Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
29 sij 2011, 21:09
Bok!
Zna li netko kakva je procedura ako dijete hoces upisati u školu u koju ne pripada?
A usput ima li tko iskustva sa školama Malešnica i Tituš Brezovački? Između njih se dvoumim.
23 vel 2011, 13:42
ja sam čula da se treba pisati molba al točno kako treba izgledati i kada se predaje (pri samom upisu ili ranije), ne znam
sigurno će se netko javiti sa detaljnijim informacijama
23 vel 2011, 15:19
J. ide u T. Brezovački na dramsku. Znam da imaju samo jedan turnus, jutarnji.
24 vel 2011, 20:52
Mi smo se ( prije dvije godine) javili na pregled ( testiranje) u školu po mjestu stanovanja ( po pozivu) , a onda tamo samo rekli da se nećemo upisati kod njih već u drugu školu - pa su nam kuvertirali te papire koje smo odnijeli na upis u tu drugu školu. Eh sad , da li je to tako glatko išlo
- zato što nam je već starije dijete bilo u toj drugoj školi...
- zato što ta druga škola ima ionako premalo učenika...
Najbolje da pitaš u gradskom uredu za obrazovanje - inače ove godine upisi u OŠ idu nešto ranije no inače...
24 vel 2011, 20:59
ovisi i o tome da li zeljena skola (kojoj ne pripadate) ima previse djece i bez vas ili pak manje od normativa...
najlakse ti je nazvati skolu i pitati kakva im je politika primanja djec izvan njihovih upisnih granica.
25 vel 2011, 10:00
IRENA je napisao/la:Mi smo se ( prije dvije godine) javili na pregled ( testiranje) u školu po mjestu stanovanja ( po pozivu) , a onda tamo samo rekli da se nećemo upisati kod njih već u drugu školu - pa su nam kuvertirali te papire koje smo odnijeli na upis u tu drugu školu. Eh sad , da li je to tako glatko išlo
- zato što nam je već starije dijete bilo u toj drugoj školi...
- zato što ta druga škola ima ionako premalo učenika...
Najbolje da pitaš u gradskom uredu za obrazovanje - inače ove godine upisi u OŠ idu nešto ranije no inače...
a jel ste pisali molbu za upis u nepripadajuću školu?
25 vel 2011, 11:22
Nismo pisali molbu - no kako mi je stariji već bio u toj školi oni su znali da im mi dolazimo na upis ( znači nismo se samo pojavili sa nalazima testiranja).
28 vel 2011, 12:44
evo mene sa sličnom dvojbom
cinjenica je da u mom kvartu - vrbani tri - nema škole, pa se još dvoumim da li da ga upišem u OŠ Vrbani, koja je prenapučena i gdje se nastava održava u tri smjene, a sve u nadi da će se uskoro izgraditi i škola u našem kvartu, ili da ga upišem na Vrbik, kod bake i dide, gdje ga moze i baka voditi u školu i iz škole i manji su razredi...
zvala sam u gradski ured za obrazovanje i receno mi je da pregled i sve ostale formalnosti obavim u Vrbanima, gdje zapravo silom prilika spadamo, a onda kad to sve porješavamo, kontaktiramo eventualno ovu drugu školu, pa ako oni imaju mjesta i primaju ucenike iz drugih kvartova, onda se tamo odemo upisati
i rekli su da skole nemaju dozvolu za povecanje upisnih kvota, pa ako je ta druga skola maksimalno iskoristena glede kapaciteta (uciteljice i prostor), nista od upisa u drugu skolu
sutra namjeravam zvati u skolu na vrbiku da mi potvrde ovo sto mi je receno, da ne izvisimo ako oni npr inzistiraju da se pregledi obave kod njih
28 vel 2011, 13:14
korason je napisao/la: da ne izvisimo ako oni npr inzistiraju da se pregledi obave kod njih
ovo s pregledom i mene zanima
a sa primitkom u nepripadajuću školu su mi rekli da dijete može biti primljeno ako bude mjesta, dakle ako ne pređu kvotu
nego, što ako dijete "izvisi" tj. ne bude primljeno u željenu školu? onda se u isto roku može redovno upisati u pripadajuću školu ili mora čekati jesenski rok?
28 vel 2011, 14:19
Doktori školske medicine imaju popis djece za škole koje im pripadaju