Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Tema je zaključana

Re: Zdravstveni odgoj

22 stu 2012, 22:21

Nana1971 je napisao/la:daj da te potpisem jednom :nata zapravo prepisem:
"ako vama neke stvari nisu jasne, mogu ja tu do prekosutra pisati i opet vam neće biti jasne. zato što ih ne možete shvatiti ili ne želite, ne znam."
:bis

:joy :joy

evo složile ste se!!! Oh Joy!

22 stu 2012, 22:25

Buhtlica je napisao/la:ako vama neke stvari nisu jasne, mogu ja tu do prekosutra pisati i opet vam neće biti jasne. zato što ih ne možete shvatiti ili ne želite, ne znam.

Jel mislis na literaturu?
Kako ne mozes objasniti? Koja je obavezna, koja je preporucena, koja ce se koristiti?
Meni sad zbilja nije jasno, jer sad ispada da mi u biti cijelo vrijeme pricamo o preporucenoj, a ocito postoji jos neka druga.

23 stu 2012, 00:12

Ne znam baš da mi je Uganda primjer kojeg bi mogli primjeniti na Hrvatsku - a ni ne želim jer koliko ja znam Uganda donosi zakon u kojem bi se "prakticiranje" homoseksualnih odnosa vrlo skoro moglo kažnjavati smrtnom kaznom. :/

Uglavnom, ja sve više razumijem ove drage konzervativke jer kad vidim njihovo objašnjavanje nečega što ja zaista duboko i iskreno doživljavam kao neke civilizacijske pomake i napretke i mene uhvati teška nelagoda da bi to što one prezentiraju kao svoje vrijednosti kao program bilo prezentirano mojem djetetu. Naravno, osobno, meni ovdje sadržajno ništa nije kontroverzno ali pokušavam okrenuti ploču (i uz to malo zanemariti znanstvene argumente) pa mi je sve to malo jasnije.

Naravno da su rodne teme koje su među najkontroverzijim u fokusu javnosti i s njima Grozd uveliko manipulira kako bi sablaznio bogobojazno a u velikoj mjeri i licemjerno i malograđansko u nama. (ne izjednačavam, nego nabrajam)

Što se mene tiče ako postoji i jedna osoba koja se osjeća kao npr dječak s vaginom ne vidim kako to mene ugrožava ako je on sretan i može se izraziti i ne vidim kako to pozitivno utječe na moj život ako je on nesretan te uvjeren da je bolestan i nakazan.

Ovaj link na početku sam otvorila jednom i ako stvarno mislite da je to neutralni i čisto informativni te nimalo huškački način onda se zaista nikad nećemo razumjeti.

23 stu 2012, 00:48

E nakon ovog posta ne mogu se ne pridruzit

"ako vama neke stvari nisu jasne, mogu ja tu do prekosutra pisati i opet vam neće biti jasne. zato što ih ne možete shvatiti ili ne želite, ne znam."

x

Edit: vidim da sam nejasna pa ispravljam. Dakle, potpisujem nanu nakon procitanog posta od iris.
Zadnja izmjena: † nina i nika; 23 stu 2012, 09:20; ukupno mijenjano 1 put/a.

23 stu 2012, 07:47

mmar je napisao/la:A joj. Evo meni ne trebaš objašnjavat, samo odgovori na ono pitanje o packama, a preporučam i da procitas nekoliko zadnjih postova s razumijevanjem

pitanje o packama veze s vezom nema.

meni nasilje nije prihvatljivo. i tu sve počinje i završava. taj bi tvoj imaginarni program utjecao na moje dijete.
a ne vidim da se u ovom programu igdje spominje nasilje. i što tebi smeta ako se kaže da je dopušteno biti homoseksualac, da ta osoba treba imati jednaka prava, da se ne treba osjećati bolesno, izopćeno, da ne treba biti stigmatizirana...? to konkretno s tvojim djetetom nema nikakve veze, a packe bi itekako imale.
što vama toliko smetaju drukčiji od vas?

i mogu potpisati iris u jednom dijelu. kad čitam ovdje neke stavove stvarno me obuzima nelagoda što ako se vaše želje ostvare, vaša se varijanta programa uvede u škole i lijepo se svi vratimo u srednji vijek...

23 stu 2012, 08:29

MALA2006 je napisao/la:
Buhtlica je napisao/la:ako vama neke stvari nisu jasne, mogu ja tu do prekosutra pisati i opet vam neće biti jasne. zato što ih ne možete shvatiti ili ne želite, ne znam.

Jel mislis na literaturu?
Kako ne mozes objasniti? Koja je obavezna, koja je preporucena, koja ce se koristiti?
Meni sad zbilja nije jasno, jer sad ispada da mi u biti cijelo vrijeme pricamo o preporucenoj, a ocito postoji jos neka druga.

Molim vas pojasnjenje ako moze?

23 stu 2012, 09:41

Buhtlica je napisao/la: vaša se varijanta programa uvede u škole i lijepo se svi vratimo u srednji vijek...

Da li si ti iz naših postova i na drugim temama i općenito iz načina života našeg (mora da poznaješ bar ove starije forumašice i otprilike znaš njihov način živta) mogla zaključiti da mi živimo u srednjem vijeku?

Nije li to samo lijepo upakirana uvreda?
Kao i nesakcionirane riječi da odgajamo sadistički našu djecu, samo zato jer su napisane na VT?

Kako je povezan stav ijedne od nas koji smatramo da postoji nepravilnost u uvedenom zdravstvenom sa srednjim vijekom.
To mi pokušaj elaborirati.
Što znači srednji vijek? Pada mi na pamet institucija inkvizicije? Dakle - je li taj tvoj osvrt trebao reći da bismo mi uveli program koji će ljude pretvoriti u spaljivače svih drugačijih ili onih protiv Crkve?
Što točno znači to da bi se vratili u srednji vijek? Kako bi se to odigralo u slučaju alterantivnog zd. odgoja?

23 stu 2012, 09:47

iris je napisao/la: Naravno, osobno, meni ovdje sadržajno ništa nije kontroverzno ali pokušavam okrenuti ploču (i uz to malo zanemariti znanstvene argumente) pa mi je sve to malo jasnije.

Koje znanstvene argumente?
Što je to znanstveni argument (barem tako neempririjski kao što su teme o kojima govorimo) za tebe i kako ga misliš braniti (opet, ovako neempirijski argument/zaključak/rad)?

Ja sam znanstvenik, to mi je posao. Moj papir (znanstveno djelo) ili bilo čiji tuđi, podvrgnut je analizi i provjeri (i rušenju i kontriranju i dokazivanju suprotnog) dok opstoji, dok ne bude izbrisan sa lica planeta. Niti jedan znansveni zaključak nije RIJEČ. Samo je znanstvenom metodom (koja može biti ovakva ili onakva, krivo postavljena ili duboko razrađena - ali uvijek ograničena- znanost samo pokušava duplirati, ili reproducirati ili ojasniti prirpdnu pojavu, ali uvijek je donesen u greški koja se i statistički definira i umanjuje i pokušava predvidjeti) donesen sud koji će za 3 mj biti negdje u drugoj zemlji potvrđen, pobijen...

O kakvim to ZNANSTVENIM ARGUMENTIMA pričamo?
Što je nepobitno?
Što je to tako neprikosnoveno?

23 stu 2012, 09:50

Cure, ovo nije pdf Vruće teme, ovo je školski podforum na kojem se uglavnom piše, informira i razmjenjuju iskustva vezano na školu i sve oko škole.
Molim vas da pišete konkretno i isključivo o programu koji se planira uvesti, o pozitivnim i negativnim stranama, o svom mišljenju o svemu tome, konstruktivno ,
ali molim vas da to bude bez etiketiranja i prepucavanja na osobnom nivou.
:srca

23 stu 2012, 10:09

MON je napisao/la:dakle, zanima me koliki postotak maloljetnih trudnica dolazi iz religioznih obitelji. i koliki je postotak djevojaka i dječaka koji su stupili u seksualne odnose prije 17 godine, a također dolaze iz religioznih obitelji.

Što bi to dokazalo?
Kako su sakupljeni podaci bili obrađeni?
Tko je i na koji način postavljao anketna pitanja (anketa je uglavnom sredstvo koji se u društvenim znanostima ispituje neka hipoteza)

Npr. Ja se ne bavim društvenim znanostima, ali napravila sam svoj dio anketa (doduše senzornih) da znam da u samom postavljanju ankete može se kriti velika greška iz koje se ništa ili gotovo ništa ne može zaključiti.
Postoji još problem statističke obrade koja ako nije adekvatna, a rak rana je većini znanstvenika - jer nisu ujedno i statističari - može dati potpuno nebitne ili netočne ili neobradive rezultate koji se potom ipak obrađuju i na temelju njih stvara zaključak (jer ipak rad treba i napisati i objaviti jer od toga se i živi pa APP).

Meni pada napamet da nije važno samo da li dijete pripada religioznoj obitelji, da li se ta obitelj izjasnila u popisu stanovištva kao katolička, već neki definirani poklazatelji koji ukazuju na stupanj dubine prenošenja vjere i ozbiljnosti odgoja u vjeri. Neki jasno određeni statistički pokazatelji. Dakle treba dobro poznavati područje odgoja, zaim i Crkvu i Katekizam i svu problematiku oko načina na koji vjernici mogu živjeti vjeru ili se ne slagati sa odrednicama - da bi zaista dobre pokazatelje izdvojili.

Ima vjernika koji smatraju da je abortus dozvoljen u inim slučajevima, da nema zla u tome da homo par odgaja dijete, transsek. ili dufo. Ima vjernika koji ne prihvaćaju pojam grijeh, sotona, koji smatraju da imaju svoj odnos sa Bogom. Imaju različite načine na koji svoj svjetonazor prenose djeci. A izjasnili su se katolicima i smatraju se religioznima.
Da li onda anketa koja postvlja pitanje: jeste li katolik? zatim pitanje jeste li imali abortus? donosi zaključak da ako je u RH 80% katolika i 13% maloljetničkih trudnoća i tolko i tolko prekida trudnoće, 80% tih su iz vjerničkih obitelji.
Iz toga bi se možda dalo zaključiti da: svjetonazor koji se prenosi u katoličnoj obitelji nije dobar jer u 80% slučajeva završava abortusom, i zaključak da je većina abortusa upravo rezultat vjerničkih/religioznih obitelji...
Tko je izmjerio kakve su to obitelji ušle u uzorak da bi donio tako kontroverzan zaključak.

To su naravno zaključki koji su doneseni na temelju loše postavljenog upitnika i zanemarivanja očitih utjecaja u odgoju i razvoju savjeti/svjetonazora.
I ja mogu tako postaviti hipotezu i obraniti što god želim- to ne znači da je to dobro ili točno.

Zato mislim da te interesiraju previše površni podaci radi previše općenitog zaključka koji se na taj način ne može zaključiti.
Zato mislim da iz tog podatka ne možeš zaključiti ništa konkretno niti točno, već možeš misliti da si si zaključila ono što ti želiš tamo vidjeti. Ono što si i otprije željela tamo naći pa si zato pitanje postavila tako netočno i neselektivno.
Jednostavno si pojednostaviš pitanje da bi nešto dokazala, štose ne bi tamo našlo da je postavljeno pitanje pravo.

23 stu 2012, 10:26

Medo hvala na reakciji.

I ja bih voljela da se ne moraju opravdavati stavovi i braniti naša tolerancija na temi koja služi isključivo informiranju zainteresiranih.
Tema ima prvi post link na sajt sa informacijama.
Tko ne smatra da je link relevantan, neka stavlja druge linkove i otvara druge teme.
Ne možemo u nedogled objašnjavati iste stvari.

MALA ti si pitala ima li peticija kao oponent zdravstvenom,
ima udruga Grozd akcije koje provode , stavila sam linkove za sve vas koje interesira uključiti se u aktivno protivljenje uvedenom zdravstvenog.
http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=58&t=72737

Mnogi roditelji organiziraju sastanke sa ravnateljem, mnogi nastavnici također. Ponegdje ima i tribina na koje su pozvani roditelji i slično. Možete vidjeti i sami nešto pokrenuti.

23 stu 2012, 10:38

pčelica_maja_23 je napisao/la:

:joy :joy

evo složile ste se!!! Oh Joy!

hvala Bogu!
hvala Titi!
hvala izumitelju električnog sušila za veš!

23 stu 2012, 10:38

iris je napisao/la: Naravno da su rodne teme koje su među najkontroverzijim u fokusu javnosti i s njima Grozd uveliko manipulira kako bi sablaznio bogobojazno a u velikoj mjeri i licemjerno i malograđansko u nama. (ne izjednačavam, nego nabrajam)

Što se mene tiče ako postoji i jedna osoba koja se osjeća kao npr dječak s vaginom ne vidim kako to mene ugrožava ako je on sretan i može se izraziti i ne vidim kako to pozitivno utječe na moj život ako je on nesretan te uvjeren da je bolestan i nakazan.

Ovaj link na početku sam otvorila jednom i ako stvarno mislite da je to neutralni i čisto informativni te nimalo huškački način onda se zaista nikad nećemo razumjeti.

X

23 stu 2012, 10:44

MALA2006 je napisao/la:A koja je onda obavezna, ako preporucena nije? Preporucena je preporucena tocno za sto? Jer preporucena se ne korist, i nas se smatra bedastima kaj mislimo da ce se djelovi preporucene literature koristiti na nastavi.
Jel to samo meni promaknulo znacenje rijeci preporuceno ili je u necem drugom stvar?

MALA2006 je napisao/la:Jel mislis na literaturu?
Meni sad zbilja nije jasno, jer sad ispada da mi u biti cijelo vrijeme pricamo o preporucenoj, a ocito postoji jos neka druga.?

Da li itko zna odgovor na ova pitanja?

23 stu 2012, 11:04

42 :dunno

23 stu 2012, 11:17

teme zdravstvenog odgoja integrirat će se u postojeće školske predmete i sat razredne zajednice, obvezna literatura ne postoji kao ni predmet zvan zdravstveni odgoj.
učitelj iz preporučene literature bira kako će predavati. da, moguće je da će neki učitelj tjerati djecu da trče po razredu i viču - ja sam muškarac s vaginom. onda ćemo se pitati je li normalan.
to će se eventualno dogoditi u budućnosti. mene više brine ono što se događa već sad, a to su GROZD-ove perverzne interpretacije - mislim, treba biti "malo" čudan da se na ovaj način interpretiraju dijelovi iz jedne knjige.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Homofobnim-tvrdnjama-GROZD-pokusava-opstruirati-zdravstveni-odgoj-u-skolama-od-roditelja-trazi-peticiju-ali-i-100-kuna-donacije

pritom zaboravljaju reći da su dobili sto tisuća kuna za program koji im je prihvaćen u vrijeme hdz-a, ali nikada nije zaživio.

23 stu 2012, 12:38

anlan je napisao/la:teme zdravstvenog odgoja integrirat će se u postojeće školske predmete i sat razredne zajednice, obvezna literatura ne postoji kao ni predmet zvan zdravstveni odgoj.
učitelj iz preporučene literature bira kako će predavati. da, moguće je da će neki učitelj tjerati djecu da trče po razredu i viču - ja sam muškarac s vaginom. onda ćemo se pitati je li normalan.
to će se eventualno dogoditi u budućnosti. mene više brine ono što se događa već sad, a to su GROZD-ove perverzne interpretacije - mislim, treba biti "malo" čudan da se na ovaj način interpretiraju dijelovi iz jedne knjige.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Homofobnim-tvrdnjama-GROZD-pokusava-opstruirati-zdravstveni-odgoj-u-skolama-od-roditelja-trazi-peticiju-ali-i-100-kuna-donacije

pritom zaboravljaju reći da su dobili sto tisuća kuna za program koji im je prihvaćen u vrijeme hdz-a, ali nikada nije zaživio.

:dada

23 stu 2012, 12:47

ja moram priznati da se ni meni u grozdu neki ne sviđaju i da mi ne paše skroz njihov način, ni probijanja u javnost ni kako su raspravljali još za starih povjerenstava (tu imam insajderskih informacija).

Ali, oni su doista ukazali na ono što dijelu roditelja u programu ne paše. To bi napravila svaka strana i sasvim je legitiman način za traženje promjene.

23 stu 2012, 13:31

pčelica_maja_23 je napisao/la:Meni pada napamet da nije važno samo da li dijete pripada religioznoj obitelji, da li se ta obitelj izjasnila u popisu stanovištva kao katolička, već neki definirani poklazatelji koji ukazuju na stupanj dubine prenošenja vjere i ozbiljnosti odgoja u vjeri. Neki jasno određeni statistički pokazatelji.

zato sam i napisala religioznih, a ne katoličkih. mislim da je razlika jasna i da uključuje definirane pokazatelje. btw, ja prilično dobro poznajem problematiku metodologije istraživanja i ograničenja interpretacije statističkih podataka.

i mislim da je prilično jasno kako bi se taj podatak mogao interpretirati.

anlan i iris, veliki X

23 stu 2012, 16:56

nemam još informacije za osnovnu školu, ali imam frišku info iz srednje škole mog starijeg sina
teme koje se tiču spolnosti a koje bi razrednica trebala s njima obraditi na satu razredne zajednice - te teme će preuzeti i odraditi s djecom njihova liječnica školske medicine

23 stu 2012, 20:56

i ja iksam anlan i iris i sve one koje ih iksaju...

Čini mi se kako naše pravo da odgajamo dijete kako mi to želimo prestaje tamo gdje počinje njegovo pravo na potpunu i istinitu informaciju...

23 stu 2012, 23:35

Čitam već par dana ovaj topik, ali nikako nisam bila u prilici javljati se.
Nikako ne mogu shvatiti argumentaciju Ugande, prilično nespretno (pogotov uzimajući u obzir ovo što je Iris nadodala :ajme ), al zašto ne bismo onda pričali i slučaju koji je i geografski i kulturološki i civilizacijski nama bliži i time možda strašniji?

Baš ovih dana čitam po webu slučaj "David" (ime je promijenjeno), o dječaku iz Rima, stavit ću link mada je na talijanskom, ima ovdje cura koje ga mogu pročitati
http://www.huffingtonpost.it/2012/11/21/omofobia-si-impicca-studente-romano-15enne_n_2174031.html?utm_hp_ref=italia-diritti
i naravno "kratki sadržaj" za ostale:
Dakle, David je 15godišnji dječak, koji je drugačiji. Volio je roza boju, oblačio se i ponašao drugačije. Zbog toga je od kad se upisao u srednju školu (znači posljednjih godinu dana) doživljavao šikaniranje, izrugivanje, maltretiranje, i naravno cijelu jednu javnu stranicu na fejsbuku gdje su ga zlostavljali.
Njegovi vršnjaci, djeca iz razreda, iz škole. Rekla bih i profesora.
David je ovih dana "puko" i izvršio samoubojstvo. Došao je kući, izluđen zbog tog dana, ubio se pred očima mlađeg brata.

Zbog homofobije.
Piše u tekstu također da obitelj također nije imala razumijevanja za njega.

Je li to put koji smatrate ispravnim?
Odnosno - ako postoji šansa da se u tom dijelu ZO-a (koji nije jedini, ali je očito na vrhu ljestvice sa zamjerkama) radi na senzibilizaciji djece i "budućih odraslih", ako se djeci daje poruka da drugačije nije podložno i ne smije biti podložno maltretiranju - bilo fizičkom bilo psihičkom - nego da treba biti prihvaćeno - zašto je to loše?

23 stu 2012, 23:38

:|
zato jer je to grijeh. kolko sam ja shvatila. i nema pomoći.
(možda sam krivo shvatila)

23 stu 2012, 23:43

pročitala
odgovor je dala alex

23 stu 2012, 23:46

alexandra je napisao/la::|
zato jer je to grijeh. kolko sam ja shvatila. i nema pomoći.
(možda sam krivo shvatila)

ma daj? to je razlog?
prestrasno. ostajati i dalje pri svom, bez obzira na evo sve poznate i u primjerima vidljive posljedice. di je tu ljubav prema drugom covjeku?
:(

23 stu 2012, 23:50

Moje sin - kad je krenuo u školu - imao je poteškoća, imao je teži period prilagodbe. Koji se nije manifestirao kao kod nekih - agresijom, tučnjavom, naguravanjem, niti suzama, plakanjem (to su najčešći obrasci koje sam vidjela, zato ih spominjem) nego je imao fazu tijekom cijelog prvog razreda da je na silu htio grliti djecu oko sebe. To je bilo grljenje zbog nesigurnosti, ponekad iz dragosti (jer nije znao kako bi pristupio nekome s odobravanjem) ali i iz nervoze (jer nije znao kako riješiti neku frustrirajuću situaciju). Oduvijek je vrlo taktilna osoba i traži fizički način smirivanja - ovo je neko brzinsko i površno objašnjenje.
Uglavnom - bilo je to dosta teško razdoblje, i za njega, i za učiteljice, i za djecu iz razreda :lol. Dobio je nekoliko puta i odgovor nogom ili rukom - nježnije ili grublje :lol i radili smo dosta na tome da shvati da ne može "ulaziti u tuđi prostor" bez posljedica. Govorim o djeci iz razreda, prvašićima. I to je prošlo OK.
ALI. Generacija tadašnjih trećih razreda (s kojima su bili na hodnicima, igralištu i sl.) prozvali su ga PEDEROM. Vikali su za njim, govorili mu gadarije, odvlačili u kutić u hodniku i svašta mu govorili.
Saznala sam za to tek kad se odlučio pitati me što znači "peder" i da zašto to viču za njim. U suzama.

Govorim o devetogodišnjacima. Razumijete li to? Zašto, i kako uopće znaju i tu riječ i značenje te riječi? Zašto i kako znaju koje ponašanje je društveno prihvatljivo prema nekom drugačijem?
Koji se na packe učiteljica, i na moje packe iščuđavaju jer smatraju da imaju svako pravo prcat nekoga da je peder, zato što grli drugu djecu?
Jer je normalno da Pero na dvorištu tuče nekog klinca.
Al nije normalno da netko grli nekog klinca.

24 stu 2012, 07:12

muko moja patko, to neprimjereno ponašanje dozvoljavaš sinu :nata :zub

24 stu 2012, 08:29

Na žalost Krumpi predugo i preteško je to razdoblje bilo da bih se mogla sprdati na račun toga. I s previše njegovih suza i nesreće. Trajalo je (sa smanjenim intezitetom naravno) još do prošle godine. Imao je naime predugu kosu za normalnog mačo frajera pa je i zbog toga bio PEDERČINA.
Inače - htjedoh sinoć napisati, ali sigurno se farmaceutska industrija urotila protiv mene i srušila forum. :gata

Ako preskočimo priče o tome što je seks koje su kolale u prvom razredu (a stvari koje je tada u prvom razredu naučio od svojih vršnjaka su vrlo vrlo zanimljive :lol i poučne), idem do 4. razreda, dakle 10godišnjaci:
Njegovi vršnjaci - djeca iz razreda (muška naravno) - naučila su ga:
što je pornografija.
kako izgleda.
šta se događa u pornićima.
kako se na guglu traži pornić.
koje su stranice najbolje.
prepričavanje sadržaja do u detalja. Sadržaja na koji se meni želudac okreće.
Riječi kao što su: kurva (sa značenjem - bilo koja ženska osoba koju frajer *ebe), riječi koje uključuju dijelove tijela :nata koje sada nećemo spominjati ali znate na šta mislim, i idu uz glagole: nabijati, rasturati, razvaliti i slično.

Za skoro svaki od tih pojmova dijete me ispitivalo što točno znači? Jer se nije usudio pitati dečke, jer bi ispao PAPAK koji nema pojma, a oni veliki frajeri to sve znaju.

Među svim imenima koje mi je spominjao (kroz više priča naravno, pa nešto naokolo, pa nešto mu izleti tj. nešto u formi: ovaj mi je rekao, onaj mi je....) isflitrirala sam "stalne aktere" tj. voditelje obrazovanja. I iskreno - nikad do sada, do ovog topika nisam razmišljala o ovome što sam danas tek skužila: apsolutno svi ti voditelji porno sekcije idu na vjeronauk.
Zanimljivo, zar ne?

I sad meni netko kaže kako je ZO zlo, jer djeca vjernika imaju pravo da rastu u čistoći i svetom odnosu prema ljubavi i tijelu?
Dajte molim vas.

24 stu 2012, 08:31

I za kraj (moram ići na posao srećom :lol) - ako već stavljamo linkove na divne, neutralne, pametne i nikako nikako huškačke tekstove (otvorila sam link iz provg posta i pogledala malo :ajme :ajme :ajme ), možemo stavljati i druge linkove.

http://www.gong.hr/news.aspx?newsID=4050&pageID=1

24 stu 2012, 08:42

apsolutno svi ti voditelji porno sekcije idu na vjeronauk.
Zanimljivo, zar ne?

da, vrlo zanimljivo
ali sad ćeš ionako dobiti odgovor da generaliziraš
meni je, na primjer, puno lakše jer ne moram razmišljati tko ide, a tko ne ide, ako ću prosuđivati nečije ponašanje, jer jedino dijete koje ne ide na vjeronauk je - moje
Tema je zaključana