Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
24 lip 2016, 12:27
čestitke za nadarenu curu
24 lip 2016, 12:29
bravo mmaja
a mi se još lagano pržimo i čekamo...
mmaja, a kakv je to razred glazbene umjetnosti u primjenjenoj? Netko mi je to spomenuo neki dan, jel oni sviraju, plešu ili isto crtaju na prijemnom?
24 lip 2016, 12:32
[quote="malamaja"]
Bravo Maja!!!
24 lip 2016, 12:34

hvala
ma sretna sam jer je ona sretna sa svojim izborom i samo joj želim da joj bude ok i da i dalje bude tak kak je bila do sada
a i sretna sam jer nam je razina stresa pala
vama koje to tek čeka

marelice, je razred koji sluša opće predmete u primjenjenoj (mat, hrv, str. jezik....) a glazbeni predmet u glazbenoj...za to se prolazi provjera glazbe; solff i instrumenta. svaka srednja glazbena ima prijemni....
mi smo prije par tjedana promjenili glazbenu o.š. , i isto je morala na malu audiciju iz solff...
24 lip 2016, 13:09
Ja na kraju ne kuzim kam se upisuje, govoris rezultate prijemnog za primjenjenu, al to vam je trece na listi, kam ide?
24 lip 2016, 13:22

da to se nekak izgubilo u ovim prijemnima....
turistička, gimnazijski smjer

prema sadašnjim informacijama biti će ih 20 u razredu
24 lip 2016, 13:40
I ja sam shvatila daide u primjenjenu i pitam se kud je nestala tur. gimnazija.
24 lip 2016, 13:52
to bi mama

al me se srećom ništ ne pita
ja sam navijala i natjerala ju na prijemni i da to prijavi....ona nije htjela ali eto, mami za volju. mislim da je dobro izabrala, bez obzira na moje navijanje.
dobili smo za tu školu preporuke s dvije stručne strane, razgovarala je s ekipom koja ide tamo, raspitala se, otišla, vidjela....i rekla da to hoće.
komentirala je: sve ide po planu
i rekla je da joj je od umjetnosti, dosta glazbena koju nastavlja
24 lip 2016, 15:46
Crdtitam curi.
Zaksj ti smeta direktni upis? Njih je mozda 20 u cijrloj hrv.
Sto se tice predupisa dovili ste sjekiru u med pa ne vidim razlog za izjednacavanje s redovnima. U predupisima zadovoljavas minimalne potrebne bodove a u redovnima mozes otpasti iz zeljene skole radi 0.03 boda.
24 lip 2016, 15:57

tu si u pravu, samo nemaš minimalni broj bodova

nego se rangiraju po broju bodova...iako ovo prvo troje ima prosjek bodova od prošle godine redovno upisanih učenika...znači, nisu ništa lošiji (po ocjenama, ne znam za znanje) od redovno upisanih.
i ostalih 4 koje nije upalo je jako blizu s bodovima, sve nešto 0,...
zapraf, bit će ih 23 u razredu (20+3 specijalaca).
da, stres je neusporedivo manji
24 lip 2016, 15:59
A je, za tebe, kad ti je mala prva na listi. Onaj 4. već ima nešto veću razinu stresa
24 lip 2016, 16:09
ma znam. pogotovo kad vidim rang listu s tak malom bodovnom razlikom......
ja sam od cijele ekipe (familija i ostatak) bila do prije par sati pesimista

fakat nisam mislila da će upasti (zato btw i ona primjenjena, tu sam znala da bu ziher upala

)
joj, idem sad na pivu

odoh s topica. dosta mi je upisa za ovu godinu
24 lip 2016, 17:06
Bravo mm, eto, sve po planu
24 lip 2016, 18:09
Nista ja ovo ne kuzim.
Al cestitam!
Pitam se nismo li mi nesto zaboravili.
J. se tek jucer prijavio u sustav.
Nego, poti, ta graficka.... I nama se svidja al je tako daleko.
Kakve su prometne veze do tamo?
24 lip 2016, 18:33
Daleko je da a kaj možeš kada nema bliže, curama je trebalo sat vremena od Gaja do tamo tako će i on ako se uspije upisati.
Po Slavonskoj vozi neki autobus do tamo negdje ali se onda mora vratiti dvije stanice nazad, cure su išle sedmicom do križanja Držićeva-Vukovarska i tamo na bilo koji tramvaj za Žitnjak.
24 lip 2016, 21:23
Pa jel se ne ulazi direkt na predupisima?svi koji se prijave bez obzira na bodove? ( ok jasno mi je za primjenjenu i skole s prijemnima).
24 lip 2016, 22:17
corazon kakve ste vi to knjige već kupovali? za koju školu i gdje?
Javi :-)
24 lip 2016, 23:37
Ne, DA. I za njih se radi rang lista. I ako u nekom programu primaju 3 ucenika, 4., najlosije rangiran ce izvisiti.
25 lip 2016, 10:35
Dobri andjeo je napisao/la:Pa jel se ne ulazi direkt na predupisima?svi koji se prijave bez obzira na bodove? ( ok jasno mi je za primjenjenu i skole s prijemnima).
samo djeca naših državotvornih činovnika izaslanih u inozemstvo ak se vraćaju nejač upisuju direkt. i djeca koja su osvojila državna najecanja iz predmeta koje škola propiše. samo se oni upisuju direkt bez obzira na bodove.
svi ostali moraju imati bodove za upis. na našoj listi je 6 kandidata za program u koji smo mi upali. 3 učenika s najviše bodova su primljeni, ostali nisu. ofkors, to im mora bit i prvi izbor programa. znači, rangiraju se po broju bodova i po izboru programa. juniorka je i za prijavljeni 3 program 1, ali je upala na svoj prvi izbor tako da se tamo ne upisuje tj. lista za taj program se odmah formirala bez nje jer je upala na svoj 1. izbor, da nije onda bi se upisala na 2. izbor na kojem je bila 4.....
broj mjesta ovisi i o kvoti koju škola upisuje. primjenjena upisuje 15 učenika, 5 razreda x3 učenika.....znači ak za taj program škola upisuje jedan razred, onda će ići samo 3 prijavljena učenika s najvećim brojem bodova (ocjena + ev. dodatni bodovi).
koliko sam shvatila mogu se pribrajati i dodatni bodovi (prema pravilniku)
znam, i meni je trebalo neko vrijeme da pohvatam cijeli sistem

ali sad mi je skroz jasan
ove liste za predupise se zaključavaju i postaju konačne 27.6 u 11:00 (u 12:00 idu prijave za redovne upise umanjene za broj djece sa ove liste) jer do tada još mogu oni koji nisu zaključali maticu tj. imali su popravne pa im razrednici još nisu zaključali 8 razred ili škola nije unijela rezultate dodatnih provjera pa kandidati nemaju sve bodove...to su razlozi zašto je lista privremena.
26 lip 2016, 09:36
evo, dočekala sam i 26.6. polako se zagrijavamo.

...sutra prijave programa.
Ide i na provjeru eng. u XVI, baš me zanima kako će biti, odabir je još možda i X, isto dvojezična al će sutra vidjeti. Pa onda misli mijenjati sve "brojeve" gimnazija da vidi otprilike kak "sustav radi".
Do sada nije bilo nikakve panike, al sam jučer vidjela da su neke radne bilježnice iz engleskog na stolu. Valjda će malo ipak pogledati prije tog testa.
26 lip 2016, 16:34
marelica je napisao/la:evo, dočekala sam i 26.6. polako se zagrijavamo.

...sutra prijave programa.
Ide i na provjeru eng. u XVI, baš me zanima kako će biti, odabir je još možda i X, isto dvojezična al će sutra vidjeti. Pa onda misli mijenjati sve "brojeve" gimnazija da vidi otprilike kak "sustav radi".
Do sada nije bilo nikakve panike, al sam jučer vidjela da su neke radne bilježnice iz engleskog na stolu. Valjda će malo ipak pogledati prije tog testa.
I Prelog ti je po novom dvojezičan.
26 lip 2016, 17:18
Moj je toliko nezainteresiran da za sada zna 6 programa koje ce staviti, ali svaki dan smisli novi redoslijed
26 lip 2016, 17:28
[
I Prelog ti je po novom dvojezičan.[/quote]
Da, vidjela sam, ali se kod mene radi o čistom društvenjaku, matematika i fizika još i prolaze, ali kemija...
tako da prijavljuje jezične i opće
zna li netko jel gužva u x. na opći smjer-dvojezični?
do sada nam nije x. bila odabir, ali budući je zeznuo par ocjena u 8. bolje da ima rezervu
26 lip 2016, 17:44
Nije, prag je u 10. nizi od obicnog smjera, oko 72, pa ak namjeravate u 16, znaci da ima puno vise bodova ionako.
26 lip 2016, 18:07
XVI. je još uvijek prvi izbor, ali za svaki slučaj čeka X. u redu. zadnjih dana se malo nećka oko XVI., kažu da su sve cure tamo pa se tako nametnula X. Možda još sutra i promjeni raspored pa X. postane prvi izbor jer dobivamo sve više informacija o X. kao o cool školi. Ja bi XVI jer nam je bliža, ali đak očito hoće biti što dalje od mame...
26 lip 2016, 18:30
skorpionka je napisao/la:Moj je toliko nezainteresiran da za sada zna 6 programa koje ce staviti, ali svaki dan smisli novi redoslijed

I to je puno moj zna dva programa na koja želi, jedan rezervni i za ostalo nema pojma, neće ni čitati druge škole i druge programe.
26 lip 2016, 19:44
Moj isto ima 6 programa u 3 skole, samo redoslijed mijenja. Sad se vec nekako zna redoslijed skola, ali redoslijed programa jos seta.
Sta smo ono rekli, nakon 28. i ako prodje testiranja dvojezicne programe i dalje moze setati po redoslijedu?
26 lip 2016, 20:02
Kod nas je sad u igri ta deseta, te druga ekonomska.
Svaki ima po jedan izbor. Jadna ti sam
27 lip 2016, 09:08
Berta je napisao/la:Moj isto ima 6 programa u 3 skole, samo redoslijed mijenja. Sad se vec nekako zna redoslijed skola, ali redoslijed programa jos seta.
Sta smo ono rekli, nakon 28. i ako prodje testiranja dvojezicne programe i dalje moze setati po redoslijedu?
uh, ja sam skužila da ne, ali za moj IQ ne pitaj!
ako netko točno zna nek ispravi:
programi koji zahtjevaju dodatne provjere se ne mogu mijenjati nakon 28.06, a ostali programi mogu.
btw, moja najdraža XVI izgleda da ide u drugi plan
27 lip 2016, 10:58
Moze po prioritetima šarati.