Frana vec neko dulje vrijeme totalno pere zelje za gledanjem horor filmova, to mu je full napeto, silno ih hoce gledati i bas zato sto mu mi ne dozvoljavamo, to mu je to jos napetije i pila i pila do besvjesti da on to hoce gledati-i to BAS zato jer je vidio da takvi filmovi uglavnom nisu za mladje od 15 god! Mi i dalje nesmiljeni, ne damo mu gledati te horore i tocka.
Medjutim sada su se u njegovom razredu poceli neki decki hvaliti da su gledali "Slagalicu strave", pa "Petak 13" pa "Noc zivih mrtvaca" pa neki "Zombiland". Kolko sam polovila, ti klinci si doma sami na kompu pustaju trailere tih filmova na you tube-u ili imaju skinute piratske verzije na kompovima i gledaju to! Ne ulazim u to kako im to roditelji dopustaju , mozda to rade da im starci ni ne znaju, uglavnom tu se ne bi htjela mjesati ali je cinjenica da to gledaju!
I onda se to navliko prepricava po razredu, opisuju se scene (hektolitri krvi, ljiga na ljigi). Uzalud sam Franu objasnjavala da ti filmovi mogu podsvjesno utjecati na njegov mozak, da moze zbog njih imati jako ruzne snove, da nije bez razloga napisano da to nije za mladje od 15 godina..ali ne pomaze! Skoro pa svaki dan imamo scene doma s njim iza skole: place, cvili da zasto to ONI mogu gledati a ON ne, da i ON to zeli gledati...neki dan sam ga ulovila kako poskrivecki pokusava sa Max videoteke iznajmiti Slagalicu strave ali ne zna pin pa je na tom zapeo!
Cure moje, kaj da ja sa njim radim po tom pitanju jer me IZLUDIO, postao je sa time totalno opsjednut, a ionako je sav u zombijima, ljigavim cudovistima i sl...samo mi jos treba da pocne i horore gledat. Ja fakat mislim da to nikako nije za njegovu dob i tocka. Al on je beskrajno DOSADAN, UPORAN, PILA i PILA do besvjesti, taj kad za nesto zapne, nema tih rijeci sa kojima ga mozes uvjeriti u suprotno. Kak da se postavim, sta da mu kazem, vise sam luda!!??

i mene koja ne znam kako to srezati u korjenu na ovakvim jos kolko tolko benignim stvarima (o pubertetu se ne usudim ni razmisljati kaj me ceka...
)
Fran je još premali za takve stvari, al imam dojam da nisu horrori da bi bilo nešto drugo čime bi vas pilao. Da li pomaže da jednom sjednete, kažete "to nije za tebe i točka" i NE DOZVOLITE više nikakve rasprave na tu temu. Ako mene previše pilaju ja podivljam i moji to znaju, zato prestanu. Dakle, ako počne pilati, KAZNA. I ne uvlačiti se u nikakvu raspravu i objašnjavanje. A roditelje druge djece možeš upozoriti preko razrednice.
, ali ne radi se o mojoj ljubavi prema odredjenom zanru nego o primjerenosti odredjenog filma za konkretnu dob djeteta.

), ali kad je nešto što ja mislim da ne dolazi u obzir tako mu i kažem (premda je isto tako užasno dosadan naučio je da postoje granice - je da ponekad i otplačemo i odlupamo vratima
Eto.
možda si do sada ipak na kraju bila ti ta koja je popustila. samo treba biti dovoljno uporan.