09 vel 2010, 11:39
09 vel 2010, 11:42
adea je napisao/la:Mozda je pateticno zvucalo tipa dobre i lose djece, ali taj smo razgovor fakat imali jer su im tete u vrticu objasnjavale da nema zloceste djece, s cim se ja apsolutno ne slazem, i tako sam ucila dijete pa je nastao konflikt tko je u pravu
09 vel 2010, 11:46
Franika, nisi rekla da je i ova druga škola "elitna" iz centra grada I kakti na dobrom glasu.
09 vel 2010, 11:50
09 vel 2010, 11:50
franika je napisao/la:Da, na dobrom je glasu onako na prvu loptu dok se malo bolje ne raspitas ili ne vidis onako "iznutra" kako stvari funkcioniraju kao sto sam ja imala prilike vidjeti. !
Dobrih, boljih, loših, s programom i učiteljima kakve god hoćeš. I ne izgleda mi kao nepremostiva prepreka pustiti 10 godišnjaka samog u tramvaj, bez presjedanja, par stanica. pa to bi i ja svojeg pustila
09 vel 2010, 11:51
Čekaj a gdje su roditelji za vrijeme igranja te djece u školskom parkiću ako ne žive u tom kvartu ? Odu na kavu, u šoping, ....?
kaj ja znam npr. moji su gladni iza škole a topli obrok ?
09 vel 2010, 11:55
zajecka je napisao/la:Jedna poznanica se s mužem doselila iz centra grada u moj kvart, slučajno im rođakinja ustupila kuću, mjesto za život.
Naravno da su prihvatili.
A danas se ne usudi ni kroz svoju ulicu prošetati, nakon što joj je mali susjed ušao u njezino dvorište dok ga je ona promatrala kroz prozor a on ju gleda i mažnjava njihov bicikl.![]()
Ljutito i spremna na neki razgovor uputila se do njegovih roditelja, njezinih susjeda. Mislim i da vrati bicikl. I kaže što se dogodilo a majka njegova na to veli: Ma ne brini susjedo, samo ga ti odalami za uvo pa će se opametit.![]()
I ja vjerujem da je ona šokirana i da će se odseliti što prije. A kamoli dopustiti da joj dijete ide u obližnju školu.
A s druge strane u jednoj elitnoj privatnoj školi u gradu dečko dr. nacionalnosti pobirao je takve nacionalističke uvrede a na kraju su ga dobro i izmlatili da je završio na hitnoj. A majka ga je s dobrom namjerom iz našeg kvarta baš zbog toga jer se ne uklapa i upisala u školu u gradu jer je mislila kako su tamo kulturnija djeca.
Ima svega svugdje. Po meni nemoj gledati elitnu školu, nego školu sa dobrom učiteljicom i djecom sličnom tvojoj. Bilo u gradu, bilo u obližnjem kvartu.
09 vel 2010, 11:58
09 vel 2010, 12:20
09 vel 2010, 13:01
), dvorana u puuuno boljem stanju od naše, pet puta veća kantina ( naši ni ne sjede jer nemaju gdje staviti stolice za doručak), barem 3 zaposlenika koji su mi prijatelji predaju u toj školi, ali od bliskog roditelja sam čula neke istinite inf. gdje mi je rekao nemoj tamo dijete slati) povjerovala sam, utvrdila istinu i izvagnula. 09 vel 2010, 13:48
) i ima li ih i na boravku.
09 vel 2010, 21:49
10 vel 2010, 00:25
10 vel 2010, 09:08
12 vel 2010, 10:28
12 vel 2010, 10:46
12 vel 2010, 16:12
12 vel 2010, 16:17
13 vel 2010, 00:02
Vezano uz Laginjinu..ono sto je OK u njoj je to sto
boravak traje 3 godine, a buduci da je sve manje djece u centru,
nastava je organizirana u jednom turnusu, sto znaci da SVI imaju skolu ujutro.
13 tra 2010, 16:00
. Bolje mi je voziti ga nego da osmogodisnje dijete bude samo od 12 do 5 doma. Plus u skolu koju cemo ga upisati ici ce jos 3 frenda iz vrtica. Znaci kod mene je prevagnulo skola koja je jedna od najboljih os u ZG po nastavi i kadru, baka koja zivi u blizini te skole, produzeni boravak do 4. razreda (a prica se da ce biti i 4), nasa zelja (nadam se ostvariva
) da se kroz par godina preselimo u centar, te sto mi je usput kad bude isla s/na poslu.13 tra 2010, 16:16
skorpionka je napisao/la:Hocu reci da vrijeme provedeno u autu nije nuzno minus. To moze biti vrlo kvalitetno provedeno obiteljsko druzenje.
Je, jedan od kvalitetnijih nacina komunikacije je pričati s mamom ili tatom i gledati ih u potiljak. Podsjetilo me na jedan odlomak iz Honoreove knjige o djeci koja su trazila da sjede iza roditelja jer su tako navikli jer se cijeli radni tjedan njihov razgovor s roditeljima odvija dok ih gledaju u potiljak
e bas si me nasmijala