Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Pjesmica o prometu

11 stu 2010, 13:07

potpis na palunkicu :dada
uz opasku da nisam znala kako je maleni u programu kao darovito dijete :)

to svakako mijenja stvar jer s jedne strane treba pohvaliti uciteljicu koja je odlucila malenom osigurati individualizirani pristup u nastavi :) . to je rijetkost i tu ne bih skakala na uciteljicu.
no, s druge strane, treba je pokuditi (nemam bolji izraz :oops: ), ako je ona to rijesila na nacin da je sve prebacila na mamu, odnosno tebe.
onda prica nema smila i dijete tako nece profitirati :dunno

dijete ce profitirati iskljucivo ako samo napravi zadatak (naravno, potaknut kvalitetnim poticajima - a za to si ti ili uciteljica tu :), odnosno osobe koje ce dijete okruziti i pruziti mu pristup izvorima znanja koji su njemu prilagodjeni)

tako nekako...

11 stu 2010, 13:10

Nakon Kaje su logičan korak Slikopriče :mah

Sigurno zna napamet, moj je Kaju naučio u sekundi.

A ako čita knjige o Zagrebu onda valjda zna čitati :lol

Vidim da mu dobro ide, pokušaj ga pustiti da se sam sjeti što bi slijedeće - npr. ne da ti kažeš da idete kupiti hamer nego ga pitaj što sad treba. Nisam upratila projekt o jeseni pa ne znam kako izgleda, ali čini mi se da je u redu.

BTW, ne znam kako ti je ovo najteže, pogledaj si projekt za siječanj, to je tek koma.

Evo imge uletila, slažem se sa svakom riječi i zarezom :lol

11 stu 2010, 13:14

a ja ne bih bila ja da jos uz sve sto trenutno radite i mislite napraviti ne provucem i predvjezbe za citanje ;) .
pa bih ga svako malo, onako nehajno :dada , kod tog trazenja, rezuckanja, slaganja plakata... priupitala da mi kaze kojim glasom pocinje rijec AUTO, kojim zavrsava, jel zna jos koji auto ili prijevozno sredstvo koje pocinje tim glasom... i tako u tom stilu...

i pitaj ga da ti SAM kaze kako bi napravio plakt. nije bitno da to bude savrseno (savresno mislim po nekim nasim kriterijima, jer zasto bi bas to kako smo mi zamislili bilo i jedino tocno :dunno ). bitno je da on iskaze svoju kreativnost i svoj djetinji pristup. i tako ce ga djecica u razredu najbolje i skontat.

a ako je uciteljica to drugacije zamislila, onda bih je jako spotala :baba

11 stu 2010, 13:18

uz opasku da nisam znala kako je maleni u programu kao darovito dijete

to svakako mijenja stvar jer s jedne strane treba pohvaliti uciteljicu koja je odlucila malenom osigurati individualizirani pristup u nastavi . to je rijetkost i tu ne bih skakala na uciteljicu.
no, s druge strane, treba je pokuditi (nemam bolji izraz ), ako je ona to rijesila na nacin da je sve prebacila na mamu, odnosno tebe.
onda prica nema smila i dijete tako nece profitirati

Opet potpis :)
Slikopriče su mom super :dada

11 stu 2010, 15:42

sad smo skroz otisli offtopic... ali kakva je ta Kaja? Palunkica, je li to i za nas? (moj ima jos 3 slikoprice za procitati do kraja knjige)

11 stu 2010, 15:50

Nije, ali ako hoćeš ja ću ti ju dati. Kaja je slično slikopričama, ali uz puno manje teksta a više slika. Ima i CD da dijete može poslušati. U prvom dijelu je, čini mi se, velikim slovima, a u drugom malim slovima i uz manje slika.

Ako hoćeš nazovi me pa ti ju donesem

Baš oft :p

11 stu 2010, 16:06

Tanja to ti je Kaja http://www.vbz.hr/Kaja-i-patuljak-Ne%C4%87u_b11789.aspx
Fran je uz tu knjigicu dobio motivaciju za čitanje... :up
Makar ako Lukas čita slikopriče ovo će mu biti prejednostavno ;)

11 stu 2010, 16:11

Ne trebas onda Pal. Imamo jos onu drugu knjigu koju sam uzela od tebe, a onda ce valjda uskoro vec lektira biti objavljena.

15 stu 2010, 11:20

Curke jel imate još neki link gdje mogu isprintati stare autiće?
Imam osječaj da mi je to sve nekak premalo za taj ogroman hamer :dunno
I još neki link za aute budučnosti ;) ispintala sam neke leteće ali neće valjda svi voziti samo po zraku :lol

16 stu 2010, 10:02

Curke evo sve sam isprintala i mislim da će biti super ;)
Jučer smo u autu smišljali kako bi to sve mogli napraviti i jedna od ideja (koja će najvjerojatnije i biti) je ta da stavimo PROMET U ZAGREBU, jučer, danas i sutra
Dakle, prvi dio sam mislila staviti stare automobili, nekad i sad i auti budućnosti onak na elektrićnu energiju, svemirski automobili :lol , onda kako su ljudi nekada preko skela prelazili savu, sad preko mostova a u budučnosti preko onih ogromnih mostova, zatim policajac u prošlosti, pa sad i u budučnosti, onda prvi vlak, današnji vlakovi i vlakovi na solarnu energiju, pa prvi tramvaj u zagrebu, sada oni zetovi plavi i u budučnosti METRO u Zagrebu :lol i za kraj raskrižja prije 40 godina, današnje prometnice i za budučnost sam uzela onu petlju iz Kine http://static.mojnet.com/foto/petlja-sa ... /28133.jpg :rolf
Ima li koja od vas još neku ideju? E da, prepisat će onu pjesmicu u prometu i nju ćemo staviti između slikica i u pozadini će biti pjesmic Čuvajte nas pazite nas... a na podu je tepison sa cestama i Imgini autići :kiss Imge hvala ti još jednom na ideji za autiće :klanja odlično će se uklopiti u projektić :dada

16 stu 2010, 11:36

odlicno, Tinice,
javi kako je prosao sat :mah

i moram priznati da sam tek u razgovoru s Tinicom dobila potpunu sliku o smoslu projekata koje je dobilo njezino dijete. i tek sad kontam da su zadatci aposlutno pogodjeni i prilagodjeni njezinom djetetu na nacin da on to zaista moze odraditi.
naime, mene je u prici najvise bunilo kako ce maleni to odradjivati i drzati predavanje i stajati pred razredom. ma, bas krivo krivo krivo. jer to je izuzetno elokventno dijete kojem to uopce nije problem odraditi. ma, bas obrnuto, njega je problem zaustaviti s pricom :lol
(a gledajuci iz perspektive majke dvoje klinaca koji uopce nisu u tom moodu i koji bi svisnuli da moraju ovakve prezentacije odrzati - cinilo mi se sve kao uzasno tezak zadatak).

znaci, uciteljica je prema preporuci i opasci koju je dobila o malenom - napravila individualizirani program i tu jos jednom cestitke. i za uciteljicu i malenog koji ce to zdusno napraviti.
a obzirom da je, u nedostatku kvalitetne strucne sluzbe koja i inace fali po nasim skolama, uciteljica zapravo prepustena da to odradi ili sama ili nikako - ona je provodjenje programa prebacila - na mamu. i zapravo je tu najvise nastradala Tinica koja se tu mora koprcati kako zna i umije.
i tek sam to sad pokopcala...
a ja mislila kako ce to sve malenom biti tesko. je sipak.
on ce i dalje razvijati svoju darovitu crtu (izrazena elokventnost, originalnost u interpretaciji i sposobnosti prenošenja ideja) na temelju onoga sto mu netko drugi osmisli, organizira, nacrta (moj bi se klinac recimo puno bolje znao snaci u ovom pronalazenju podataka i organizaciji predavanja, ali samo mu nemoj dati da to i predaje - no nismo svi isti i to je zapravo prekrasno :srca )

da ne kazem kako u prici profitira i Tinicin maleni i razred koji ce ga slusati i klinci koji ce nesto puno lakse nauciti i zapamtiti kad im to isprica njihov vrsnjak :dada .

16 stu 2010, 14:54

Ajme Imge :kiss
Danas ti se stalno nekako klanjam :klanja :klanja :klanja
Puno, jako punoooo si mi pomogla sa svojim savjetima i autićima :lol
Baš ću poslikati kako je ispalo ;)
Nego... jel se tebi ovo čini ok ili bi na mojem mjestu još nešto dodala :klanja
... mislila sam da bi najlakši način da im se približi bila upravo ta poveznica jučer danas sutra :dunno
Još će im u pozadini svirati CD sa pjesmicama o prometu :joy
Mislim da će efekt vizualnog dojma biti odgovarajuć :rolf

Re: Projekt o prometu

17 stu 2010, 10:19

Tinice, zvuči super kao plan, i mene bi zainteresirala takva prezentacija :5. I za mene nema veze što si ti osmislila projekt. Bitno je da on što više sudjeluje u realizaciji jer će on na kraju ipak biti prezenter. Projekt po projekt i nakon 3,4 i dijete skuži kako se osmišljavaju projekti. Samo pazi - prelazak Save skelom je još uvijek aktualan (kod Zaprešića) a ne stvar prošlosti :rolf .

I još želim prokomentirati ovaj topić i ovaj forum in đenerl - ma gdje se male ruke (i mozgovi) slože, sve se može, sve se može!!! Živio forum MiB!!! :nana :hug

17 stu 2010, 10:46

I još želim prokomentirati ovaj topić i ovaj forum in đenerl - ma gdje se male ruke (i mozgovi) slože, sve se može, sve se može!!! Živio forum MiB!!!
:klanja :klanja :klanja
Samo kad se sjetim koliko puta su mi pomogli savjeti dragih cura :kiss
Samo pazi - prelazak Save skelom je još uvijek aktualan (kod Zaprešića) a ne stvar prošlosti
:shock :rolf Ajmeeee a njegova učiteljica je iz Brodovca pa sigurno to zna :faca ...ja nisam imala pojma :lol
Projekt je odgođen za slijedeći tjedan jer sutra rade Vukovar :up To mi super paše jer ćemo imati i vikend pred nama :klanja

22 stu 2010, 15:58

Curke držite fige Frančiju sutra je dan D ;)
Plakat je gotov još samo moramo uvježbati usmeni izričaj i vizualni dojam :lol

23 stu 2010, 09:55

Inge poslala sam ti na MMS kako izgleda sređeni plakat ;)
Još jednom ti puno hvala na autičima :kiss oni su zbilja došli ko šlag na tortu :srca
Jutros smo još jednom apsolvirali gradivo i kad je pričao o modernizaciji cesta ja mu jučer velim nek se sjeti na cipele a on jutros bubne imamo "vezice" a trebao je reći petlje. :rolf

23 stu 2010, 10:45

slika stvarno preslatko izgleda
bas ste se potrudila

cekamo izvjestaj :srca

za vezice i petlje :lol

23 stu 2010, 10:46

brzo pisem pa grijesim.
bas ste se potrudili vas dvoje :zivili

23 stu 2010, 10:54

I meni je baš onak dječje vesela :srca ... super je ta boja hamera nekak izgleda sve malo življe ;) Još je sa markerom podebljao podnaslove :dada
Nadam se da će se i učiteljici svidjeti :lol isprintala sam još i sve one pjesmice o prometu... ma mislim da je u globalu to sve skupa kvalitetno dorađeno.. jest da je on to sve nekak zbrda zdola izrezao i slova mu baš nisu jednakih dimenzija ali trebala bi ipak imati na umu da je on ipak jedno sedmogodišnje dijete :faca

23 stu 2010, 10:58

stavi kasnije slikicu ako ti je zgodno :mah
i meni je bas fora da izgleda djecje, veselo, malo nezgrapno. nije ni bitno da bude savrseno kako bi mi odrasli napravili, bitno je da je on sudjelovao u izradi :srca

23 stu 2010, 11:01

Imge bi da mogu ;) ...ali ja to neznam staviti....imam još i od prošlog projekta i to sam obečala ali ja to jednostavno neznam staviti :dunno
Znam ih poslati na mail ali ovdje :conf nema šanse... totalni duduk :lol

23 stu 2010, 12:18

Pošalji ih meni na mail, ja ću ih zakeljiti ovdje ako hoćeš :mah

Edit, i sigurna sam da je to Fran dobro odradio

23 stu 2010, 12:37

Hvala ti... :kiss već mi je Imge rekla da će podići slikice samo ih ja moram prebaciti :faca
Nego mislila sam malo promjeniti naslov ovog topića pa da nam bude kao opčenito projekti školaraca... super ideje padaju sa svih strana :joy i jedni drugima super možemo pomoći savjetima... :up
I još želim prokomentirati ovaj topić i ovaj forum in đenerl - ma gdje se male ruke (i mozgovi) slože, sve se može, sve se može!!! Živio forum MiB!!!

Re: Projekti naših školaraca

23 stu 2010, 17:50

Tnice, stavila sam slikicu koju si mi poslala MMS-om, a mozes mi ostalo poslati i na mail pa cu ti prebaciti i sliku s proslog projekta :mah

nego, tek sad kad plakat idim ovako u punoj velicini a ne onako majusno na mobitelu - jos se bolja konta kak ste to slatko napravili.
ma, svaka cast :zivili :klanja

i meni su bas super ta djecja slova, nis se ne brini oko toga

bravo za Frana i mamu :hrvatska
i ne sumnjam da je danas bio na visini zadatka :5
s nestrpljenjem cekamo izvjestaj :srca

slika

23 stu 2010, 19:04

Vauuu, super je ispalo. I ja sam sigurna da je Fran bio na visini zadatka :1

I slova su prekrasna, i jako uredna, kao da je, u najmanju ruku trećašić a ne đak prvak

Nego, ovaj plakat je visio na zidu?? A kako su autići stajali na njemu? :plavusa

23 stu 2010, 22:25

respect :1

mozda su autice lijepili onim silikonskim pistoljem?

24 stu 2010, 09:25

Jel tak da je super ispalo. Ovaj plakat sam stavila na stol u boravku dok sam ga slikala a autiće sam samo pometala gore radi da mi bude šarenije.
U školu je nosi samo plakat sa naljepljenim slikicama autića a autiće je odnio posebno u Imginoj posudi. ;)
Imge - autići su tu kod mene u uredu i samo javi kad bi se mogle naći da ti ih vratim i hvala ti još jednom :kiss
Projekt je ispao super, Fran je jedva dočekao da mi sa ushićenjem ispriča sve kako je bilo, rekao je da su mu svi učenici pljeskali, da mu je učiteljica rekla "Bravo Fran" i plakat je već na zidu. Rekao je da je samo zaboravio kad je pričao napomenuti o kojoj se rijeci radi koju su ljudi sa skelama prelazili pa da ga je učiteljica to posebno pitala i onda je rekao Sava, da se sjetio petlje prvo po broju 5 :lol , da su se djeca čudila kad je rekao da Zagreb ima oko milijun stanovnika...i da su im najljepša vozila bila fiček i buba. Imge :klanja tvoji autići su zbilja došli ko šlag na tortu i baš si mi dala između ostalih ta dva modela ;)
Učiteljica im je pustila CD sa onom pjesmom Čuvajte nas pazite nas...
Palunkica Fran zbilja uredno piše, njegova slova su ko da piše tehničkim pismom... :up
Ma tako mi je drago da je sve to super odradio...
Imge poslat ću ti slikice na mail samo kad ih skinem da vidite od početka do kraja kako se radio plakat...
:faca

24 stu 2010, 09:30

Fran i Tinica :5

24 stu 2010, 09:56

Svaka čast i tebi i sinu :bis

24 stu 2010, 09:58

Bome sam i ja uzivala u cijeloj ovoj "prici":veliko BRAVO za Frana,pa za mamu,pa za mentoricu(Imge ;) da ne bude zabune) i njene smjernice-preporučam se!
Odgovori