26 stu 2012, 09:29
26 stu 2012, 09:35
26 stu 2012, 10:39
dakle, ne bih nikakve bodove koji nemaju veze sa školom - za jezičnu, neka se boduju jezici; za umjetničku (glazbena, likovna, plesna, primjenjena) ionako postoje njihova pravila upisa
od sportove bih bodovala samo vrhunska postignuća
26 stu 2012, 10:59
Usporedo s tim, dijete koje je izabrano u školsku košarkašku ekipu koja je pobijedila na županijskom natjecanju, skolskom, osvaja 3 boda. Pritom je bilo pola godine na treninzima, i eto. Usrecilo ga.
26 stu 2012, 11:15
26 stu 2012, 11:33
Ali eto, ako malo pritisnemo sto roditelji sto nastavnici - stizu 3, 2 ili 1 bod.
Za 3 boda moraš biti u vrhu državnog ili međunarodnog natjecanja, to nema majci da postigneš s malo pritiska nastavnika i roditelja. Za 1 bod prvi u zg županiji npr, a tu imaš dobrih ekipa čiji je sraz vrlo neizvjesan. I nije rezultat treniranja pola godine. Jel u redu da negdje u trecem mjesecu kad krenu kvalifikacijska natjecanja nastavnik tjelesnog odgoja formira ekipu npr. kosarkasku od djece za koju zna da godinama treniraju kosarku i onda na tjelesnom igraju kosarku. I odvede ih na natjecanje. Jel' to skolsko drustvo? Jer to rezultat treninga zajednickog? To nije sustav. To je dar mar po meni.
26 stu 2012, 11:37
26 stu 2012, 11:38
Da, u treći se upisivalo s bodovima, meni je to bilo OK, odnosno imala sam bodove
26 stu 2012, 11:44
26 stu 2012, 12:34
ali sve sam karte tamo stavila, tamo se jedino htjela upisati i upisala sam se. S tih 13-14 godina sam znala da tamo hoću i sve snage uprla da to riješim (ocjene od prije za koje mi nije mama u školu išla moljakati a bome nisam moljakala ni ja, nisu odmogle
). Utoliko mislim da bi i oni da se pred njih stavi takav ispit, mogli. Nisu tako krhki
i u to im vrijeme mozak ipak radi izvrsno
(ocjene koje prate znanje su dodatni kriterij i olakšica pri pisanju prijemnog).
26 stu 2012, 12:59
Jel u redu da negdje u trecem mjesecu kad krenu kvalifikacijska natjecanja nastavnik tjelesnog odgoja formira ekipu npr. kosarkasku od djece za koju zna da godinama treniraju kosarku i onda na tjelesnom igraju kosarku. I odvede ih na natjecanje. Jel' to skolsko drustvo? Jer to rezultat treninga zajednickog? To nije sustav. To je dar mar po meni.
26 stu 2012, 13:08
26 stu 2012, 13:37
26 stu 2012, 14:09
26 stu 2012, 14:56
26 stu 2012, 15:04
26 stu 2012, 16:36
b]Športaš Hrvatske I. kategorije[/b]
- sudjelovanje u nacionalnoj ekipi koja na OI, SP ili EP osvoji 1. – 4. mjesto
Športaš Hrvatske II. kategorije
- sudjelovanje u nacionalnoj ekipi koja na OI, SP ili EP osvoji 5. – 8. mjesto
- sudjelovanje u ekipi koja u Euroligi osvoji 1. – 2. mjesto
- sudjelovanje u ekipi koja u ULEB kupu osvoji 1. – 2. mjesto
- sudjelovanje u ekipi koja u FIBA kupu osvoji 1. – 2. mjesto
- sudjelovanje u nacionalnoj ekipi koja na MI ili univerzijadi osvoji 1. - 3. mjesto
- sudjelovanje u juniorskoj ili mlađoj seniorskoj nacionalnoj ekipi koja osvoji 1. – 3.
mjesto na SP ili EP
Športaš Hrvatske III. kategorije
- 1. – 5. mjesto u 1. nacionalnoj ligi (muškarci), odnosno 1. – 3. mjesto (žene)
- 1. – 4. mjesto na nacionalnom kupu (muškarci), odnosno 1. – 2. mjesto (žene)
- sudjelovanje u nacionalnoj ekipi koja na MI ili univerzijadi osvoji 4. – 6. mjesto
- sudjelovanje u juniorskoj ili mlađoj seniorskoj nacionalnoj ekipi koja osvoji 4. – 8.
mjesto na SP ili EP
- sudjelovanje u nacionalnoj ekipi koja osvoji 1. mjesto na EYOF
- sudjelovanje u kadetskoj nacionalnoj ekipi koja osvoji 1. mjesto na EP
26 stu 2012, 17:17
Ne bunim se ja zbog bodova skolskih natjecanja. Ali smatram da su djeca koja treniraju u klubovima jako podcijenjna. Moji treniraju 3 puta tjedno. Starija 4 puta. Dva puta mjesecno ide na turnire, ponekad i na medjunarodne. Ona maksimalno moze dobit 1 bod. A mislim da je ulozila puno vise truda i vremena i ima vrijedan rezultat. Uz sve to jos je i odlikasica za pozelit.
26 stu 2012, 17:35
26 stu 2012, 17:48
Volvo je napisao/la:Da, prijemni su poštenija verzija - tada mlado-ludo sam bila tako sigurna da sam na samo jednom mjestu predala papire, znam da je mojima bilo maloali sve sam karte tamo stavila, tamo se jedino htjela upisati i upisala sam se. S tih 13-14 godina sam znala da tamo hoću i sve snage uprla da to riješim (ocjene od prije za koje mi nije mama u školu išla moljakati a bome nisam moljakala ni ja, nisu odmogle
). Utoliko mislim da bi i oni da se pred njih stavi takav ispit, mogli. Nisu tako krhki
i u to im vrijeme mozak ipak radi izvrsno
(ocjene koje prate znanje su dodatni kriterij i olakšica pri pisanju prijemnog).
26 stu 2012, 18:17
pisala tri predmeta, znala točno što hoću ali se ne sjećam više jesam li reda radi prijavila i drugi smjer s istim prijemnim. nije mi bilo stresno niti sam se puno pripremala. imala sam super ocjene iz osnovne, a na smjer kojeg sam odabrala tada nije bila pretjerana navala u usporedbi s nekim drugima.
. no s druge strane, zasluženi odlikaši, oni koji su kroz osnovnu nešto i naučili, ne ni trebali imati previše posla a time ni stresa u pripremi za prijemni.
26 stu 2012, 18:18
26 stu 2012, 19:10
znam iz onog vremena za bar jedan slučaj upisa u vrlo atraktivnu školu s vrlodobrim uspjehom u osnovnoj, ali uz veliku motivaciju za upis, stresno grijanje stolice i odlično napisan prijemni.
i sad, može se tom sistemu prigovoriti što je davao šansu kampanjcima . no s druge strane, zasluženi odlikaši, oni koji su kroz osnovnu nešto i naučili, ne ni trebali imati previše posla a time ni stresa u pripremi za prijemni.
26 stu 2012, 19:11
Koliko ima županija u RH? 21 u RH, pa pomnoži sa 11 sportova pa koliko ima u ekipi klinaca za npr neki momčadski sport, nakupi se toga
26 stu 2012, 19:14
zašto? zašto se sport ne tretira kao i balet i muzička?
26 stu 2012, 21:31
Neda3kids je napisao/la:Teoretski, nadam se da nije i praktički, to bi značilo da i onaj tko prosjedi cijelu tekmu na klupi, a prijavljen je kao član ekipe ima pravo na 3 boda.
27 stu 2012, 10:23
sany je napisao/la:i zasto ne bi imao, jer je to dijete mozda ozljedjeno prije zavrsne utakmice, pa kako ga kazniti onda jer je sjedio na klupi
uostalom ako je po pravilniku da se boduje ekipni sport, tesko je sad tu mjeriti ko je dao veci doprinos za odlazak na drzavno ili slicno natjecanje
ili neka se boduju samo individualni rezultati (mada nije ni to do kraja posteno)
sany je napisao/la: Neda3kids wrote:Teoretski, nadam se da nije i praktički, to bi značilo da i onaj tko prosjedi cijelu tekmu na klupi, a prijavljen je kao član ekipe ima pravo na 3 boda.
skorpionka je napisao/la:a bi i dalje prednost dala školskom sportu jer je to onaj sport koji je jedini dostupan djeci u manjim mjestima. Ja bi školski sport poticala, koliko god on sad bio jadan i nikakav, ali bi mu sigurno dala određenu prednost u odnosu na klupski. Jer smo upravo taj školski sport totalno unazadili u odnosu na doba kad sam ja išla u školu.
27 stu 2012, 15:44
Sport se do sada tretirao lošije od baleta i muzičke. Ja bi ih tretirala jednako.
27 stu 2012, 15:53
27 stu 2012, 16:05