Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
30 kol 2011, 18:06
Obavili ortodonta,kod z cekamo da izraste sto vise zubi,ima i frenulum problematican al je to dobro u ovoj situaciji.vjerojatno ce kroz dvije g.dobiti fiksni.
kod l. situacija ipak guzvastija , ima i neki otvoreni zagriz i ona ce vjerojatno vec drugu godinu dobiti neki aparat za zagriz.uzasna je bila guzva , cekali smo dva sata na red sa ortopanom
kontrola nam u 1 mj. i ova ortodontica nam je rekla da je bolje sto kasnije krenut s lijecenjem jer se bolje ispravi a hzzo ogranicava jako lijecenje i aparatice.
31 kol 2011, 09:43
molim vas mame, koja je procedura? išla bih sa sinom ortodontu.
dignem uputnicu kod zubara, i..? naručim se ili samo dođem? kada se radi ortopan i gdje?
31 kol 2011, 10:01
koliko se sjećam, u Perkovčevoj je bilo samo dođeš s uputnicom i uzme te dežurni ortodont. Ortopan smo radili za slijedeći pregled. Tamo se za ortopan naručuje u nekim dugoročnim terminima pa smo ortopan napravili u domu zdravlja (Runjaninova) po dolasku.
31 kol 2011, 10:08
hvala. da li se što plaća?
31 kol 2011, 10:09
Misliš ortopan? Ne plaća se ništa s uputnicom. Osim naravno ako ideš privatno.
31 kol 2011, 20:24
Tamo se za ortopan naručuje u nekim dugoročnim terminima pa smo ortopan napravili u domu zdravlja (Runjaninova) po dolasku.
to nije tocno. mi smo bili na prvom pregledu dakle bez narucivanja pa ides kod dezurnog kud dopadnes nemozes birat. doktorica nas kroz 15 min pregledala i rekla da nije nista hitno i da dodjemo na kontrolu za 4 mj s ortopanom. za ortopan se narucuje u smjenu kad ti radi doktorica, termin sam dobila u roku tjedan dana, dakle nema uopce guzve za snimanje ortopana.
doci s ortopanom isto nema nekog ubrzanja, jer dok ti svi bitni zubi nisu izrasli ako nije problem zagriz nece dijete dobiti aparat, tako je nama rekla doktorica. dakle da smo s cim god dosli prvi put opet ne bi islo brzo. kod jedne treba izrasti sto vise zubi jer ce i oni mozda pogurat jedni druge i poravnat se a kod druge ce ici brze jer ima problem s otvorenim zagrizom ma sto to znacilo. ali pravi fiksni ce dobiti kroz dvije godine dok narastu dvojke i trojke i cetvorke.
01 ruj 2011, 08:59
Pišem što je nama bilo,sad pred ljeto, kako misliš nije točno? Dobili smo termin za mjesec dana pa mi je bilo jednostavnije otići u DZ za ortopan, bez naručivanja.
01 ruj 2011, 15:30
Mi bili u utorak,tjedan prije zvala radi termina

dakle termin smo dobili u roku tjedan dana.mozda zbog godisnjoh vam je bilo tako.
01 ruj 2011, 15:37
Ma da, to je to, kraj škole, godišnji
01 stu 2011, 23:42
Bok ljudi, ja vam imam ogroooman problem. Naime imam 17 godina i 8.12 ću napunit 18 NAŽALOST. Od 2008 idem po pregledima u perkovćevu i zadnji sam obavila u svibnju 2008. kasnije su rekli da će me nazvat.naravno da nisu. dolazila sam im opet rekli su da je pao sistem na kompjuterima da me trenutno ne mogu primit. kasnije kad sam opet došla rekli su da će nazvat. naravno da nisu. i tako su kroz to prošle godine. i sada , ove godine u 5 mjesecu otišla sam opet i rekli su mi da mi je ortodontica na porodiljnom i da se vraća tek u 9mjesecu. došla sam u 9mjescu rekli su da je moja u mirovini i da će me možda nova primit jer nema gužve jer su joj rješili većinu pacijenata al da se vraća u 10.mj. kako imam ortopan i uputnicu i odvratne zube koji su isčekivali aparatić(BILOKAKAV

) rekli su da me možda čak i stigne ugurat prije 18og rođendana. kad sam se pojavila došla mi je mlada ortodontica i samo rekla da sam uzalud došla i da sam trebala ić po pregledima redovito i da mogu doć na listu tek za 3-4 godine. kako ja u tom trenutku razočaranja nisam stigla išta reć a kamoli ispričat cijelu situaciju o naručivanju, otišla sam vjerovatno zauvijek iz perkovčeve. I sad neznam šta da radim

Koliko dođe fiksni aparatić privatno? te novce sigurno nemam..
Molim vas ljudi neke informacije inače ću poludit jer me sram uopće pričat u društvu a kamoli smijat se:/
Unaprijed hvala, Lucija.
02 stu 2011, 10:00
Znam za sličan slučaj, kad su doslovno namjerno, curku od 17 g. zavlačili i kad se 18.ta godina približila rekli joj da više nema pravo na aparatić (ikakav) preko socijalnog

nemam riječi.
02 stu 2011, 10:02
nazalost, jedino ti preostaje pod hitno naci neku vezu, jedino sto ne znam jel nista ne placas ako udjes u sistem prije 18. ili pocnes placati kad napunis 18
02 stu 2011, 14:07
nazovi bijeli telefon i prijavi ih- ja bi ih dala i u novine- , ti nemas vise sto izgubiti. mozes samo dobiti
privatno ti aparatic dodje minimalno 7000 kn
03 stu 2011, 16:01
vidim da spominjete uputnicu za ortodonta , da li to može dati i privatni zubar ?
Mi ne idemo kod HZZO zubara a i prije par mjeseci dobia sam obavijest od HZZO stomatologa da moramo potražiti drugoga jer više ne radi s HZZO-m.
03 stu 2011, 16:26
a imam još jedno pitanje ako je netko imao sličan slučaj
radila je ortopan prije 2-3 godine , jel to još uvijek vrijedi ili mora ponovo
03 stu 2011, 17:59
mora ponovo jer je u međuvremenu vjerovatno izgubila neke zubiće a neki su niknuli a možda još negdje ima i neki zametak

Lucija, uzmi listu svih ortodonata i zovi jednog po jednog. Listu imaš na ovom topicu pa klikni i kreni. Ima ortodonata koji ce te ugurati i nastojati ti pomoci, samo trebas svakoga nazvati i reci u cemu je bio problem.
03 stu 2011, 18:00
privatni zubar ne moze dati uputnicu za ortodonta
03 stu 2011, 21:56
hvala

, sad još moram naći HZZO stomatologa
03 stu 2011, 22:03
Lasto, naša zubarica hvali neku ortodonticu u Martićevoj, radi i preko HZZO-a.
Mi smo s na kraju otišli kod Šlaja. Naravno privatno. Nekako po inerciji. Ja sam se bojala da nema dvojke jer mu dvojke još nisu ispale, međutim ima ih. Ali trojke su iznad njih, nekak nahero. No, sad trebamo čekati i vidjeti što će se desiti, hoće li se možda rastom vilice same okrenuti.
TIn nema HZZO zubara, ja sam nakon istraživanja skužila da sam prijavljena kod neke kod koje je i moj tata prijavljen, ima ordinaciju u HEP-u.
Ali si često postavljam pitanje jesam li bedak što ama baš sve plaćam
Edit, vidim da si tražila HZZO stomatologa. Malo proguglaj, ja sam guglanjem našla neke privatnike u tvom kvartu koji imaju ugovor s HZZO-om
04 stu 2011, 14:10
cure ima jako dobrih i hzzo stomatologa. mi bas imamo super doktoricu, samo sto ne u zg. pal ako se prijavis negdje nitko ti ne brani da i dalje ides privatno

a moze ti dati uputnicu po potrebi

svi privatnici su vjerojatno bili i socijalni prije toga
04 stu 2011, 15:40
meni nije toliko stvar u tome jel netko privatnik ili socijalac, stvar je vise u tome da privatnici rade s bitno kvalitetnijim materijalima
04 stu 2011, 15:58
Bubidea je napisao/la:meni nije toliko stvar u tome jel netko privatnik ili socijalac, stvar je vise u tome da privatnici rade s bitno kvalitetnijim materijalima
a o brzini necemo ni pricat
28 pro 2011, 01:29
ima li itko tko mi može preporučit ortodonta, znači, imam 18 i htjela bi što prije aparatić jer su me zeznuli u perkovćevoj i jel moguće da se to obavi brzo i kolko bi koštalo? ne mislim na aparatić nego na preglede kod privatnih ortodonta, kolko se plaćaju i to? za aparatić znam da je skupo...
i da, tipa, ak uzmem aparatić samo za gornju vilicu, jel me dođe jeftinije il?
28 pro 2011, 01:42
znaci, nisi nista uspjela preko HZZOa prije 18.
ja ti ne znam tocno cijene, jer nikada nismo isli privatno. jedino sto znam da je šlaj jako cijenjeni profesor, radi privatno.
ali je vjerojatno i skup. da li je i koliko je skuplji od ostalih privatnika, pojma nemam.
kada placas, ide brzo. kao i svagdje.
brzo dobijes aparatic, e, sad, koliko ces ga dugo morati nositi, to ovisi o stanju tvojih zuba.
28 pro 2011, 03:13
da, nažalost ništa preko hzzo
čula sam za njega, i da je jako skup, al našla sam neke navodno jeftinije po drugim forumima i sad me trenutno zanima jel mogu ja tražit aparatić fiksni samo za gornju vilicu ili mi baš mora ortodont odredit? jer mi ispadne jeftinije pa ono..
30 pro 2011, 20:07
ja mislim da ti i na stomatoloski faks i perkovcevu mozes uz placanje, pretpostav ljam da je jeftinije od privatnika.
02 sij 2012, 10:40
J (10,5 god) sam vodila posli mjesec ortodontu, pregledala ga je i rekla da se javimo krajem 8. mjeseca kada ce nas naruciti za novi pregled i upisati na listu za aparatice za 2014. godinu. Pod uvjetom da se javimo dovoljno brzo jer će primati dok ne ispuca kvotu koja joj bude dodijeljena za 2014. godinu

Na taj kontrolni treba doci s ortopanom, to cemo negdje krajem proljeca onda napraviti

zna: iako ne znam sto ce joj ako nas samo treba naruciti, pretpostavljam da ce 2014. ipak trebati novi.
02 sij 2012, 15:45
Kolikovidim s tim aparatima je u perkovcecoj kak imas srece, ak dodjes k mladoj bolje prolazis

mi smo nazalost kod stare ...Ne znam jel moguc prebacaj ?
03 sij 2012, 17:43
Dobri andjeo je napisao/la:ja mislim da ti i na stomatoloski faks i perkovcevu mozes uz placanje, pretpostav ljam da je jeftinije od privatnika.
da, al u su mi u perkovcevoj rekli da mogu bit tek naručena za 4 godine, a idem na preglede od 2008 -_-