Evo i nasih odgovora:
1.Koja je razlika između pristupa djetetu u vrtiću i školi?Osobno iskustvo - osnovna razlika izmedju vrtica i skole je nedostatak svakodnevnog mazenja, njeznosti i prisnog kontakta na koji su djeca u vrticu navikla. to je po mojem iskustvu bas najveca razlika i tu sam bas osjetila "cut" izmedju ove dvije institucije.
Moje dijete - u vrticu smo se puno vise igrali, ali mi je u skoli ljepse. Ne bih se htio vratiti u vrtic, tamo su male bebe.
2.Je li vaše dijete imalo problema prilagodbe kod polaska u prvi razred? Kakve i kako ste ih riješili?Nismo imali nikakvih posebnih problema

, osim organizacijskih - uskladiti vannastavne aktivnosti sa skolskim obvezama.
3. Kojih 5 stvari dijete treba znati/imati razvijeno kako bi bez teškoća krenulo u 1. razred?moje opaske:
-grafomotorika
-predcitalace (analiza i sinteza) i predmatematicke vjestine (odnosi medju predmetima i brojevima - veci,manji, ispred, iza, etc... )
-red red i red oko odlaska na spavanje i budjenja ujutro, uvijek u isto vrijeme (
mami najteze 
)
-navika doruckovanja prije skole
-samostalnost u oblacenju i usvojena vjestina vracanja stvari koje su bile spakirane ujutro za skolu (mi nismo boravkasi pa nam je ova vjestina dosta bitna, na dnevnoj bazi se stvari donose i odnose u skolu pa tu ima svacega

)
moje dijete:
Dobro je ako znas citati, onda ti je puno lakse u skoli.
(samo je tu opasku imao)
4. Posebne opaske i posebne savjeti roditeljima buducih prvoskolacaU pripremnom predskolskom periodu optimisticno i pozitivno pricati o skoli i novoj DRUGACIJOJ sredini, novim prijateljima, uciteljici. nikada ne pokazati da se bojimo (ako se bojimo) kako ce se dijete snaci. kasnije, kad zaredaju obveze i zadace - dati djetetu do znanja da razumijemo kako mu je nekad tesko i da mu se nesto ne da, no, bez obzira na to obvezu MORA izvrsiti.
ove dvije stvari mi se cine najvaznije. sve ostalo ce se onda nekako posloziti...
(dopisem jos, sigurno cu se nekaj kasnije sjetiti)
ajde sad vi
Zadnja izmjena:
Imge; 28 vel 2010, 17:27; ukupno mijenjano 1 put/a.