Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
04 vel 2010, 11:37
A kaj smo tek dobili za 20 kuna po danu
BTW siječanj sam platila 202 kune

Kak je kod vas manje?
04 vel 2010, 11:37
palunkice, pa svuda je jedno jelo.
Nema tu biranja, ali radi se o obroku koji se sastoji
od priloga, salate, mesa,...
ovo kaj ti pišeš možda je varivo, svakako ne juha...
Mislim, svako varivo dijete može proglasiti juhom.
04 vel 2010, 11:39
Ma je, i ja sam zaključila da je varivo, ali tako blijedo i rijetko da je zapravo juha
04 vel 2010, 11:40
palunkica je napisao/la:Kod nas je isključivo zdrava hrana, ali količinski je jako malo, npr jedan tanjur juhe i jedan komad kruha su ručak i nema repeta

neznam kako to ali moj sin uvijek dobije repete
kod njega je obično pitanje koliko je tanjura pojeo, a ne što je pojeo
i žali se na ručak ako uz njega nije išla salata
i po jelovniku koji mi je dostupan i povratnim informacijama od djece uglavnom je to zdrava hrana
04 vel 2010, 11:42
Tih 12 kuna je određeno od grada i toliko i mi plaćamo na dan dakle i vi bi trebali imati kompletan obrok za te novce, razliku do pune cijene plaća grad.
Može biti da škola nema dobro opremljenu kuhinju ali u tom slučaju se dogovora sa susjednom školom da kuha obroke za obje škole pa se dostavljaju gotovi obroci.
Mislim da bi vi općenito trebali dobro protresti ravnatelja/icu jer sigurno znam da su škole dobivale novce od grada za opremanje kuhinja, dakle može se ako se potrudi, a sve ono što sam do sad pročitala iz tvojih postova mi djeluje kao da vaša škola ne spada u Zagreb neko neko selo bogu iza nogu.
04 vel 2010, 11:42
Moja Mi recimo da jede... naime, nju uopće ne dira to što svi jedu sve, ona i dalje jede samo ono što voli, što joj se sviđa.
Hrana je dobra, jelovnik solidan (naša je škola poznata po dobroj kuhinji)... ali ona je tvrdoglava. Tako da je jednom izjavila (učiteljici!) da u školi gladuje

A to je zato jer ne jede npr. žgance s mlijekom, sarme, rižoto s lignjama, meso nije 100% bez žilica i tako to

A ja sam se naivna nadala da će ju povući većina i da će početi jesti neke (dobre) stvari

A kad joj je nešto fino - uredno traži i dobije repete.
Cijena: ovisno o broju dana u mjesecu, nije do sada prešlo 260 Kn.
Palunkice - mi smo siječanj platili 180 Kn
04 vel 2010, 11:47
I nama je siječanj bio 180 kn.
04 vel 2010, 11:47
moj jede u školi, ali kad dođe doma pojede još cijeli ručak i gladan bude full.
za doručak popije čaj/ mlijeko i pojede ako je nešto što voli, ručak su variva uglavnom (on tvrdi da je uvijek sve sa žlicom), a užina je valjda problematična jer je ili voćni jogurt (koji ne voli) ili neka voćka (npr naranča) koju baš ne voli ili ju je problem pojesti (ne mogu oguliti naranče).
mi smo dobili neki da da napišu što bi jeli za doručak i užinu jer da se dosta toga baca, pa sam lijepo njemu dala papirić nek se izjasni, i napisao je svašta, dao si čovjek oduška

samo ne znam tko će uskladiti te želje sada.
04 vel 2010, 11:52
i moj miš je dolazio iz škole gladan, a on je dijete koje jede sve
sad jede užinu, al si ponese nešto još, slanac, kroasan, torticu, bananu
stariji je kompliciran za jelo grozno, nikad nije jeo užinu u školi - al nije ni išao na boravak
04 vel 2010, 11:55
znam da moj većinom dobro pojede u školi
a opet svaki dan i doma strusi ručak i meni je to normalno
oni ručaju između 11 i 12 i imaju laganu užinu oko 15, a nama je ručak doma oko 18 i normalno je da je izgladnio (pa i mi smo

)
starija pojede kako kada
učiteljica ju je natjerala da bar kruh pojede ako ništa drugo ne voli taj dan tako da se je i ona snalazila
makar u zadnje vrijeme ni nju se ne može nahraniti koliko jede
(kad se samo sjetim da sam plakala od muke s njenom hranom i molbom da nešto stavi u usta dođe mi muka

)
da rezimiram
uglavnom sam zadovoljna sa hranjenjem moje djece u školi
(s tim da škola nema svoju kuhinju nego im se hrana dovozi)
04 vel 2010, 11:56
Kris2 je napisao/la:I nama je siječanj bio 180 kn.
I mi, i moj ne dođe gladan iz škole, suprotno od kad je dolazio iz vrtića, on ne može jesti
04 vel 2010, 11:59
Moji osim doručka i ta tri školska obroka, obavezno pojedu nešto kad ih MM skupi - dakle oko4-pola pet (neko pecivo, kruh s pekmezom, slatkiš ...), pa pojedu ne ko voće i još večeru kuhanu (u 90 % slučajeva). I nakon večere sklatkiš

(osim ako su jeli za večeru nešto slatko)
04 vel 2010, 12:02
mamainana i ja smo korisnici iste škole. A tako različita iskustva.
Tvoji su zadovoljni hranom????
Jer ovo meni nije rekao samo Tin nego i druga djeca iz razreda, nemam razloga ne vjerovati.
I mi nemamo kuhinju, ne dobivamo hranu iz susjednih škola nego iz nekog restorana, to je bar informacija koja je nama prezentirana na roditeljskom. I naši jedu između pol 12 i pol 1.
04 vel 2010, 12:09
koliko ja znam i dobar dio našeg razreda nije zadovoljan jer klinci ne pojedu (i to je glavni problem)
pogotovo otkako je uvedeno više zdrave hrane
ali ja sam se nadovezala samo na repete
moj sin ti nije neki primjer što se tiče da li je hrana dobra ili nije
što god da je skuhano pogotovo povrče, ako je ukusno on pojede
jednostavno nije izbirljiv
starija je bila puno izbirljivija i tu sam imala problema
ali ako joj se nešto svidjelo uvijek je dobila još
učiteljice mi kažu da je hrana uglavnom fina i njima
04 vel 2010, 12:09
mi placamo 25 kn po danu.
04 vel 2010, 12:14
Evo ja upravo dobila informaciju da su neki dan imali blitvu, fuuuuj veli taj mali. A ja i više nego zadovoljna.
04 vel 2010, 12:17
meni je najbolje bilo kad je došla starija kako su taj dan imali užasnu hranu i da je pojela samo meso
bilo je pečeno meso i kuhani krumpir sa zeljem
sin je istovremeno sve smazao jer mu je bilo super, jedino mu je falila salata
04 vel 2010, 12:24
moja K se hrani u skoli dorucak, rucak i uzina. ona se zali da je hrana uglavnom neukusna, da ponekad nema dovoljno, za razliku od vrtica. placamo oko 230,- kn mjesecno.
ujutro jedu oboje doma zbog N
04 vel 2010, 12:44
zaboravila sam napisati da Mi ujutro pojede doručak (muesli, čokolino, čok. kuglice ili cornflakes s mlijekom) i popodne kad kuhamo nakrka se ko odrasli (ako joj imalo paše)
Ja joj, osim u rijetkim situacijama, ne dajem dodatnu hranu za školu jer bih htjela da ona pojede u školi ono što se nudi... Griješim?
04 vel 2010, 12:47
Ja svojima nikad ne dajem dodatnu hranu u školu - mislim da je to potpuno krivo (kod nas u vrtiću su tete npr. to čak branile osim u naravno nekim specifičnim situacijama).
To bi bilo prihvatljibvo po meni jedino da dijete treba biti na nekoj specifičnoj dijeti - sa ovakve koji jedu nikako.
Nosili su jednom (kad se radilo skraćeno i kad je učiteljica iz boravka zamolila da nešto ponesu jer je kuhinja radila skraćeno)
04 vel 2010, 12:48
vi imate tri obroka?
mi posebno marendu za vrijeme nastave (7,5kn) te ručak kad su u jutarnjoj smjeni, a ručak+doručak kad su u poslijepodnevnoj i to je još 20kn neovisno radi li se o jednom ili dva obroka.
04 vel 2010, 12:50
Ne griješiš Nataša, ja sam poludila kad je moj počeo tražiti da mu pošaljem u školu čokoladice, jer nose i drugi. Par puta jesam ali ukinula sam i radije mu stavim voće, pa ak je gladan nek jede to. A slatko može dobiti nakon ručka kod kuće.
04 vel 2010, 12:51
Da, imamo doručak iza 9, ručak iza 12 i oko 2 neku sitnicu (jogurt, sladoled

, pecivo ...)
Oni koji jako rano dolaze imaju i zajutrak (to se onda još dodatno plaća).
04 vel 2010, 12:51
Kod nas svi nose užinu

I uvijek se pojede
04 vel 2010, 12:52
Tri obroka Eli, po 12 kn na dan. Doručak iliti užina, cijeli ručak i užina oko 14h uglavnom neko pecivo.
04 vel 2010, 12:52
Uh, dobro je... već sam razmišljala o tome jesam li okrutna

Danas sam joj dala perece jer se boji da joj ne bude zlo (a neće, ali nema veze, ovako se osjeća sigurnijom).
Kad traži voće, uvijek dam, iako ga dobiju u školi često...
Eli: kod nas je samo jedna smjena, jutarnja i imaju doručak, ručak i popodnevnu užinu. Užina je samo za ekipu u boravku (a to su skoro sva djeca...)
04 vel 2010, 12:56
eto, kod nas tu užinu dobiju samo ako je boravak ujutro, a ne kad je poslije nastave.
baš me zanima kako je u drugim školama našeg grada. raspitat ću se.
04 vel 2010, 12:58
Kak vi imate boravak u 2 smjene? Kaj nije to od 8-11.30 nastava pa dalje boravak do 17h svugdje isto ?
04 vel 2010, 15:36
Uh, vidim ima svakakvih problema i iskustava...
Uglavnom - vozila sam malu u školu i srela učiteljicu, pa smo malo onako neslužbeno razgovarale o prehrani - kaže da se svi hrane - neki pojedu sve i traže repete, neki malo, neki ništa...njezino mišljenje je da ju nek možda ostavim još tako - nek jede kad hoće, ukazala mi je da imaju izvješen jelovnik, pa si ga mogu pogledati i eventualno dati djetetu nešto kad je za jelo nešto što ona sigurno ne jede. Oni imaju samo užinu - nekad je kuhana, nekad je samo namaz s nekakvim napitkom - čaj, bijela kava, ali nekad dobe i jogurt i voće, peciva...danas imaju recimo grah i kobasice i znam da to ne jede.
Pokušat ću je ujutro natjerati nek nešto pojede, makar dvije tri napolitanke, te joj onih dana kad je nešto problematično ubaciti neki klipić ili pecivo (nisam za čokoladice, čipse i sl. - nije mi ok da ona jede čips, a drugi grah,a djeca su samo djeca...) i ostaviti ću ju da jede što voli - možda ipak krene s drugom djecom sve jesti...
30 srp 2010, 20:40
Kuhinja u Lukinoj školi je strava i užas, a znam ženu koja im sprema hranu, ta za higijenu nije čula, a da ne kažem da ručak rade od najlošijih namirnica.
Razmišljam si što da mu dajem kad krene u školu. On bi sendvič, a meni ideja o salami svaki dan nije baš krasna.
Imate kakve ideje? Nešto zasitno, ne voće ili sl.