Franove uciteljice nije vise od mjesec i pol bilo u skoli zbog zdrastvenih problema njene kceri, imali su stalno neke zamjene da bi na kraju dobili potpuno mladu sa faksa frisko stiglu i skroz neiskusnu uciteljicu na zamjenu koja se u razredu nije snasla. Eskaliralo je kada su neki decki Frana krivo optuzili da je u Yu gi oh kartama htio nekog drugog decka prevariti (u smislu da mu hoce za slabiju uzet jacu kartu) no kolko se kasnije skuzilo to je samo bio POVOD-glavni od tih decki (bilo ih je troje) ocito je jos prije imao pik na Frana i ovo mu je dobro doslo da krene sa opuzbama.
Naime, u razredu imaju kutiju u koju djeca mogu ubacivati primjedbe na ponasanje druge djece u razredu ali se kada napisu primjedbu moraju potpisati i onda se o tome raspravlja na SRZ-u. E sad, ako je primjedba, nakon rasprave s uciteljicom, opravdana, onaj koga se ta primjedba tice dobiva crnu tocku. Pet crnih tocka i ne moze se imati primjereno vladanje. Isto tako za dobro vladanje se mogu dobiti crvene tocke, 5 crvenih tocka i dobiva se pohvalnica za vladanje na kraju polugodista. I to je sve super funkcioniralo dok je bila njihova uciteljica.
Medjutim dok nje nije bilo, taj decko ponukan tom situacijom sa kartama, poceo se franu prijetiti da ce dobiti crnu tocku (Fran je jedan od rijetkih koji ju nikada nije dobio), pa se Fran uzasno rasplakao jer su ga nepravedno optuzili (cak je i decko s kojim se mijenjao za te karte potvrdio da ga Fran nije htio prevariti) i istina napravio scenu u razredu u smislu da se uzasno rasplakao i za to bio primjereno kaznjen tako da je morao napisati kratak sastavak kako se ponasa u razredu i 2 puta ga prepisati. OK, kaznu je odradio, medjutim ti decki nisu prestajali. Za svaku sitnicu bi ga tupili da ce ga upisati u kutiju, cak je jedan od tih decki tu kutiju zaplijenio i zatvorio ju u svoj ormaric i dozvoljavao da se u nju ubacuju samo IZMISLJENE i NAPUHANE primjedbe na Frana.
Ta mlada uciteljica je sve znala, ja sam sa njom razgovarala 2 puta, no njoj se nije dalo sa tim bakciti jer je bila samo zamjena, cak sam zvala na mob. i mame od ta dva decka koja su Frana najvise tupili da bi mi jedan od te dvojice (taj koji ima pik na Frana) drugi dan dosao pred skolom i bezobrazno mi rekao: CUjem da ste zvali moju mamu! Ja na to: Da, nadam se da smo sada sve razjasnili!" A on meni:!Pa ne bi bas rekao!" bezobrazno se nasmijao i okreno ledja i otisao.
Medjutim zgromilo me sljedece. Na dan podjele knjizica neki decki su se ocito vec dan prije dogovorili da nakon podjele knjizica idu na klizanje na Tuskanac pa je Fran to cuo i htio i on ici jer su medju njiam bili i njegovi prijatelji. Mi smo na klizanje dosli iza svih ostalih tako da je taj mali ocito stigao obraditi sve ostale tamo da se ne druze sa Franom, bilo je to tako bolno za gledati. Fran im je veselo pristupio a ova trojica (od kojih jedan je bio do nedavno bas dragi prijatelj Franu) su mu stalno bjezali, zabusavali se na klizaljkama namjerno u njega i onda mu vikali da Fran NJIH gura,
, vidla sam kak taj glavni mali stalno njima nesto sapuce i pogledava u Frana tako da se Fran na kraju rasplakao i dosao mi sav u suzama da oni bjeze od njega i ne daju mu da se sa njima igra. A cetvrti decko koji je isto bio na klizanju, inace Franu jako drag, mu je sapnuo da se ne moze sa njim druziti jer da se onda nece smjeti druziti sa ovim ostalima jer ga je tako ovaj glavni mali ucjenioi!! Prestrasno nesto!
Pokusala sam tada na klizanju nesto natuknuti o tom problemu mamama od tih deckica ali nisu ni najmanje bile spremne na suradnju, tocno sam osjetila kako im je neugodno i da ne zele o tome pricati a i da ih i nije nesto briga, jer ne radi se o njihovoj djeci! Cak sam i tim deckima ljutito pristupila i pitala ih da zato to rade Franu, da sta im je on napravio a oni su se pravili blesavi i nakon toga jos i mene onako ispod oka pogledavali dal ja gledam sta oni rade!
Inace sam saznala da je taj mali sta je uzeo Frana na pik vec u vrticu na slican nacin maltretirao jednog drugog decka koji sada isto ide sa njima u razred ali se sad prebacio na Frana pa je ovaj mali sav sretan da je njega pustio na miru.
Ja sam bijesna ko ris i pitam se sta mi je dalje raditi: jel ovo mobbing, kako tom malom stati na kraj, premazan je svim mastima i nevjerojatno lukav i podmukao! Fran se uopce tu ne snalazi i samo mi ponavlja da ga je strah da mu i ostale prijatelje ne okrene protiv njega. Opet razgovarati s uciteljicom, pisati ravnatelju?? Sta da radim kako da mu pomognem? Od zvanja mame od tog malog sam odustala jer je to osoba koja i na ljetovanje i na zimovanje svuda sa sobom vodi dadilju pa vam je iz toga vec jasno koliko joj stalo do brige i odgajanja svoje djece!

Na što sam mu ja rekla da je super da ima curu i da oni mogu biti ljubomorni što oni nemaju. Ali on to ne shvaća tako. Njihova percepcija je potpuno drugačija. To je odrastanje

.