Sada je: 30 srp 2026, 00:53.

Ljetno ponavljanje gradiva

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Ljetno ponavljanje gradiva

PostPostao/la ronin » 04 srp 2010, 21:48

ja negdje krajem,poslije dvadesetog osmog mislim s njim ponoviti pisana slova,zbrajanje i oduzimanje do 20 i riječi iz rječnika iz knjige iz engleskog

svaki dan se kupa i igra,ponekad ga ulovi dosada i sam gleda što bi čitao(ljubi ga mama :mrgreen )
tako sam mu posudila Andersenove bajke(lektira za 2.razred) i čita svaki dan pomalo,ili svaki drugi,kad mu dođe volja.no on to voli,pod uvjetom da ga ja slušam.
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 04 srp 2010, 23:54

ponavljanje, uh da....svasta smo planirali.
javimo vam se na kraju ljetnog raspusta sa izvjestajem.
bicu prezadovolja ako bar 25% od planiranog ostvarimo. :p
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la lastavica » 05 srp 2010, 08:01

imge puno ti hvala za preporuke :kiss
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Trini » 12 srp 2010, 11:02

Ja sam svake godine imala dilemu treba li djecu malo upregnuti preko ljeta, pa kad sam vidjela da crkavaju od dosade u onom periodu izmedju rucka i popodnevnog izlaska na more natjeravala sam ih da barem citaju ... da bi ove godine nasa uciteljica na kraju cetvrtog razreda decidirano rekla da trebaju preko ljeta svakako citati i ponavljati matematiku, tako da cu mirne savjesti i to ukljuciti. Kod obojice. Vec ocekujem revoluciju, ali imam dobru argumentaciju, rekla uciteljica ;)
Trini
sv. Monika

PostPostao/la palunkica » 14 srp 2010, 15:47

Prvo da pohvalim ove imgine knjige, stvarno su jako dobre, ali i jako skupe, 55 kuna komad u Profilu. Kupila sam jednu a ostale ćemo pokušati naći u knjižnici.

I drugo, naručila sam mailom Cvrčkovu ljetnu vježbalicu, odlična je, za svaku preporuku. Dobije se i igra na ploči i CD. I košta 62 kune + 5 kuna dostava, a na webu piše 90 kuna :conf
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Imge » 16 srp 2010, 08:45

palunkice, bas mi je drago da vam se svidjela preporuka :proljece
a sto se tice cijene - stvarno ne znam :dunno .
knjige zasad iskljucivo posudjujemo u knjiznici :mah
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la korny » 16 srp 2010, 14:57

palunkica je napisao/la:Prvo da pohvalim ove imgine knjige, stvarno su jako dobre, ali i jako skupe, 55 kuna komad u Profilu. Kupila sam jednu a ostale ćemo pokušati naći u knjižnici.

I drugo, naručila sam mailom Cvrčkovu ljetnu vježbalicu, odlična je, za svaku preporuku. Dobije se i igra na ploči i CD. I košta 62 kune + 5 kuna dostava, a na webu piše 90 kuna :conf

Knjiga i 2 cd-a (hrvatski, matematika) su 90kn. Također, mi smo u školi dobili i jedan njihov besplatni cd.

M više rješava vježbalicu nego cd-ove.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 16 srp 2010, 15:34

mi vjezbamo kroz igru i praksu. matematiku idu u ducan i dobiju lovu pa moraju znati koliko sto kosta, koliko novca imaju, koliko im treba vrattiti itd.
hrvatski citamo na veliko svaki dan, procitali samoinicijatvno , dr dulitla, prasci jedni mali od kuseca, kustravi od kuseca, winx knjige , bambi, stripove koje izlaze,i sad kad dodjemo doma zeli silno citat heri potera pa cemo to uzeti.
nismo jednostavno dovoljno kniga ponijeli na more :)
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mama courage » 05 kol 2010, 20:58

Trini je napisao/la:pa kad sam vidjela da crkavaju od dosade u onom periodu izmedju rucka i popodnevnog izlaska na more

isto je i kod nas. jos prije dvije godine se zxuja i njena starija sestricna igrale svakakvih igara, a sad se dosadjuju dok ne odu na plažu (il bulje u tv), pa ih onda ja - priznajem, ne tako nehajno kao imge :mrgreen , nego prilično eksplicitno - pritegnem u "skolske klupe". učimo/ponavljamo njemački (nećakinja) i engleski (zxuja), obje slusaju isto, samo zavisno koji jezik predajem, toj se vise obracam. sat vremena, svaki dan. i ide nam to, ide. zadovoljna sam.

jesu li one zadovoljne, nemam pojma. :mrgreen al ne škrguću zubima, bar ne previše. :dada
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ZacKa » 06 kol 2010, 14:22

Moram priznati kad vas čitam što sve vaši čitaju :shock moj niš, posudila sam 3 lektirne knjige, jedva je nešto malo pročitao, iako super čita ali ne da mu se, još uvijek mu nije tak dosadno na moru. :mrgreen
Radije igra jumb. tj. vježba matematiku, ali čitanje hm hm........još uvijek se čudim kako uopće tako dobro i čita.
A glupo mi ga siliti a ne čita loše. :dunno

A stripovi ga isto baš ne zanimaju.....takav je tip dok evo sestra mu (5g.) čim sam donijela strip uzela u ruke i ne da se omesti, kao ona čita.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Imge » 10 kol 2010, 11:53

mi i dalje u nehajnom tonu... jer za bilo sto "hajno" nema sanse dobiti moje decke :ne (7,5 i 10 godina)

nego, kako ih strasno zanima povijest - znamo tu cinjenicu iskoristiti i provuci gradivo koje su radili tijekom godine (svakom njegovo, naravno, sukladno dobi i svakom ono u cemu se inace "šteka") - npr. neka tvrdajava je sagradjena, lupam 1757., a sad je 2010., koliko je od tad godina proslo - ili slicno u matematickom tonu; ili pak, hrvatski - tvrdjava je koja vrsta rijeci, a koje jos imamo, bla bla bla... ; naravno, cim vidim da im ponestaje koncentracije i da bi me najradije poslali u rodno mjesto :lol - stanem s ovakvim pitanjima).

zadnjih dana bavili smo se olujom (5.8.), bacanjem atomske bombe na hirosimu i nagasaky te sinjskom alkom... to ih je ful zainteresiralo. cuju o tome u dnevniku ili pitaju zasto se nesto slavi i tako prica krene...
i super mi je gledati ih kako oni to slusaju :shock i sve sve sve ih zanima. i super su mi zanimljiva podpitanja koja postavljaju :dada . a posebno mi je zgodno kako oni zapravo sami diktiraju tempo i razinu informacija bez da si mi odrasli moramo s time razbijati glavu... to je kod djece tako jednostavno...
da ne pricam kako bormec i ja ponesto naucim ili bar ponovim staro gradivo...

i tak... :kima
ucim dok je mukte, jel :dada
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mama courage » 15 kol 2010, 18:14

da se pohvalim... radili (ima tome nekoliko tjedana) njemački jezik i lekcija se zove "weihnachten" (bozić). na stranu sto mi je najbitnije bilo da znaju tocno procitati naslov, nego ih pitam zasto se slavi bozic. i de, ova necakinja koja ide na vjeronauk, a i moja zna zasto vjernici slave bozic... i onda kad sam ih pitala kako su se zvali tata i mama od isusa (mislila sam na ono dvoje koji bijahu u stalici, a ne u bolnici) :roll , ova moja pomislila da su marija i josip "oni iz raja" :mrgreen i ode moj njemacki u kupus, jer sljedecih pola sata smo imali sat vjeronauka :mrgreen morala sam mom djetetu kronoloski objasniti tko je kad dosao na "red" u bibliji.

jel se uci na vjeronauku do 5. razreda kain i abel? :conf moja zxuja je znala za brata koji je ubio brata, al ova starija pojma nije imala o tome, mada ide na vjeronauk. :conf
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.