Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
06 svi 2010, 13:23
Velim, navodno je ravnateljica opsjednuta prosjekom na kraju školske godine. Ja sam imala takvog razrednika u srednjoj školi, svima nam je na kraju godine dao 5 iz svog predmeta samo da bismo s ukupnim prosjekom bili na vrhu. I bili smo!
06 svi 2010, 13:26
Ne znam jel im se u taj prosjek računaju ovi iz međunarodnog dijela ili ne

Ali, s njima ili bez njih, jasno je da su takvi kriteriji nerealni i ne mogu odražavati znanje učenika nikako. Ajde da je to statistika na malom broju djece, ko u Zidovskoj ili Waldorfskoj školi, gdje su brojke male, ali tako velika škola
06 svi 2010, 13:26
obično oni koji daju previše petica i nisu zahtjevni kod ispitivanja učenika nisu zahtjevni ni prema samima sebi, svojim predavanjima.
06 svi 2010, 13:28
Elim, briga njih za to, glavno da su roditelji zadovoljni.

Jel će izaći pismeni iz osnovnjaka ili ne, manje je bitno, bitno da ima petaka iz svih predmeta
06 svi 2010, 14:09
Nanoibeba je napisao/la:Lena, uskočila si na krivu temu. Ovdje se priča o školama na Knežiji. I škola Horvatui je blizu Savske, skroz kod Savskog mosta.
Tvoja škola je u Koturaškoj
znam da se priča o školama na knežiji. samo sam, više usput, rekla da nisam znala da ima još koji osnovnjak na savskoj između koturaške i savskog mosta. sve 5. nevermind.
06 svi 2010, 14:44
Ta škola ima dobre rezultate na natjecanjima, i ja, po insajderskim informacijama, nemam dojam da se ocjene baš poklanjaju. Do discipline se jako drži, ali od prošle godine nova ravnateljica je ukinula manje-više sve dodatne aktivnosti u školi.
BTW ta nakon Pantovčaka je naša škola, mislim s prosjekom odličnih.
06 svi 2010, 14:57
i to sa natjecanjima je precijenjen podatak.
pripreme par najboljih i oni stvarno znaju, a ostalim poklone petice. nemoj mi reći da je realno da jedna škola ima 70-80% stvarnih odlikaša. nije da svi vunderkindi idu u istu školu. ili ajmo usporediti - je li moguće da djeca iz te škole koja idu od petog do osmog razreda imaju isti prosjek ocjena kao u našoj školi prvašići, a bolji nego drugašići iz naše škole. da od petog do osmog ima samo troje učenika koji su gradivo savladali za ocjenu dobar?
06 svi 2010, 19:16
Ovo što kaže Eli za natjecanja, to stoji.
da od petog do osmog ima samo troje učenika koji su gradivo savladali za ocjenu dobar?
Ovo ne može biti realno za više razrede nikako
06 svi 2010, 19:36
ali od prošle godine nova ravnateljica je ukinula manje-više sve dodatne aktivnosti u školi.
Jel se zna zašto?
06 svi 2010, 20:24
Meni su svi do čijeg mišljenja držim savjetovali da dijete upišem u Horvate, a ne u ovu školu, međutim mm je protiv jer Horvati izgledaju kao ruševina iz 2. svjetskog rata.
skolu su renovirali kompletno prije par godina i kupili novi namjestaj iznutra. Ne znam doduse kako su rjesili dvoranu. Roditelji koje ja znam jako su zadovoljni i uvjetima i radom u skoli.
07 svi 2010, 14:00
Do discipline se jako drži, ali od prošle godine nova ravnateljica je ukinula manje-više sve dodatne aktivnosti u školi.
Palunkice, jel ukinula i vjeronauk? 
Adorabla, ne znam za ovo oko uređenja, ali ista iskustva što se tiče učitelja i nastave sam čula i ja.
07 svi 2010, 14:06
melita je napisao/la:Do discipline se jako drži, ali od prošle godine nova ravnateljica je ukinula manje-više sve dodatne aktivnosti u školi.
Palunkice, jel ukinula i vjeronauk? 

e jesi me dobro nasmijala.
07 svi 2010, 14:08
Zacka
07 svi 2010, 14:10
Mislim da nije
Imam jedne prijatelje čiji sin ide u tu školu i jako su zadovoljni, osim s tom činjenicom. A imam i jednu blisku osobu koja radi u toj školi pa od tuda insajderske info.
07 svi 2010, 15:01
ja sam isto čula da je škola jako dobra.
što se tiče uređenja, profesora i discipline
ako neka škola ima dobar prosjek na natjecanju možda to znači da se više svi skupa brinu oko dobrog imiđa
jer jedna škola u kojoj stranci školuju svoju djecu ne može u drugom odjeljenju biti neka prosječna školica
možda ravnateljica radi na tome da zapošljava profesore koji su "dobri" a ne bilo koga.
ja ne radim u školi ali se sjećam svoje škole i profesora, bilo ih je od pedofila, preljubnika, do isfrustriranih ženo mrzaca, (što osjetiš kad si djevojčica) do samo jednostavno isfrustriranih, i loših profesora, ili jednostavno nesposobnih profesora.
ova škola mislim da ima dobru reputaciju pa da ne zapošljava bilo kakav "šljam" koji neka prigradska škola ili škola na selu mora zaposliti, jer su sretni (za to znam neke škole) da dobiju bilo kakvog profesora, jer se nekima ne da voziti tako daleko.
a koje to aktivnosti su isključene?
07 svi 2010, 15:03
eli je napisao/la:i to sa natjecanjima je precijenjen podatak.
pripreme par najboljih i oni stvarno znaju, a ostalim poklone petice. nemoj mi reći da je realno da jedna škola ima 70-80% stvarnih odlikaša. nije da svi vunderkindi idu u istu školu. ili ajmo usporediti - je li moguće da djeca iz te škole koja idu od petog do osmog razreda imaju isti prosjek ocjena kao u našoj školi prvašići, a bolji nego drugašići iz naše škole. da od petog do osmog ima samo troje učenika koji su gradivo savladali za ocjenu dobar?

a od kuda tebi ti podaci?
07 svi 2010, 15:06
koji?
o gore navedenoj školi su na linku koji ne na ovo temi. o školi u koju ide moje dijete su na stranicama škole. detaljna analiza po odjeljenjima i po predmetima. taj link neću staviti, stavila sam ga jednom kad me zanimao komentar cura sa kojima sam tada raspravljala, pa sam ga poslije makla.
10 svi 2010, 11:41
jedan od znakovitih podataka o odnosu prema djeci kao ljudima jeste i taj da su Horvati prva škola koja je uključila djecu s pp u svoje razrede. MIslim da danas oni imaju najveći broj djece s pp. To znači da pored učiteljice je u razredu i asistent, a to ti dođe kao 2. pomoćna učiteljica. To vidim kod svog sina jer asistentica je cijelo vrijeme u razredu i djeca ne divljaju pod odmorom.
MG je odbila upisati dijete diplomata s pp
10 svi 2010, 11:45
da ne otvaram drugu temu, kad završava škola ove godine.
10 svi 2010, 11:54
18.06.
imaš gore na stickanom topicu
11 svi 2010, 11:06
evo čula sam da u mg u onaoj internacionalnoj školi imaš religiju ne vjeronauk.
samo ne znam od kojeg razreda, ...
i naravno koliko se škola plaća
11 svi 2010, 11:40
MAJKO MILA je napisao/la:ja sam isto čula da je škola jako dobra.
što se tiče uređenja, profesora i discipline
ako neka škola ima dobar prosjek na natjecanju možda to znači da se više svi skupa brinu oko dobrog imiđa
jer jedna škola u kojoj stranci školuju svoju djecu ne može u drugom odjeljenju biti neka prosječna školica
možda ravnateljica radi na tome da zapošljava profesore koji su "dobri" a ne bilo koga.
ja ne radim u školi ali se sjećam svoje škole i profesora, bilo ih je od pedofila, preljubnika, do isfrustriranih ženo mrzaca, (što osjetiš kad si djevojčica) do samo jednostavno isfrustriranih, i loših profesora, ili jednostavno nesposobnih profesora.
ova škola mislim da ima dobru reputaciju pa da ne zapošljava bilo kakav "šljam" koji neka prigradska škola ili škola na selu mora zaposliti, jer su sretni (za to znam neke škole) da dobiju bilo kakvog profesora, jer se nekima ne da voziti tako daleko.
bez obzira na profesore, presjek ocjena razreda bi trebao pratiti, manje-više, Gaussovu krivulju. Može odstupati u jednom dijelu, ali baš da imaju toliki prosjek odlikaša, tu nešto ne fercera. Bez obzira na diplomate i bez njih. Iz ovoga ispada da dijete diplomata se rađa s predispozicijom da bude iznadprosječno?
12 svi 2010, 11:16
Iz ovoga ispada da dijete diplomata se rađa s predispozicijom da bude iznadprosječno?
da budem zajedljiva - novac diže stupanj inteligencije
12 svi 2010, 12:26
nadicab je napisao/la:Iz ovoga ispada da dijete diplomata se rađa s predispozicijom da bude iznadprosječno?
da budem zajedljiva - novac diže stupanj inteligencije
da, nažalost ispada tako.
12 svi 2010, 17:14
MAJKO MILA je napisao/la:evo čula sam da u mg u onaoj internacionalnoj školi imaš religiju ne vjeronauk.
pa po meni je religion - vjeronauk, posebice kad mozes birati izmedju roman catholic ili islamic.
od prvog je razreda
28000 kn je školska godina
piše sve na njihovim stranicama.
12 svi 2010, 17:32
87posto...o majkomila
našla sam našu buduću na listi-35%
e to je već nekako normalno
13 svi 2010, 10:10
mama courage je napisao/la:MAJKO MILA je napisao/la:evo čula sam da u mg u onaoj internacionalnoj školi imaš religiju ne vjeronauk.
pa po meni je religion - vjeronauk, posebice kad mozes birati izmedju roman catholic ili islamic.
od prvog je razreda
28000 kn je školska godina
piše sve na njihovim stranicama.
stranica im je u izradi.
to sam napisala za one kojima nije isto rel. i vjer.
jer su neke rekle da im je ok učiti o svim relig. a ne imati isključivo katolički, islamski, židovski, pravoslavni vjeronauk.
13 svi 2010, 10:29
pa ovo nije religija (religion) nego vjeronauk.
Katolički i muslimanski vjeronauk!
nije religijska kultura ni ništa slično?!?
13 svi 2010, 10:53
Krumpirić je napisao/la:pa ovo nije religija (religion) nego vjeronauk.
Katolički i muslimanski vjeronauk!
nije religijska kultura ni ništa slično?!?
da, tako sam to ja razumijela.
al' imajte na umu da nemam papir od psihologice niti sam dijete diplomata, pa možda sam nešto i krivo skopčala.