Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
09 svi 2009, 21:46
Novamama, ne znam da li je edukativna, al' mislim da bi se i Amadej u nju zaljubio. Mislim da je vrijeme da i mi počnemo obilazit knjižare.
10 svi 2009, 19:21
Novamama (ili cure koje su u međuvremenu saznale) molim info gdje ima ove HAME s paukom!
11 svi 2009, 10:32
Imge je napisao/la:prekrasne su vam torbe

a ja znam da cu napraviti istu gresku kao i sa starijim sinom. obici 100 ducana, napraviti nauku od cijele te price a da samo znate KAKO mog klinca (sad je drugi razred) uopce ne zanima u cemu on nosi knjige

. sram me uopce priznati sto on trenutno nosi kao torbu. sram

. odnosno mi je nosimo

. njega uopce ne boli briga za torbu (a kako je klasicar - torba je koma teska. koma. evo jucer je nosio slovom i brojkom - 11 knjiga (4 knjige iz hrvatskog, 3 iz matematike, 2 iz prirode i 2 iz engleskog) i 4 biljeznice, plus oprema za tjelesni plus pernica. plus gablec. mAslim stvarno

. i tako svaki svaki svaki dan. uzas...
a ovo sve je cisto kao opaska i podsjecanje meni samoj

koja vec sad ludim kaj bum kupila mladjem klincu - a znam kak ce to na kraju zavrsiti...
VELIKI POTPIS

osim kaj je moj u boravku pa nosi samo za vikend knjige, hdB
12 svi 2009, 08:46
Hame s paukom ima u Hami u Frankopanskoj.
Mi smo ipak pazarili, onu koju je Patrik prvu htio a činila mi se previsoka. To je ova, isto Hama:

Presretan je a i ja jer sam skinula brigu s vrata. Još moramo kupiti pernicu i gotovi smo.
12 svi 2009, 10:08
Barbi, koliko košta. Kupili ste ju u HAMI u Frankopanskoj??
12 svi 2009, 15:33
Hvala na info!
12 svi 2009, 18:16
Palunkice, ne znam točno jer je MM kupovao, nešto malo ispod 500 kn. Torba je sama, nema ovih pripadajućih asesoara, ima samo kabanicu (za torbu

). Ali i tako mu treba još samo pernica, ovo drugo

. Da, u Frankopanskoj.
15 svi 2009, 15:01
Evo i mi kupili HAMA torbu s paukom,u Frankopanskoj
još je bilo 15 % popusta pa nas je izašla oko 420 kunića...uzeli smo još i pernicu
18 svi 2009, 16:18
Meni treba savjet
Da li je uz torbu dobro imati pasent vreću za šlape i pernicu ili je to svejedno, mogu kupiti bilo kakvu pernicu i napuniti ju čim hoću
Vidjela sam u Hami torbu koja se Tinu sviđa (na stranu to što mu je po mom mišljenju totalno prevelika, ovak i onak ću ju ja nositi), smeđa s robotom.
Istu takvu sam zagledala na onoj ranije spomenutoj internet stranici iz Njemačke, košta 125 eura, sadrži punu pernicu, torbu za šlape, praznu pernicu i novčanik.
Dakle, da li se isplati dati 50 eura za dodatne sadržaje, ili je bolje kupiti torbu pa ostalo dokupljivati. I koliko uopće koštaju te doadtne stvari.
Mame školaraca, što vaši školarci više vole.
18 svi 2009, 16:55
Nije mi jasno čemu služi puna+prazna pernica.
U Narodnim novinama je bilo Haminih pernica, punih, po 15 kn. Ja uzela klincima da imaju za igranje i kvaliteta pribora je svjetlosnim godinama daleko od Scoutovih pernica punjenih Staedtlerom. S druge strane Staedtler ima svoje pernice, kvalitetno punjene, jeftinije od Scouta, ali dezen vanjski bezvezan.
Tako da će obojica ove godine dobiti Scoutove pernice. (F. bi durala još godinama da pametna mama nije zaključila da bi se to možda dalo oprati u mašini

)
Scout ti košta 200 kn. Torbu za papuče smo dobili uz torbu, a novčanik mu je (mom F.) nepotreban.
18 svi 2009, 21:25
ja sam odlučila kupiti hama pernicu i posebno kvalitetan pribor
18 svi 2009, 21:47
moja gospođica si je odabrala pernicu sa sasvim drukčijim dezenom od torbe.
i torbica za papuče je još drukčijeg izgleda.
18 svi 2009, 21:56
eli je napisao/la:moja gospođica si je odabrala pernicu sa sasvim drukčijim dezenom od torbe.
i torbica za papuče je još drukčijeg izgleda.

što ćeš kad damica ima već sad izražen stil
moj samo paukove vidi
18 svi 2009, 22:11
Ronin, koliko košta ta hamina pernica (vidjela sam ju u Frankopanskoj)?
18 svi 2009, 22:25
palunkica je napisao/la:Ronin, koliko košta ta hamina pernica (vidjela sam ju u Frankopanskoj)?
mislim da nekih 40 kuna
19 svi 2009, 07:58
što treba sadržavati pernica ?
19 svi 2009, 08:31
pernica nije nuzno da je u kompletu s torbom, nasa nije bila i kupili smo praznu bas zato da napunimo kvalitetnim priborom, tj. kval. drv. bojicama i olovkama...tu se kvaliteta stvarno isplati , ove neke lijeve bojice niti ja ne mogu nasiljiti koliko pucaju
klinci obicno zele pernicu na dva kata, ali ako ne zapnu, nema potreba za takvom pernicom, dovoljno je samo s jednim cifom, samo jedan kat...jer u onom drugom katu stoje flomici koje nikada ne koriste, samo se suse
19 svi 2009, 09:56
i mi smo isprobali jednu školsku torbu, Lego s konjem,
točnije dvije

, ista torba samo dvije veličine za one od 6.godina i za one od 8.godina
ova manja joj je dobro ležala na leđima no nije joj se previše svidjela
19 svi 2009, 10:00
folne, puna pernica je normalna školska, a prazne, ona s cifom kakve se nose u višim razredima
Mislim da kupujem torbu, a za pernicu ćemo vidjeti kasnije.
Da li je vreća za šlape potrebna??
19 svi 2009, 10:10
Nama je super došla jer u tome ima opremu za tjelesni koja mu stoji u školi.
19 svi 2009, 10:18
Znate kaj mi je čudno, Hama Step by step torbe se svugdje u Europi prodaju samo u kompletu. A zašto su kod nas bez kompleta??
A koliko košta torba za šlape??? (Ja još uvijek pokušavam izračunati što mi se više isplati

)
Dok se ja premislim, ovih u Frankopanskoj više neće biti
19 svi 2009, 10:29
palunkica je napisao/la:Znate kaj mi je čudno, Hama Step by step torbe se svugdje u Europi prodaju samo u kompletu. A zašto su kod nas bez kompleta??
A koliko košta torba za šlape??? (Ja još uvijek pokušavam izračunati što mi se više isplati

)
Dok se ja premislim, ovih u Frankopanskoj više neće biti

Zato što tako nabiju veće cijene
19 svi 2009, 10:45
ja nisam sigurna da tako nabiju cijene, jer ako je torba ispod 500 kn, a na njemačkom webu 154 Eur sa svime, nitko mi ne može reći da torba za šlape i pernica vrijedi više od 50 eur.
mi smo kupili dodatnu pernicu, on ju je već napunio s onim što je imao doma, pa ćemo u hodu kupovati olovke, bojice i ostali potrošni materijal.
a torba za šlape?? ma dajte... pa to može biti bilo kakava torba/vrećica/najlon šta god.
19 svi 2009, 10:49
torba za šlape skoro da i nije potrebna, jer šlape ionako stoje u školi
ali ta torba je jako zgodna za tjelesni, baš kao što folne kaže
različita je od ostalih, odmah zna koja je njegova, neće se potrgati, itd. i u njoj mu stoji tjelesni cijeli tjedan u školi
19 svi 2009, 10:59
Novamama, nije baš tako, ako je kod nas 500 kuna, cca 70 eura, a sa svim 125 eura, dakle 55 eura više za sve. To bi bilo 350 kuna za punu pernicu, vreću za šlape i ono što nam ne treba, a to su prazna pernica i novčanik

S tim da ne znam s čim je pernica punjena, ali valjda nije baš sa zadnjim šrotom.
Dakle, da preformuliram pitanje, da li se dobra pernica (saznala sam Scout 200 kuna) + vreća za šlape mogu dobiti za cca 350 - 400 kuna?
Iako i sama zaključujem da mogu, dakle, kupujem praznu torbu, ako je još ima.
19 svi 2009, 11:23
lani sam kupila sve u kompletu, ne zbog isplativosti nego zato kaj on nije htjo ni jednu drugu torbu

, pernica je bila punjena dosta kvalitetnim bojicama i olovkama iako smo mi to sve jos malo popravili

, vreca za slape je bila prakticna jer jedino nju nosi doma, torba ostaje u skoli, ali ju je uspio izgubiti nakon mjesec dana i od tad nosi neki ruksak i to mi je jos prakticnije.
Vrecice za slape se krecu od 20 kn na dalje, ja gledala za 50-ak kunica, prenice je bolje da su kvalitetnije jer na losima pucaju cifrslusi i one gumice unutra pa onda imas paniku na polugodistu kupiti pernicu jer tada nema gotovo niceg od skolskog pribora, kao da djeca idu u skolu samo u 9. mj.
19 svi 2009, 11:52
torbu smo kupili kvalitetnu kao što se vidi tamo negdje prije
a za pernicu su mi rekle frenndice ovako
nemoguće je kupiti toliko olovaka, gumica , šiljila , bojica koliko ih oni izgube u prvom razredu te da ne trošim puno
na skupe pernice nego samo da kupim kvalitetne olovke i bojice
gumice, šiljila i takve sitnice sve jeftino i pakiranja po 3 ili više komada
19 svi 2009, 13:12
Samo da pohvalim našu torbu Target koju Nina nosi evo već treću godinu i neuništiva je.
Bojice imamo GRIP system od Faber Castell. I olovke. I gumice. I šiljila. Pernice su imale dvodijelne i trodijelne ali sve se to uništi jer ih previše natrpavaju. Sad u višim razredima imamo mekanu pernicu.
Zadnja izmjena:
Hajdi; 19 svi 2009, 13:21; ukupno mijenjano 1 put/a.
19 svi 2009, 13:13
Ciara, to ovisi isključivo o djetetu. Moj cijelu godinu nosi jednu te istu gumicu. Tu i tamo zagubi eventualno koju olovku. Bojice i folmastere nikad, nikad.
Vidjet ću hoću li biti iste sreće i s juniorom.
19 svi 2009, 13:19
Torba kupljena

Ona koja mu se sviđala. Pernice nema, ali ću kupiti Scout, guglanjem sam doznala da hamine pernice imaju LYRA bojice
399 kuna. Ova
http://www.schulranzen-onlineshop.de/lshop,showdetail,1242731903-24368,d,1242731928-24445,schulranzen_step_by_step_ii.robot_2,024299,1,,.htm