Sada je: 09 lip 2026, 15:18.

VJEZBACI-2010-III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: VJEZBACI-2010-III

PostPostao/la Fantasy » 04 stu 2010, 17:28

Roka i Mrcinela, pa vi ste super! Roka kad se vraćaš na posao, Jelena ti je puca za ženiti, hoda, brblja, raste, začas ti bude otišla iz kuće :) ! Svaka čast! A koliku nogicu ima sad? Ja ne mogu vjerovati da je mom šestimjesečnom nećaku 19 premalo?!
Noemi, a kak je bilo kod Sanje? Jel se tam okrenula koji put? Pretpostavljam da niste radili rotiranje, jer je i nama nakon četveronožnog izostavila okretanje. A sad, dal vam to treba i dalje vježbati pošto cura puže :dunno . Mi moramo i dalje svakodnevno rotirati, ali kod nas je druga priča.
:mah svima!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 05 stu 2010, 17:31

Joj cure moram vam se malo pokukat, jako sam umorna od svega više, pala sam u neki totalni crnjak nemam snage vježbat, maloj rastu zubi stalno kuka, jednostavno mi se počne otimat čim je uzmem vježbat, taj lijevi palac je opet stalno tutnut unutra, taj zglobić od palca je nekako postavljen tako da stoji između kažiprsta i srednjaka i trebam joj to stalno razgibavat i davat igračke ono malo veće ali ipak ravnijih ploha da joj taj pincetni hvat (početni) raširiva ruke na tom mjestu a ona neće ništa da uzme iz moje ruke baš je ono loše volje.. Ja kao da odustajem više od svega, sama sam po cijele dane, MM stalno radi, malena se budi traži ciku po cijelu noć po danu sam slomljena... Jooooooj
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 05 stu 2010, 17:59

Drž se noemi :kisichagic , znam da ti je grozno... I onda još kažu da zubi ne bole, ali otkud onda toliko jaukanje i nervoza, mi smo imali par groznih dana i noći dok nisu izbila 2 komada pa se ipak malo unormalilo...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kiss » 05 stu 2010, 19:16

Bokić svima, evo i nas malo. Naime, s obzirom da se bliži kraj mom produljenom porodiljnom, pribavila sam nalaze koje su me tražili u riješenju. Međutim kada sam u HZZO-u pitala na koji način te nalaze poslati i kome, rekla mi da je opet podnosim zahtjev i prilažem samo te nalaze. I danas su me zvali da u ponedjeljak dođemo na invalidsku komisiju :conf :conf :conf
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Fantasy » 05 stu 2010, 19:38

Kiss, a di si onda to predala, na HZZO? Jer invalidska komisija tj. komisija za invalidninu je na CzSS. A jesu vam doktori preporučili produljenje? Ja sam zaboravila, tvoj maleni hoda, jelda? U svakom slučaju sretno onda u pon. i javi kak je prošlo!
Noemi, slobodno kukaj, zato smo tu, svima je do kukanja tu i tamo. Nemoj se ipak toliko zamarati s tim hvatanjem, bude se malena oraspoložila kad zubići prođu i bude to došlo na svoje. Pokušavaj joj nuditi ili ih samo ostavi oko nje kad puže, pa ju možda budu više interesirale, a onda kasnije stignete ovo hvatanje stvari iz tvojih ruku uvježbavati. I pokušaj se malo odmoriti kad ti dođe muž doma, malena nema koristi od tebe slomljene :hug .
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 05 stu 2010, 23:00

Hvala cure, večeras sam malo bolje, uspavala sam malenu pa sam sa prijateljicama gledala Šeherezadu... :D

Inače još jedna stvar me muči, trebala bih nazvat Sanju, rekla je da je zazovem ako imam što pitat, malena se kao pokušava popet na noge ali to čini smotano ne sa iskorakom nego se odjednom popenje sa obje i to izgleda grozno, mislim branim ja njoj to, čim vidim da se pokušava penjat.. Uglavnom Sanja mi je i rekla da je 5 mj još držim u puzanju da im to kako sam shvatila balansira tonus i te nepravilnosti koje imaju...
Uff baš me nekako to sad opet brine, a to za ručice i taj palac lijevi, jako čudno ali taj zglob od palca ona većinom drži prema unutra ono kad joj gledaš ruku vidip 4 prsta čak i ako je palac ispruzen... A ti zubi, svi joj odjednom izbijaju, neželi ništa nego da je nosam i ljubim i to da je grlim a nebih je smjela tako nosat valjda ali ja to ipak radim...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 09 stu 2010, 20:27

Nitko nepiše ništa? Pa gdje ste cure?

Imam pitanjce za mame da li se trebam brinut ili nešto poduzet ako malena sa skoro 8 mj ne slaže nikakve slogove, jedinose glasa sa eeee, iii, aaa... i to većinom šuti ili vičeee
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 10 stu 2010, 00:17

Noemi, svi su nam zbrisali tj. odšetali s ove teme :-), hvala Bogu! Jesi ti zvala Sanju?
Za govor mislim da još nije panika, ali mi (za mjesec dana 2 godine) već gadno kasnimo, pa ti nisam baš od pomoći. Uglavnom meni su rekli ovo: svakako joj pričaj cijelo vrijeme, bilo što da radiš, opisuj svaku radnju, ako gledate crtiće komentiraj, opisuj, imenuj stvari, pokazuj itd. Pogotovo ako ste same doma, ko i mi, pa dijete baš ni ne čuje razgovore tokom dana (osim mame na telefonu :lol ). Oponašuj ju kad ona nešt veli- ponavljaj za njom, pretvori to u neku igru i sl.
Mi smo razvile naš jezik, tj. znakove i svašta mi iskomentiramo i "popričamo", ali eto, nikako da krene s "hrvatskim" kak ja velim. Jučer sam rekla našem dr. da me brine taj njen negovor, a on veli da još nije frka, njemu se čini da ok komunicira s nama, a da se bar do proljeća ipak posvetimo više vježbanju jer smo sad s tim puzanjem i sjedenjem na osjetljivom području...Planiram ipak jednom navratiti do logopedice ako mi bar ima još kakav savjet za dati, a tretmane budemo ipak još malo odgodili. Samo mi još to fali. Uh, ja okrenula priču na sebe, sorry :oops:
:mah svima koji nas čitaju a ne da im se pisat!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 10 stu 2010, 10:36

Hej Fantasy, da stvarno su svi odšetali sa teme a nema novih mama, valjda će nam se netko javit od vježbača da razmjenjujemo iskustva...

Držim fige za tvoju srećicu da čim prije napredujete, moja mrvica se posjeda iz četveronožnog, sa leđa nije nikad niti pokušala da ja vidim sa leđa hop na trbuh odma... to smo i vježbali, za posjedanje sa leđa mi je Sanja rekla da je ni netrebam učiti kao to nije BObath da će se dijete posjest kad bude spremno za to... Inače znam da brane posjedanje ali ja je ipak nekad posjednem u kolica ili hranilicu, preteška je da je nosim cijelo vrijeme, ali minimalno je vozim u kolicima, većinom smo doma...

Inače to da da, ba ba.. i sl slogove vidim da govore djeca njezine dobi, ona je svega par dana to govorila i prestala, većinom šuti ili viče ako je uzbuđena radi mace, psa i sl... kužim da je pametnica, recimo ako hoće neku igračku i ja je sakrijem (radi palca) traži je na sve strane i onda počne plakat kad joj nudim drugu... ili kad potjeram psa sa vrata automatski sjede i počne plakat i gledat u mene da mu otvorim... valjda je to normalno ponašanje za njezinu dob, nema još 8 mj... šta misliš?

Joj e nekad se mislim oće li ikad ovo sve proć da malo odahnemo? Taj palac na lijevoj ruci i dalje je problematičan, nisam još Sanju zvala, uskoro imam pregled kod fizijatra tu kod nas baš ću pitat za taj zglobić, zašto ga ubaciva prema unutra, opet sam počela sa okruglim stvarim više.. nekako mi se čini da učenje pincetnog samo još više tjera taj zglob unutra, čak i ako pravilno uzme sa palcem to čudno izgleda jer palčić bude onako između kažiprsta i srednjaka...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 10 stu 2010, 11:16

Evo i mene, malo sam se uljenila pisati.
Noemi mislim ako ti se mala već sama posjeda iz četveronožnog da je možeš staviti da sjedi u kolica, ne predugo, ne znam što su ti rekli za to. Ja sam Jerka doduše jako dugo držala u onaj međupoložaj ali eto nama su leđa bila dosta problematična. S leđa ti se i ne treba znati posjesti to jako malo beba i radi, meni to Jerko još ne može, on se okrene na jednu stranu pa se podupre rukama.
Što se tiče govora i Jerko je imao fazu kad je samo se vikao baš se sjećam da smo bili na pregledu fizijatrice i nju uopće nismo čulu od njegove vriske, čak je i ona rekla da je to normalno u toj dobi kad otkiju svoj glas samo se deru i prestane i glasanje koje je bilo prisutno do tada, imao je negdi desetak mjeseci, to je trajalo možda nekih 10tak dana i onda je prestao.
Inače Fantasy ne mislim da je to za sada neki problem, mnogi dvogodišnjaci jako malo pričaju, bitno je da te razumije, kad pitaš gdje je nešto da pokazuje prstom ili gleda u tom smjeru, mislim da se na terapije u logopeda ide tek nakon treće godine. Sad se ti skoncentriraj na vježanje a kasnije ćeš već vidit ako bude potrebno.
Pozdrav ostalima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 10 stu 2010, 12:27

Dragi vježbači.
Mi smo i dalje nevježbači :(
P. imao bronhitis i kao prestalo mu i sad opet. Mjesec dana smo izgubili, i više.
I sad ko zna koliko još. Pedica kaže da postoji mogućnost da ga pošalje na drugo mjesti na vježbe jer ako se ovako nastavi ništa od vojte a bobatha bi možda mogao... U slj. četvrtak idemo na kontrolu kod fizijatra pa ćemo nakon toga odlučit ovisno o tome kako bude s kašljem.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 10 stu 2010, 21:23

Tanja 77 , da li je tvoj maleni držao šakice i palac? Ja nemam pojma što da mislim kad je u pitanju ta ručica, nekako mi čudno izgleda i bojim se iskreno neke deformacije.. Kao da su svi prsti nageti prema palcu a on je sa zglobom prema unutra od gore kad se gleda šakica ne vidi se palac.. Nevjerujem da je ortopedski je je ortoped kad je gledao kukove rekao da nevidi patologiju na šakama...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 10 stu 2010, 21:24

Mrcinela žao mi je zbog nevježbanja, kako maleni napreduje? Da li puno kašlje, jeli plačljiv?
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 10 stu 2010, 23:45

Tanja, tak i bude, definitivno vjerujem da nije još frka, jer stvarno sve kuži i pokazuje i izvršava naredbe, čak i povezuje npr. u knjizi pokaže sat i onda pokaže odmah naš sat na zidu i sl. Jedino mi je dosta sramežljiva prema strancima, uopće ih neće pogledati, skriva se, ali kad ju ne gledaju ili ignoriraju onda ona sa strane promatra. Ljudi mi vele da je to faza, nadam se da se bude malo pripitomila, meni se čini da je od svih tih doktora i terapeuta izgubila povjerenje u ljude i misli da ju svi samo hoće gnjaviti.

Mrcinela, žao mi je kaj vas tak muče bolesti. Ali makar ne vježbate, ti se trudi stavljati ga na trbuh i igrati se raznim igračkama, sve je to vježba. A možda ni Bobath ne bi bio loš, raspitaj se.

Noemi, pa mislim da ti je malena ok, nisu to nikakvi zaostatci, niti govorno, niti psihički. Pokazuje reakcije kad nešto želi, traži skriveni predmet i to je sve super. Jel se igrate skrivača, onaj kukuc -staviš joj maramu na lice pa ju kao tražiš, ili sakrij svoje lice maramom pa nek ti ju skine i to?
A posjedanje obično brane ako se dijete samo ne zna posjesti, dakle vi bi trebali smjeti sjediti u kolicima i sl.
A sad, ako ti taj palac stvarno tak čudno izgleda, možda da ipak još nekog konzultiraš, samo ne znam koga, ako je ortoped rekao da je ok. Teško mi je reći samo prema opisima. Ako dobro shvaćam- to ona palac drži kao figu i kad uhvati predmet?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2010, 21:52

cure :kiss

mi smo cijelu u stanu, seljenju, poslu i sličnom.
tin hoda. diže se u čučanj. ide ok.
a priča na veliko. kao veliki dečko

ovaj tjedan idem i kod fizijatra i kod neuropedijatra na pregled

svima :kiss
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la noemi2010 » 11 stu 2010, 23:10

Nevenera suuuper tako mi je drago zbog vas!!!! :kiss :kiss

Pa što se tiče slavnog palca u malene, i meni je to prečudno taj zglob palca i kad šaka nije stisnuta je uvučen prema unutra u ruku, kao da kad gledate ruku vidite 4 prsta, gledano odozgore.. i kad ide uhvatit manje predmete, mrvice s tim palcem tako hvata, ma prečudno... taj palac je u razini fige samo što ne stavlja kao figu...uskoro imam pregled kod fizijatra definitinvo moram skrenut pozornost na to.
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 12 stu 2010, 09:10

Dragi vježbači moj P. još gore kašlje i ima temp i dobio antibiotik i flixotide i singulair. Fino je bio napredovao na trbuhu a sad se opet vidi asimetrija i desnu rukicu samo vuče za sobom. Stvarno me počinje biti strah šta će biti s tim djetetom ako ne počnemo skoro vježbati.
Jučer je kod nas bila curica koja je isti dan rođena kad i on i mala se okreće po cijelom krevetu i zakreće i na jednoj ruci stojii na koljenima je samo to ne krene puzat i nema šta ne radi tako da tek sad vidim koliko on u biti kasni. I jako me strah.
Svima koji dobro napreduju JEdan veliki SUPER!!!! a svima koji se pate kao mi jedan zagrljaj :jadnimi držte se!
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 12 stu 2010, 20:34

Mrcinela nemoj tako, što se tiče baš puzanja evo mi svo vježbači, ja muku mučim sa palcima i šakom od 2 og mjeseca moje malene sad će imat 8 za 3 dana i još uvijek imamo isti problem. A puže i to naveliko. Dok nama mala prijateljica (zdravo dijete- nije vježbač) je starija mjesec i pol i još uvijek ne puže nego se tek lagano ponekad uspije dič na koljena...Njezina mama ni najmanje ne brine...
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 12 stu 2010, 20:37

noemi2010 je napisao/la:Mrcinela nemoj tako, što se tiče baš puzanja evo mi svo vježbači, ja muku mučim sa palcima i šakom od 2 og mjeseca moje malene sad će imat 8 za 3 dana i još uvijek imamo isti problem. A puže i to naveliko. Dok nama mala prijateljica (zdravo dijete- nije vježbač) je starija mjesec i pol i još uvijek ne puže nego se tek lagano ponekad uspije dič na koljena...Njezina mama ni najmanje ne brine...

ma u pravu si ne trebam se toliko brinut sve će to doći na svoje samo možda malo kasnije...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noemi2010 » 13 stu 2010, 10:32

Dosta mi je ljudi iz struke reklo da se manje više svi ti problemi riješe do godinu dana, samo teško je izdržat do godinu dana i kao tek sa 2 godine se gleda koje su posljedice ostale odnosno šta ima još s čime treba radit... Meni je nevjerojatno da se malena već oće dizat uz namještaj a da taj palac mi vječno se vraća, taman kad mislim da ide naprijed opet ta lijeva ruka... Stvarno za ispalit glavom.

Malena mi čim je idem nešto vježbat oće me grlit to mi je koma tako me duša više boli... :( :( :(
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 13 stu 2010, 18:11

Mrcelina jako mi je žao što zbog bolesti ne možete vježbati ali meni se čini da je sad najbitnije da on skroz ozdravi pa ćete kasnije nadoknatiti izgubljeno vrijeme. Znam da bi ti htjela da on što brže napreduje ali da se to sve i kasnije nadoknati. Ne znam jesu li ti pokazali vježbe masaže i rastezanja (nama je naša vojta terapeutica to prvo radila pa bi onda krenula s vježbama) pa da bar to radiš dok skroz ne prizdravi. Znam kako ti je mada moj nije nikad bio nešto previše boležljiv ali svaka viroza nas toliko baci nazad da treba dosta vremena da bude kao prije.
Noemi moj mali isto tako zna držati palac i kažiprst lijeve ruke pogotovo kad nešto ide uhvatiti tom rukom, s vježbom je to bolje nego prije ali isto se to još češto dešava, dugo je držao šaku zatvorenu i palac unutra i sad mu se zna desiti kad radi desnom rukom a na ovu zaboravi ali ipak rjeđe. Imate li mogućnosti ići negdje na radnu terapiju? To bi joj trebalo zbog tih prstića a pogotovo što se u drugim stvarima čini dosta napredna.
Nevenera bravo zbog Tina!
Pozdrav ostalima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la noemi2010 » 13 stu 2010, 22:58

Tanja nemamo du Dbk radnu terapiju a i ja sam skontala po vašim postovima da je to bitno.. Reci mi imaš li kakve savjete da mi daš? Jako se bojim tih ručica, u nje je još prijetna asimetrija, desnu stranu uvijek preferira i ruku i nogu. Nije to sad toliko primjetno ali ja vidim. Potičem ja tu drugu stranu po cijeli dan pomalo i vidi se napredak... Ali sa palcima i rukama je muka živa, čini se na dan ide na bolje i odma opet isto.. Ako imaš kakve savjete bilo bi mi od velike pomoći
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tanja77 » 16 stu 2010, 17:36

Radna terapija ovisi o dobu i motoričkim sposobnostima djeteta. Moj mali ima baš izraženu asimetriju, slabije koristi lijevu stranu tako da su to uvijek bile radnje da koristi obje ruke. Mi smo počeli s tek 10 mj. tada smo mu davali neke malo veće igračke koje bi morao držati s obje ruke, stavljao je štapove na kolut opet malo veće da s obje ruke stavlja i tako, tek kad je bio malo veći nakon godine počeli smo malo više raditi s prstićima, vježbati pincetni hvat i sad ga još vježbamo jer ga još nema na toj lijevoj ruci. Sad vježbamo tako da radi s plastelinom drži ga u desnoj i s lijevom kida komadiće i lijepi ih na papir, slaže slagalice koje mora posložiti lijevom rukom ili ako recimo radi desnom npr. crta lijevom drži papir. Ne mogu ti baš toliko pomoć jer je sve to individualno ali eto pokušavaj joj aktivirati tu ruku što više, nudi joj igračke, plodove kao što su ti već rekli. Ja mislim da joj je za pincetni hvat još prerano ali eto da joj da lista slikovice ako to već može, da hvata neke sitne komadiće.
S obzirom da ona i nema nekih većih oštećenja nadam se da će joj se i ti prstići popraviti, pitaj fizijatra još za savjet.
Nadam se da sam ti bar malo pomogla!
Pozdrav ostalima!
Tanja77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 16 stu 2010, 20:02

cure
nismo više vježbači
gotovo.
fizijatrica je zadovoljna. ima samo široku osnovu i dalje, rečeno nam je da skupljamo mu nogice i da možemo doć na kontrolu s napunjene 2 ili 3 godine. ja sam brže bolje rekla da ćemo doć s dvije. kaže mi mm da nisam normalna :lol

i tako, gotovo. :shock
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Fantasy » 16 stu 2010, 20:55

Nevenera čestitke!!!!! Ne znam one vatromete staviti, ali sam jako sretna zbog vas :joy :joy :joy ! Vidim ja da tebi fali vježbanje, bum ti ja moju ostavila na par dana pa uživaj :mrgreen ! Uživajte i opusti se konačno, ženo božja!!!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 16 stu 2010, 21:15

Fantasy je napisao/la:Uživajte i opusti se konačno, ženo božja!!!
u četvrtak je neuropedijatar. ako ona amenuje ovo onda ću se kunem se opustiti. prošli put je fizijatrica bila zadovoljna a ona baš i nije.
u četvrtak će mm s njim na pregled. valjda će bit i to ok.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Fantasy » 16 stu 2010, 22:13

Ma oće, ali držim fige za svaki slučaj, a ti uplati misu :-), mora da upali!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la roka470 » 17 stu 2010, 17:15

Evo malo vatrometa za Tina

:fworks :fworks :fworks

Čestitke našem ex vježbaču i mami Neveneri naravno. To je to, opća opasnost je prošla. Eventualno protiv krivog držanja i nespretnosti, ako ih bude bilo, dat ćeš ga na neki sport -plivanje,gimnastiku. Pročitala sam da puno priča, prema tome nemaš ni tu brige. Eto, uživaj, zaslužila si.

Meni je bio crknuo laptop, pa dok su ga popravili, pa vratili u pon. Ja sve zaostatke marljivo pročitala, napisala lijepi dugački post :mrgreen , a onda je viša internetska sila odlučila da taj post ne ugleda svjetlo dana i da vas ne zamara. Pa se meni nije dalo ponovo lamentirati.
Ukratko mi smo još vježbači , onako da nam ne bude dosadno. Doktor je zadovoljan, ali hoće biti još zadovoljniji, pa mama fizijatrica kojoj se ne da ići na posao isto traži dlaku u jajetu. Pa još malo vježbamo :lol . Idem vjerojatno u 1 mj na 4 sata raditi, tjera me veliki minus na tekućem. Jelena je super, hoda, tovari mi kinder jaja u košaru u trgovini, skuplja lišće i kamenje po dvorištu... ukratko, uživamo.Ne usudim se niti reći, teško je povjerovati, ali ima oko stotinjak riječi u vokabularu, što pravilno što nepravilno izgovorenih...

Mrcinela nadam se da dok ovo pišem da je bronhitis prošao. Nemoj se uspoređivati sa zdravom djecom jer češ uvijek biti u bedu, a s 2-3 godine neće se više vidjeti razlika. Tako da nema veze što sad kasni. Možda, ako već nisi, pitaj da odete i na Bobatha, lakše je za vježbati, a stvarno se nešto može primjeniti i kada je mali bolestan, naravno ne pod temperaturom.

Noemi, curke su ti dale puno savjeta, ja ih samo potpisujem. Možeš otići do defektologa, ako nemate radnog terapeuta. On ti isto može dati savjet i vježbice za ruke. Ja bi se samo složila sa tetom Sanjom da ti curica što duže puže. Nemoj joj dati da se diže pogotovo ako je nepravilno s obje noge, i dok ne savlada pravilno puzanje. Puzanje će joj puno pomoći za hod, stabilnost, koordinaciju i naravno za ramena i ruke.

Tanja, Fantasy, Mamin Mačak :mah
roka470
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la noemi2010 » 17 stu 2010, 21:05

E Roka baš se pitam gdje si ti, čestitam na svemu što se uspjeli ti i tvoja cura!!! Naravno trudim se spriječit kad trči prema kauču da se pridigne malo, sprečavam koliko god mogu, al nekad se digne.. u krevetiću i tako..
Često je sa iskorakom ali samo desnom nogom, moja teta vježbalica tome ne prirodava važnost kao pa i druga djeca na početku samo s jednom nogom.. Vodila sam je na pregled kod naše fizijatrice tu, ona kaže da je jako zadovoljna sa malenom, istina da lijeva strana kasni za desnom, i zbog toga uvijek hita sa desnom sve uzet al ja nastojim često držat desnu ruku da ju primoram da se muči sa lijevom.. Sad ne forsiram previše, smanjila sam vježbanje, malo odmaram i ja i ona, obzirom da je ostala ta lijeva ruka, nastojim kroz igru davanjem igračaka to vadit vanka, čini mi se kako vrijeme ide i mozak sazrijeva da to ide na bolje.

Šta me sad brine je njezino ne izgovaranje slogova a ima 8 mj.
noemi2010
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrcinela » 18 stu 2010, 11:49

Mi danas bili kod fizijatrice na pregledu i kaže ona pa jel nije bio kod neuropedijatra, ja sam napisala da treba. I onda gleda tamo u kompjuter i kaže: napisala sam al su ostala slova u komjuteru :conf

Ja pitala za Bobatha i ona kao klima neš glavom i na kraju opet ništa, kao pričekajte da dijete ozdravi pa dođite na Vojtu, s tim da ja tom ozdravljenju ne vidim kraja, a asimetrija je nekim čudom sad prešla na drugu stranu (bila se izgubila kad smo vježbali). Križa noge, zabacuje glavu, sav je ukočen meni se čini SVE gore. Tako da sad opet ništa od vježbanja. Još je kao rekla nek mi vježbamo pa kad se zakašlje da malo stanemo, a to je svakih 10 s i meni to ne zvuči baš pametno. I kaže "pa vježbajte prve 3 vježbe". A ja koliko znam 3 vježbe i postoje...
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.