stitnu...sve Ok, malo tsh povisen, ali, kaze dr da nije nista strasno, za mjesec dana cemo opet prekontrolisati, pa cemo da vidimo kakvi ce rezultati biti...
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 12 pro 2010, 00:55

I isli smo sedam dana u dnevnu bolnicu na vjezbice, sad radimo kuci svaki dan, 2 ili 3 puta, zavisi kako smo raspolozene. Isli smo na ultrazvuk abdomena da vidimo jel' tu sve stima, i na gastro...sve superiska...tako da smo veseleeeee...
Ako sam nesto od pretraga preskocila, iskusnije mame, javljejte :mrgreen
Uveliko guguce, nesto svoje kao brblja, dernja se na sav glas kad je vesela, i smije se bas bas...
Ma, najljepsa je na svijetuuuu :joy
Jos da vidite kakav joj je mama dzemper moderni nasla, ima da se svi zaljube u nju:)
Nego...ima li kojaovdje zeta meni??? Cini mi se da su svi momci velikiiii...Smrc:)))
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 12 pro 2010, 00:57

I, da, moramo Janu dacestitamo rodjendancic...dugo citam ovaj forum, pa se sjecam kako sam se rasplakala kad je isao u skolicu da se upise, srce mi se cijepalo...A sad momcina prava :zivili
Eto, dosta od mene, bjezim sad na spavanje, laku noc zelim...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dinkic » 12 pro 2010, 14:01

Veliki pozdrav i od nas gabici-žabici i fancy :srca :srca

Mi smo skroz u skolici, jos malo pa ce praznici pa ce biti malo odmaranja, kako za koga, za Filipa da no za mamu bas i ne. To vrijeme mi najbolje dodje za slaganje materijala, jos ako budem dobila slobodne dane odnosno godisnji, uh koliko vremena. Skolica nam ide dobro i puno, puno smo naucili i ucimo svaki dan. Spremamo se i na prvu pricest tako da je stalno nesto, skola, crkva, vanskolske aktivnosti, a najdraze mu je biti doma i to uz svoju bakicu, da i uz mamu i tatu, no bakica je posebna, a tek kada dida dodje u skolu koje veselje. Jedan dan je baka bila bolesna (viroza) i drugi dan je s njom dosao dida naravno s autom, Cliom. Filip je svima rekao da dolazi dida po njega i to s Cliom, tako kada je dida dosao pita ga asistentica jeste li dosli s Cliom, pa onda uciteljica jeste li dosli s Cliom, pa djeca iz razreda, a na izlasku iz skole pita Jan didu jeste li dosli s Cliom. Dida odusevljen kako Filip reklamira njegov Clio. Naravno da Filip mora malo voziti Clio, pa se svima pohvalio kada su obradjivali lektiru "Juranjava na motoru", da on "vozi" didin Clio.

Filip je uglavnom zdrav, no imamo veselja s lijevom patelom (na lijevom koljenu), seta li se seta malo lijevo malo desno. Morali smo nabaviti sobni bicikl i sada svaki dan vjezba li ga vjezba, a jednom do dva puta tjedno na oba koljena dobije prekrasni kinezo tape (mi kazemo flaster) i u to u prekrasnoj boji. Naime prilikom cijelog rasta i razvoja doslo je do slabog jacanja misica i tako nema sto patelu drzati. Na proljece nas ceka vise ciljanih vjezbi (ako narastemo) na jednom posebnom uredjaju. Nadamo se da cemo izbjeci operaciju.

gabica-žabica u Istri ima nase djecice no osobno sam povezana samo sa dvije obitelji u Puli i Medulinu. Obje obitelji imaju djevojcice jedna je mislim oko 13 godina stara, a druga je 10. Obje su isle u redovnu skolu no starija vise ne ide nego ide u Centar za obrazovanje, a druga ide i dalje, sada je treci razred redovne skole i ima asistenta. Obje obitelji dosta idu u Sloveniju i rade s nasom terapeuticom i po metodi funkcionalno ucenje i na govoru jer nazalost nisu imali logopeda koji znaju raditi s nasom djecom. Da li imas nase knjizice? Ako ne javi mi se pa ti mogu poslati.

Fancy, isto vrijedi za knjige ako zelis mogu ti poslati. U nasem prirucniku imas koje bi pretrage bilo dobro napraviti. Prirucnik se moze i skinuti s adrese http://www.zajednica-down.hr. Tamo imate i brojeve telefona na koje me mozete dobiti i e-mail adresu Hrvatske zajednice za Down sindrom.

Od decki na ovom forumu su Jan, Filip i Domi, Domi nam je jedini mladji. Ponekad nam navrati Ivan malo stariji od Domija.

Aina i Irena, kako se inace mailamo vama :hug , a da i Nadici takodjer
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la fancy » 12 pro 2010, 21:53

Evo nas opet...danas cura spava skoro cijeli dan, probudi se samo da rucka, pa ide tura vjezbica, i onda se jadnice smori, pa nastavi da spava...A i ja sam danas nekako uspavana,najradije ne bih ustajala iz kreveta da nisam morala...
Joj, Dinmic, super za knjige, samo salji sve sto imas...Kod mene u biblioteci nista nema, a bas sam trazila, i nemam pojma gdje se uopste moze nesto kupiti...kakva je knjiga andjeo pod maskom?Vidim da je dosta roditelja koji imaju DS klince hvali...
Nadam se da ste uzivali u vikendu sa svojim andjelcicima...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 13 pro 2010, 15:17

:kiss svima mamicama,curama i dečkima.Dečki su mi predivni.Nadam se da će i naše cure njihovim stopama.Dinkić, imam noviji Vodič za roditelje i stručnjake.Odmah sam ga nabavila nakon izlaska iz bolnice i po njemu radila sa Gabicom.Preporučujem ga mladim mamama jer je pisan tako da ga roditelji mogu razumijeti i meni je to najvažnija knjiga :5
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.