Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Knjizevni kutak

29 sij 2006, 15:33

Moji klinci obožavaju Hrvoja Kovačevića - Tajna mačje šape, Tajna crne kutije..... ma ima ih.... i mi ih imamo sve! <
><
>Evo tu je popis:<
> <
>www.knjiga.hr/05.asp?ID=2121¶m=K<
><
><
>Inače, za roditelje, tj. za roditelje MUŠKE djece: Odrastanje Kaina - kako zaštititi emocionalni život dječaka<
><
> razvojdjece.crolink.net/knjige_kain.htm <
><i></i>

31 sij 2006, 12:49

Zvoncica se sinoc uhvatila Tolkiena - Hobit. Rijetkost je vidjeti ju da cita nesto sto nije strip, nije Witch knjiga i nije lektira, pa da se pohvalim Zvoncica 1997.<i></i>

31 sij 2006, 16:23

Nana
avo ... na do
om ste putu! Ima kvalitetnog fantasyja i sf, ne mora čitati Krležu. Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
><i></i>

06 vel 2006, 15:31

Kupila u subotu jednu zgodnu knjigu za poklon, al je namjeravam nabaviti i za sebe<
>Oskar Brenifier - Što su osjećaji -<
>namijenjena je djeci od 7 god na dalje<
>Poglavlja:<
>- kako znaš da te roditelji vole<
>- jesi li ljubomoran na
aću i sestre<
>- zašto se vsađaš s onima koje voliš<
>- je li do
o biti zaljubljen<
>- je li bolje biti sam ili s prijateljima<
>- je li te strah govoriti pred razredom<
><
><
>samo sam je na
zinu prelistala, ali čini mi se do
a <i></i>

Jabberwocky

22 vel 2006, 21:25

Mislim da je Antun Šoljan preveo Jabberwocky, ili neki drugi književnik, ako se do
o sjećam. A sjećam se da je sigurno preveden na hrvatski. Možda vam ovo pomogne u potrazi za prijevodom. <i></i>

Re: Jabberwocky

10 ožu 2006, 03:52

Upravo dobila ovu na slovenskom ... čini mi se do
a.<
><
>William Sears, Martha Sears u suradnji s E. Pantley : The Successful Child Book<
><
>Ima poglavlje na temu štetnosti televizije, kompjutera, igrica. Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<
>Jakob (4.8.2005)<
><i></i>

Re: Jabberwocky

11 ožu 2006, 13:16

Hajdi malo mi Sears "prerigorozan" ja ipak smatram da svega pod kontrolom daje do
e rezultate i da kompjuteri nisu tako stetni za razvoj. Sto recimo i kaze Shapiro da kompjuteri u nekim slucajevima mogu idealno dijelovati na djecju socijalizaciju. <i></i>

umjerenost

11 ožu 2006, 13:42

Adorabla i ja mislim da umjerenost u svemu je nekako najbolji odabir ... ali do
o je poznavati argumente protiv tv-a i kompjutera i igrica kad mi netko počne tupit kako će mu djeca bit inteligentija ako budu igrala playstation, moš mislit <i></i>

Re: umjerenost

10 tra 2006, 08:42

Imam jos jedno i pol poglavlja za procitati iz knjige ODRASTANJE KAINA - i vec ju hvalim na sav glas - mame djecaka - MORATE ju citati! Neznam jel sam samo ja takva, il je stvarno knjiga tak do
a - knjiga te upoznaje sa skroz drugacijim nacinom razmisljanja o dijecacima (mislim na odgoj dijecaka). Knjigu su napisali dva psihologa koji imaju dugogodisnje iskustvo s radom s djecacima u nekom velegradu u SAD-u i kroz primjera iz rada objasnjavaju kako je doslo do problematicnog ponasanja u teen godinama, zasto je doslo do emocijonalne zatvorenosti ili izolacije u odrasloj dobi, ili zasto toliko djecaka piju i drogiraju se u adolescentnoj dobi. Knjiga je zanimljiva, strucna, i konstruktivna - i dobije moje "two thumbs up" <i></i>

10 tra 2006, 10:36

wawa i meni je ta knjiga odlicna! <
>na stojbama sam ju preporucila.<
>vec neko vrijeme se nakanjujem opet ju citati ali nikako da posudim u knjiznici. ili ju nemaju ili se ne sjetim pogledati... ma najbolje da ju kupim <
> V.98. <i></i>

10 tra 2006, 10:57

i ja sam ju posudila iz knjiznice, vec sam se dogovorila s dvojicom forumasa za posudbu poslje mene, tak da jedno 3 mjeseca ta knjiga nece bit na policama! I da, budem si ja kupila svoju kopiju jer je to jedna od onih knjiga za koju vrijedi ponavljanje gradiva svako nekoliko godina kako ti djeca rastu <i></i>

11 tra 2006, 04:38

Kako bi se na engleskom zvala ta knjiga, da potrazim<
>i ko je pisac?<
><
>hvala<
>ako ste vec napisale, izvinjavam se <i></i>

11 tra 2006, 08:20

Raising Cain: Protecting the Emotional Lifoe of Boys by Dan Kindlon, Michael Thompson:<
>Raising Cain book review<
><
>evo i na hrvatskom:<
>Odrastanje Kaina<
> <i></i>

11 tra 2006, 17:06

bas ti hvala <i></i>

31 svi 2006, 08:08

LJETNI PRAZNICI STIZUUUUUUU <
> <
><
>jel budu nasa forumska djeca kaj citala prek ljeta? Ja namjeravam natjerat svog da nekaj cita, radi vjezbanja. Pa sam spremna cuti preporuke za sedmogodisnje djecake koje vole avanture, magiju (tipa Harry Potter), fantazije, i stripove. Kad je moj sin sam iza
ao knjigu iz knjiznice onda je bila Harry Potter, al to je stvarno pretesko za njega pa nakraju je on citao 2 stranice, ja dva poglavlja, pa on 2 stranice, pa ja 2 poglavlja sve do kraja knjige. Znate li za takve slicne price koje su krace i lakse za sedmogodisnjake?<
><
> <i>Edited by: Zoila22 at: 31/5/06 8:09<
></i>

20 lip 2006, 08:47

he he, sad cu sebi odgovoriti <
>Mozaik knjiga ima seriju knjiga "tri detektiva" i seriju knjiga "carobnica lili" - moj sin je iza
ao carobnicu lili. Jednu smo procitali zajedno, odusevljen je pricom, i zanimaju ga ostale knjige (yesss! ) Tak da cu mu rado nabaviti komplet za ljeto. Ove knjige imaju kratka poglavlja, krupna slova, i dosta su zgodne za pocetne citace kao moj uskoro-drugas Diego '98<
>Paco '01<i></i>

20 lip 2006, 10:16

Jos jedan "thumbs up" za Carobnicu Lili i Tri detektiva.<
>Barbari je mrsko citati, sa lektirom se od pocetka mucimo... al zato je Carobnicu i Detektive doslovce gutala i nije mogla vjerovati da ih je tako
zo procitala kad bi dosla do kraja. Toliko su je zanimale da bi sjela i procitala cijelu knjigicu odjednom, za sat-sat i po (inace uvijek
oji koliko ce procitati, koliko je procitala, koliko ima do kraja... )<
> <
>Barbara 1996<
>Antonija 2001<i></i>

21 lip 2006, 00:59

Samo da se izreklamiram <
><
>Uglavnom, pozitivnim sastankom profila i urednistva mame i bebe uspjeli smo biti dijelom velike akcije snizenja knjiga<
><
>S KNJIGOM NA MORE - knjige po 19 kuna<
><
>tako da veliku vecinu knjiga koje su na snizenju u megastoru mozete kupiti i kod nas. Super je da smo napravili i izbor knjiga za skolarce (biti ce u kategorijama 1,2,3 razred), pa cete moci oda
ati i ljetno stivo za svoju stariju djecicu <b>*Portal mameibebe.net *</b><b>*Dućan SMiB.net *</b><i></i>

21 lip 2006, 08:45

ali nema Kraljevske puse buaaaa Denis (16.05.2000.) <i></i>

21 lip 2006, 14:10

IMA nadiceeeee <b>*Portal mameibebe.net *</b><b>*Dućan SMiB.net *</b><i></i>

21 lip 2006, 22:24

OK, narucila Denis (16.05.2000.) <i></i>

04 srp 2006, 20:41

Uvrstila sam dvije kao lektiru na moru za roditelje <
><
>www.smib.net/product_info...76582465c6<
><
>i <
><
>www.smib.net/product_info...76582465c6 <b>*Portal mameibebe.net *</b><b>*Dućan SMiB.net *</b><i></i>

14 stu 2006, 10:34

evo mene iz hibernacije!
Dodala sam dvije knjige: Jesper Juul (Kompetentno dijete) i Ginnet (Između dijeteta i roditelja)

I naravno, prvo pogledajte jel ih Webi ima na Smibu! :bye

26 pro 2006, 01:35

Nama su se dopale interaktivne knjige "Priče iz davnine", I.B.Mažuranić.
Izdanje Bulaja. (hrvatski, engleski, njemački)

26 pro 2006, 18:25

mi volimo sve od Bulaje
sad smo na Čarobnoj fruli

još preporučam : Luc Besson - Artur i minimejci

27 pro 2006, 15:56

a ja preporucam Charlia i tvornicu cokolade. Bas zgodno za procitati za Bozic :mrgreen:

16 sij 2007, 13:05

ako vec nisam, onda sada preporucam
A.S.PUŠKIN "Bajke" - ima ih 4, bajka o caru saltanu, o ribaru i ribici, o mrtvoj carevni i bajka o zlatnom pjetlicu. krasne su :up

za ove blagdane dobio je odlicnu knjigu OTKRIVAMO ANTICKU GRCKU, u izdanju profila

23 sij 2007, 09:25

Jos jedan fantasy za koje se zagrijalo moje dijete:
Cornelija Funke: Jahac zmaja.

13 svi 2007, 11:00

kupila sam sinovima komplet knjiga "Otkrij zasto....ne bi zelio biti...."

http://smib.net/index.php?cPath=38_50&osCsid=39aa01a4f2b1eefc54648618bf9b9ebe

i skolarac ih je vec poceo citati hodajuci prema kuci, a nije prestao dok ih nije sve procitao! Sad ih citam deckima za laku noc. Odusevljeni smo svi redom knjigama, toplo preporucam! :3srca

12 kol 2007, 09:15

Dvije knjige Madeleine L'Engle se mogu nabaviti u Algoritmu, prevedene. Nabor u vremenu i Vjetar u vratima. :up
Odgovori