Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: 1. školski dan

08 ruj 2010, 22:25

Ja sam za taj obicaj prvi puta cula prije 10ak dana od moje kolegice koja je odrasla u Njemackoj. Njoj je to ostalo u sjecanju i sjeca se tog velikog tuljca punog slatkisa kojeg je dobila za prvi dan skole, prije cca 25 godina.
Mi smo za prvi dan skole, nakon priredbe otisli na pizzu i sladoled. A kada smo dosli doma smo (i mlada curka je pomagala i bila jako vazna :D ) omatali knjige, ljepili naljepnice i slagali knjige u torbu. Prvasica je bila zadovoljna i rekla je da joj je bas bas bilo lijepo na prvi dan skole.

09 ruj 2010, 08:54

prvi dan je bila priredba za sve prvake na školi i išlo se gotovo odmah doma.

drugi dan, kad su išli u učionicu, ponio je taj tuljac pun slatkaća i počastio klince povodom nedavnog rođendana.

da, jedini je koji je to donio. volim biti ekstra kobasa :D

09 ruj 2010, 09:24

ja sam se na onoj reklami za Kinder stalno pitala kog to vrapca dijete nosi u tom tuljcu, nisam uopće shvatila da je to trebalo predstavljati prvi dan skole :lol I isto sam ih vidjela samo u Intersparu, njihovi Spar slatkisi su unutra (zavirila sam :mrgreen ), ne znam jel ispod nesto od pribora. Kod nas je od 3 razreda prvasica samo jedna djevojcica donijela, ali neki mali tuljac, mozda 15ak cm, kao priručni neki. Nije u nasem razredu pa nisam vidjela kad su ga podijelili.
Mi smo isto poslije priredbe otisli na pizzu i sok. Osobno bilo bi mi draze da se obicaj s tuljcima ne preseli k nama, al cini mi se da je svejedno da li smo dijete za prvi dan pocastili pizzom ili slatkisima (osim ako ni inace ne jedu slatkise uopce, ali u to slucaju vjerojatno im ni pizza nije na jelovniku), stvar je samo naseg odabira :dunno

09 ruj 2010, 09:30

Kad niste učile njemački u osnovnoj :mrgreen . Znam za to znači skoro 30 godina :shock , ali ne bih ni ja da dođe kod nas. Uvijek je nečiji tuljac brži, bolji, jači, ne da mi se još i o tome misliti. I nekako nije dio naše tradicije :dunno .

I ja sam ih vidjela u Sparu, i nigdje drugdje.
Odgovori