Pozdrav svima!prvi puta sam na ovom forumi i molom Vas da samnom podjelite slična iskustva.
Rodila sam prje 23 dana svoju drugu bebicu.Velikog dečka od 55cm i 3.470 grama.
Sam porod je bio katastrofa, 14 sati sam rađala jer se nikako nisam mogla otvoriti, i onda smo ostali malo bez kisika i ja i mišić i ja dobila u 3 navrata Dolantina i jedva nekako rodila.
Čim se rodio nije reagirao i čak su ga morali reanimirati malo i tek je u inkubatoru malo došao k sebi.
odmah je prebačen na Rebro u intenzivnu i od prvog dana je tamo.
Jedina dijagnoza koju trenutno znaju je hipotonija.
Prva dva dana nije se uopće micao.
Treći dan je počeo malo ,pa iz dana u dan sve više ali još uvijek nije to to.
Jako slabo miče glavicom,ne može ju okrenuti sa strane na stranu,nego samo malo mrda sa njome.
Nogice miče ali ne odiže sa podloge,a rukice diže imiče njima.
Ono što me muči su pluća koja od prvog dana zezaju.Bio je 6 dana na respiratoru, pa su ga skinuli i sada diše samostalno ali u plučima ima previše sekreta kojeg ne može iskašljat pa ima nešto kroz nos neki tlak koji mu valjda pomaže da diše pravilno.
Stalno ga moraju aspirirat i čistit taj sekreta.Inače sa plućima sve štima, kao i sa ostalim organima i mozgom.
E sad ,napravljene su mu Dna analize za mišičnu distrofiju i HvalaBogu,negativne su.
Sad čekamo da mu naprave biopsiju mišića jer oni sumnjaju na neku neuromuskularnu bolest.
Mi se nadamo da će svi nalazi biti negativni i da će se mišić oporavit.Čitala sam na forumu da ima mnogo hipotone djece.Jeste li svi prošli kroz ove pretrage?