Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: školska čavrljanja

05 lip 2014, 15:52

Kriva info Nadice, mi nismo pisali krasopisom (ni naši roditelji, a naše bake jesu) ali naši klinci pišu, odnosno, bar su neku vrstu krasopisa učili pod "pisana slova" .
Kad prestanu biti pedantni prvašići, to u svašta drugo prijeđe, ali u startu su pisali u zavijucima (nisam se osobito trudila upuštati u analizu toga, ali znam da ne pišu slova kako smo ih mi pisali)...

11 lip 2014, 09:49

Znate li, je li do nastavnika ili postoje neka pravila/propisi o pisanju provjera i odgovaranju (mislim na one redovne provjere i odgovaranja) u zadnjem tjednu školske godine?
Pitanje mi se samo nametnulo kad sam naletila na ovaj (doduše, Indexov :lol) članak. Ni kod nas nema info od kraja svibnja, ali se pišu normalno testovi i ovaj tjedan.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/po-s ... 52633.aspx
I kako sad to ide - ajd' kad su klinci manji, niži razredi, pa nekako...šta kad se dobije loša ocjena u zadnjem tjednu...piši kući: propalo je! :conf
Sjećam se da je to kod nas bilo riješeno 2-3 tjedna ranije i miran si. Oni koji trebaju popravljati i odgovarati za višu ocjenu budu na tapetu u tom periodu, ostali se 'ladaju :kino .

11 lip 2014, 10:08

Kod nas informacija nema samo zadnji tjedan škole, a u tom tjednu nema ni testova nego samo pitaju one koji s između s ocjenama.

11 lip 2014, 10:09

mojemu je danas zadnji zadnji sat povijesti u sk. godini, pise test :ajme

11 lip 2014, 10:10

to je fakat blesavo i potpuno nekorektno. :ne

11 lip 2014, 10:15

ivana7997 je napisao/la:mojemu je danas zadnji zadnji sat povijesti u sk. godini, pise test :ajme

Znači, mogu kako hoće :| .

11 lip 2014, 10:16

a i moja srednjoskolašica piše danas test :dunno Imaju taj predmet još u petak.
Mladja osnovnoškolašica je zadnji test pisala u ponedjeljak ako se ne varam ili prošli tjedan. Sad svaki dan odgovara s time da mislim da je jučer rekla da je gotova i da su joj sve ocjene sada zaključene.

11 lip 2014, 10:22

Moj sestas danas pise test csr iz hrv jedini u razredu, jer ga je propustio kad je izostao s turnira. A nije ni blizu nikakvoj granicnoj ocjeni, dapace, ima same petice. Ali ja ni ne vidim neki problem u tome. Naprotiv, mislim da je utakmica gotova kad sudac odsvira kraj. Ionako im je znanje genetalno lose da bi im fajrunt proglasili jos koji tjedan prije kraja. Ali ja sam radikalna struja :lol

11 lip 2014, 10:31

kod moje mislim da od ovog tjedna nema testova, ocjene su se počele zaključivati.
A na školi je obavijest da zadnja dva tjedna nema informacija i dolaska roditelja u školu u vezi ocjena.

11 lip 2014, 10:37

Ni meni nije upitno da, zbog izostanka, netko naknadno piše ili odgovora ono što im je po programu (bez obzira na broj ocjena i neupitan prosjek).

Zanimalo me ovo pisanje ispita (redovnih) u zadnjem tjednu škole...onda će se čuditi ako ih klinci zovu s plaže koliko su dobili iz testa :lol.

11 lip 2014, 10:40

Pa sve ce saznati do petka. Nece ti testovi ostati neispravljeni. Prvasica mi je isto pisala zavrsni iz matke ovaj tjedan.

11 lip 2014, 10:46

Da, ali ovo kod Ivane je zadnji sat iz tog predmeta. Nije to razredna nastava pa pomakneš sat simo tamo i nikom ništa. Kad će klinci saznati ocjene kad povijest više nemaju?

11 lip 2014, 10:51

Kad će klinci saznati ocjene kad povijest više nemaju?

mislim da bi krajnji rok za pisanje testa bio predzadnji sat, da na zadnjem satu dobiju ocjenu iz testa i da znaju koju ocjenu im je zaključila.
Svako zaključivanje ocjena trebalo bi biti barem jednom rečenicom obrazloženo učeniku. Vrednovala sam to i to, ovo je bilo za ovu ocjenu, ovo nije i tako.
Ovako zadnji sat pisti test je izuzetno nekorektno.

11 lip 2014, 10:51

Moja je sva tri završna iz glavnih pisala ovaj tjedan, no, to mi i nije toliko napeto, koliko, recimo, ovo što je ivana napisala, ipak je njezin sin u višim razredima.

dodajem - upravo ovo što folne piše

11 lip 2014, 10:55

Mislim da je do pojedinog prof. kako si organizira sve. Kod suvislih nema potrebe za testom zadnji dan/tjedan. To je vrijeme za eventualno iskristalizirati nekog graničnog (između ocjena), ali ako cijele godine ima elemente za ocjenu, zadnji tjedan je :whew . To razlikuje izuzetne od ostalih profesora :dunno - kao i u svakoj profesiji, uostalom.

OK, nekad može biti panike radi izostanaka, bolesti, izleta, nečeg, ali panika kao pravilo je izostanak suvisle organizacije.

11 lip 2014, 11:55

:(
kod nas su svi testovi pisani (ukoliko je bilo potrebe) prošli tjedan. ovaj tjedan je samo za granične slučajeve i njihovo eventualno ispitivanje i zaključivanje ocjena.
eh, da se ispravim...piše se kratki testić iz njemačkog za one koji imaju graničnu ocjenu ali taj se ispravlja na satu i zaključuje se ocjena jer ih je malo previše da ih stigne sve ispitati...i to nije zadnji sat u š.g.

11 lip 2014, 17:13

moja osmašica sutra, u četvrtak piše njemački. 4 ocjene jJOŠ UVIJEK nezaključene (gledala je po imeniku). ja dižem ruke od svega. kako bude, biće. :lebdi

aj bar je savez izbacio preliminarne liste, trebala bi bez problema upast u sportsku. valda. neznam više niš -.-

nemrem više. još sutra da mala (iznenada) odgovara povijest i to bu to pak s njom.

:whew

:drink

12 lip 2014, 10:57

Jeste vidjeli promjene u Ministarstvu ;) ?

12 lip 2014, 11:16

kako sam ja fan Molnara, žao mi je što će se ispotrošiti na tako kratko vrijeme i neće uspjeti nešto dobrog napraviti

12 lip 2014, 11:30

:lol ja se nadam da će barem imati dovoljno vremena da razbuca i presloži ekipu niškoristi u ministarstvu :mrgreen

12 lip 2014, 11:32

jooj, da onu sabinu makne

12 lip 2014, 11:34

i kod moje su ove dvije sedmice ludnica.nije se išlo u školu i sad su navalili sa kontrolnim i pismenim svaki dan.sutra joj je posljednji dan škole i ima test iz historije :shock
Pitam je ja pa kad će pregledati-kaže test 15 min.i onda pregleda i zaključuje ocjene :krava

12 lip 2014, 16:09

Nadice iz tvog kluba sam ;) (nije Mol nego Mor ;) - s Mol mi je paradentologica, izvrsna offt)- je šteta je što će biti napol' i u ekipi koja je sumnjivo respektabilna ali da krene postavljati temelje, možda netko kasnije isto nastavi suvislije :dunno

17 lip 2014, 08:16

Meni novi ministar uopće ne ulijeva povjerenje. Poznam ga samo s malih ekrana :lol i mo'š ga slikat' :dunno, sumnjam u svjetlo na kraju školskog tunela pod njegovom vladavinom (a bila bih jako sretna da sam u krivu).
Dok se on narazgovara s Markićkom, Bozanićem, lijepo mu prođe mandat, a školarci (i njihovi roditelji :p ) će opet ostati :krava :bonk.

sanelina :mah

17 lip 2014, 08:59

prvi potez raport na kaptol. to je prioritet. nekse goni. nis od njega. :whew

17 srp 2014, 20:30

Izvrstan clanak :up
http://www.mojarijeka.hr/kolumne/kriza-skolstva-ili-roditeljstva/
Odgovori