Sada je: 29 srp 2026, 17:04.

Tenis

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Tenis

PostPostao/la corazon » 13 kol 2010, 14:11

moja curka 7 g. je ovaj tjedan krenula na tenis
molila bih iskusne mame (i tate) da mi kažu kad su vaši počeli s treninzima? treniraju sami s trenerom ili postoji nekakva škola?
što nam je potrebno od opreme?
mi smo je dali samo da vidimo kako joj to ide i dali joj se uopće sviđa (a talentirana je za sport :mrgreen ). trenira samo nju trener i za sad je rekao da je jako izdržljiva, poslušna i da može igrati s obje ruke, mislim s jednom i drugom
dali ima smisla kupovati odmah dječji reket?

svaki savjet i iskustvo mi je dobrodošlo
corazon
ledena kraljica

Re: Tenis

PostPostao/la Solea » 13 kol 2010, 15:25

moj je poceo s navrsenih 5.
u sastavu teniskih klubova imas skole tenisa organizirane uglavnom po dobnim skupinama a onda i jakosnim kategorijama. najcesce su to grupe od par klinaca (naravno, sto je grupa manja to bolje) a treninzi su 2 ili 3 x tjedno. individalni treninzi dolaze kasnije kao nadgradnja grupnom radu a uglavnom kao priprema za natjecanja i turnire.
sto se reketa odnosno opreme tice, najbolje ti je posavjetovati se s trenerom, za ovo probno razdoblje sigurno moze dobiti klupski reket na posudbu a ako se zagrije i odluci trenirati opremu je najbolje, ako je moguce, kupovati preko kluba, uz vjerojatni klupski popust. inace od opreme treba tenisice (bas za tenis ;)), reket, futrolu ili torbu za reket, loptice. trenirku i bocu za vodu :lol

ako moze igrati s obje ruke vjerojatno ce joj forsirati lijevu ;)
Solea
Sveta krava

PostPostao/la corazon » 14 kol 2010, 08:51

hvala solea, baš te informacije su mi trebale
ja ne znam uopće ima li tu neki klub, pretpostavljam da ima
pustit ćemo je sad neka trenira s trenerom mjesec dana pa ćemo vidjeti što dalje
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Tinica » 17 kol 2010, 09:44

Baš mi je drago za tenis :joy :joy :joy
Znaš da mi obožavamo taj sport :ljubav
Fran je krenuo na tenis sa 4 godine i nisam mu nikad kupovala nikakav dječji reket nego je prvo par puta probao sa reketom od trenera i on mi je savjetovao koju dimenziju da mu kupim.
Marku reketa odlučila sam ja po vizualnom dojmu :lol i odluka je pala na Willson, i onda sam mu uuzela isto takvu crvenu torbu, dodatnu "bocu" sa lopticama i to je to.
Fran je do sada trenirao 8 puta tjedno, ponekad je imao dupli sat, a dva puta tjedno je imao po sat vremena individualno sa trenerom.
Kad je počeo prvu godinu isključivo je trenirao u školi sa grupom djece i onda ga je polako trener stavio u veću grupu i sad smo evo dogovorili da od ove jeseni ne ide više u školu već trenira 3 puta tjedno sa trenerom i dva puta tjedno sa "sparing partnerom" ;)
Sve skupa imat će 5 sati tjedno ali pravog treniga jer ove školice su dobre za prvu prilagodbu no kasnije to postane više igra na terenu, da ne velim da su se znali i mačevati, i loviti po terenu jer je klincima dosadno čekati svoj red pa uvijek netko nekog nagurava u koloni. Idealno je kad bi bilo 3-4 klinaca u grupi no kod nas je ta brojka bila puno veća zato mislim da je ovo idealno da se odvoji od njih.
Od prošle godine počeo je sa turnirima do 8 godina no sad će krenuti na ove do 10 godina :dada
Od opreme mu je potrebno upravo ovo što je Solea nabrojala, ja mu uz to stavim uvijek i dodatnu robicu u torbu i energetske štangice.
Tenisice mjenjamo svaka 3-4 mjeseca jer ih on skroz uništi...
Ak te još kaj zanima pitaj... koliko je sat kod tebe?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la piko » 17 kol 2010, 13:08

Moja kćer je započela prije godinu dana, sa skoro 7 godina. Učlanjena je u školu tenisa, klub Medveščak i ima trening 2 puta tjedno po puni sat. S njom u grupi su bile još dvije curice. Za početak je imala samo tenisice prikladne za tenis, a tek smo nakon par treninga kupili reket. Prije kupnje sam se konzultirala s trenericom, tako da je važno da onaj dio s kojim drži reket ne bude ni predebeo ni pretanak. Bolje je kupiti tanji, pa ga omotaš onom specijalnom trakom do željenje debljine. Kupili smo joj i torbu, al ju nije željela nositi, nego ponese samo reket i vodu.
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la corazon » 17 kol 2010, 13:18

tebe sam čekala tinice :mrgreen

ja pojma nemam o tenisu

dakle zanima me to s klubovima... jel mora dijete početi u nekom klubu? koliko piko ti plaćaš mjesečno?
mi plaćamo 50 kn trenera (to je s popustom) + 20 kn teren. ovako ćemo prvi mjesec da vidimo kako će to ići a onda ćemo misliti za dalje.

tinice a jel fran baš voli ići? meni je važno da ona ima volju, a ne da je mi tjeramo. strah me da njoj to ne dosadi i da se brzo zasiti, iako nije ona baš od onih koji odustaju.
koliko puta tjedno bi bilo dobro da trenira?
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Solea » 17 kol 2010, 14:02

Tinica je napisao/la:Fran je krenuo na tenis sa 4 godine i nisam mu nikad kupovala nikakav dječji reket nego je prvo par puta probao sa reketom od trenera i on mi je savjetovao koju dimenziju da mu kupim.
Marku reketa odlučila sam ja po vizualnom dojmu :lol

tinica, ali to sto ti je trener preporucio sigurno nije bio reket za odrasle vec djecji (junior) :).
i u toj junior kategoriji ima ih razlicitih velicina, ovisno o starosti djeteta odnosno visini. imas laksih/tezih, s duzim/kracim vratom, vecom/manjom glavom....blablabla

corazon, ako dodjete do kupovine, osim savjeta trenera ovdje mozes pokupiti info., orjentirati se malo i procitati neke osnovne karakteristike nekih modela - http://www.mojtenis.com/index.php?optio ... 0&Itemid=1
Solea
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 17 kol 2010, 14:26

tinica, ali to sto ti je trener preporucio sigurno nije bio reket za odrasle vec djecji (junior)

Ma ja pod dječji reket nazivam one čisto male, baš prave dječje koje sam viđala u grupi kod Frana...trener je njemu odmah preporučio onaj koji ima mislim da je bila težina reketa nekih 250 grama i sa tim igra evo već treću godinu. Sa nekih 10 godina prelazi na one teže od 300 grama. Važno je da mu je reket lagan i da nema baš onako veliku dršku..ma normalan reket..mislim da imaju cake kod tih veličina isto kao i kod skija, neko savijanje pod pravim kutem u laktu...
Jo Fran obožava tenis...sad već eskivira punih mjesec dana no ne sumnjam da će on to sve nadoknaditi... bitno je da ima volju a za ovo ostalo je lako... moš si misliti kak se meni prek vikenda ustaje ujutro u 7:00 da ga vodim na teren da se zagrije ali on to želi, nikad nije rekao da mu se ne ide ili takve stvari... ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la piko » 18 kol 2010, 14:32

Mi plaćamo 500 kn mjesečno.

Što se tiče broja treninga tjedno, najbolje ćeš sama zaključuti prema spremnosti djeteta. Mojoj je sasvim dovoljno dva puta tjedno, više puta ne stiže ići. Možda bi izdržala i više treninga, ali mislim da u njihovoj dobi za to nema potrebe.
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la medo14 » 18 kol 2010, 14:40

mi plaćamo 400 kn mjesečno za jedno dijete (u Zgb) 2xtjedno po 1 sat + 30 min kondicijskog treninga, to je kao škola tenisa, ima ih u grupi po 3-4 istovremeno+trener i to je zgodno jer je njima za početak važno i društvo.
moji igraju jednu godinu i tek nedavno je cura dobila svoj reket. nismo do sad kupovali, mogli su posuditi na treningu.
Naime, htjeli smo se uvjeriti da to nije nešto prolazno nego da žele dulje ostati u tenisu. Koliko dugo, vidjeti ćemo ali sad su ipak sigurni da im se to sviđa.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Tinica » 18 kol 2010, 15:40

Ja sam školu plačala 800,00 kuna mjesečno s tim da je on imao 4 sata tjedno, a svaki individualni sat kod nas košta dodatnih 150,00 kuna :roll
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ivanaibruno » 18 kol 2010, 21:46

ma dajte? kod nas je 200 kn, 2x tjedno
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Solea » 19 kol 2010, 13:30

tinice, ne znam u koju ti to skolu tenisa mali ide, al je najskuplja za koju sam do sada cula.
ivana, u manjim mjestima/gradovima uglavnom jesu jeftinije i skole i najam terena :)
Solea
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 19 kol 2010, 15:34

Pa nije... cijena škola je u biti ista kao i drugdje ;) za dva sata tjedno ljudi plačaju 400,00 kuna a Fran ima 4 sata što automatski znaći da plaća duplo zar ne?
Jedino možda cijena individualnog sata zna varirati ali on uvijek trenira u balonu pa je samim time i cijena veća. Koliko je kod vas cijena individualnog sata sa trenerom?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la franika » 20 kol 2010, 20:38

Mi razmisljamo Frana ove godine upisati na tenis i to u TK Mrdvescak. Oni imaju sistem da imaju po 4 klinca u grupi i to mi se cini idealan broj. Kosta 500kn mjesecno sto nije malo. Treninzi su 2 puta na tjedan po 1 sat i to je sasvim OK. Nemamo ambicije da se Fran time kasnije bavi nesto jako aktivno, nego cisto rekreativno, da je sto je vise moguce vani na zraku a i njemu puno vise leze ovi individualni sportovi jer nije za timske sportove tipa nogomet, kosarka...Tako da nama apsolutno odgovara 2 puta tjedno, tim vise da treba tu uklopiti jos 2 vanskolske aktivnosti.
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.