Sada je: 05 pro 2023, 23:18.

gdje smo, što smo ... 2017.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

gdje smo, što smo ... 2017.

PostPostao/la nadicab » 07 vel 2017, 15:22

Već se dugo nismo javljali :nata
Denis je 16,5 godina, skoro 17. Narastao je, počeli smo s brijanjem par dlaka na bradi, zato je za Božić dobio brijaći.
Zdravsveno je OK, mučimo se s tlakovima i posljedično s parcijalnim epi napadima, po prvi put mu je EEG bio lošiji, pa ćemo ga ponoviti nakon škole. Jučer je zbog promjene tlakova cijeli dan bio pospan, usporen.
Po drugi put ide u prvi razred srednje škole. Prvi put je išao u Nadbiskipsku klasičnu gimnaziju, bio je oduševljen. Puno je učio ali neki profesori i rukovodstvo škole nisu htjeli poštivati njegovo rješenje o školovanju, dodatno nas sustav nije podržavao (AZOO) pa smo u svibnju digli ruke od svega i dozvolili im da ga ruše iz engleskog i grčkog. Upisao je srednje školu COO Dubrava, smjer ekonomista. To je škola prilagođena djeci s teškoćama. DObro je što je arhitektonski prilagođena, ali ima jako puno loših strana - od djece se skoro ništa ne očekuje osim da budu sretna. Ja sam im rekla da ja ne radim diskriminaciju između svoje troje djece i kao što sam za sreću za starije klince smatrala da je potrebno završiti škole kako bi si sami gradili sreću, tako smatram da i on može učiti ako ga se nauči.
Ono što mi je bilo prekrasno u toj školi - po prvi put je mogao šaptati :hahaha ali je to tako napravio da je profesor rekao drugom djetetu - a"jde bar ponovi to što ti Denis govori". On je veoma zadovoljan u toj školi jer se može sam kretati u električnim kolicima i puno se druži s ostalima.
Nas muči to što je velik i težak - ja ga više ne mogu nositi, spali smo na mm-a i njegovog brata ali i to neće još dugo. Razmišljamo o svakojakim rješenjima ali sve iziskuje puno novaca.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
Avatar
nadicab
Prepečena plavuša
 
Postovi: 17703
Pridružen/a: 04 svi 2001, 00:17
Lokacija: Zagreb, Kvatrić

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.