Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
23 pro 2010, 22:39
Samo da se javim.. vidim da nitko ne piše..

Vodila sam malenu u Igalo, primila nas je neka dr. fizijatrica, po njoj moja mrvica nije ništa zabrinjavajuće, oni to dosta lezernije meni se čini... Kao da je pratim ali ta ručica koja ide malo prema unutra sa palcem stisnutim unutra njoj nije ništa strašno, vidila je da desna nogica bjezi prema vanka kad puže, ma ona tako brzo puže sa tim nogama koje izbacuje vanka.. meni to izgleda čudno ova dr. kaže ma ništa... NEZNAM... stalno negdje idem a nisam ništa pamentnija... nastavit ću je vjebat ovako do 10 mj. pa ćemo vidit ako i dalje bude isto, skoknut ću do Splita.. MM mi je lud više na mene da budem iskrena, a i ostatak obitelji nije ništa bolji, kao da nisam normalna...
23 pro 2010, 23:57
a da malo ipak promijeniš stajalište? Ako svi stručnjaci ti kažu da se ne brineš, vjerujem da postoji temelj da se i ne brineš.
Opusti se i uživaj u svom djetetu
24 pro 2010, 12:33
A jooj možda imaš pravo, a zadnja dva dana se zaredalo jadna stalno pada i lupne potiljkom.. sjedi zaigra se i kako sva skače sa igračkama samo se prevali, umrla sam od straha kako je plakala... i jučer i danas, jučer sva puta a ja kraj nje.. jest malo off topic ali kako se nosite sa tim padovima...
24 pro 2010, 14:59
Noemi, ja bi se složila s Nadicom, tebi je već nekoliko doktora i fizioterapeuta reklo da je dijete uredu. Ne vjerujem da svi baš ništa ne znaju. Opusti se, vježbaj laganini, i sve će doći na svoje. Kod puzanja koljena su nekako u širini s ramenima. No s vremenom se baza suzi. Ja to nisam ništa puno popravljala, evemtualno kod puzanja lagano skupljala nogice. A kaj se tiče padova na leđa, vježbaj stražnje obrane, sada oko 10-11 mj ih zdrava djeca usvajaju. Metni ju neka sjedi, pa ju lagano gurkaj prema straga. Pretpostavljam da bočne obrane ima. A svi su padali na leđa, gumeni su klinci, ne bude joj ništa.
Svim vježbačima, malim i velikima želim Sretan Božić i ugodne blagdane.
27 pro 2010, 14:46
T je puzao i jos uvijek puze s desnom nogom na van i nikad nitko to nije spominjao u nalazima, a ja sam im to uvijek servirala na filmicima. I nismo to uspjeli korigirati mada mu ja to i dan danas okrecem, i kad sjedne u w s tom nogom prema vani, isto mu ju okrecem i sada. Palac je takodjer u saci cim ne koristi rukicu, a kad ju koristi nije. Ma ima hrpa stvari koje ja jos uvijek vidim da nisu kao kod skroz zdravog djeteta. I da, straznje obrane nije imao niti sa 13-14 mjeseci, sad ih ima. Ali kad ga vidim kraj svojih vrsnjaka, on je PUNO SPRETNIJI OD 90% te djece iako te neke detalje ja i dalje vidim, ali mislim da je to sada samo neki moj kompleks koji se trudim potisnuti i uzivati.
Imam i pitanje, poceo se dizati na prstice dok hoda. To nikad do sada nije radio. Kaj da radim, vec je skuzio kad viknem da se mora spustiti i lijepo hodati, ali opet mislim da mu je to samo neka trenutna fora i da ga mozda ni ne trebam muciti. Kaj vi mislite? Ne hoda uvijek tako, ali sada dosta cesto u zadnjih tjedan-dva. I cuvalica je to primjetila.
Sretan vam Bozic svima i zelim vam da svi danasnji vjezbaci u sliejdecoj godini ispravno prohodaju!
Sorry ali ne stignem vas bas redoviti pratiti, mozda bude bolje u NG. Puno radim i onda jurim doma, za mib bas i ne ostaje neko vrijeme ...
29 pro 2010, 17:07
Primjetila sam da moja malena često izvija ruke onako u spontanoj motorici, tipa kad se češka, gricka prstiće, izvija ih prema unutra i moguće da od tog lošeg pokreta koji ima zapamćen u mozgu joj se taj palac desni vratio a lijevi nije ni izašo... Sad jojs stalno činim tašun tašun sa rukama. i masiram ruke izokrećem prema van... jooj i branim to koliko mogu... nisam tome prirodavala važnosti, ali neki dan dok sisa skontam da ruku prema meni cijelu izokrene da me može i s njome dirat.. ma grozno to izgleda...
30 pro 2010, 11:35
samo da se javim da p. dobro napreduje, puže skoro pa ispravno, ruke su mu još ponekad na podlakticama i šakice stisnute ali samo ponekad, pokušava se posjest bočno, malo mu fali, jučer je čak stao na stopala i ppokušao se ustat i uhvatio se za kolica i pao ja sam se šokirala blago rečeno, izvija se samo kad je ljut tako da se ne brinem ništa, stalno ide na bolje.
želim svim vježbačima sve najbolje i nek se u novoj godini samo dobre stvari događaju
31 pro 2010, 10:29
Djeca bez poteskoca cesto sjede na w. Vjezbace treba korigirati u postranicni sjed bas zbog stopala. Sto se tice hodanja na prstima, da, djeca cesto s time eksperimentiraju, a vjezbace treba opominjati da se spuste na prste iako samo po sebi i vjezbanje hodanja na prstima pa na petama je odlicna vjezba.
03 sij 2011, 11:03
Vidim svi marljivo vježbate, pa se ne stigne do kompa.
Sretna Nova godina !!!
Puno malih i onih malo većih napredaka, strpljenja u očekivanju rezultata, veselja i uživanja s dječicom.
03 sij 2011, 18:07
Svima sretna Nova i da nam i Mrcinela i Noemi čim prije zbrišu s ove teme, cure uopće ne sumnjam da vam je ovo zadnja godina ovdje

!
03 sij 2011, 22:00
Hej drage moje, kako ste?
Inače mi danas bili na vježbama, i teta je rekla da joj obavezno branim to što izvrće rukice ja tome nisam baš pridodavala važnost, neznam da li razumijete što mislim pod izvrćanjem rukica, onako prema unutra ih izvrne sa palcem unutra... rekla je da je to neprirodan pokret i kako to prije nisam primjetila, ja sam rekla da jesam ali ono kako to bude trenutno onda ni ne stignem nešto posebno branit i recimo kad trlja oči to tako radi sa izvrnutom rukom... Bla bla, sad to branim, vježbamo i dalje... ja sam jakooo umorna, postalo mi je neugodno od ljudi koje srećem i pitaju me šta mi je.. jako sam smršavila, blijeda sam, iskrivila mi se kralježnica od čučenja na podu, ma koma sam... Nemogu vjerovat kako me odnijelo ovo sve skupa, malena je uz sve skupa jako živo i razmaženo dijete samo se hvata za moje noge... vazda je potezem sa sobom... ma ludilo...ja neznam kako vi, ali kad se pogledam u ogledalo ne vidim sebe više...
Sestra mi se ponudila pomoć jer joj je kaže neugodno kad je stalno svi pitaju jeli joj sestra bolesna...
03 sij 2011, 22:11
Noemi, to okrene ruku tako da joj palac bude usmjeren prema podu? I moja je tak znala raditi, ali se ispravilo hvatanjem stvari, pogotovo je dobro stavljati joj stvari malo više, da posegne uvis i naravno dati joj samo ako pravilno ulovi.
A kaj se tvog "bolesnog" izgleda tiče, nemoj se uvrijediti, ali iskreno, mislim da tebe najviše psiha ubija, previše sve uzimaš srcu i ždereš se čak i kad te svi uvjeravaju da nemaš razloga. Mislim da si ne bi trebala dozvoliti toliko negativnosti jer očito sve to loše utječe na tebe. Znam da se brineš za malenu, ali ako svi kažu da će to doći na svoje, mislim da se ne bi trebala toliko zamarati crnim mislima, nego raditi sve kaj ti govore i čekati rezultate, a u međuvremenu uživati u djetetu i ne stalno gledati samo ono loše. Znam kak ti je, i mene je hvatala depra i koma, i vjeruj mi, malena mi je u puno lošijem stanju od tvoje, ali rekla sam da neću gledati sve crno nego tražiti i dobre stvari i biti zahvalna da nije gore na kraju krajeva. U međuvremenu se trudim "popraviti" i sebe, malo se aktivirati i fizički i mentalno i definitvno se bolje osjećam. Nadam se da ćeš i ti uspjeti, nije lako ali djeca ovise o nama i negativne mame im nisu od neke pomoći.
04 sij 2011, 00:15
Noemi, svakako povedi racuna o svom stanju. Trebas naci par sati tjedno samo za sebe. Neke vjezbe da ti ledja, koljena ne odu k vragu. Ja sam u doba najintenzivnije vjezbe isla skoro svaki dan u teretanu, obavezno koji put vani, a ni kave nisam propustala. Sve to skupa mi je pomoglo da izdrzim, da se ne razbolim.
Danas, kad imam dvoje djece, malo mi je teze sve uskladiti, ali se trudim. Ajde, jos nisam ozbiljno prionula vjezbanju, ali meni je ovo sa zdravim djetetom sve pjesma pa me nista i ne smeta. Dobro kaze fantasy da je sve u glavi, ali pokusaj se malo pokrenuti i odmaknuti od situacije. To je dobro za sve skupa.
04 sij 2011, 17:39
Definitivno da nisam normalna zato i kažem da me odnijelo skroz.. neznam ni šta mi se desilo da sam ovako zabrijala nemogu to objasnit...
uglavnom danas sam bila vanka cijelo popodne na suncu, baš sam ono kronično umorna i iscrpljena, nju sam tako razmazila da je to nevjerojatno, nema šanse da će se igrat s nečim bez mene, odma me zove viče za mnom a po noći sto miliona puta se budi daj sisu... pa valjda sve skupa me iscrpilo.. ajme jesam se iskukala
04 sij 2011, 17:45
Ma nitko ti neće zamjeriti kukanje, dobro je da i sama shavaćaš da tako ne možeš dalje i da trebaš nešto poduzeti. Iskoristi svaku ponuđenu pomoć, pa nek seka ili muž pričuvaju malu bar sat- dva, a ti otiđi nekud sama, ili na kavu ili u šetnju ili neki sport. Nije ni za nju dobro da je toliko neodvojiva od tebe. Sigurno ćeš imati više snage i za nju nakon zasluženog predaha.
04 sij 2011, 19:39
Ma joj shvaćam skroz da sam pukla ko KOKICAAAAA, al valjda ću malo doć pameti i odmoriti... isto želim i drugima...