Sada je: 30 srp 2026, 17:54.

KAD KUPITI MOBITEL DJETU OD 8 GOD.

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

KAD KUPITI MOBITEL DJETU OD 8 GOD.

PostPostao/la mama141705 » 15 sij 2010, 22:35

dugo sam govorila sta ce njemu mob.kad i tako u skolu ni iz skole ne ide sam.i danas se ja smrznem od straha i pocnem proklinjati sama sebe.naime nas raspored je takav da ga uvjek netko vodi u skolu ili dolazi po njega.ako sam ja prva smjena on nakon nastave dodje kod mene na posao pa idemo skupa kuci a ako sam druga on dodje isto do moje kolegice koja me nazove na mob ako ja nisam ili netko od mojih vec stigao.i danas isto tako ja krenem po njega dodjem do posla i kolegica kaze zar ga nisi srela putem umrla sam....u drugom ducanu mu radi teta ali on nikad ne ide kod nje jer zna da iz skole se ide prema kuci i da ce ga mama sresti putem.odem ja kod tete moje djete se tamo igra.prvo sam bila bjesna pa onda brojala u sebi.njegov odgovor je bio da je moraio ici na wc i da je mislio da cu ja doci tamo kad ga ne nadjem kod kolegice.sad sam ja tu svasta pisala bla bla bla...uglavnom da li da mu dam mob. ili ne.inace je odgovoran sve svoje obaveze izvrsava , i nikad mi nije nesto napravio slicno ovome....totalno sam :conf :conf :conf
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: KAD KUPITI MOBITEL DJETU OD 8 GOD.

PostPostao/la Dory » 16 sij 2010, 10:46

Kod nas u školi ne dozvoljavaju djeci do 4.r da nose mobitele, jer su bile učestale krađe (veća djeca su krala malima mobitele), gubljenja mobitela, pa i igranje igrica pod nastavom uglavnom učitelji su zaključili da bi iblo bolje da ih ne nose, a ako ga netko ipak donese ukoliko se služi s njim pod nastavom učitelj mu ga "zaplijeni" i vrati roditeljima kad dođu u školu, isto tako ne žele više tražiti krivce za krađu i sl - dakle ako netro ipak donese mobitel, a drugo dijete mu ga ukrade učitelji se s tim ne žele zamarati. Kod nas u prvom nitko ne nosi mob. , a dječak u četvrtom ga je par puta uzeo, učitelji ce su ga zamolile neka ga ostavi doma....na kraju ga je izgubio tko zna gdje pa ga sad ni nema....
Ne znam što da ti kažem, razgovaraj s učiteljicom kakva je praksa u tvojoj školi, a i s njim da li mu je potreban....možda bi bilo bolje da se ubuduće drži dogovora.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamainana » 16 sij 2010, 11:44

i kćer i sin su dobili mobitele u trećem razredu kad su morali postati samostalniji i poćeli se služiti tramvajima i autobusima
imaju ih da mi jave kad i dali su stigli na svoje obaveze (ja nemam nikakvu logistiku)
u školi je mobitel isključen i stoji u torbi u ormariću i ne smiju se s njim koristiti
doma kontroliramo potrošnju i pozive tako da su odgovorni po tom pitanju

ali nama je trebao jer nije bilo nikoga tko će ih dočekati i odvesti ih na obaveze koje imaju
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 16 sij 2010, 16:15

Gledano ovak sa strane (nisam u tvojoj situaciji i strahu bila) rekla bih da se mali super snašao s obzirom da mu se išlo na wc. OK, nisi ti mogla znati di je skrenuo a on je zabrijao da ćeš telepatski znat di je :loce (karakteristika mnogih sinova na žalost), al zapravo nista strasno se nije dogodilo.
Ja mu zbog takve situacije ne bih davala mobitel (ako ga nisi ni namjeravala davati do ove situacije), jer dobro funkcionirate bez toga.
patkica
svizac

PostPostao/la Potica » 16 sij 2010, 16:22

P. je ovaj tjedan krenu sam doma iz škole a kako nismo blizu škole i ima dobrih pola sata do doma meni je bilo normalno da mu dam mobitel.
Dobio ga je ranije za rođendan ali ga nije koristo, u školi mu je mobitel u torbi i ugašen, kad izađe iz škole se javi da je krenuo, a mi provjeravamo kad ga nema u dogovoreno vrijeme jer je sklon gubljenju vremena tj. igranju putem. :)
U tvojoj situaciji mi se ne čini potrebno da on ima mobitel.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Luantaro » 16 sij 2010, 16:24

moje su dobile mob kad su krenule bilo gdje same....
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mirbi » 16 sij 2010, 23:18

Moja je dobila kad je završila treći razred. Rijetko ga koristi, a još nigdi ne ide sama.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la mirna_sara » 17 sij 2010, 12:22

Sara ima mobitel...preselili smo se i sad ima do škole dobrih pola sata hoda...ponekad smo mi u tom kvartu pa ju možemo pokupiti jer mi tamo žive starci...uglavnom ima mob ugašen, koristi ga samo da se javi poslije škole pa da joj velimo dal da ide pješke ili će neko doći po nju, a isto tako ide na dosta vanškolskih aktivnosti pa da se javi kad je gotova...
SARA 05.12.2001. najbolja djevojčica
LUKA 18.09.2009. plavo oko mamino
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 18 sij 2010, 13:34

Potica je napisao/la:P. je ovaj tjedan krenu sam doma iz škole a kako nismo blizu škole i ima dobrih pola sata do doma meni je bilo normalno da mu dam mobitel.
Dobio ga je ranije za rođendan ali ga nije koristo, u školi mu je mobitel u torbi i ugašen, kad izađe iz škole se javi da je krenuo, a mi provjeravamo kad ga nema u dogovoreno vrijeme jer je sklon gubljenju vremena tj. igranju putem. :)
U tvojoj situaciji mi se ne čini potrebno da on ima mobitel.

Isto tako, stoji zagašen u torbi i zamisli nitko ne zna da ga ima, uključi ga kad izađe iz škole i javi mi se. Znači odgovoran je i ne želi da mu ga itko ukrade. Dođe doma doslovno baci mobač negdje nema pojma niti gdje je, i inače uopće ne telefonira jedino ga zna prijateljica iz ulice nazvati da izađe van igrati se.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Neda3kids » 18 sij 2010, 15:54

Mislim da je odgovor na pitanje iz naslova...
... prije negoli napuni 9 godina. :mrgreen
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Adorabla » 18 sij 2010, 16:34

:lol a jesi munjena :lol
Adorabla
Medena

PostPostao/la mamuška » 18 sij 2010, 17:35

moji su klinci dobili mob. kad su krenuli u školu,najveći razlog je što idu autobusom pa me uvijek bilo strah ako zakasne da se mogu javiti
nikad se s njim nisu igrali i poigravali,mob.stoji u torbi za slučaj nužde-na početku smo im objasnili pravila i nije bilo nikakvih problema
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marinovamama » 03 vel 2010, 11:36

Marin je dobio mob kada je krenuo u treći razred, a žicao ga je intenzivno od prvog :loce
Pogledaj koji je misec - jer, on je mobić - izgubio :mrgreen
Trajao mu je, dakle, puna tri mjeseca!
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama141705 » 03 vel 2010, 12:21

evo i sluzbeno dobio je mobitel.iako sam bila u panici ispostavilo, se da je bio zanimljiv samo dva dana i sad stoji doma.......sva sreca da ga nisam kupila nego smo imali jedan moj od lani
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.