Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Upis u 1. razred srednje škole 2016./17.

23 lip 2016, 14:19

Hm, oni su dobili preporuku za upis u tu školu ili? ako je tako slabi rezultat tko im je dao preporuku i zašto kad očito nisu za tu školu? :roll
Moja srednja je pred puno godina tamo polagala prijemni i uopće nije bilo lako, na kraju je bila malo ispod crte.

23 lip 2016, 14:33

da, to su sve kandidati s preporukom.
a možda dobro crtaju apstrakciju :mrgreen
ili se nisu dobro pripremili ili su zanemarili da to može biti zahtjevno....rekla bih da je ovo zadnje najviše. postoje pripreme za taj ispit...
koje se čak i ne trebaju plaćati, nego ih organiziraju u školi profesori likovnog. juniorka je išla kod svoje profe iz likovnog.

mislim, daju ti preporuku na temelju ostalih parametara. nitko ne testira crtanje za preporuku :roll prvenstveno se gleda program i da li ga dijete može savladati. isto kao što je vjerojatno za jezične programe, tete u hzz ne testiraju engleski ili njemački....daju preporuku za program a na ostalima je da procjene da li djete može zadovoljiti na prijemnom.

23 lip 2016, 18:34

malamaja je napisao/la:pa sad....od 41 kandidata 13 ih je prošlo. pa ti vidi :mrgreen
meni se to čini dosta slabo....ili...

To su predupisi ili svi prijavljeni?

23 lip 2016, 18:36

predala danas prijavnicu za pripremnu, sad smo, kaze teta, u sustavu :)

malamaja, bravo za curu!

23 lip 2016, 19:04

Bravo, mmaja :up

23 lip 2016, 20:59

Pa ne bih rekla da je slabo, to su predupisi, mislim da svaka skola ima tocno određeni broj kandidata koji moze primiti na predupisima, ja sam cak mislila da je brilojkanpo skolama i manja.

23 lip 2016, 21:01

Uf, skoro sam zaboravila, čestitam!

23 lip 2016, 23:05

:luv hvala svima

cathy to su predupisi.

patko, ja mislim da su rezultati slabi u odnosu na omjer prijavljenih i onih koji su prošli prag od 70 bodova, koji je minimum.
onda se rangiraju s tim bodovima + ocjene 5-8.razred i onda idu na listu. koja će biti sutra :mrgreen i onda upadaju oni koji imaju više bodova od drugog prijavljenog pod istim uvjetima. primjenjena prima 126 učenika, redovno....za onoliko koliko upišu na predupisima smanjiti će kvotu. to je znači cca 4-5 djece...
s time da je nekima ovo drugi, treći ili peti izbor :) nama je treći
no sutra bumo sve vidli. :zivili

24 lip 2016, 08:11

malamaja je napisao/la:primjenjena prima 126 učenika, redovno....za onoliko koliko upišu na predupisima smanjiti će kvotu. to je znači cca 4-5 djece...

i u Grafičkoj su rekli da imaju jako puno djece prijavljene za predupis a oni upisuju samo tri razeda, da li postoji neko pravilo o broju djece upisane na predupisima po razedu?
malamaja je napisao/la: onda idu na listu. koja će biti sutra i

baš sam htjela pitati da li se vide na Upisi.hr ti rezultati. :znatiželjna :lol

Edit: uletio mi krivi smajlić :)
Zadnja izmjena: Potica; 24 lip 2016, 08:45; ukupno mijenjano 1 put/a.

24 lip 2016, 08:42

pa, vi ih nećete vidjeti sad, nego tek kad se i ako se prijavite u takav program vidjet ces koliko je vec upisanih ucenika na predupisima.

ovo je iz pravilnika:
Naime, u pojedini razredni odjel mogu biti uključena najviše tri učenika s teškoćama u razvoju. Ako je u razredni odjel uključen jedan učenik s teškoćama, razredni odjel ne može imati više od 26 učenika, s dva uključena učenika s teškoćama u razvoju razredni odjel ne može imati više od 23 učenika, a s tri uključena učenika s teškoćama u razvoju razredni odjel ne može imati više od 20 učenika.

24 lip 2016, 08:45

Znači da u taj razred primaju samo 17 redovnih učenika. :ajme

24 lip 2016, 09:01

:roll nema još rezultata :lebdi

Poti, kak 17 ?

očito svima idu na žifce ti na predupisima :lol samo ometaju i smetaju brojčano stanje :mrgreen još i s njima treba kalkulirati :roll

24 lip 2016, 09:21

Zar nije receno da ce ove godine povecati razrede na 28 djaka? To b onda znacilo najmanje 22 redovna po razredu. Prosle godine je bilo po 20 redovnih.

24 lip 2016, 09:35

a s tri uključena učenika s teškoćama u razvoju razredni odjel ne može imati više od 20 učenika.

pa ako ih ne smije biti više od 20 a u tih dvadeset su i tri upisana na predupisu znači da za redovne ostaje 17 mjesta :dunno ili 19 za razrede od 28 učenika.

24 lip 2016, 09:56

Ne krivo si shvatila. Normativ je 26 odnosno 28 ako je istina da su povecali ove godine.

24 lip 2016, 10:00

normativ uključuje obje grupe upisanih tako da je za 3 dobro napisala, no za ove ostale nije

24 lip 2016, 10:09

Adorabla je napisao/la:Ne krivo si shvatila. Normativ je 26 odnosno 28 ako je istina da su povecali ove godine.

daj pročitaj
Mirci je napisao/la:vo je iz pravilnika:
Naime, u pojedini razredni odjel mogu biti uključena najviše tri učenika s teškoćama u razvoju. Ako je u razredni odjel uključen jedan učenik s teškoćama, razredni odjel ne može imati više od 26 učenika, s dva uključena učenika s teškoćama u razvoju razredni odjel ne može imati više od 23 učenika, a s tri uključena učenika s teškoćama u razvoju razredni odjel ne može imati više od 20 učenika.

u školi su rekli da upisuju najviše 28 po razredu i da imaju 60 prijavljenih za predupis a tada još nisu bile zaključene te prijave, ako upišu tri sa predupisa više ne smije biti 28 učenika u razedu nego maksimalno 22 uključujući i tri sa predupisa, kaj sam krivo shvatila. :dunno

24 lip 2016, 10:11

grafičari upisuju po 26 za svaki program + 4*13 u druga četiri programa (156 učenika). za prva četiri programa imaju bodovni prag i provjeru sposobnosti....što znači da to vrijedi i za kandidate u predupisu....ako ih upišu tj. ako zadovolje uvjete.

24 lip 2016, 10:14

http://www.ss-graficka-zg.skole.hr/upisi.html

tri četverogogodišnja sa po 28 učenika upisuju i jedna razred trogodišnje isto sa 28 učenika.

Edit: i ne smetaju meni predupisi, samo računam kako se P. smanjuju šanse jer mu ocjene i tako nisu sjajne :ajme i bojim se da će izvisti a baš to želi upisati.

24 lip 2016, 10:26

ja sam gledala prošlogodišnji natječaj za upis :ajme tam je 26

kužim ja to....ali i kandidat na predupisu mora zadovoljiti i bodovni prag i proći testiranje sposobnosti, tak da ja tu osim vremenske razlike ne vidim preveliku prednost. ok manje je stresa...isto tak ak se dogodi da u tom rangiranju netko ima više bodova od drugog kandidata taj prolazi...isto je borba za opstanak :mrgreen

24 lip 2016, 10:36

Ma sve je to OK ali mislim da bi ovi prijemni ako već postoje trebali biti za sve u isto vrijeme jer to je ipak procjena profesora/komisije a nije isto da li uspoređuješ 50 odličnih radova ili ako od 70 prijavljenih imaš 20 dobrih radova.

24 lip 2016, 10:51

misliš ?
ja mislim da kriteriji trebaju biti jednaki :dunno i pretpostavljam da jesu....

naša lista će se objaviti u 12 :lebdi :mrgreen :nokti

24 lip 2016, 11:02

Malamajo, to ste išli na prijemni za oblikovnu, odnosno kako se to zove kod vas primjenjenu? Samo za usporedbu .... N škola (oblikovanje, fotografija, dizajn) ima u travnju provjeru nadarenosti, i samo ako se prijeđe određeni prag bodova (20 od 40) smiju se prijaviti za upis u tu školu. Znači nije prijemni nego samo provjera nadarenosti, a upis ide poslije normalno po ocjenama iz OŠ. Ta provjera nadarenosti je dosta zahtjevna, rade od 9 ujutro do jedan ili dva popodne, imaju četiri zadatka i za svaki 90 min vremena. Zadaci su zahtjevni i za svaki je radila do kraja predviđenog vremena. Sa sobom je morala donijeti hrpu likovnog materijala.

24 lip 2016, 11:10

da, hajdi...to bi bilo nešto takvo.
naši su imali testiranje likovne sposobnosti od 14:00 - 18:00 sati, crta se zadani predmet i geometrijska tijela u različitim tehnikama, olovka, ugljen, tempera i akvarel. mislim da su i oni imali vremensko ograničenje za pojedine zadatke. nisam baš detaljno ispitivala juniorku.
to je prvo testiranje, mislim da onda imaju u 2. razredu još jedno testiranje jer tada biraju smjer za daljnje školovanje...dizajn interijera, tekstilni dizajn, oblikovanje keramike, fotografija..... 1. razred je jednak za sve smjerove.

max broj bodova je 120, a minimalni za prolazak je 70. na tom testiranju. uvjet je i da imaju 54 boda temeljem ocjena iz osnovne škole. no ako ne ispune uvjet od 70 bodova na prijemnom, bez obzira na ocjene ne mogu se kandidirati za upis.
slično ima i grafička škola, za neke smjerove za koje je važno imati likovne i još neke druge sposobnosti (ne znam detalje...)

24 lip 2016, 11:51

možda ne bi trebala gurati nos gdje mu nije mjesto, ali sad sam skužila to oko predupisa.
Ako su učenici na predupisima rangirani s učenicima na upisima, onda nema smisla da prijemni bude odvojen. Kad su odvojeni, onda čovjek može štošta pomišljati

ne mislim ja, nego onako...znam gdje živim pa me ništa ne iznenađuje

24 lip 2016, 11:58

kak nema smisla :lol
predupisi su prije i liste za upise idu prije baš zato da bi se mogle smanjiti kvote za redovne upise. i nisu ti rangirani skupa. rangiraju se svaki za sebe. jer se rokovi ne poklapaju. redovni počinju drugi tjedan, a ovi završavaju danas.

a to s prijemnima :roll mislim meni je dovoljan pokazatelj da ih se prijavilo 48, 41 je izašao a 13 ih je prošlo....da su neujednačeni(vjerojatno se pretpostavlja da su blaži kriteriji za ove na predupisu) kriteriji da li je trebala prolaznost bila veća ili manja ? :mrgreen

uz ostalo, postoji još jedna kategorija o kojoj se ne govori a koja smanjuje broj učenika za upise a to su oni s direktnim upisom, ali ne temeljem natjecanja i bodova već stoga što su zaposlenici izaslanih državnih i inih dužnosnika...oni se upisuju direktnim upisom. kojom zaslugom ? :roll dao im ćaća ?! :mrgreen

24 lip 2016, 12:03

ja vas ništa ne razumijem, teško mi je to pratiti... samo čekamo 27.06. :lol
čak smo već i knjige kupili (polovne)
u provinciji je to jednostavnije

24 lip 2016, 12:04

ali čestitam na uspjehu malamaijine cure :srca

24 lip 2016, 12:10

malamaja je napisao/la:
naša lista će se objaviti u 12 :lebdi :mrgreen :nokti

I? :kino

24 lip 2016, 12:12

1. na listi :luv :bis :zivili :joy
upala je na sva 3 programa

u primjenjenoj je 4 od 15 djece koju primaju po broju bodova.
za druga dva programa je 1 po broju bodova :) prijavljenih kandidata ...mislim, najvažnije je da je upala tamo gdje je htjela :znoj
Odgovori