Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
11 ožu 2010, 19:28
nija uopće problem koja je igračka
problem je da se tuđe stvari ne smiju uzimati
i to je učiteljica trebala s djecom rasčistiti
tko je rekao da je trebala kopati po torbama?
nije, trebala je razgovarati
11 ožu 2010, 19:32
Luantaro je napisao/la:nija uopće problem koja je igračka
samo me zanimalo
možda je mislila da je obavila svoje ako je pitala-ima različitih učitelja ...i nisu svi motivirani za rad...eto činjenica je takva da je trebala-ALI NIJE
samo šta se ja kao roditelj nebi s tim pomirila ....
11 ožu 2010, 20:07
Bubidea je napisao/la:arthurice, iz koje si ti price ispala?

zbog čega????jer moj sin nije IN????to je valjda ono što mi je napomenula učiteljica moga sina citiram-zbilja posebno dijete sa stavom-svi se pod odmorom(dečki)igraju borbi koje vide u tim crtićima,nose u školu karte koje nemaju smisla i ni sami ih ne kuže i nakazne igračke koje izazivaju agresivu,a vaše dijete i ako nema sparing partnera za nogač ili sl uzme loptu i nabija sam ili si mjeri vrijeme na štoperici i trči.....jednim ga je prilikom pitala kada je zvonilo za mali odmor:pa zar ti ne moraš na wc????(jer su svi izjurili van ko muhe bez glave) a on je njoj na to rekao-a što bi se ja gurao s njima-na wc mi se ne ide kao ni mnogima koji su izletili a nije mi ni do divljanja......on je jednostavno djete sa svojim filmom u glavi i ne povodi ga ni društvo ni marketing....
11 ožu 2010, 20:14
arthurica je napisao/la:ja svome niti kući ne bi dala da se igra s takvim igračkama koje sami po sebi i u crtiću i u igri izazivaju nasilje i uopće se ni ne čudim da se netko drznuo ukrasti,a vjerojatno će sutra i eksperimentirati s nekakvim turbo trikom iz crtića.....sva sreća da moga sina takve igre niti ne zanimaju već je sportski tip.....
zbog ovoga
kakve to veze ima sa temom?
11 ožu 2010, 20:21
ne osuđuj marketing i igračke koje ne poznaješ
a s kartama se mogu igrati itekako zanimljive igrice
ne smatram svoje dijete osobom koja luduje za takvim stvarima, ali mu ne bi ni branila
štoviše odgledalam sa i ja s njim hrpu nindja kornjača pa nikad iza toga nisam primjetila pojačanu agresivnost
što se tiče ukradene igračke
ne znamo što je učiteljica sve pričala djeci kad je igračka nestala stoga neću u to ni ulaziti
igračka koja je nestala s klupe nažalost može nestati i tako što je netko od djece može slućajno gurnuti i odbaciti u bilo koji kut i to učiteljica isto mora uzeti u obzir prije optužbe djece
na sreću nemam s tim problema, ali isto imam filozofiju ako nosiš svoje stvari u školu sam si dužan brinuti se o tome (a oni su to u toj dobi u stanju), a ono do čega im je bilo jako stalo sam posebno naglasila da me baš briga za dalje jer vrlo često su bili dobra srca pa dali svoju igračku drugima
to jest ja imam problema sa nestankom olovaka, bojica i flomića iz pernice, ali mislim da je to isključivo iz njegove nemarnosti pa samo uredno nadokupljujem (a koliko znam i mame s kojima se družim rade isto tako da smo već komentirali da je to užas, a istovremeno kod učiteljice se sve više povećava zaliha predmeta i nikome od njih ne padne napamet da potraži svoje

)
11 ožu 2010, 20:22
Ne pretjerujte u uporabi upitnika, uskličnika i ostalih znakova kako bi privukli pažnju na svoju poruku
ovo je izvadak iz topica kako postati na forumu mame i bebe
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=21&t=56743vidim da ti je lu kvotala dio koji me nagnao da ti postavim takvo pitanje
mislis li da smo sve mi koje imamo musku djecu presretne cinjenicom da se igraju nekim cudovistima?
ne, ali okolina te jednostavno na to primora, nema tu ne bi dala
i...kako mislis da se ne cudis da se netko drznuo ukrasti? taj dio uopce ne shvacam
odobravas kradju?
nadalje, pises s visine
pa zar ti ne moraš na wc????(jer su svi izjurili van ko muhe bez glave) a on je njoj na to rekao-a što bi se ja gurao s njima-na wc mi se ne ide kao ni mnogima koji su izletili a nije mi ni do divljanja.
eto, horda divlje djece je izletila na kakti pisanje, a jedino on dostojanstveno stoji na mjestu
pitam se, tko je tu dijete? ovi divljaci ili tvoj princ?
11 ožu 2010, 20:28
mojoj uredno nestaju gumice

,netko nema,posudi i ne vrati ali to mi njie neka stavka plus imamo lager !
u ovom slucaju mislim da je uciteljica ipak nekako mogla odreagirati
Ali pretraživati torbe i džepove svima zbog igračke mi je malo previše.
slazem se ,jer pred svima otkriti lopova nije bas najbolje rijesenje ali ja bi recimo cijeli razred na hodnik i jedan po jedan kod uciteljice na samo i onda pitanje"jesi li ti mozda slucajno uzeo Tinovog baukljiga ili kak se vec zove
sigurna sam da bi se nasao na ovaj nacin jer kao sto je netko rekao ovako je malog nestaska potakla da to opet napravi a i sve ostale
11 ožu 2010, 20:36
Nama je uciteljica na prvom roditeljskom rekla da djeca nek ne nose vrijedne i drage stvari u skolu,to se zagubi, potrga....sto se skolskog pribora tice tu sam izludila, moj stariji od prvog razreda non stop gubi stvari, uzeo ovaj,posudio onom, jednom je uciteljica pred nas stavila puuuunu kutiju pribora i molila nas da uzmemo ako znamo da je nesto nase jer kad njih pita nije nicije.
Jednom je izgubo dinamov dres i napravio paniku jer mu je netko na tjelesnom ukrao, uciteljica je sa svima razgovarala da nije neko zabunom uzeo, ma kakvi nema ga iako sam ja rekla da ga necemo trazit i gotovo, da bi nakon tjedan dana dres dosao u skolu, cist, opran, mirisljav,stavio ga je u krivu torbu
Htjedoh rec da je uciteljica u ovom slucaju trebala na lijepi nacin porazgovarat s djecom, jer oni sami sebe odaju ako je netko uzeo a mozda je i u nekom kutu....
11 ožu 2010, 21:27
Uh, tema....Moj dečkić koji je udomljen kod mene u prvom razredu - prvi tjedan odmah je krao po razredu.(Došao je k meni mjesec dana prije početka 1.r.) Osjećala sam se gore vjerujte mi nego da je njemu nešto netko ukrao....Naravno kad sam primjetila stvari koje nisu naše počele su priče - to mi je dao prijatelj, pa nemam pojma odakle to u mojoj torbi, pa to mi je ubacio jedan veliki dečko...Na svaku tu tvrdnju ja sam tražila da upoznam prijatelja koji je to dao, da mi pokaže dečka koji mu je to ubacio u torbu...a kad je konačno postalo jasno da je ukrao...zatražila sam da objasni svojim učiteljima i da se pred cjelim razredom ispriča djeci kojoj je nešto ukrao....i nije bilo uzmaka.E sad možda će netko reći da sam stroga ali činjenica je da se počinje s malim stvarima i da to kasnije odvede tko zna kuda....
Učiteljica je trebala popričati s djecom, a ja se pitam gdje su u toj priči roditelji...jer znam da kad netko krade ne ukrade smao jednu stvar....pa je onda čudno kad je u kući više stvari koje nisu iz kuće....
Inače moji nisu u boravku i odnose u školu sitne igračke, bojanke, časopise,one štambiljiće, karte i sl.
11 ožu 2010, 21:55
Ovako, Tin je povučenije dijete i ima problema s uklapanjem u razred. Pa kako svi nose Bakugane, a on nije, upravo zato jer se bojao da će mu ukrasti, onda bi se htio s nekim igrati pa bi ga potjerali jer nema Bakugana. Pa sam zato forsirala.
Moram priznati da nisam sve detaljno pročitala, ali TIn je pretražio sve kuteve, Bakugana nije bilo. Zvala sam učiteljicu jer je to drugi Bakugan koji mu je ukraden, i zato jer sam mu rekla kod prvog da je pogriješio jer nije prijavio učiteljici, pa me dijete poslušalo i dobilo po mom mišljenju totalno neprimjeren odgovor. Nije stvar u Bakuganu nego u krađi. To je moglo biti bilo što.
A da ne kažem da je TInu jedan dječak pred par dana rekao da ga je jedan drugi nagovarao da Tinu ukradu Bakugana. Stvari baš nisu crno bijele i nije istina da ga nije čuvao.
Mene ne bi smetalo da mom djetetu koje nije krivo netko pretraži torbu ili džepove. Time bi se dalo do znanja da NEMA krađe u razredu i da će se ukradena stvar vratiti.
Danas kradem Bakugana, sutra novce a preksutra????
Zapitajte se čemu učimo svoju djecu.
11 ožu 2010, 22:01
ja vjerujem da ga je tinu netko uzeo, no to nije razlog za nepristojno ponašanje prema svima. ja svoje dijete odgajam, a to što netko deseti to ne radi ne znači da moja mora trpiti odnos nepovjerenja i manjka obzirnosti, poštovanja (jer ispitivanje svih po redu ili virenje u torbe ili dociranje na temu krađe je to, manjak poštovanja).
ti si trebala javiti učiteljici kad si saznala za nagovaranje na krađu. nije drama što je tin to prijavio, kao što nije drama ni to što učiteljica nije ništa poduzela.
tin se teže uklapa. znam da te to boli, ali tvoje sugestije neće puno pomoći. sam treba tražiti načine, isprobavati, a ti si tu da mu daješ podršku i da mu služiš kao rame za plakanje kad osjeti odbijanje. prilagođavanje ima svoje granice, ne može na silu, štetit će njemu, ne drugima. polako.
11 ožu 2010, 22:15
Vidi, ja nisam dramila oko prvog. Rekla sam da se obrati učiteljici. Ma kakvu sam mu poruku dala, kad ima problem neka se obrati učiteljici a ona će ga otkačiti??
Da se desilo prvi put ne bi dramila, sad sam ljuta, idući put ne znam što ću.
Zvala sam učiteljicu jer sam mislila da će reagirati, otepla je i mene, na malo ljepši način. Na kraju je rekla da će reći to jutarnjoj učiteljici pa neka ona rješava. Što bi još i moglo biti rješenje da u boravku nisu dva spojena razreda.
11 ožu 2010, 23:24
ali ja bi recimo cijeli razred na hodnik i jedan po jedan kod uciteljice na samo i onda pitanje"jesi li ti mozda slucajno uzeo Tinovog baukljiga ili kak se vec zove
ajme, ovo ne bi nikako. stojiš u redu i ko da ideš na stratište. prvi razred. ma, ja si samo zamislim da se takva situacija priredi odraslima, na što bi to došlo, a kamoli takvima maleckima.
11 ožu 2010, 23:33
ma imas prav Folne,malo sam prestroga

ali trebalo je reagirati u svakom slucaju na neki primjeren nacin
11 ožu 2010, 23:36
ja bih očekivala da će učiteljica s njima bar popričati o tome i da će probati svi zajedno naći igračku. nisam ni za kakva postrojavanja ali nemam baš ništa protiv toga da se pregleda djetetu torba i ne vidim zašto bi to bila strašna frka?
ulaženje u dječju intimu? kršenje prava djeteta?
nek gleda tko hoće a nedaj bog da joj nađu nešto tuđe, mater bi joj dohakala, ne bi joj trebale ničije tuđe prodike
11 ožu 2010, 23:47
nije samo kršenje prava djeteta, već bezobrazno postupanje sa osobom koja se na taj način optužuje bez osnovane sumnje. zamisli da tvojoj kolegici nešto nestane i šefica svima pregleda torbe?!
ako meni pretres može napraviti samo policija uz sudski nalog i neovisnog svjedoka, ne vidim razloga zašto bi se pretresalo djecu. valjda svi oni manje vrijede od nas jer su mlađi, a možda manje vrijede od dvije igračkice.
11 ožu 2010, 23:52
eli je napisao/la:nije samo kršenje prava djeteta, već bezobrazno postupanje sa osobom koja se na taj način optužuje bez osnovane sumnje. zamisli da tvojoj kolegici nešto nestane i šefica svima pregleda torbe?!
ako meni pretres može napraviti samo policija uz sudski nalog i neovisnog svjedoka, ne vidim razloga zašto bi se pretresalo djecu. valjda svi oni manje vrijede od nas jer su mlađi, a možda manje vrijede od dvije igračkice.

potpis.
11 ožu 2010, 23:54
eli, jel ti to podcijenjujes vrijednost dviju igracaka?
ili mi se samo cini?
jer i te je igracke netko kupio i nitko ih nema pravo ukrasti
11 ožu 2010, 23:56
a jeste zapele za kopanje po torbama
kao da su jedine dvije opcije kopanje po torbama i ignoriranje problema
11 ožu 2010, 23:57
rješenje je uvijek negdje u sredini
11 ožu 2010, 23:59
Nekako sam na Elinom tragu s razmišljanjima. Kad bi krenuo pretraživati torbe (moram priznati da nama to nikada nije učiteljica radila u osnovnjaku, a cak nas je sa stapom tu i tamo mlatnula

) pa ne nađeš to što tražiš, onda bi valjda netko mogao očekivati i korak dalje, da djecu prepipa i vidi jel stogod u dzepovima ili ne daj Boze gaćama, pa mi to ne izgleda niti malo simpatično. I evo učiteljice začas u problemima. Ja jesam za to da se pokuša nadmudriti te skroz male razgovorom, oni bi se jos trebali bojati uciteljice u smislu da ce otkriti kradiljivca. Znači, razgovor da, ponižavanje ne. Mi kao roditelji bi trebali obratiti pažnju donose li nam djeca doma stvari koje im ne pripadaju i sve što nam je sumnjivo propitati malo detaljnije. To može biti i tema roditeljskog, da se upozori roditelje na problem ako ga u razredu ima, pa da i roditelji malo više obrate pažnju ne donosi li upravo njihovo dijete doma igračke i općenito stvari koje mu ne pripadaju.
11 ožu 2010, 23:59
Luantaro je napisao/la:a jeste zapele za kopanje po torbama
kao da su jedine dvije opcije kopanje po torbama i ignoriranje problema
moje mišljenje (kao majke običnog negenijalca, koji se igra bakuganima, koji koštaju 50kn

) je da je učiteljica trebala održat predavanje, svi zajedno pretražit klupe i učionicu da "pomognu Tinu pronaći bakugana" i to je to
12 ožu 2010, 00:00
ma moš mislit kako to klinci doživljavaju kao kršenje njihovih prava

i kao optužbu bez osnovane sumnje. njima se samo tresu gaće da ih se ne otkrije da su mrknuli bakugana,ono dijete koje ima čistu savjest neće imati baš ništa protiv da mu se zaviri u torbu, to je samo izlika roditeljima "čija djeca to ni u ludilu ne bi", sve i da ih se ulovi s rukama u pekmezu
malo pretjerujemo s tim sudskim nalozima za svako govno sedmogodišnjaka, nitko ti ništa ne smije, ne može ti ništa nitko ni reć, ni pogledat, nit te poslat van sa sata, mora poštovati tvoju osobnost, điđi miđi - pusti da te te balavi nedgojeni klinjo zašamara i da te onda njegov otac uvjeri da to bijaše fata morgana:loce
(nemam problem s tiim da mi šefica pregleda torbu, u slučaju da imam kradljivca u kolektivu, pače, sama ću je zamolit da to napravi. i sigurna sam da će većina mojih kolega dijeliti moje mišljenje)
12 ožu 2010, 00:00
bubidea, ne nego dijete kao osobu stavljam ispred igračke. posebno dijete koje nije uzelo igračku.
ako je u pitanju materijalna vrijednost stvari postoje institucije koje se time bave pa kako niti oni ne bi išli ispitivati ni pretraživati dijete ne treba ni učiteljica.
a što je mogla učiniti osim pitati da pogledaju i da onaj kome se slučajno našla u torbi vrati igračku?
driblati ih sve po redu.
drugo je da postoji konkretan sumnjivac. da je moje dijete sumnjivo ne bi imala ništa protiv ni ispitivanja ni pretresa, ali uz moju prisutnost.
12 ožu 2010, 00:01
Da sam ja učiteljica a nisam, i da mi se roditelj žalio, ja bi na traj problem svakako upozorila na roditeljskom sastanku. Da ne bi bilo nismo znali kad se mali "kradljivac" kasnije zaigra na većim stvarima.
12 ožu 2010, 00:02
Ja bi rekla da se precijenjuju prava djeteta. Ako su nama mogli gledati u torbe kad smo išli u školu kad bi nestala gumica, ne vidim zašto ne bi gledali djetetu u torbu. Ovo je sad hipotetski, ono što ja mislim je da je učiteljica mogla ustrajnije pokušati riješiti misterij nestale igračke. Ono što sam ja stekla dojam iz razgovora s njom je da je ona pitala da li je netko uzeo, moš si mislit kako su ruke letile u zrak da bi se neki sedmogodišnjak prijavio da je baš on uzeo tuđu igračku
Zato i postavljam pitanje, danas je igračka, što će biti sutra? Nekom će se dopasti nečiji mobitel, ili cipele, ili MP3 player, i sjećajući se iskustva iz prvog razreda smatrat će da je Ok da ga uzme, netko će pitati da li je uzeo, on neće dići ruku i hop, eto mobitela ili nečeg drugoga. Meni se čini da neki od nas pričaju o tome, a neki o sasvim drugim stvarima.
I potpisujem bubideu, tu igračku je netko kupio, a ne samo to, tu igračku je neko dijete voljelo i nije zaslužilo ostati bez nje, pazio ju ili ne. Slažem se, sam je kriv, trebao ju je držati u džepu. ALi to svejedno ne amnestira nekoga kome se ta igračka eventualno dopala pa se poslužio.
12 ožu 2010, 00:02
moja ima protiv da joj gledam u torbu ili pregledavam zadaće. osjeća nepovjerenje. pa ja to radim kad ona zaspe.
12 ožu 2010, 00:03
palunkice, tinova nepažnja ne amnestira počinitelja, ali ne trebaju ostali trpiti zbog toga.
12 ožu 2010, 00:04
ooo kima
i onda se bunimo kakva su nam djeca....onakva kakvima ih sami napravimo sa svojim fiks idejama o pravima, zakonima, statutima...koji se moraju postovati, a sve u cilju zastite njihovim golemih i pregolemih prava