.Sada je: 30 srp 2026, 00:54.
Moderator/ica: medo14
.

E ja mislim da mi ne trebamo mijenjati sebe nego trebamo sustavno utjecati na mijenjanje klime, u razredu, školi, vrtiću, poslu. 
ti bi mijenjala cijeli svijet.
već kradljivca navodi da pazi gdje i kako skriva ukradeno.

eli je napisao/la:a odgoj je prvenstveno na roditeljima.

. Kaže da je jednom kad je imala problem u razredu rekla svima da sve stvari izvade na klupu (to je kao ovo iz eline priče

palunkica je napisao/la:eli je napisao/la:a odgoj je prvenstveno na roditeljima.
E na ovo dobijem ospice, a čula sam to bezbroj puta.Ima roditelja i roditelja, ovo ovdje na forumu se ne može smatrati roditeljskim prosjekom. Ima i puno djece koja se odgajaju sama, zato nam i je tako.
Škole su, po definiciji, ODGOJNO obrazovne ustanove. I Zakon se zove Zakon o odgoju i obrazovanju....
U naše vrijeme su i oni neodgojeni znali što smiju, a što ne smiju u školi, i na taj način ih je škola odgajala. Pa im je možda jednom kasnije došlo iz guzice u glavu da neke stvari nisu dopuštene. Kakav sada primjer dajemo, sve je dopušteno???? Zato jer te roditelji nisu odgojili??? A nema te tko drugi?
A klima nepovjerenja prema svima nije učiti svoje dijete da ljudi/djeca nisu pošteni i da stvar koju želi zadržati drži u gaćama jer je to valjda zadnje mjesto iz kojega će mu netko ukrasti tu stvar![]()

rima je napisao/la:Možda dušu griješim, ali da li je ikome palo na pamet da sedmogodišnjak nije ukrao bakugana da napakosti Tinu, već zato što njemu roditelji ne mogu priuštiti komadić plastike za 50kn?

ali ako se to pocelo desavati pojavom demokracije

palunkica je napisao/la:viki, učiteljice iz boravka nema na sro

). 
). I ipak se razgovaralo ujutro. Detalji kad ih saznam od nekog odraslog.
nije li sve sto kupim mom djetetu za njega i za mene vrijedno, pa makar to kostalo i samo 10, 30 ili 50 kuna? i koja je granica vrijednosti? ja vjerujem da je Tinu taj bakugan od neprocjenjive vrijednosti
no, na stranu sad te diskusije, ono sto sam htjela reci jest to da su jucer K ukrali kisobran. ona inace nije tip koji ista gubi, zaboravlja.. i jucer kad je isla doma nema kisobrana, ucitelj rekao nek vidi danas ujutro u skoli ako ga netko vrati
naravno da nije. eh, sad, nije do kisobrana koji kosta mozda 30-40 kuna, ali je do kisobrana kojeg je dobila za rodjendan na poklon
pa je samim tim dobio na vrijednosti. sto da sad ja kazem uciteljici? da ju zamolim da razgovara s djecom? a sto je najzalosnije, oni su u toj nekoj skolskoj "depadansi", dijelu u kojem ima samo dva razreda (njezin drugi i jos jedan treci). eto, znaci, ne radi se o kisobranu, ali danas-sutra to moze biti jakna, cipele
sto biste vi napravile? ja izprincipa ne bih ovo pustila jer kako sam rekla stvar je principa, ne ovog predmeta Da odgovorim na tvoje pitanje, ja bi rekla učiteljici da razgovara s njima, na način da pita da li je netko možda zabunom uzeo kišobran i da im usput održi predavanje o tome kako nije lijepo uzimati tuđe stvari
thnks. evo da vam samo kazem da nisam nista poduzela iz razloga jer je uciteljica vec razgovarala s njima, rekla je kako ce ga sigurno vratiti ako ga je netko zabunom uzeo
sto se naravno nije dogodilo, niti bude
. ne znam, ja nebih pisala ceduljice, mozda cak i nije nitko iz njezinog razreda vec iz onog drugog, garderoba im je zajednicka
mozda da zamolim uciteljicu da pita i u drugom razredu? da, vjerujem da cu to napraviti.. 
neznam postoje roditelji koji ni za živu glavu nemogu povjerovati da bi njihovo dijete nešto loše učinilo pa bi se možda dovela u svađu s istima

rekla sam da nije stvar kisobrana, vec principa, ali vidim da su oni poduzeli sto su mogli, razgovarali u oba razreda i kunu se da se to do sada niej dogadjalo itd itd..... ja sam rekla,ok, ali ako bi se to ponovilo, onda cemo morat poradit malo drugacije
mislim, bio je to jedan vrlo ok i normalan razgovor, to je bila usputna tema, ali eto, i to smo kao rijesilimamuška je napisao/la:nadam se da se nećete više naći u takvoj situaciji
...dali si sigurna da kradu djeca iz baš vašeg razredda

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.