Hvala svima na odgovorima, premda nisam sigurna da ste me svi najbolje razumjeli.
Dakle, i kod moje pedijatrice se do sada moglo drzati dijete i do 14.godine, ali je došao NOVI propis po kojemu će svi pedijatri MORATI ispisivati djecu iznad 6. godine nakon Nove godine. Odnosno,pametno bi bilo već sada uzeti karton i prebaciti se.
To samo po sebi meni ne bi bio problem, da zadarski liječnici opće prakse (i specijalisti obiteljske medicine) nisu također prebukirani. I nije posve točno da njihov broj raste - moja mi je liječnica nedavno rekla da se po zatvaranju jedne ordinacije (nakon što npr. neki liječnik o.p. ode u mirovinu) NE OTVARA nova.
Dakle, ne predstavlja mi problem što bi dijete moralo ići obiteljskom liječniku (kao takvom), već što su gužve tolike da čak ni ja sama često nisam mogla doći na red za pregled jer je ispred mene bilo 20 penzića i nekolicina "padobranaca" koji bi ulijetali preko reda na previjanje, npr., ili ispiranje ušiju, što sve radi jedna jedina medicinaska sestra (i zbog čega se također stvara kaos). Možda vam dovoljno govori činjenica da ako npr. radno vrijeme moje doktorice počinje u 14h, već od 13 se čekaonica puni

I sad zamislite situaciju da je djetetu oko 3 skočila visoka temperatura uz bol ili sl. NEMA ŠANSE da će biti pregledano do završetka radnog vremena

Reći ćete - hitno je, treba imati prednost? A ja ću vam reći da svatko u toj čekaonici ima argument da mu je hitno! Jer tu su i ljudi s infarktima itd...itd...
Stoga mislim da to nikako ne predstavlja odgovarajuću zdravstvenu skrb za moje dijete. Ali možda je u vašim gradovima doista drukčije?