Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Pohvalnice

05 srp 2010, 11:48

Kakav đak ima pravo na pohvalnicu? Samo onaj s 5,0 i uzornog vladanja ili?
Kako je u vašim školama?

Re: Pohvalnice

05 srp 2010, 11:49

Sara mi kaže da je pohvalnicu dobila i njena prijateljica koja ima jednu četvorku. :dunno

05 srp 2010, 11:52

5,0 i uzorno vladanje. iznimo može dobiti i učenik koji je uložio veliki trudi i tako postigao veliki napredak.
u našem razredu takvog nije bilo pa važi ono prvo pravilo, no od frendice mali je dobio baš zato što je uz vlastiti rad jako napredovao krenuvši od nule.

naši su svi, cijeli razred, dobili neslužbene pohvalnice od učiteljice, svako za ono za što je zaslužio. divna nam je učiteljica. :s:

05 srp 2010, 11:52

Kod nas samo 5,0 i primjerno vladanje

05 srp 2010, 11:53

ovisno o tome kako odluči šk.odbor, ako me pamćenje ne vara
u našoj školi ih imaju pravo dobiti samo učenici s 5,0 i uzornim vladanjem
u OŠ koju sam ja pohađala dobivao ih je svatko tko je prošao s 5 i uzornog vladanja :dunno

05 srp 2010, 13:40

Kod nas su do ove godine dobivali i sa dvije četvorke, od ove godine samo 5.0.
Baš se na nama moralo prelomit....

05 srp 2010, 13:43

mislim da ih u jednom razredu ne smije biti više od pet komada
kod nas dobivaju samo oni s pet nula

05 srp 2010, 13:52

kod nas nema baš nekog pravila, uzorno vladanje i zalaganje je obavezno za pohvalnicu, a ocjene ne toliko
neki sa svim peticama nisu je dobili, a neki s jednom do dvije četvorke, jesu :mah

05 srp 2010, 13:59

5,0 i uzorno vladanje

isto

05 srp 2010, 13:59

- a koja je razlika između dobrog i uzornog vladanja, postoji li i još nekakvo?

05 srp 2010, 14:05

postoji i loše.
dobro vladanje je ono koje može proći, a uzorno je stvarno primjereno, gdje se dijete ne treba upozoravati kako se treba ponašati.

05 srp 2010, 14:28

- thanx!

05 srp 2010, 14:59

nama su na roditeljskom čitali definicije svih vrsta vladanja, ali ja sada na internetu ne mogu naći preporuke MInistarstva o tome. Na njihovim stranicama toga nema

05 srp 2010, 15:46

kod nas samo 5,0 i uzorno vladanje!

iako je Vila dobila iste ja bi to ukinula :dunno
ne svidja mi se to!

djete koje ima samo jednu cetvorku ili dvije,vrlo vazno a trudilo se isto kao i moja ili bilo koje drugo djete a samo je tip kojem neki predmet ne lezi(nemreju svi bit super,super u svemu!!!!) ne zasluzuje tu tugu zbog pohvalnice!!!

da dodam ili bi ukinula ili uvela za sve ali razlicite pohvalnice
za odlikase jedne ,za one koji su odlicno napredovali druge itd

dodajem treci put :oops:

bas mi je bilo tuzno gledati na podjeli djeu koja nisu dobila pohvalnice,bez obzira na sve,tuzno je :dunno

05 srp 2010, 16:15

kod nas (u prvom razredu) svi su dobili pohvalnice.
oni koji imaju 5,0 i uzorno vladanje dobili su original pohvalnicu od kartona (valjda to skola daje, tko ce ga znat), a svi ostali su dobili isprintane pohvalnice na laserskom pisacu (na tanjem papiru) koje je uciteljica napravila.
i svi sretni i veseli :) :srca
Zadnja izmjena: Imge; 05 srp 2010, 16:39; ukupno mijenjano 1 put/a.

05 srp 2010, 16:29

Ja ne znam kako je kod nas samo znam da su pohvalnice dijeljene.
Dodjela knjižica je bila ujutro pa ih je prijateljica podigla umjesto mene.

05 srp 2010, 16:30

Original daje škola, odluku donosi školsko vijeće (bar tako piše na pohvalnici) i dole je potpisana ravnateljica. Ne znam da li se sjećate, ali mi smo znali dobiti neke knjige, čini mi se isto na kraju godine.

KOd nas je bilo više od 5 pohvalnica

05 srp 2010, 16:36

Ne znam da li se sjećate, ali mi smo znali dobiti neke knjige, čini mi se isto na kraju godine.

to su nagrade za najboljeg učenika u razredu.
u našoj školi daju ih od četvrtog na dalje, a kod malenih samo usmena pohvala za najboljeg učenika.

05 srp 2010, 17:35

Ema ima sve 5 i uzorno vladanje , dobila je pohvalnicu ali kaže da ih samo troje nije dobilo u razredu
a ima ih 25

05 srp 2010, 18:17

moj J je dobio pohvalnicu sa 5.0 i uzornim vladanjem,i u njegovom razredu ih je dobilo još nekoliko s istim uspjehom,drugi nisu

iz mojih 10 godina školske prakse,učenici s ukorom dobivali su vladanje dobro.gotovo da se ne mogu sjetiti vladanja loše.mislim da se radilo samo o jednom učeniku koji je dobio i mjeru preseljenja u drugu školu

05 srp 2010, 21:30

nama je učiteljica objasnila da je naša škola donjela odluku da se pohvalnice daju na kraju 4. razreda i to samo onim učenicima koji su sva 4 razreda prošla sa 5,0 :dunno

no, vidjeli smo da su učenici jednog prvog razreda dobili nekakva priznanja (vjerojatno je njihova učiteljica sama napravila nekakve pohvalnice)...

Paula je oba razreda prošla s 5,0 i s uzornim vladanjem, pa je (vjerovatno umjesto pohvalnice) u učeničku knjižicu na zadnju stranu dobila dvije pohvale ;)

06 srp 2010, 08:41

kod mog prvasica je uciteljica uvela sistem pred kraj skolske godine: petkom se dobivala mala pohvalnica za taj tjedan. s 5 malih pohvalnica ide uzorno vladanje, sto znaci da uz odlican uspjeh ide i velika pohvalnica. 3 deckica su dobila velike pohvalnice, curica vise. znaci da je bilo dobrog vladanje podosta.

kod cure, 3. razred, znam da je bilo i loseg vladanja, a da djeca nisu imala nekih vecih ispada, ukor ili nesto tako.

06 srp 2010, 13:25

5,0 i uzorno vladanje

06 srp 2010, 13:35

kod nas u predmetnoj nastavi pohvalnice dobivaju svi koji su prosli s odlicnim uspjehom.
pise da se ucenik pohvaljuje za odlicno ucenje i uzorno vladanje (ako ga ima, neki odlikasi mogu imat i dobro ili lose vladanje, ali se u tom slucaju vladanje ne upisuje na pohvalnicu) od strane Razrednog vijeca. Nekad je Uciteljsko vijece pohvaljivalo za prosjek 5,o, a Razredno za 4,5-4,9. Sad Razredno oboje.

06 srp 2010, 17:40

kod J su u prvom razredu dobivali za 5,0 i uzorno vladanje
sada kaze da su skoro svi dobili, nisam bila na podjeli pa ne znam

07 srp 2010, 09:48

Moj ju je dobio sa 5.0 i uzornim vladanjem, dobilo ih cca njih 10, pola,
prijatelj sa isto 5.0 i dobrim vladanjem nije ju dobio, ali
stvarno je živahan, ono često šeće po razredu,
uskače i odgovara učiteljici kad ne treba,
prekida ju,.......i po meni to dobro vladanje nije ništa loše
samo poticaj da se ubuduče potrude ljepše ponašati i
cijeniti učiteljicu i okolinu.

A loše vladanje opće nije za 1.razred a evo znam jednog dečkića sa takvom ocjenom vladanja........koji i nije tako loš, pa kako može prvašić biti loš ???

Iako je kod nas učiteljica napomenula da pohvalnicu može dobiti i iako prođe s 4 a jaaaaaako se trudio.

08 srp 2010, 16:08

Moji troje dobili, no jednom nije upisano vladanje ( :p ) vec je pohvaljen za postignute rezultate u ucenju. Vladanje u knjizici - dobro.
Do sada je uvijek bilo kao uzorno (cetvrti je razred), no na pohvalnici nikad nije pisalo nista o vladajnu.

Prvasicina uciteljica je onima koji nisu dobili pohvalnicu dijelila cokolade, i dvoje dobili knjige.

08 srp 2010, 21:28

vladanje može biti -uzorno, dobro i loše.
isto vrijedi i za srednje i osnovne škole. uzorno je, kako je eli rekla, baš uzorno, takvo dijete je primjer drugima.

a što se pohvalnica tiče, uzorno vladanje mora biti i odličan uspjeh (ne treba biti 5,0 ali je razlika da oni s 5,0 dobivaju pohvalnicu učiteljskog a ostali odlikaši razrednog vijeća). bar je tako kod nas

08 srp 2010, 21:30

što se tiče lošeg vladanja, nama je učiteljica rekla da njemu treba prethoditi ukor. tako mi je malo vjerojatno da prvašić ili drugašić ima loše vladanje.
Odgovori