Switch to full style
Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

mali narcis

25 kol 2010, 16:15

Jel to normalna faza? Hoće li proći?
Ja, pa ja, pa ja.....sve radi najbolje, sve ima najbolje, nikom ne daje kredit ni za što, ona će imati sve najbolje, i uvijek će u svemu biti najbolja, svega treba dobiti najviše.... :znoj
Ja okidam na to, pa se moram gadno kontrolirat...Ima li toga još?

Re: mali narcis

25 kol 2010, 18:39

Genijalna je :lol
Nekako mi se čini bolje da je takva nego nesigurna i iskompleksirana :dunno .
A mogu misliti da ti nije lako izaći na kraj s njom :jadnimi

25 kol 2010, 18:41

Trebate vidjeti kako hoda...taj stav...ajme meni... :bis

28 kol 2010, 17:55

da je udruzimo s mojom pa da vidimo koja je jaca :lol :lol :lol
ili ce se njih dvije udruziti protiv svijeta, a ti i ja :drink

kaze mm da je to pubertet...ma nekako mi prerano...

a kako tvoja hoda?
moja ima - verzija 1 - razbijacka, verzija 2 - miss world 2010...sram me je ponekad...

28 kol 2010, 17:59

a ipak mi je najcesce jako fora sa tim svojim stavom. :faca

31 kol 2010, 17:34

ja volim tu fazu i ne vidim problema :cool
iako sam već bila i u školi na razgovoru o tome
"dijete vam je sebično, razmaženo ..." reko ja dijete je na mamu svoju (u tim godinama) :mrgreen

proći će pusti je, bolje da ima sebe u nebesima nego neku svoju prijateljicu koja to ne zaslužuje

13 ruj 2010, 13:11

bez uvrede ja ne volim takvu djecu, odbojna su mi :dunno
mislim da se takav nosomparamoblake stav liječi sudjelovanjem u aktivnostima u kojima nisi najbolji ili se moraš truditi za uspjeh

14 ruj 2010, 11:53

nije nikakav problem ako dijete misli da je sjajno. problem je ako misli da je jedina sjajna, a drugi su 5 stepenica ispod nje(njega. ali djeca to među sobom lako riješe.

14 ruj 2010, 12:03

Ja mislim suprotno...ona se ponaša tako ne zbog umišljenosti, pa bi je kao trebalo spuštati na zemlju...mislim da joj ma kako zvučalo paradoksalno - treba više samopouzdanja.
Ona govori sebi da je najbolja zato da se uvjeri u to.
Treba ju više hvaliti za ono u čemu je dobra, još više poticati njene talente i upisivati na aktivnosti u kojima će biti - najbolja :)
Onda će ju jako puno hvaliti drugi, i sama više neće imati potrebu. :)

Nije drugačije ni s odraslima...najveću potrebu za dokazivanjem veće vrijednosti od drugih imaju oni koji su nesigurni u svoju vrijednost...Iako izvana ne izgleda tako

14 ruj 2010, 15:14

Kod:
Danas to dijete ulazi u pubertet i misli da je najpametnije na svijetu, da su svi oko njega izrazito glupi i nevrijedni njegove pozornosti itd. Kako je roditeljima teško s tim izać na kraj ne trebam ni pisat.

Ali mislim da je ovo zaštitni znak puberteta i da nas sve više manje to čeka kako god ih odgajali. Jednostavno, u pubertetu su svi drugi, a posebno roditelji glupi i zaostali. Sreća pa i pubertet prođe.

25 ruj 2010, 19:28

folne je napisao/la:
Kod:
Danas to dijete ulazi u pubertet i misli da je najpametnije na svijetu, da su svi oko njega izrazito glupi i nevrijedni njegove pozornosti itd. Kako je roditeljima teško s tim izać na kraj ne trebam ni pisat.

Ali mislim da je ovo zaštitni znak puberteta i da nas sve više manje to čeka kako god ih odgajali. Jednostavno, u pubertetu su svi drugi, a posebno roditelji glupi i zaostali. Sreća pa i pubertet prođe.

Živa istina, samo to treba proci i proživjeti, nekoga ulovi a nekog ne

25 ruj 2010, 20:20

elizabeta je napisao/la:Ja mislim suprotno...ona se ponaša tako ne zbog umišljenosti, pa bi je kao trebalo spuštati na zemlju...mislim da joj ma kako zvučalo paradoksalno - treba više samopouzdanja.
Ona govori sebi da je najbolja zato da se uvjeri u to.
Treba ju više hvaliti za ono u čemu je dobra, još više poticati njene talente i upisivati na aktivnosti u kojima će biti - najbolja :)
Onda će ju jako puno hvaliti drugi, i sama više neće imati potrebu. :)

Nije drugačije ni s odraslima...najveću potrebu za dokazivanjem veće vrijednosti od drugih imaju oni koji su nesigurni u svoju vrijednost...Iako izvana ne izgleda tako

K. je još mali 5,5 g. otvoren je, sa puno "zdravog" samopouzdanja, snalažljiv (npr.danas je trčao po Getrou i kad me nije mogao pronaći tražio je prodavačicu da mu pomogne naći mamu).... ali obožava biti prvi, najbolji, najjači.... uglavnom kombiniramo pohvale kada ih stvarno zaslužuje i primjedbe u stilu "drugi put probaj ovako pa će ti crta ispasti ravnija" ili "ono kako si se danas ponašao u mercatoru nije bilo lijepo, kad se nešto dogovorimo onda se toga moramo pridržavati" i sl.
Ne poznajem niti jednu odraslu osobu koja je najbolja u svemu, pa ne mislim da dijete treba odgajati tako da vjeruje kako je moguće biti najbolji u svemu.
Odgovori