Switch to full style
Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Popis stvari potrebnih za 1. razred OS

19 kol 2010, 10:32

Pozdrav svima,

Otvaram ovu temu u nadi da ne postoji vec negdje i da ce svima dobro doci. :D Evo sto sam svom klincu kupila za polazak u prvi razred, pa molim da se svi pridruze i dopune spisak:

1. udzbenici za 1. razred
2. torba
3. pernica
4. TOZ - likovna mapa
5. slape za produzeni boravak

Nisam jos kupila biljeznice jer ne znam niti kakve ni sto treba (help please). Pretpostavljam da nam to uciteljica kaze na prvom roditeljskom? I prvi dan skole kako to izgleda, koliko dijeca budu u skoli, na stranicama skole nista ne pise... Kad nose udzbenike u skolu?

Re: Popis tvari potrebnih za 1. razred OS

19 kol 2010, 10:37

trebaš crtančice i pisanke A. Ne znam koliko- ja sam mislim za početak kupila 4 crtančice i 2 pisanke A

Trebaš informativku
torbicu za šlape, ali za to se može koristiti i obićna vrećica
deči su za tjelesni trebali bijelu majicu i plave hlačice, ne znam jel isto za cure

19 kol 2010, 10:50

5. slape za produzeni boravak

treba ti šlape za nastavu i produženi boravak,
preporuka: neke na čičak ili gumicu da se mogu brzo obući
u nekim školama se traži posebno obuća za tjelesni

od teka treba ti i za matematiku uzmi 2-3 komada
uvijek je zgodno imati par tekica doma za rezervu

omoti za teke, preporuka oni gotovi klasični plastični omoti koje samo presvlačiš kad se teka ispuni
naljepnice za označavanje lijepim na teke, tako da se omoti mogu koristiti stalno cijele godine

19 kol 2010, 11:49

Evo da nadopunim, a budem jos kad se svi izredaju nadopunila, jedino ako me trudovi ne sprijece jerbo mi je termin uskoro ;)

1. udzbenici za 1. razred
2. torba
3. pernica
4. TOZ - likovna mapa
5. bilježnice: crtančice, pisanke A i biljeznice za matematiku (za početak 4 crtančice i 2-3 pisanke A i za matematiku ?!)
6. informativka
7. slape za produzeni boravak + šlape za nastavu i torbica za slape (preporuka: neke na čičak ili gumicu da se mogu brzo obući)
8. tjelesni:
decki: bijela majica, plavi sorc, tenisice (ovisno o skoli, posebno tenisice za tjelesni)
cure: ?
9. omoti za biljeznice (preporuka: gotovi klasični plastični omoti koje samo presvlačiš kad se teka ispuni
naljepnice za označavanje lijepim na teke, tako da se omoti mogu koristiti stalno cijele godine)

19 kol 2010, 11:53

slape za produzeni boravak + šlape za nastavu

krivo smo se razumjele, radi se o istim šlapama, ne treba posebno za nastavu, posebno za boravak

nama za tjelesni nije definirano boja šorca i majice, važno da je sportski i komotno

19 kol 2010, 12:13

kod nas su za tjelesni mogli koristiti isto što i u boravku/školi, uz uvjet da je prikladno, znači da nisu neke natikače u pitanju.
a od odjeće nije bilo nikakvih pravila, boja, oblika... važno da je komotno i da se u tome može vježbati.

19 kol 2010, 12:26

nemate roditeljski ?
kod nas su np. organizirali roditeljski za prvašiće kod upisa i dobili smo popis što treba

za likovni i tjelesni ne kupovati ništa jer ionako sve ovisi od učiteljice do učiteljice
definitvo što će ti trebati su modeli geometrijskih tijela i plastični štapići za matematiku

19 kol 2010, 12:32

Ciara je napisao/la:definitvo što će ti trebati su modeli geometrijskih tijela i plastični štapići za matematiku

Nama to nije trebalo.

19 kol 2010, 12:50

nama isto nije trebalo , a za curice nam je uciteljica rekla da mogu i u tajicama radit tjelesni i bijela majica.Ali nije problem ni neke kratke hlacice ako su na gumicu.znam da za likovni treba glinamol, vodene bojice, tempere,suhe bojice i flomasteri.za plastelin nisam sigurna.i jedna kutija od cipela ili slicno da to sve stane jer to stoji u skoli.Mi smo naprimjer uzeli malo vecu kutiju i iz raznih bojanki i njihovih starih radova napravili kolaz i olijepili po kutiji tako je bila lijepa i odmah je znao koja je njegova kutija.Tako cu sad i curici raditi,tj. ona ce sve ja cu biti tihi promatrac

19 kol 2010, 12:54

Ciara je napisao/la:definitvo što će ti trebati su modeli geometrijskih tijela i plastični štapići za matematiku

mi to nismo trebali prije dvije godine

19 kol 2010, 13:36

Nama sad na upisima rekli to kupiti. :mrgreen rekla učiteljica pa valjda onda treba. :dunno

19 kol 2010, 13:44

A ja gledam kakav to popis TVARI treba :lol

Re: Popis stvari potrebnih za 1. razred OS

20 kol 2010, 17:17

oko slapa: teta u cicibanu me uvjerava da klinci za školu kupuju Ciciban-starke... odmah smo molili jedne visoke za rockas od prijatelja. iznutra imaju cif pa se svejedno brzo oblače, makar naprijed imaju vezice. ima i visokih (sa cifom iznutra) i niskih na cicak, s gusarkom glavom sa strane. visoke su samo 140 kn

20 kol 2010, 20:15

bojice,flomići.pastele,tempere,glinamol,kolaz papir,ljepilo,kistovi,vodene-pribor za likovni
-post it naljepnice kojima mogu oznacavati stranice na kojima je domaci a da je uočljivo
-

20 kol 2010, 21:18

nama isto svejedno u kakvim kratkim hlacama i u kakvoj majici dolaze na tjelesni
jedna slape su za skolu, boravak i tjelesni
ni mi nismo trebali geom. tijela niti stapice za matematiku

20 kol 2010, 21:38

a mi nismo trebali ni tempere ni pastele

21 kol 2010, 18:47

mi ne trebamo ni slape ni posebnu oprremu za tjelesni, bitno da su ciste tene. slape ne nose.

22 kol 2010, 22:26

franka72 je napisao/la:I prvi dan skole kako to izgleda, koliko dijeca budu u skoli, na stranicama skole nista ne pise... Kad nose udzbenike u skolu?

kod nas je prvi dan skole uvijek mala svecanost za prvasice, u 17 sati, u sportskoj dvorani - roditelji, djeca, ravnateljica koja predstavi uciteljice i zazeli prvasicima sretno skolovanje.
nakon priredbice i pozdrava ravnateljice - uciteljice prozivaju svoje ucenike i oni stanu pored njih, uz opasku - uciteljica prozove dijete, rukuje se s njim (to bude bas slatko) i onda mu oko vrata stvari kao medalju na kojoj pise 1A, B, C... i onda uciteljice povedu ucenike - svaka u svoj razred (tu se meni posebno srce steglo kad su odlazili, ajoj)

djeca se smjeste u ucionici, a dolazimo polako i mi roditelji (svaki u svoj razred) i svi zajedno (s klincima) imamo kao mali roditeljski, dobivamo raspored, upute sto donijeti u skolu drugi dan....

i da ne zaboravim - nije bas predmet i nista konkretno, ali meni je na popisu najvaznijih stvari - uzeti godisnji odmor prvih par dana i biti prvasicu na dispoziciji cijelo vrijeme (kako mi ne idemo u boravak - nastava se prvi tjedan polako uhodava, dijete nikad nije bas ful u skoli, pa onda - treba uvijek nesto kupiti, nabaviti, upisati dijete na aktivnosti - nama to krece paralelno s pocetkom skolske godine - uglavnom, ima tu strke dok se svi uhodamo pa mi je jako bitno tih prvih par dana biti free od posla :dada . i bitno mi je da taj prvi tjedan bas ja vodim i odvodim dijete iz skole i da tad jos ne koristim teta ili baka support)

i za kraj - i za starijeg i mladjeg sina - nakon prvog dana skole, odnosno opisane priredbice - mi smo isli obiteljski na kolace, sok... naime, volim djetetu nekako obiljeziti taj poseban i drugaciji dan i ulazak u jedno posve novo zivotno razdoblje :luv
Zadnja izmjena: Imge; 22 kol 2010, 22:43; ukupno mijenjano 1 put/a.

22 kol 2010, 22:38

ne znam koliko su ijedne starke dobre za biti u njima satima. tj. koliko su zdrave za nogicu koja se znoji.
naši su u cipelama, a za tjelesni u tenisicama.
prve godine nije trebala oprema, druge će im trebati crne hlače i bijela majca.
nismo trebali ni štapiće ni geom.tijela. samo geometrijsko ravnalo (ono sa likovima po sredini).
sve to ovisi od škole do škole.

moja je boravkašica, nismo uzimali godišnji i usput obavili sitne kupnje. nisam osjetila neki presing zbog početka godine.

prvi dan je bio gotovo identičan kao kod imge.

23 kol 2010, 12:23

I moja cura kreče u prvi razred.
Kupili smo :
udžbenike + plastične korice za udžbenike
pisanke A, crtančice i biilj. za matematiku br1-samo po nekoliko, jer će to učiteljica još reči
mapu za likovni
boje - vodene, tempere, flomiće, drvene, pastele i kistove - zapravo dosta je toga već imala doma nekorišteno.
za tjelesni će trebat bijela majica, a dole može tuta ili gege - to vi zovete trenerka i tajice
Patike za tjelesni ( nije cjelodnevna pa nam ne trebaju papuče)

Svakako, ne treba kupovati puno unaprijed, nego čekaj da učiteljica kaže, što treba. Razlikuju se potrepštine od škole do škole, ali i od učiteljice do učiteljice

25 kol 2010, 22:07

zanima me zna li netko koju likovnu mapu kupiti vidim da ima i šk,znanje itd

25 kol 2010, 22:14

onu koja je na popisu za vašu školu-razred.

26 kol 2010, 09:41

Kod mene na popisu nije bilo mapa no nisam razbijala glavu koju da kupim pošto su sve knjige bile od Školske knjige uzela sam njihovu mapu.
Nama fale još jedino papučice i oprema za tjelesni... no za to čekam roditeljski sastanak ;)

02 ruj 2010, 22:23

a evo mene natrag, sorry na cekanju ali isla sam roditi ;) svoje zlato malo 20.08. polako dolazim sebi, ali do ponedeljka moram prohodati pa makar na trepavicama starijeg sina odvela u skolu :dada

Uglavnom ja sam nabavila udzbenike i knjige TOZ likovnu mapu, a ostalo sto kazu u skoli. Mi trebamo doci u 10 h u skolu, ali ne pise koliko ce trajati. Bas me interesira kakav ce prvi dan biti...jos uvijek se sebe sjecam, crveni karanfil na klupi i cedulja Sretan pocetak djace:)))

02 ruj 2010, 23:18

Ciara je napisao/la:a mi nismo trebali ni tempere ni pastele

ooo tempere su nam bile česte i to bijela koja se mješala s drugima, tak da sam za 2. razred kupila rezervnu bijelu.

I moj je na početku imao neke starke ali znoji se nogica, nije dobro i skužili smo da su nam crocse najbolje šlape, ne znoji se noga, može u njima trčkarati, ne ispadaju i lako ih navuče.

Za tjelesni bijela majica svi i bilo kakve hlačice. Preko zime nas je učiteljica molila da se ne presvlače da dolaze taj dan kad je tjelesni u trenirci pa u tome i vježbaju.

Geometrijska tijela ja kupila i nisu nam trebala ali štapići za matku da i to u 2. polugodištu kad je učiteljica rekla da trebaju, ja kupila.

Posebne tenisice za dvoranu u posebnoj vrečici sa opremom za tjelesni. Stoji u garderobi u školi.

Kutija za likovni nam nije trebala (iako sam ju ja napravila prije početka škole od kutije za cipele) pa su djeca donosila minuse :mrgreen kad bi taj dan za likovni zaboravili potrebnu opremu.

Sretno prvašićima !

03 ruj 2010, 10:03

bilježim se na temu :)

mi smo do sada nabavili torbu, knjige i omote za knjige, papuče, pernicu
likovnu mapu smo isto kupili, unutra je i kolaž papir

od likovnog pribora još imamo (dobijala je to tokom godine od baka/djedova, kuma, uje i sl. pa sam spremala): drvene bojice, flomastere, tempere, glinamol, plastelin... sad čekam da vidim što ćemo trebati dokupiti

što sve bude u TOZ-ovom likovnom kompletu?
mislim da mi još trebaju kistovi, vodene boje i voštane boje?

pisančice nisam kupovala, mislila sam da će nam na jučerašnjem roditeljskom reći što treba, ali su nam se samo predstavili, rekli par osnovnih informacija i pročitali razrede

što se geometrijskih likova tiče, vidjela sam da imaju u knjizi iz matematike te likove za izrezivanje :dunno

03 ruj 2010, 10:16

Imamo torbu i pernice, pisanke i crtanke, knjige, omote, papuče. Pribor za likovni nisam kupovala jer imamo doma hrpu bojica, flomića, pastela, tempera, vodenih bojica, kistova, glinamola i sl., čekat ću roditeljski pa eventualno dokupiti što nedostaje.
Odgovori