25 tra 2010, 17:36
ali samo da objasni učenicima kao napisati zadaću iz svih predmeta
Glazbeni imate jednom tjedno pa mislim da bih prezivjela da dijete subotom i nedjeljom podsjetim da nauci pjesmicu.25 tra 2010, 17:38
25 tra 2010, 17:52
Ovdje se govori o matematici, hrvatskom te prirodi
Kako je moja učka imala nas 32 prvašića, klasičan razred, pa dok mi pišemo nešto s ploče, ona bi svima svaki dan pregledavla domaću zadaću. A plus je imala i veću satnicu od današnjih učitelja razredne, jer je sada ukupna satnica manja zbog stranog jezika i vjeronauka.
25 tra 2010, 18:18
u nasoj skoli popodnevna uciteljica odlazi kao i skorpina, u 15:30.
onda svi boravkasi skupa idu u to famozno dezurstvo koje mrze iz dna duse ( moja djeca ).
25 tra 2010, 23:32
JiA je napisao/la:u nasoj skoli popodnevna uciteljica odlazi kao i skorpina, u 15:30.
onda svi boravkasi skupa idu u to famozno dezurstvo koje mrze iz dna duse ( moja djeca ).
26 tra 2010, 08:38
JiA je napisao/la:u nasoj skoli popodnevna uciteljica odlazi kao i skorpina, u 15:30.
Čitanje doma kad dijete učit čitati mi ne spada u kategoriju zadaće nego vježbe i urvrđivanja gradiva i to mi je logično da napravi doma, ali da dva pitanja iz prirode i šest zadataka iz matematike donese doma i to dijete koje je čitalo i računalo prije škole je totalno bezveze a njemu je za tu zadaću doma trebalo 15 minuta i nitko me ne može uvjeriti da za to nije bilo vremena pod boravkom.
naši ne nose torbe doma tako da nemam svakodnevni uvid u to što rade nego to odrađujemo vikendom i meni je jako bitno da oni što više toga i što kvaltetenije odrade u školi.
26 tra 2010, 09:16
26 tra 2010, 09:25
Nego me smeta ta totalna neusklađenost s realnošću i radnim vremenom većine zaposlenih roditelja. Na neki način se vrši "potiho" pritisak na roditelje da se nekako "snađu" (bake, susjede, čuvalice, itd) i kupe djecu u 15.30. I onda se roditelji i polome da tako naprave. Meni je to lani stvaralo tešku frustraciju kad bi gledala na sat na poslu (iako službeno imam 7-satno radno vrijeme, gotovo nikad u 15.00 ne mogu mrtvo ladno otići doma, odem uglavnom ko da radim do 16)) i onda vozila kroz cijeli grad svim mogućim prečicama da što prije stignem po njega. I jednom dođem u 16.45. Ova dezurna učiteljica (izmjenjivale su se po tjednima nekako, nije bila naša popodnevna) već cupka jer ih je ostalo samo troje i u visokom je startu za odlazak. Ja već onako lagano iznervirana jer je bila neka saobraćajka pa nisam niti bila sigurna oću li stići do 17 sati i onda mi uleti ona kao šlag na kraju s pitanjem da di radim kad mi treba toliko od posla do škole. Ako ju tad nisam katapultirala kroz zatvoren prozor valjda neću nikoga. Žena dođe na posao u 11.30., radi do 15.30, osim te iznimne dane kad je bidna do 17 i onda se još onako s visoka postavi.
.26 tra 2010, 09:56
26 tra 2010, 10:16
nemojte mi reći da je u redu dati djeci da odmah nakon 5 sati nastave pišu zadaću još 2h u komadu, niti bu ta zadaća napravljena kako treba niti to većina dijece može.
26 tra 2010, 10:49
da ne pricam da nas na svakom roditeljskom sastanku suptilno ili manje suptilno "pere" na racun naseg predugog radnog vremena, premalo vremena provedenog s djecom, premalo rada s njima i sl.
uuuuh, i doma je tek u 14,00 ... meni dođe da vrištim ili da se rasplačem.
26 tra 2010, 11:07
26 tra 2010, 23:08
Ali kad se čujem s njom ujutro i kad mi uzdahne da taj dan ima svih 6 sati uuuuh, i doma je tek u 14,00 ... meni dođe da vrištim ili da se rasplačem.
27 tra 2010, 00:47
Adorabla je napisao/la:da je "bolje" da s njima gradivo rade roditelji ili da je boravak "nuzno zlo" je deplasirano i u krajnju ruku bezobrazno prema roditeljima koji rade od 8 do 17 ili 18 sati.
27 tra 2010, 07:04
Nema tu kavice unutar tih 6 sati niti virkanja na internet niti rada u miru i tisini na kompu!
27 tra 2010, 07:16
pa da kod kuće napiše zadaću, a roditelj mu je provjeri.
27 tra 2010, 07:48
ali isto tako morate priznati da nije jednako imati 6 sati nastave s pubertetlijama ili max 5 dnevno s 1-3 razredom. Većina tih malenih učiteljicu doživljava kao strašnu veličinu.
27 tra 2010, 08:07
27 tra 2010, 08:17
eli je napisao/la:kao majka prvašića mogu ti reći da kući piše zadaću to ispadne manje kvalitetno i na moju provjeru i primjedbe samo odbrusi "ti ne znaš, nisi ti učiteljica". zato mi je drago da zadaću piše pred učiteljicom.
27 tra 2010, 09:13
27 tra 2010, 09:15
Ni nama odraslima ne bi loše došlo više slobode od one koju daju 8-satno radno vrijeme
Baš mi je bio gušt gledati ih kako se snalaze da sami kreiraju igru a bez ikakvih gotovih rekvizita.
27 tra 2010, 09:18
lara72 je napisao/la:Oni su odbijeni jer nemaju prostora za upis trećeg razreda. U naše vrijeme (pišem o periodu od 1980 do 1996) u toj školi bila su uvijek četiri razreda (a,b,c,d) sa preko 30 učenika. Kod mene ih je bilo 39. Dakle, kad je isključivo o prostoru riječ kako je moguće da je tada škola zaprimala i pet puta više učenika a da je sada to nemoguće
27 tra 2010, 09:19
U naše vrijeme (pišem o periodu od 1980 do 1996) u toj školi bila su uvijek četiri razreda (a,b,c,d) sa preko 30 učenika.
Ne znam sve detalje, pa nagađam.
27 tra 2010, 09:22
27 tra 2010, 09:29
folne je napisao/la:isto tako morate priznati da nije jednako imati 6 sati nastave s pubertetlijama ili max 5 dnevno s 1-3 razredom. Većina tih malenih učiteljicu doživljava kao strašnu veličinu.
eli je napisao/la:to govoriš kao mama malog djeteta, bebe.
kao majka prvašića mogu ti reći da kući piše zadaću to ispadne manje kvalitetno i na moju provjeru i primjedbe samo odbrusi "ti ne znaš, nisi ti učiteljica". zato mi je drago da zadaću piše pred učiteljicom.
medo14 je napisao/la:Njima treba sloboda, naravno nakon odrađene zadaće, sloboda da ispune vrijeme onako kako oni žele a ne da su stalno u kolektivu, grupno, ajmo sad crtati, ajmo sad bojati, ajmo sad rezati škarama, ajmo sad sjediti na tepihu, ajmo sad svi u red itd.
Moguće su tada po dva razreda bila ujutro, dva popodne, u smjenama. Sada kad je boravak u oba razreda te učionice su blokirane cijeli dan. Eventualno iza 16 ili 17 sati tamo bude škola stranih jezika.
27 tra 2010, 09:30
27 tra 2010, 09:31
27 tra 2010, 09:34

27 tra 2010, 09:48
27 tra 2010, 09:56
skorpionka je napisao/la:Al baš da napišem jedan svjetao primjer od neki dan. Čekala sam sina pred školom kad se vraćao s izleta. I kako su kasnili, malena i ja smo se igrale u dvorištu. Taman je bilo vrijeme igre, vani prekrasno sunce. Dečki su naravno bili u par grupa i naganjali loptu. Par curica se tako lijepo igrali i to baš na načni koji današnjoj djeci nije svojstven. Kako nisu imale ama baš nikave igračke sa sobom (što je u toj cijeloj priči po meni bilo dobro) one su po dvorištu naskupljale svega i svačega, napravile nekakav štand s cvijećem, šišarkama, par dečki im se pridružilo u igri. Prepoznala sam i neku od forumske dječice.Baš mi je bio gušt gledati ih kako se snalaze da sami kreiraju igru a bez ikakvih gotovih rekvizita.
. A veseli me što su počeli i u dežurstvu nakon boravka izlaziti van
.