Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

što kad prešuti!?

21 lis 2010, 20:17

dođem danas pitati učiteljicu kad su informacije a ona meni
o gospođo konačno ste mi došli za vas su informacije odmah i smije se , već mi je sve bilo jasno
ali zvala je da i e. uđe na informacije

prije dva tjedna rekla je e. da pozove mamu ili tatu u školu da malo popričamo
kaže da je znala da mi neće reći , malena je pokraj mene bila :oops:

nema nikakvih problema , sve ima dobre ocjene 4, 5
zvala me samo da mao porazgovaramo kak je potaknuti na više jer je pmatena, snalažljiva ...
ali nedovoljno koncentrirana i zainteresirana

i pitam je zašto mi nije rekla a ona meni da se ne ljutim i pitam je da kad san ja to bila ljuta na nju
a ona meni pa nisi nikad pa neću ni da si sad
i pita je učiteljica "e. jesi rekla mami da danas pišemo kontrolni iz matematike"
ona kaže da a ja :shock pogledala me i kaže nisam rekla

eto sad je već i lagala

Re: što kad prešuti!?

21 lis 2010, 20:20

A zasto si sutila? Ovako ispada da si joj drzala lopovske.
Kod vas ne postoje informativke? Nama uciteljica sve obavijesti porucuje tim putem, tako je manja sansa da dijete nesto zaboravi prenijeti.
Sto se tice njenog presucivanja pricajte, pricajte, pricajte.

21 lis 2010, 20:22

gdje sam šutila!?
pa rekla sam učiteljici da mi nije rekla za kontrolni

postoje informativke ali učiteljica inzistira na tome da sami prenose poruke
da vidi koliko "može imati povjerenja u njih" eto njen citat

21 lis 2010, 20:23

Aha, sorry, krivo sam skontala.

21 lis 2010, 20:25

To je sad već velika cura i normalno je da prešuti stvari za koje joj se čine da joj ne idu u prilog. Npr. ona bi nešto drugo radila, a ako kaže za matematiku, morat će više učiti, a još nema osjećaj da nešto stvarno gubi jer su joj ocjene dobre.

Mislim da mora jednostavno shvatiti da je najvažnija iskrenost ma što se događalo. Npr. mm nije kao dijete dobio niti jednu kaznu za loše ocjene i druge probleme, ako bi došao odmah pa rekao mami. Ako, bi prešutio, pa ona sazna na informacijama, onda bi kazna bila oštra.
To mi se čini baš ok.

21 lis 2010, 20:27

Imala sam lani sličan problem sa Sarom, pričale smo puno, i sa učiteljicom i sa časnom (zbog incidenta koji se dogodio nakon vjeronauka) i nadam se da smo riješili problem. Ali ja joj ne vjerujem baš previše, jako loše laže. A laže stalno. :|

21 lis 2010, 20:30

Mirbi, laganje je isto znak inteligencije. U prirodi je čovjeka da izbjegava neugodne situacije. Svi bi mi više lagali da nismo odgojeni da se to ne smije, da je ružno i da ćemo biti kažnjeni.
Moralmo pitanje i istinoljubivost dolazi tek u ranoj odrasloj dobi (ah, ja filozofiram, ali nedavno sam dala razvojnu psihologiju :lol )

21 lis 2010, 20:31

kako bi to učiteljica rekla "lukava su ta naša djeca" :lol

21 lis 2010, 20:33

Znači, dite mi je ultra inteligentno? :lol U Sarinom slučaju problem je u suptilnosti, odnosno, nedostatku iste. Baš nespretno laže. Čini se da će Rea bit puno veći talenat. :mrgreen

21 lis 2010, 21:06

prije dva tjedna rekla je e. da pozove mamu ili tatu u školu da malo popričamo

hm, hm, ne bih baš jako poludila da ne kažu, tko bi rekao?
ja sam objema razrednicama rekla da me nazovu čim se pojavi neki problem, dolazim u školu odmah
kakvo čekanje da prenesu, bez veze

treba joj pomoći da bez straha kaže što je bilo u školi, sto puta naglasiti da je bolje da saznaš od nje nego od učiteljice, da ćeš se manje ljutiti ako bude iskrena i slično

21 lis 2010, 21:37

Ja sam isto u školi rekla , ako se pojavi nešto akutno , molim vas da me obavijestite u roku odmah.
Nema tu čekanja dok se sama pojavim na informacijama .

25 lis 2010, 11:55

Eh, ovo je meni nerjesivi problem.

Naime, presuti da ima test. Pa ne nauci za njega. Pa dobije losu ocjenu. Pa jedva jedvice saznam za istu, nakon izvlacenja informacija iz njega.

I kako sad da reagiram? Trebala bih racionalno i smireno da mu ne bih ubila volju da mi drugi puta isprica sto je bilo u skoli.

How yes no :baba Kao da sam mu prvi put ubila volju!

I sad ti budi pametan!

25 lis 2010, 12:08

Trini je napisao/la:Eh, ovo je meni nerjesivi problem.

Naime, presuti da ima test. Pa ne nauci za njega. Pa dobije losu ocjenu. Pa jedva jedvice saznam za istu, nakon izvlacenja informacija iz njega.

I kako sad da reagiram? Trebala bih racionalno i smireno da mu ne bih ubila volju da mi drugi puta isprica sto je bilo u skoli.

How yes no :baba Kao da sam mu prvi put ubila volju!

I sad ti budi pametan!

i ja sam o ovome razmišljala jer imam par mama koje redovno zovu moju kćer da pitaju koji su testovi idući tjedan
ne znam rješenje i ne znam u čemi je caka

25 lis 2010, 12:11

mirbi je napisao/la:Znači, dite mi je ultra inteligentno? :lol U Sarinom slučaju problem je u suptilnosti, odnosno, nedostatku iste. Baš nespretno laže. Čini se da će Rea bit puno veći talenat. :mrgreen

bas su ti djeca darovita :lol a ovo sto nije suptilna, polako, vremenom će naučiti. uebung macht den meister :mrgreen

(salim se malčice, ne zamjeri, znam da je to problem :) )

25 lis 2010, 12:12

A jest me utješi žena... :lol

25 lis 2010, 13:13

da djeca koja znaju "izbjegavati" ili preskakati istinu su zapravo vrlo inteligentna,pitanje je samo dali su pametniji i inteligentniji od nas roditelja
-kod nas se često ispostavi da i jesu :dada u jednu sam ruku ljuta na njih ali u drugu sam ponosna-znaju se snaći
ako se u školi dogodi neka situacija kad učiteljica treba zvati roditelje da dođu onda ona pošalje sms ili nazove (ima službeni mob. pa ga zato i koristi),što se ispita tiče znaju nekad i "preskočiti" obavjest i to se naravno vidi po ocjenama,također ne pišu obavjesti u u informativku jer ih kako ona kaže želi naučiti odgovornosti i samostalnosti do 5razreda
-jedna moja prijateljica koja ima puno stariju djecu kaže da im samo puno treba govoriti i pričati i da će kad-tad to doći na svoje pa zato mi pričamo i pričamo i nadamo se najboljemu

27 lis 2010, 19:34

ali učiteljica inzistira na tome da sami prenose poruke
da vidi koliko "može imati povjerenja u njih"

e pa dobro, napravila je test i sad zna kakav je rezultat :dunno ma nije to big deal
Koliko sam shvatila nije ona tebe trebala ni nesto hitno ni osobito bitno pa je moguce da je to njoj i rekla na nacin da dijete nije shvatilo kao nesto sto se mora odraditi

28 lis 2010, 15:13

pa ni nije stvar što se mama nije odazvala ( da je frka, škola bi telefonom kontaktirala roditelja). problem je što klinci ili zaborave prenijeti obavijest ili svjesno prešute informaciju koju su nam trebali prenijeti.

da... cijedim ga svaki dan uh što je to naprono. moj zaboravi nešto. il kaj je za zadaću, ili da je nešto trebalo. ne često, ali dešava se.

29 lis 2010, 10:00

da... cijedim ga svaki dan uh što je to naprono.

moj sin vrlo rijetko ima volju za razgovorom o skoli, i ne forsiram... jucer sam ga npr. pitala sta su rucali i rekao je "ne znam". ja sam rekla da mu ne vjerujem da ne zna, pa je rekao "ma dobro, ne da mi se pricati!". to sam mu povjerovala i rekla O.K. :mrgreen pricam o jelu sada a u biti je isto i sa zadacama i ispitima. s time da ne brinem, jer mi je iskustvo pokazalo da on ipak procjeni koje su informacije vazne i to mi kaze (pljuc pljuc pljuc). to sro bi ja htjela znati vise je druga prica...

kad bi mi svjesno presutili nesto vazno? uh, ne znam kako bi reagirala...

07 stu 2010, 21:59

Kako ih navesti na razgovor o skoli?
jucer sam ga npr. pitala sta su rucali i rekao je "ne znam". ja sam rekla da mu ne vjerujem da ne zna, pa je rekao "ma dobro, ne da mi se pricati!".

kod nas je identicna situacija! i ja na to poludim... POnekad se cak sjeti nakon tjedan dana da je dobila ocjenu iz necega (a ima skoro sve petice, znaci nije ju strah zbog lose ocjene :dunno ).
Javi mi se cim dodje iz skole, pitam sto je bilo, ona : ma nista. jeste pisali kakav test? mislim da nismo. jeste ucili nesto novoga? a sta ja znam.... Jedino zadacu kaze sto ima i onda tako izvlacim sto treba.

imam par mama koje redovno zovu moju kćer da pitaju koji su testovi idući tjedan

to je situacija i kod mene.. doduse, jos je premala za neke vece testove, ali za zadace obavezno zovu. i kad neka mama nazove, ona sve lijepo referira, a ja izvlacim informacije na kapaljku.... najbolja recenica mi je: ma nemoj me svaki dan pitati jedno te isto. da ima nesto vazno, vec bi ti rekla :shock a tek je 2. razred... :jadnimi
Odgovori