Nana1971 je napisao/la: Nema smisla razgovarati o sadrzaju vjeronauka s onima koji ne vjeruju u Boga
Tko ne vjeruje u Boga?
Sada je: 29 srp 2026, 15:19.
Moderator/ica: medo14
Nana1971 je napisao/la: Nema smisla razgovarati o sadrzaju vjeronauka s onima koji ne vjeruju u Boga

tako je barem slijedom moje logike.Mene je npr jeza prosla kad mi je neki dan rekla da zeli biti donator organa. Jer kad umre - pa sto vise s tim tijelom? Ako nekom moze dobro posluzit, neka ga svakako iskoristi. Ona tako cavrljala o tome, a ja se otisla u zahod rasplakat, da me ne vidi. Meni je svaka misao o njenoj smrti prestrasna za podnijet. Ona smrt ne dozivljava strasnom. A ja se trudim ne utjecati na njeno misljenje. I normalno je da tako misli, jer dijete ne moze samo tako spoznati pojam smrti i gubitka. I bolje je da je tako.
... tebe hvata jeza, a ja bi tako rado da moje dijete moze tako razmisljati... An je napisao/la:mama courage je napisao/la:mislim da nije catch u vjeroučitelju/nastavniku nego u sadržaj predmeta.
ovo zaprvo nije istina, jer sadrzaj predmeta vjeronauka nije ovo sto se gore spominje. Kao ni ono nad cime se zdrav covjek - intelektualac, znanstvenik ili ne, sablaznjava

Mala Bornica je napisao/la:AM je strasna... tebe hvata jeza, a ja bi tako rado da moje dijete moze tako razmisljati...

Stoga bih se slozila s An, da vjerojatno nije stvar u sadrzaju predmeta. Prije bi bilo da ima dobrih, osrednjih, ali i losih nastavnika, kao i u svakom predmetu

mamaiAM je napisao/la:An je napisao/la:mama courage je napisao/la:mislim da nije catch u vjeroučitelju/nastavniku nego u sadržaj predmeta.
ovo zaprvo nije istina, jer sadrzaj predmeta vjeronauka nije ovo sto se gore spominje. Kao ni ono nad cime se zdrav covjek - intelektualac, znanstvenik ili ne, sablaznjava
Stoga bih se slozila s An, da vjerojatno nije stvar u sadrzaju predmeta. Prije bi bilo da ima dobrih, osrednjih, ali i losih nastavnika, kao i u svakom predmetu.

nadicab je napisao/la:a trebao je napisati i dnevnik misli starijeg sina iz priče Brat razmetni, pa ni to mu nije išlo jer se nije mogao uživiti u tu ulogu; naime, ako tata kaže nešto, onda je to tako, nema propitivanja

Ciara je napisao/la:iz njemačkog nacrtaj kako otvaraš prozor i kako zatvaraš prozor
koja je razlika !?

AM jednostavno pogura granicu vjere do granice znanosti. to je nekako intuitivno napravila.
primjerice - ona Adama i Evu dozivljava kao legende iz proslosti, ali pocetak zivota samoga dozivljava kao Bozje djelo. ne cini joj se vjerojatnim da se zivot u prajuhi zakuhao sam od sebe.

Trini je napisao/la:Nego, nadice, ovaj vjeroucitelj je fakat legenda, jesi li ga upoznala? Ne vjerujem da bi moj petas, a nisam sigurna niti za osmasa, bio u stanju napisati dnevnik misli. Eh, da, to je ono sto mene cesto muci - strucna i odgojna kvaliteta pojedinih ljudi koji predaju u skolama

ali pocetak zivota samoga dozivljava kao Bozje djelo. ne cini joj se vjerojatnim da se zivot u prajuhi zakuhao sam od sebe.

mama courage je napisao/la:ali pocetak zivota samoga dozivljava kao Bozje djelo. ne cini joj se vjerojatnim da se zivot u prajuhi zakuhao sam od sebe.
pa i nije se zakuhao sam od sebe.

nadicab je napisao/la:pa koliko se ja sjećam, Bog je prvo napravio biljke, pa životinje, pa onda čovjeka da vlada svime time.
ccc, mora ti mali bolje naučiti osnove
Vrijeme ....

mama courage je napisao/la:pa naravno da ga buni.

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.