29 tra 2014, 22:34
medo14 je napisao/la:i to uplitanje ustavnog suda, sve te odluke ovog ministarstva su uvijek problematicne i s puno incidenta, tako da mi niti ova nova pravila upisa ne ulijevaju povjerenje da iza svega toga stoji neka dublja analiza i priprema.
i iza ovih pravila novih sigurno ne stoji nikakva dublja analiza niti priprema nego se išlo postupati po odluci ustavnog suda.
29 tra 2014, 22:58
29 tra 2014, 23:05
Adorabla je napisao/la:Vi koje ste za prijemni, jeste li proučavale sisteme pisanja mature? jeste li gledale zadatke?
Znate li koliko roditelja upisuje djecu na pripreme iz mature?
Mislite da se to ne bi dogodilo u osnovnoj školi?
30 tra 2014, 08:49
skorpionka je napisao/la:Ovo za stres i propuh potpisujem.Taj stres nameću roditelji od prvog osnovne jer bolje od djece znaju vremenik provjere znanja. Onda djeci nabiju presing, dušice sutra je test, idemo učiti, roditelju je stalo za taj test više nego djetetu, uči se za test i ocjenu a ne za znanje, štrebanje maksimalno dan pred test, glavno da se dobije taj tren dobra ocjena, to što je tako stečeno znanje vrlo kratkog vijeka, to nije važno
Mene ne zanima uopće kad je ispitivanje ili test, niti sad kao roditelja, niti kad sam bila u osnovnoj. Učiš redovito i spreman si.
30 tra 2014, 08:52
alexandra je napisao/la:u mom razredu u prvom srednje su svi bili praktički 5.0, nakon tri mjeseca su se neki ispisali, nisu mogli, a neki siroti suze ronili cijeli dan.
30 tra 2014, 09:11
30 tra 2014, 13:21
u ovom prijedlogu meni jedino smeta što se ne priznaju s državnih natjecanja tih izbornih predmeta.
(1) Pravo na izravan upis ili dodatne bodove ostvaruju kandidati na osnovi rezultata koje su postigli na:
natjecanjima u znanju iz: Hrvatskoga jezika, Matematike, prvoga stranog jezika;
natjecanjima u znanju iz dvaju nastavnih predmeta posebno značajnih za upis u skladu s Popisom predmeta posebno važnih za upis;
jednome natjecanju iz znanja koji samostalno određuje srednja škola iz Kataloga natjecanja i smotri učenika i učenica osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, koja se provode u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.
30 tra 2014, 13:24
30 tra 2014, 13:29
30 tra 2014, 14:13
30 tra 2014, 14:44
E sad koliko smisla ima organizirati natjecanja iz predmeta koji nisu dostupni svima ili se svode na izborni predmet je drugi par rukava i pitanje da li će se opet naći netko tko će postaviti takvo pitanje na Ustavnom sudu
30 tra 2014, 15:38
izborni ne vrijede
30 tra 2014, 16:30
30 tra 2014, 17:02
30 tra 2014, 17:56
u mom razredu u prvom srednje su svi bili praktički 5.0, nakon tri mjeseca su se neki ispisali, nisu mogli, a neki siroti suze ronili cijeli dan.
Taj stres nameću roditelji od prvog osnovne jer bolje od djece znaju vremenik provjere znanja. Onda djeci nabiju presing, dušice sutra je test, idemo učiti, roditelju je stalo za taj test više nego djetetu, uči se za test i ocjenu a ne za znanje, štrebanje maksimalno dan pred test, glavno da se dobije taj tren dobra ocjena, to što je tako stečeno znanje vrlo kratkog vijeka, to nije važno
Prijemni bi pod obavezno jer ipak stavlja sve osmaše u testiranje pod istim uvjetima, isti zadaci u zadanom vremenu, pa pokaži što si naučio u osnovnoj školi.
Ali mora moći biti usporedivo koliko znaju učenici ocjenjeni odličnom ocjenom, može netko malo podbaciti, ali na velikim brojevima bi se vrlo lako uočilo tko poklanja petice bez uporišta u stečenom znanju.
stres??? s 14 godina???? ihihihihihih stres i propuh - naveći neprijatelji hrvata.
potpisujem one koji su za 40:60. tako je bilo u moje doba. u osnovnoj nisam bila 5.0, ali sam naučila za prijemni (jesam bome grijala stolicu) , trtarila taj dan kad je bio ispit i prošla na oba mjesta na koja sam se prijavila - kultura i jezična. upisala sam jezičnu, znači jednu od najboljih škola u zg, a kažem, nisam bila vrhunska učenica u oš.
Nisam baš bila neki mekušac. 
30 tra 2014, 19:35
da li to smatraš da je bilo dobro ili da ta djeca nisu bila pod stresom ili who cares da li su ta djeca pod stresom jer su to sami izabrali? Mislim sve je to ok, ali ja osobno ne bih bila sretna da mi dijete suze roni ili se ispiše iz srednje škole zato što je imalo lošu garnituru profesora a ja nisam s njim radila
i žao mi ih je i sad. ali....to je samo potvrda da su ocjene iz osnovne škole bile što natezane što poklonjene, a nije bilo prijemnog da raščisti situaciju
ali znaš da ja nisam pobornik držanja pod staklenim zvonom.
30 tra 2014, 20:14
Adorabla je napisao/la:ako krećemo od hipoteze (a do svi branite) da nisu svi profesori jednaki i da nije svaka ocjena ista, zašto onda ovakvo omalovažanje prema roditeljima koji žele dodatno učiti s djecom odnosno žele kompenzirati nedostatak kvalitetnog predavača u školi? Znači svi koji pomažu djecu u savladavanju gradiva nabijaju djeci stres i potiču instant znanje? Hm vidiš moji porivi da učim s djecom se totalno kose s ovim tvojim zaključkom; učila sam s njima da zapamte ono što je bitno i da ne reproduciraju napola napamet naštrebano gradivo. Ali to sam ja![]()
30 tra 2014, 20:34
Ni u ludilu ne kritiziram pomoc djeci u ucenju, djeci treba pomoć, nekima povremena, nekima stalna. Kritiziram tocno odredjen pristup učenju koji se sada masovno njeguje i uzgaja, a koji je po meni kampanjski i los, a to je testomanija, ucenje za test i trenutnu ocjenu, bez sedimentiranja tog znanja koje je onda vrlo kratkog vijeka.
01 svi 2014, 07:44
Adorabla je napisao/la:potpisujem one koji su za 40:60. tako je bilo u moje doba. u osnovnoj nisam bila 5.0, ali sam naučila za prijemni (jesam bome grijala stolicu) , trtarila taj dan kad je bio ispit i prošla na oba mjesta na koja sam se prijavila - kultura i jezična. upisala sam jezičnu, znači jednu od najboljih škola u zg, a kažem, nisam bila vrhunska učenica u oš.
dakle i ti si bila pod stresom taj dan ali misliš da te to nije obilježilo. To je ok. Nije ni mene, ali je da se također sjećam da sam bila zabrinuta kako ću napisati test, hoću li se upisati u školu koju hoću a po prirodi sam bila onako dosta bahata i arogantnaNisam baš bila neki mekušac.
I sad pokušavam svu našu posebnu djecu staviti u te okvire; djecu koja polažu po prilagođenom programu, djecu koja su dramatičari skloni pretjerivanju, djecu koji nisu brzi i snalažljivi pa totalno zblokaju....
Ne kažem da to nisu problemi koji se ne mogu velikim trudom i radom roditelja riješiti ili barem dovesti u normalu, ali pitanje ostaje da li je fer takvoj djeci onemogućiti jednaku mogućnost za upis
01 svi 2014, 08:56

01 svi 2014, 12:22
01 svi 2014, 12:26
01 svi 2014, 14:02
01 svi 2014, 15:35
01 svi 2014, 15:37
01 svi 2014, 17:46
02 svi 2014, 11:42
organizirano zatupljivanje ide po planu
02 svi 2014, 13:00
02 svi 2014, 13:01
02 svi 2014, 18:41