Sada je: 28 srp 2026, 00:52.

školski pribor

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

PostPostao/la silki » 22 kol 2007, 10:18

kakve pisanke kupujemo za treći?
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Bubidea » 22 kol 2007, 10:26

pisanke D
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la folne » 22 kol 2007, 10:32

Najboljim su mi se pokazali omoti koji se lijepe na rubovima i odrežu na veličinu koja odgovara. Super prianjaju uz knjige i pisanke tako da ih dobro održavaju i dobro izgledaju - nenapadno, neutralno i uredno. A i mogu se prilagociti raznim veličinama. Toga smo uvijek imali u rezervi jer se pisanke brzo istroše pa uvijek treba novu omotati. Neomotane se jako gužvaju :-(

Alex, a i ostale cure prosvijetlite me kakvi su to omoti i gdje ih ima za kupiti???

Patricia, da, imali smo roditeljski u 6 mjesecu. Ja nisam bila :oops: bili smo na moru, ali je bila baka i učiteljica je ostavila dojam :1 i dala popis i objašnjenje koliko čega

npr: Dva metalna šiljila -Metalno šiljilo je čvrsto, može se dobro obuhvatiti i ne puca. Jedno neka je u prenici, a drugo kod kuće.

i tako za sve živo.
folne
Mladenka

PostPostao/la Mirci » 22 kol 2007, 10:40

meni su spominjali neke role za omotavanje knjiga :conf
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Bubidea » 22 kol 2007, 11:07

tih omota za knjige garant ima u getrou....dakle, izgledaju ko obicni mozda, malo veci, presavinuti su na pola i zamotani/zaopakirani u plast. foliju , a na njima je papir na kojem pise-komplet omota za 1. razred...ili komplet omota za 2. razred...ali mi se cini da je svjedno koji uzmete, mozda je samo stvar u broju/kolicini koja je unutra..u svakom slucaju, jedan komplet vam nije dosta za kroz cijelu godinu, mogu se odmah dva uzeti i stvarno su odlicni
ja sam, doduse, petljala s prvim zamatanjem, ali sada sam vec profi...vise niti ne zamatam knjige tak presavinem gornju i donju stranu ( pa onda na njih ide ona bocna, ona je jedina ljepljiva) nego gornju stranu stavim uz sam rub, onda presavinem / zalijepim bocnu i odrezem visak donje...a ovo je skuzio samo onaj tko ih je vec koristio :mrgreen: a mozda niti on
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la folne » 22 kol 2007, 11:27

Ništa, Bubidea, ja ću ih prvo probat kupit pa onda čitat obješnjenje jer ovako niš skužila nisam :lol
folne
Mladenka

PostPostao/la silki » 22 kol 2007, 13:11

Bubidea je napisao/la:pisanke D

:klanja
silki

PostPostao/la silki » 22 kol 2007, 13:31

bubidea, ovo mi zvuči k'o omanja operacija :lol
cure, ja kupujem prozirnu samoljepljivu foliju za omatanje knjiga, mislim da u roli ima oko 3 m.
ima ih u svakoj knjižari. godišnje potrošim dvije velike role, s tim da za pisanke kupujem gotove omote .
morat ćete naučiti tako zamatati knjige, jer nema omota svih dimenzija.
ja umotavam već dvije godine i nisam se baš proslavila :mrgreen:
dorkas stalno jamra da njegovi u razredu nemaju te mjehuriće po knjigama kao on.
ja sam mu lijepo objasnila da su njegove unikatne :mrgreen:

bubidea, buš nam pokazala kak ti to radiš?
silki

PostPostao/la Bubidea » 22 kol 2007, 13:34

bubidea, buš nam pokazala kak ti to radiš?

nema frke, dodjite svi zainteresirani na tornadovsku kavu, ako je ikada uspijemo dogovoriti :drink
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la mamainana » 22 kol 2007, 14:17

meni je najednostavnije rješenje onaj dan kad dobije knjige s knjigama otići u onu knjižaru u Ilici kod Gundulićeve ulice (na lijevoj strani ako ideš prema trgu) mislim da je mladost i tamo samo izvadim knjige i odamh mi daju omote po knjigama. Oni ih imaju u svim veličinama i daju ti po knjizi koji ti odgovara, ali štos je što ih kroz tri dana nestane. Gužva je ali uštedim na vremenu koje bi provela zamatajući knjige.
Sada imam dva školarca.
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 23 kol 2007, 10:50

mamainana je napisao/la:meni je najednostavnije rješenje onaj dan kad dobije knjige s knjigama otići u onu knjižaru u Ilici kod Gundulićeve ulice (na lijevoj strani ako ideš prema trgu) mislim da je mladost i tamo samo izvadim knjige i odamh mi daju omote po knjigama. Oni ih imaju u svim veličinama i daju ti po knjizi koji ti odgovara, ali štos je što ih kroz tri dana nestane. Gužva je ali uštedim na vremenu koje bi provela zamatajući knjige.
Sada imam dva školarca.

ja ne znam kakve vi knjige imate, ali meni se već drugu godinu za redom događa da mi za sve knjige koje imam nađu 3,5 omota.
nema to veze s knjižarom, obišla sam ih više. knjige su katastrofalnih dimenzija, sve su različite.
jednostavno sam prisiljena umotavati samoljepljivom folijom da uredno izgledaju i da se unište za mjesec dana :dunno
silki

PostPostao/la mamainana » 23 kol 2007, 11:17

štos ti je doći prvi dan onda imaju veći izbor
dosad mi se desilo samo za jednu knjigu da nisu imali omota i to onu iz glazbenog koja izgleda kao polegnuti A4
za sve ostale se nađe neki možda budu pola centimetra prevelike, ali knjige uvijek ostanu lijepo sačuvane i nemaš problema poslije sa skidanjem omota
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 23 kol 2007, 11:32

mamainana svaki put prvi dan škole obilazim knjižare u potrazi za omotima. prošle godine uspjeli su naći samo za vjeronauk, sve ostalo sam krojila. a imali su hrpeeeeetinu omota. pričala sam s mamama iz dorkasovog razreda, ista stvar :dunno
silki

PostPostao/la TanjaMT » 23 kol 2007, 11:38

meni je ovdje jedna mama pricala za neku samoljepljivu prozirnu foliju koja je ultrajednostavna za stavit, a knjiga izgleda "normalno".
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la silki » 23 kol 2007, 11:46

TanjaMT je napisao/la:meni je ovdje jedna mama pricala za neku samoljepljivu prozirnu foliju koja je ultrajednostavna za stavit, a knjiga izgleda "normalno".

to je to. ja u foliju umotavam knjige. kažeš jednostavno :da?
silki

PostPostao/la TanjaMT » 23 kol 2007, 12:03

ona kaze tako :dunno . ja (jos) nisam probala.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la mamainana » 23 kol 2007, 12:27

ja probala tu knjigu iz glazbenog u samolijepivu foliju i ne ide stvaraju se nekakvi nabori

ne znam ja već tri godine nalazim omote :dunno , možda nam se učiteljica smilovala pa je naručila knjige koje imaju omote :mrgreen:
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nana1971 » 23 kol 2007, 14:44

folija je ultrajednostavna za stavit samo ako si ultra darovita i spretna ili ako su ti kriteriji niski, pa ti ne smetaju mjehurici zraka :drink
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la mamainana » 23 kol 2007, 14:48

ja jednom probala i više sigurno ne bi
bilo bi fora da nam u školi odmah ponude odgovarajuće omote po cijeni koja nije previsoka, a ne bi imali problema sa zamatanjem
kod nas većinu stvari dodatnih što im treba narući učiteljica i nemamo nikakvih problema s traženjem i kupovanjem pojedinačno (to se prvenstveno odnosi na mape za crtanje, kolaž, ugljen za crtanje, razni zadaci za vježbu iz matematike, hrvatskog, engleskog i prirode...)
samo čekam kolika će me cifra opaliti u 9 mjesecu za sve njihove potrepštine.
ima da padnem u nesvjest
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Luantaro » 23 kol 2007, 15:06

ja zamatam u prozirnu samoljepljivu
izgleda odlično i jako brzo ih zamotam

prvo odrežem veličinu knjige + dva cm viška sa svake strane

onda odlijepim jednu polovicu, na nju naslonim i pritisnem knjigu, odrežem vrhove folije tako da mogu zalijepiti iznutra

zatim isti postupak napravim sa drugom polovicom
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la silki » 23 kol 2007, 15:10

Nana1971 je napisao/la:folija je ultrajednostavna za stavit samo ako si ultra darovita i spretna ili ako su ti kriteriji niski, pa ti ne smetaju mjehurici zraka :drink

kak' sam ja sam sretna :3srca

ipak nisam jedina koja muči muku s folijom.
mislim, umotam ja to ali ne ispadnu sve baš savršene.
ima tu i tamo mjehurića, koliko god pazim kako guram kuhinjskom krpom dok lijepim.
silki

PostPostao/la Mirci » 23 kol 2007, 15:24

a da to nema mozda veze sa kvalitetom samoljepljive folije? :conf
Sigurno nisu sve iste :dunno.
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la silki » 23 kol 2007, 15:27

a možda, već dvije godine kupujem istu. nemam pojma koja je marka. danas ću pogledat kad dođem doma, mislim da je ostalo nešto od lani.
silki

PostPostao/la Luantaro » 23 kol 2007, 15:29

ne znam ni ja koja je marka
kupujem ju u metrou
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bubidea » 23 kol 2007, 15:33

a zasto folija, zasto ne ono sto ja koristim...nema nikakvih mjehurica, vrlo se jednostavno omataju knjige....jel folija toliko jeftinija?

mislim, nisu ni moji omoti toliko skupi...10 kom=20kn...ako me sjecanje dobro sluzi...2 paketa su mi i previse za citavu godinu
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Mirci » 23 kol 2007, 15:36

jucer sam bila u Mercatoneu pa sam gledala te folije. Vidjela sam samoljepljivu (nisam kupila jer me silki preplasila mjehurica :)), ali i neku prozirnu neljepljivu. To mi se cini isto zgodno. Jeste li tu isprobale?

bubidea, kakva je ta tvoja folija? Ako sam dobro skuzila ona nije cijela ljepljiva :conf

i zadnje pitanje - koje omote klinci vise vole? :mrgreen:
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la silki » 23 kol 2007, 15:39

Mirci je napisao/la:
i zadnje pitanje - koje omote klinci vise vole? :mrgreen:

ja nisam sigurna da moj uopće zna da su na njegovim knjigama omoti :lol

bubidea, uzet ću ove godine te koje ti koristiš. ako sam dobro zapamtila u getrou ih kupuješ?
silki

PostPostao/la Bubidea » 23 kol 2007, 15:40

moja uopce nije folija, to ti je ko omot, samo ga krojis ( tj. ja ga krojim/rezem viskove, u originalu se presavinu prema unutra) tj. veci je od svih knjiga ( ne jako puno veci) ima dvije ljepljive trakice, svaku duzinom svake krace stranice pravokutnika
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la folne » 23 kol 2007, 15:58

Vidjela ih ja jučer u Metrou.
Bubidea ona ljepiva trakica drži dovoljno dobro da izdura cijelu godinu? Nekako mi baš nije ulijevalo povjerenje.
folne
Mladenka

PostPostao/la Bubidea » 23 kol 2007, 16:14

da, folne, primi se ko luda, probaj je odlijepiti, ide i papir s njom, nikada nigdje niti malo nije popustila
Bubidea
Bogom mi je dano

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.