Neznam jel mi tu mjesto jer nemam skorarca jos, al eto moram mirovati pa mi dosadno.
Rodjena sam i odrasla u jednoj srednjoeuropskoj drzavi i od 3. razreda sam imala nesto tipa ZO u redovnoj nastavi. Sjecam se da su nas ucili i kako prati zube (to jos u vrticu al znam da je bilo i tada), higijena itd. cistoca kuce isto je bila negdje u tom svemu, a u
petom je bio u sklopu toga i "sexualni odgoj", od postupka pravljenja beba do poroda (sjecam se da smo gledali snimku poroda) i do sexualnih orijentacija (iako to nekako samo u prolazu, bar mi se cini, jer ipak je to bilo prije 20 godina, tad je opcenito tema homosexualnosti malo drukcije tretirana nego danas) i masturbiranje. I upotreba kondoma je bila pokazivana, al ne na banani, nego nekom kao "pendreku", sjecam se kako nam je bilo smjesno. Nemam zbog toga traume iz djetinstva, a moja vjera zbog toga nije posebno patila, ionako mi je vecinu toga prije mama, vjernica, objasnila (dobro, nije kondome

). Ovim "vjernica" ne zelim potencirati ove rasprave na prethodnoj stranici, nego samo hocu reci da nekako smatram da to nema veze jedno s drugim.