Sada je: 20 svi 2026, 17:47.

terapijski pas I

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

PostPostao/la VIPmama » 20 vel 2007, 12:23

jučer sam gledala jedan dio emisije popodne, bili su gosti Lucija i onaj dečko s epilepsijom i s Fridom :3srca
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la alexandra » 20 vel 2007, 13:12

samo mala obavijest, kako je toplo, krpelji su se razmnozili i poludili. rekla mi susjeda da je jucer kod naseg veterinara bilo dvadesetak pasa na skidanju krpelja. ampule u ruke i nakapajte ih, mada je tek drugi mjesec. ti gadovi su aktivni cim bude par dana preko 8 stupnjeva i sad ih je krenulo.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la VIPmama » 20 vel 2007, 13:37

istina.
mi kapamo svakih 4-6 tjedana.
Vrag nosi Pradu
VIPmama

onda moramo i mi

PostPostao/la martina mama » 21 vel 2007, 01:57

mi smo spokiju stavili ampulu kad je dosao. zoki je rekao svaka tri mjeseca. treba li ranije?
ne znam je li nam zoki ostavio koju. a di se kupuju?
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 21 vel 2007, 13:10

možeš preko udruge ili u Pet shopu, košta oko 50 kn.
Treba stavljati svakih 4-6 tjedana, mi stavljamo svakih 4 tjedna.
Jučer smo je cijepili i dobila je tabletu protiv crijevnih nametnika koju nikako nije htjela pojesti, morali smo ju dobro zakamuflirati s poslasticama.
Jutros je malo povraćala :da?
KOliko ste vi platili cijepljenje? Mi smo sve (3 injekcije + tableta) platili oko 200 kn i to mi se čini baš puno :shock: (pogotovo nakon onog tretmana protiv proljeva)
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la VIPmama » 21 vel 2007, 14:58

ma kakve TRI injekcije??!!

bjesnoću smo cijepili ovaj vikend, platili 130 kn (s tabletama)
jeste cijepili i zarazne bolesti? ali to niste mogli odmah, nego tek za tri tjedna, zato ne znam kako tri injekcije :conf
Vrag nosi Pradu
VIPmama

hvala

PostPostao/la martina mama » 21 vel 2007, 16:12

hvala na brzom odgovoru. ja sam sinoc isla gledati uputstva za ampule i stavila sam spoku jednu sinoc. sad cu stavljati svaki mjesec. tako pise na kutiji.
za cijepljenje, cekamo treci mjesec kako nam je rekao zoki. ovdje je u trogiru cjepivo (bjesnoca + ehonokokoza) bilo 110kn za pse bez cipa, a za one sa cipom 168kn. Zoki je rekao da prvi put cuje za razliku u cijeni i da idemo kod ovog u splitu.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 21 vel 2007, 16:20

krivo sam napisala 110 kuna smo platili
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la nadicab » 21 vel 2007, 16:26

zato se meni i činilo too much :da?
Kod koga ste vi Vipica?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nadicab » 08 ožu 2007, 09:48

Tiji je izbila velika kvrgetina veličine teniske loptice na mjestu gdje su je cijepili - reakcija na cjepivo. Još uvijek je ima :(
Jučer je maznula iz kupaone spužvicu Vileda i na tepihu je ispovraćala :puke
Inače, od kada smos e vratili svi iz bolnice, taj pas je poludio - stalno se mazi, mazi, mazi, liže nas u neograničenim količinama.
Jel i vaši psi toliko ližu???
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 08 ožu 2007, 10:09

Joj Nadica, mi suosjecamo s vama sto se tice lizanja, nekad nam je to ok, ali nekad stvarno moramo bjezati od Arona, da mu damo stalno bi nas lizao. Ne zelim mu na lizanje govoriti ne jer mi odgovara da lize djeci ruke, pogotovo jer ih stvarno natjera da ih otvore i to mi je super.
Zapravo mi je najgore kad mi oblize cjelu sjedacu garnituru, dobro pazi da me nema u sobi i onda krene i sve dobro zaslini, mos mislit kak je zgodno sjesti na to :shock: .
Mi jos nismo cjepili Arona, psihicki se pripremamo za ovaj vikend. :3srca
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 08 ožu 2007, 10:57

nadice, može ti ta kvrga jako dugo stajati :( ako se ne počne smanjivati za još neko vrijeme, provjerite kod veterinara.

I naša bi non stop lickala, ja joj ne dam, ali mm-a :roll:
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la nadicab » 08 ožu 2007, 11:46

vipka, bili kod veterinara nakon 3 dana i rekla je da je mlada dama osjetljiva.
Pojma nemam kak će mm izdržati ovo ljeto kada bude stalno u kratkim hlačama. Lani je jedva izdržao i baš se obradovao hladnim danima, ali je i ona lani bila "normalnija".
Smiješna scena: jučer ja konačno odlučila vježbati za svoju kičmu i potrbuške vježban, kada ona sva u čudu sjedi pored mene a nakon nekog vremena položila i glavu na moja leđa. U prevodu - vježba s opterećenjem. ;-) I nikak da se makne. Onda mm dignuo nogavicu i pozvao ju a ona oduševljeno se parkirala ispred njega i udri miško s lizanjem. Kad asam ja završila vježbanje, spostio je nogavicu (dućan zatvoren) pa je sva bila u čudu :mrgreen:
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 11 ožu 2007, 08:48

Nadice, to tebe Tia podrzava u vjezbanju, pa si misli kad vec ne vjezbas cesto da se bar izmoris ;-) .
Mi se jucer cjepili, Aron je bio jako hrabar. :bye
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la OKA » 15 tra 2007, 21:08

Nije nas dugo bilo, zaglibili 2 mjeseca na moru :oops:

U medjuvremenu Luna je krenula u školicu, brojimo još oko
2 mjeseca do kraja :cry:
OKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la OKA » 15 tra 2007, 21:10

evo i jedne friske slikice

slika
OKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 15 tra 2007, 21:24

:3srca
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 19 tra 2007, 07:12

Vidim da je netko uzivao u kupanjcu :3srca :3srca :3srca , mi se dotle borimo s krpeljima, jucer smo dva izvadili, jedan je bio u zadnjoj sapici, a Aron je bio tako miran i strpljiv da nisam mogla vjerovati. MM je postao pravi strucnjak u vadjenju krpelja, jos malo pa cu ga slati po kucama da pomaze vlasnicima pasa.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 19 tra 2007, 11:21

nadice :1 za crknut mi je vasa tia :3srca
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

stenci na luckom

PostPostao/la martina mama » 25 tra 2007, 22:11

samo kratka obavijest da se na luckom ostenila jedna kuja. ima sedam stenaca. preslatki su. mi smo ih vidjeli pred tjedan dana. ako imate priliku, odvedite svoje malise da vide stence. kuja je super ljubazna i da ih dirati. marta se raspametila.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 26 tra 2007, 08:52

super vijest mmama, moji klinci će se raspametiti
Nego, jel vašim psima smrdi iz usta? Moja Tia kao da se druži sa Superhikom - padamo u nesvjest od smrada. I zadnjih dana mi sva nekako čudno vonja, pa mi tepih smrdi, pa sve nešto špricam, ali bez uspjeha ...:ne
Što je sa psećom menstruacijom? Moja još nije ništa dobila iako je 3 godine stara :da?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la VIPmama » 26 tra 2007, 10:08

nadice, psi (kuje) nemaju mengu!
One se tjeraju, a proces je obrnut nego kod ljudi, pa se ni ne može zvati menga.
Al, mene si sad šokirala da nakon toliko dugo vremena što je Tia kod vas još nisi skužila da se sterilizirane kuje ne tjeraju :juhu

martinamama, nisam baš previše sigurna da se štenci mogu samo tako ići gledati u lučko. Oni imaju svoje uvjete u leglu, a i dovoljno ljudi koji se bave njima :juhu

Nadice, što se tiče mirisa, i kod nas ista stvar, ali sam skužila da trebam jastuk u njezinom ležeju češće prati sada kad se pojačano linjaju.
A iz usta - imaš onih raznih grickalica baš protiv smrada iz usta
Vrag nosi Pradu
VIPmama

PostPostao/la nadicab » 26 tra 2007, 12:33

hm, viš viš, ja sma mislila da je kao i kod ljudi - sterilizacija znači da nemreš dobiti mlade, ali da ti menstruacija ostane. Pa molim lijepo, nitko mi nije ništa rekao, kako da ja znam :gigl
Mi smo baš pred 2 tjedna oprali njenu prostirku ali meni baš moj stan a naročito kut u kutnom elementu gdje se ona voli zavalit, smrdi :roll:
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 26 tra 2007, 13:32

Nadice, suosjecamo s vama, i Aronu je "miris" malo jaci ovog proljeca, zapravo nisam sigurna kako je bilo proslog proljeca, valjda smo bili preuzbudjeni jer je tek dosao, sad nekako sve cesce perem njegovu dekicu i molim Boga da ves masina sve te dlaketine podnese.
Kad sam mu dala neke grickalice protiv smrada iz usta, dobio je proljev pa sam brze bolje prestala. Sad trpimo.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 26 tra 2007, 14:46

vako, s obzirom su sestre - tari uopce ne smrdi iz usta, ali fakat uopce, s tim da sam joj promijenila hranu, sad jede naturo choice lamb&rise. ta hrana nema skoro nikakav miris i od kad nju jede se manje coha.

druga stvar - provjeri joj usi, tj. pomirisi da joj ne smrde i pocisti ih joj ak treba. ak ima puno cerumena i ak su crvene, mozda je upala. tara smrdi ko kuga kad joj se upale usi, a tome je sklona. rjesavamo uspjesno samo kapljicama bez antibiotika.

treca stvar - zna neobicno zamirisat, nije bas smrad, ali onak malo cudno kad joj se malo zastopaju analke. ne idemo ih istiskat neg joj skuham govedju kost da joj se malo stvrdne kakica (recimo jednom u 3 mjeseca).

glede jastuka - kupili smo onaj preskupi u solidumu, al se na njega ne primaju dlake i ne usmrdjuje se nimalo. samo ga stresem kroz balkon. na radost susjeda. :mrgreen:
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

stenci, mirisi

PostPostao/la martina mama » 26 tra 2007, 20:52

ne znam kako se zove cura koja je tu vecer bila na luckom, ali kreso je prvo isao sam ostaviti spoka, a mi smo cekale u autu. onda je zena predlozila da marta dodje vidjeti stence. mogli smo ostati koliko smo htjeli.. marta ih je nosala, pomagala kuji i tjerala macku koja se stekala. mislim da nije nikakav problem.
sto se tice mirisa, spok ne smrdi niti malo. usi mu provjeravam, ali smo ih svega jednom ili dvaput cistili. veterinar mu je gledao analne zlijezde i nisu bile pune. ne znam, ja bas nisam gadljiva pa mi taj pseci miris ne smeta. iz usta mu ne smrdi. mi smo bili na nekoj energetskoj hrani, a sad nam je zoki rekao da predjemo na eukanubu. kakica mu je dobra (ni tvrda ni meka), a hrana ne smrdi kao ova energetska.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 26 tra 2007, 21:06

da je malo "pohvalim"....u sinocnjoj setnji (navecer je mm pusti da se istrci) je uspjela nesto smazat pa je dosla sva potuljena doma jer joj je valjda odmah bilo zlo. onda je negdje oko 2 povracala i povratila komad skamenjene kobasice, al onak jedno 10 cm dugacak, koji je progutala i isto tak povratila. koja je to koza, nemrem vjerovat. progutala je da je mm ne vidi i ne natjera da pljune. :mrgreen: to sam hitila u smece. u 3 je zbudila mm-a da mora van (to radi samo kad je frka i nemre izdrzat) pa je izjurila na livadu. proljev. u 6 ga je opet zbudila :mrgreen: cijelo jutro je bila sva nikakva i depresivna. al popodne je dosla k sebi pa smo prosli bez veterinara.

ne moram napomenut da je i s. imala tulum, zbudila se u 3 pa smo do 6 gledale crtice. u 6 je zaspala i jedva sam je probudila za vrtic. danas je zaspala u 8 :mrgreen: a mozete zamislit kak roditelji izgledaju. :drink
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 26 tra 2007, 21:06

Alex, nema ušne masti, ima normalnu kakicu, jede eukanubu+jabuke+LGG bioaktiv+kapsula B vitamina.
Četkamo je redovito, dnevno se povremeno češe - mislila sam da je to normalna količina čohanja :da?
Alex, fakat se moramo pod hitno vidjeti da pošnjofaš Tiju :roll:
Istina, Zoran je uvijek u čudu mene gledao kada sam mu prije govorila da ona smrdi, pa ja valjda mislio da sam :lud
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la alexandra » 26 tra 2007, 21:09

budem snjofala, nema problema. :mrgreen:
al ak se zoki cudil, onda mozda fakat ne smrdi, nego kako ti prije nisi imala psa, osjetis njen "miris". nemre ti peso mirisat na dezice i sapun. :mrgreen:
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 27 tra 2007, 10:58

hi-hi, trebala s i vidjeti scenu jučer navečer: ja tebe čitam, pozovem prvo V. da pošnjofka njene uši, on veli malo smrdi, pozovem M. da pošnjofka, ona veli - ne smrdi, pa ja slavodobitno napišem NE SMRDI :mrgreen:
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.