a kcerka se jedina u parku igrala sa mladicem sa pp, on ima nekih 20-ak godina, jako visok i dosao je u park sa kanticom za pijesak, mnoga djeca su se smijala jer se igrao na dijelu koji je predvidjen za manju djecu, ona se pocela igrati s njim pa je on trcao za njom i glasno se smijao, bas su bili slatki
ela - tvojoj kćeri

I mami, jer to jest stvar odgoja
Moj osmogodišnjak je isto jako zainteresiran za knjige, čita ali mu je još draže kad mu ja čitam (obavezno čitamo svako veče, i ne samo lektire...sad tamanimo Kušana). Ovo donekle jest moj utjecaj jer sam ga od malena nastojala zainteresirat za knjige. Također i za izložbe (crtanje), a tata za prirodu (pa ga zanima i biologija), povijest, zemljopis, arheologiju, arhitekturu...Veliki je retoričar, zanima ga i politika...S druge strane, uzalud što sam oduvijek sanjala da ću imat dijete glazbenika...uzalud što ostali ukućani obožavaju glazbu...ma kakvi, ovaj moj nema uopće sluha ni interesa (glazbeni je jedini predmet koji će imati 3

) ko da nije naš.
Sport ga baš ne zanima, nije baš nešto spretan, ali to me fakat ne pati

S druge strane znam da dečki koje sport ne zanima nikad nisu popularni...
Matematika mu ide kad redovno radi, dakle nije baš neki talent (na mamu)
Poprilično je aljkav i zaboravan, zaigran i neozbiljan, katkad nesavjestan...ali to ide nabolje. I po svojoj nesamostalnosti u obavezama nije na nas
Ono na što sam ponosna, iako mislim da nije naša zasluga je što nije materijalist, nije škrt, obožava se družiti sa svima, on bi da su mu svi prijatelji, druži se i s curicama...a druga strana medalje je što je totalno naivan i zato na meti lukave djece i onih koji vole druge iskorištavati - kad se mijenja za autiće ili sličice - on je taj koji izvisi, al njemu je bitno da se druže

Nevjerojatno koliko nije zlopamtilo (to me već i brine)
Iskren je i preotvoren (što je opet dvosjekli mač, meni je to drago ali sredina više voli ukalupljenu djecu)
Ne patim od forme (molim-izvoli-hvala-oprosti), riječi bez djela ne znače ništa, pa recimo da je moj propust što zna ostavit dojam neodgojenosti, al će zato svima u zgradi učinit uslugu, nepokretnu susjedu redovito posjećuje i razgovara s njom...u principu ga obožavaju ljudi koji vole originalnu djecu, dok oni kruti i ukalupljeni reagiraju

na njegovu otvorenost.
Meni (ko i imgin mali) zna "odgovoriti" (opet moja krivica) ali i sto puta na dan kaže "mama volim te" i velika je maza.
Jedna stvar mi je jako zanimljiva: jednom je u školi bila radionica s djecom i roditeljima, nešto kao koliko se poznajete...pa su roditelji trebali govoriti o vrlinama i manama svoje djece...uglavnom - samo ja i jedna mama smo spomenuli i mane, a sve druge mame su govorile da su njihova djeca savršenstva bez mane ! S obzirom da većinu te djece poznajem (a i učiteljica) nisam mogla vjerovati koliko su roditelji u stanju lagati, ili biti nekritični i neobjektivni! Za nevjerovat da su mame par dečki koji se uglavnom tuku i smišljaju spaćke glasno rekli: moje dijete je vrlo pristojno, jako mirno i poslušno !
Uglavnom, osjećala sam se ko zadnja budala što sam rekla da je moj živ i kadkad neposlušan...
Kao da je nemoguće volit svoje dijete koje nije savršeno ...ma za ne vjerovat