Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
11 ožu 2010, 17:06
Na prvog ukradenog Bakugana nisam reagirala, ali danas je ukraden i drugi, pa me zanima kako na to reagirati. Nije se radilo o zamjeni, prvi put je Tin stavio dva Bakugana ispod klupe dok je otišao na Univerzalnu sportsku školu, kad se vratio bio je samo jedan pod klupom. Nije prijavio učiteljici i OK, nema veze, rekla sam mu da je trebao prijaviti. Danas se igrao, Bakugan je bio na klupi i nestao je. E ovaj put je rekao učiteljici, ona mu je rekla da zašto nosi igračke u školu i pitala je djecu da li je netko uzeo, niko se nije javio (a sve si mislim da bi se netko javio da je ukrao igračku), i ona je smatrala da je to primjerena reakcija.
Ja bogme ne smatram da je takva reakcija primjerena. Mislim da je trebala inzistirati na tome da se Bakugan nađe.
Nazvala sam ju još dok su učenici bili tamo da pita da li je možda kod nekoga, rekla je da ona ne može učenicima gledati u džepove i torbe i da se nažalost dešava da stvari nestaju i da je ona svima rekla da nose igračke na svoju odgovornost. A svi nose, ali samo nekima nestaju
Đizs, sad sam ljuta da bi pukla. Lijepo se uči djecu u školi, da ukradu ono što im se sviđa, a ako ti imaš nešto što se nekome drugome sviđa onda je to na tvoju odgovornost.
Mislim friga se meni za glupe Bakugane, iako je onaj prvi koji je nestao bio neki jako rijetki kojeg sam donijela s puta. Ajde, bio je jako tužan pa sam ga naručila s ebaya, polovnog.
11 ožu 2010, 17:17
učiteljica nije dobro reagirala
sada nestaju igračke koje nose na vlastitu odgovornost, što će se desiti kad nestane pernica?
u stvari je lopovu poslala poruku da i dalje može krasti jer si je T sam kriv što je nosio igračku
mojim curam ajoš nitko nije ništa ukrao, tako da nemam iskustva, no ovo stvarno nije u redu
11 ožu 2010, 17:55
Ja osobno sam stava da djeca ako nose igračke moraju biti svjesna da se može desiti da nestanu, pogube se, zametnu ... moraju ih spremiti u torbu kad se ne igraju, vjerojatnost da netko rovari po torni je već malo manja.
Tako da najdraže igračke moji ne nose u školu, anisu baš ni u vrtić jer je i stav naših teta bio da one ne mogu kontrolirati 100 igračaka ...
Naša učiteljica u boravku je na situaciju da su mom sinku u dva dana nestale dvoje škare naparvila istragu - našle su se u jednoj torbi ...

- moguće je da su slučajno upale ...
Nakon toga nije više nestajalo ništa tog tipa.
Učiteljicama je pomalo nezgodno jer one ne smiju pregladavati dječje torbe ...
A da je normalno da je netko ukrao nije i treba reagirati, samo je činjenica da baš i nema puno načina ...
11 ožu 2010, 18:04
učiteljice nisu policajci da paze na igračke. tim više što je ista bila ostavljena na klupi. da se radilo o školskom priboru bilo bi u redu reagirati i potražiti.
mojoj do sada ništa nije ukradeno. izgubila je par stvarčica, i sad na koji ih je način izgubila nije rekla niti sam je pitala. da joj netko uzme igračku i to bi kod mene prošlo pod izgubljeno i ona to zna.
11 ožu 2010, 18:12
ista stvar i kod nas..ne nose igracke ako im je stalo da ih ne izgube ili da im netko ukrade...uciteljica ce reagirati samo ako je nestalo nesto drugo npr.skolski pribor ,knjige ,mob, jakna i slicno...a nisam ni u vrtic dala da nose osim neki dvd koji su uz suglasnost teta donijeli da svi pogledaju i tad bi tete i pazile na taj dvd ili knjigu..
11 ožu 2010, 18:17
Slažem se s curama. Ako nose stvari u školu snose i posljedice ako ih izgube. Kad mole da bi nosili nešto vrijednije, zadnje kofer s bakuganima, ja sam samo rekla da ne dolazi meni plakati ako ga izgubi ili mu ga netko ukrade.
S Filipom smo imali iskustva s krađom, ali on je stvar riješio sam. Ja sam samo na kraju ispričala učiteljici što se desilo i rekla da to nije prva stvar koju je mali ukrao Filipu, a Filip nije bio jedini kome je krao. Zahvalila se na upozorenju i rekla poraditi na tome i od tada problema nije bilo.
11 ožu 2010, 18:22
kakve igračke

ja ih ne šaljem u školu da se
igraju već da uče-a za igru ima dovoljno vremena kod kuće i na igralištu
slažem se da je učiteljica poslala krivu poruku i da je trebalo reagirati ne zbog igračke već
zbog principa o poštivanju tuđih stvari i imovine
11 ožu 2010, 18:24
mamuška, tvoje dijete ne ide u boravak, pretpostavljam?
11 ožu 2010, 18:24
djeca koja idu na boravak ponesu si i neku sitnu igračku i to mi je normalno.
a što je trebala učiteljica?
smije li ona uopće gledati u dječje torbe?
11 ožu 2010, 18:34
Stvar je principa. Danas igračka, sutra novčanik. Ja sam forsirala da nosi te šugave Bakugane jer ih svi nose. Ali očito ne kradu svi ili ne kradu svima. Mislim da je trebala malo oštrije nastupiti, pa i pregledati torbe. Bez obzira što se ne radi o školskom priboru nego o igračkama.
11 ožu 2010, 18:38
ne bi dizala frku, ali ne bi mi nimalo bilo drago da učiteljica mojoj koja nije uzela pregledava torbu, njene osobne stvari.
11 ožu 2010, 18:42
da neidu moju u boravak ali znam puno djece koji idu pa ne nose igračke
i zašto si ti forsirala da on nosi te bakugane(šta je to zapravo?)
mislim da je učiteljica trebala posao odraditi s
psihološke strane i potruditi se da dopre do tog djeteta pa da on/ona sam prizna i ispriča se
-a ne pregledavanjem torbi-ni meni nebi bilo drago da mojim klincima kopa po torbi ako nisu ništa skrivili
11 ožu 2010, 18:47
mislim da je učiteljica trebala posao odraditi s psihološke strane i potruditi se da dopre do tog djeteta pa da on/ona sam prizna i ispriča se
Slažem se, trebala je nekakvom pričom, primjerom potaknuti malo grižnje savjesti kod "lopova" a ne prekapanjem po torbama.
I uvijek računati na to da nošenje stvari u školu/ vrtić je rizik.
Dopustim da nose svoje igračke ali i da računaju sa tim da se lako izgube, da netko uzme, posudi i sl.
11 ožu 2010, 18:58
mamuska, zasto mislis da je palunkica forsirala da nosi bakugana u skolu?
sigurna sam da je to bila njegova zelja, di ce mama forsirati koju igracku da nosi u skolu ?

djeca pod normalno nose igracke, pogotovo ak su na boravku, to su jos uvijek samo djeca, bez obzira sto idu u skolu, jos uvijek im je igra bitan dio zivota
i moj je nosio igracke, i drugi su nosili
11 ožu 2010, 19:05
Napisala je da je ona forsirala jer svi nose.
11 ožu 2010, 19:09
Ne nosi igračke u školu.I ako bi ih ponio odmah bi mu lijepo rekla da me ne zanima ako mu nestanu,nek ih nosi na svoju odgovornost.
Učiteljica bi možda trebala pregledati torbe da se radi o nekoj većoj krađi,ali zbog igračke mi je to pretjerivanje.
11 ožu 2010, 19:11
eli je napisao/la:učiteljice nisu policajci da paze na igračke. tim više što je ista bila ostavljena na klupi. da se radilo o školskom priboru bilo bi u redu reagirati i potražiti.
mojoj do sada ništa nije ukradeno. izgubila je par stvarčica, i sad na koji ih je način izgubila nije rekla niti sam je pitala. da joj netko uzme igračku i to bi kod mene prošlo pod izgubljeno i ona to zna.
s ovim se u potpunosti slažem.....učiteljica ti je dobro i rekla jer ona njima ne smije pretraživat stvari jer vjerojatno time krši neka njihova prava.....ja bi u tvom slučaju jedino upozorila svoje dijete i sugerirarla mu da igračke koje ne zna čuvati i ne spremi ih na odgovarajuće mjesto ne nosi u školu.....mislim da si po nekom mom subjektivnom mišljenju krivo izreagirala nazivajući učiteljicu jer si svome djetetu prenjela krivu poruku-učiteljica nije napravila ništa da istjera pravdu zbog njegove igračke-po mom mišljenju je to u redu-a u očima djeteta to prevedi-glupa je i bespomoćna.....nažalost naša djeca nisu u idalnom okruženju i to ni ne možemo očekivati i djeca moraju i na svojoj koži iskusiti da život nije pravedan....moje djete isto nosi u školu loptu koja na kraju dana ostaje kod učiteljice u ormaru koji nije zaključan, da nestane kojim slučajem ne bih to učiteljici ni napomenula, nego bih razgovarala sa svojim sinom u nadi da će iz tog slučaja izvući neku poruku i da ubuduće svoje stvari neće nositi u školu.....
11 ožu 2010, 19:12
SonjaV je napisao/la:Napisala je da je ona forsirala jer svi nose.

aaaaaaa
sad sam i ja vidla, kad si mi srenula paznju
11 ožu 2010, 19:15
sugerirati djetetu da nosi igračku jer svi nose? hmmm, pa nismo svi isti, bitno je da poštujemo ista pravila, ali ne treba perica biti isti ko ivica i ako je drukčiji ne znači da manje vrijedi.
moja ne nosi svaki dan igračku. imala je fazu kada je nosala crteže dinosaura i sa time su se igrali. super ideja da nije uključivala mamu i tatu kao one koji su dinosaure morali nacrtati, a crtanju nisu vični.
11 ožu 2010, 19:17
palunkica je napisao/la:Stvar je principa. Danas igračka, sutra novčanik. Ja sam forsirala da nosi te šugave Bakugane jer ih svi nose. Ali očito ne kradu svi ili ne kradu svima. Mislim da je trebala malo oštrije nastupiti, pa i pregledati torbe. Bez obzira što se ne radi o školskom priboru nego o igračkama.
zato jer je to napisala

moji nisu nosili igračke ni u vrtić iako su
SVI nosili...pa ako svi skaču u bunar-zar češ i ti sine Brute???
Zadnja izmjena:
mamuška; 11 ožu 2010, 19:19; ukupno mijenjano 1 put/a.
11 ožu 2010, 19:18
nitko nije očekivao od učiteljice da glumi policajca i pazi na igračke
ali normalno je da učiteljica ne dopušta krađe u svojem razredu i da to djeci jasno da do znanja
nije uopće stvar pretrage po torbama nego načina ponašanja u razredu
i uopće nije bitno tko je htio da se nosi igračka
pa nemojte mi reći da je normalno da klinci međusobno kradu stvari a učiteljica ne reagira jer to nije njezin posao??
11 ožu 2010, 19:20
učiteljica u ovom slučaju nema dokaze za krađu. ima riječ djeteta što nije dovoljno da drugima pretraži torbe ili ide u velika objašnjavanja. može zamoliti ako je netko zabunom uzeo igračku da je vrati i u jednoj rečenici objasniti da nije lijepo uzeti tuđe. ali sedmogodišnjaci to znaju i ona ih u 15 min ne može senzibilizirati one koji do sada nisu dobro odgojeni.
11 ožu 2010, 19:22
nema dokaze, ali nema nirazloga misliti da je mali izmislio krađu
stoga je trebala nešto poduzeti, barem razgovarati sa djecom o uzimanju tuđih stvari
kako može doći do dokaza ako nije ni razgovarala ni potražila igračku?
11 ožu 2010, 19:23
jedino ako ulovi nekog na djelu.
11 ožu 2010, 19:25
lu
x
naravno da je njen posao i psiholoski dio, dobro odraditi takve skakljive situacije
a vjerujem da se vec nasla u njima i da zna kako bi trebalo reagirati, cisto da stvori ljude od tih mali covjeculjaka, da im pokaze da krasti nije dobro, da je krasti jako, jako lose i kaznjivo, u krajnjoj liniji
eli, petnaest po petnaest minuta
i petnaest minuta nesto znaci, najlakse je okrenuti glavu i reci - to nije moj dio posla
a to da nema dokaza

niti ih ne treba imati, kakav dokaz bi trebala?
nestao je bakugan
mozda se zametnuo, a mozda i nije
pa nisu na sudu, da trebaju cvrsti dokazi
ne treba cak niti ista dokazati, dovoljno bi bilo da im je odrzala jedan edukativan govor o kradji i njenim posljedicama, bez obzira sto su to mooozda vec culi, ali ne skodi ponoviti
11 ožu 2010, 19:25
ja svome niti kući ne bi dala da se igra s takvim igračkama koje sami po sebi i u crtiću i u igri izazivaju nasilje i uopće se ni ne čudim da se netko drznuo ukrasti,a vjerojatno će sutra i eksperimentirati s nekakvim turbo trikom iz crtića.....sva sreća da moga sina takve igre niti ne zanimaju već je sportski tip.....
11 ožu 2010, 19:26
blago tebi. no većinom dečki vole te nakaze iz crtića i ako je dijete dobro odgojeno neće to na njega loše utjecati.
ali stvarno su bezvezni.
11 ožu 2010, 19:26
dali netko može objasniti što je to bakugan
11 ožu 2010, 19:27
arthurice, iz koje si ti price ispala?
11 ožu 2010, 19:27
stoga je trebala nešto poduzeti, barem razgovarati sa djecom o uzimanju tuđih stvari
S ovim smo se svi i složili
Naravno da nije u redu krasti i ne reagirati.
Ali pretraživati torbe i džepove svima zbog igračke mi je malo previše.

Usput, ni ja neznam kako izgledaju.