Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: O pubertetu

23 ožu 2011, 18:20

ček, ček Ina, dok to okretanje očiju nauče do savršenstva tako da meni bude mučnina samo gledajući kako to uspije odraditi :roll
pa uzdisanje (tipa, jadan ja, što sve moram trpiti od tih staraca)
demonstrativno hodanje
lupanje vratima
...

23 ožu 2011, 18:23

:lol
sve nabrojano već radi, a u stupanju ju sestre vjerno slijede :ajme
i već imamo refleks da kad bijesno ustane i krene put sobe uglas povičemo - ne stupaj! :hahaha

23 ožu 2011, 19:53

U svakom postu od vas sam nasla svoju 13 god kcerku :mrgreen Ja je razumijem jer iste sam stvari radila,moja najjjvise mrzi kad se petljam izmedju frendova,frendica,dok ja naidjem spusta slusalicu kao stidi se,lupanje vratima,kolutanje ocima,misli da smo svi glupi,ako si setamo ona je na jednoj stranici ulice mi na drugoj stidi se :lol

Kad me naljuti kazem hajmo peglat,hvati se usisivaca i uderaj :mrgreen pa sinoc sam,nema veze hajde opet,obrisi prasinu,pomozi sestri oko zadace tako da se nekad usutii kao bubica je samo da nista ne radi,ali lijepo je sa vecim djetotom,sama radi zadacu,sama ide u skolu,sama se kupa,izadje sa prijateljicama van u setnju a da je ja nemoram drzati za ruku kao ovu manju :yess

Nekoliko puta sam je pitala da odemo skupa u kino ma kad zenska ne dobi srcani,sa tobom mama??? sa tobom,da draga samnom,zar ti nije super imati mladu mamu i tatu :mrgreen

Kinjiga je kupljena davno prije nego ja krenula u tinejdzerske vode da je pripremim i mogu reci da je imala pozivitne ucinke na nju,tipa nije pravila nikakvu dramu oko menstruacije,prihvatila je kao normalnu stvar iako je dobila dosta rano,cice isto tako,ja sam se bojala jer je jako stidljiva ali ispalo je dobro :zivili

24 ožu 2011, 14:15

ova škola ima dobar portal :up pubertet

24 ožu 2011, 16:44

nadice ovo je odlicno :5

25 ožu 2011, 11:17

Mislim da ću prokomentirati s jednom riječi od tri slova i tri uskličnika : JOJ!!! Što me to još čeka a prvi pokazatelji su već tu!!! Nakon tri strahovita udarca vratima njezine sobe pozvala sam bratića (živi u stanu iznad) da skine vrata... Više nije lupala jer joj je već sad draža mogućnost da se povremeno povuće u intimu svoje sobe nego burna demonstracija ljutnje :naughty ... O okretanju očiju da i ne govorim...
Ipak knjige još neću nabaviti... Još malkice bih da imam dijete... ali radit ćemo već sad na tome da pripremimo teren i za to vrijeme, radeći npr. na što boljoj komunikaciji.

25 ožu 2011, 11:20

Vidiš, vidiš, ovo s vratima je odlična ideja :lol Pamtim za svoje ako krenu lupati.

25 ožu 2011, 11:56

i mi Titovim utabanim stazama hrabro gazimo velikim korakom u pubertet a ja sve vise okrecem ocima,ovak :roll pa ovak :roll i onda mi preostaje jedino ovo :loce ili celicni zivci!!!!
lupanje vratima,stupanje,okretanje ocima,prepotentno kaj i faca pride,"samo malo" nam je najcesca rijec i dalje se nista ne desava,tek nakon mog tisucitog zamoljavanja i urlika nema vise "samo malo" nego se ide!!!

skola je dosadna,vjerunauk glup,ucenje neda mi se,zadace nema nikada :alc
pocela je s 3. dolazit doma :roll

25 ožu 2011, 12:18

skola je dosadna,vjerunauk glup,ucenje neda mi se,zadace nema nikada

:drink

25 ožu 2011, 13:16

Lupa vratima oduvijek.
Okreće očima od svoje 5. godine
Ništa ne valja i se je koma i "NIJE FEEEER" imamo od kad je progovorio.

Čitajući ove primjere na topiku, reklo bi se da se rodio kao pubertetlija :hahaha
AL nije.
Ja ne mislim da je na ulasku u pubertet (jer je takav oduvijek), a šta će biti za godinu,dvije, ne usudim se niti zamišljati.

25 ožu 2011, 13:20

patkica je napisao/la:Lupa vratima oduvijek.

Čitajući ove primjere na topiku, reklo bi se da se rodio kao pubertetlija :hahaha
AL nije.
Ja ne mislim da je na ulasku u pubertet (jer je takav oduvijek), a šta će biti za godinu,dvije, ne usudim se niti zamišljati.

Veliki potpis na ovo, a garant je daleko od puberteta :dada

25 ožu 2011, 15:22

Čitajući ove primjere na topiku, reklo bi se da se rodio kao pubertetlija

eh, a kada ga uhvati pubertet, shvatit ćeš da si u središtu tcunamija koji traje nekoliko slijedećih godina (imala to)

25 ožu 2011, 15:43

patkica je napisao/la:Lupa vratima oduvijek.

AL nije.

Ja sam za svoju djecu (u paru - mali šizasti i drama queen) odavno rekla da ću na sredstva za smirenje u njihovom pubertetu jer su prirodno jel nadareni :lol .
Curka je ok kad je ok, al mislim da nam pubertet biti zabavan - već je počela lagano (i ona za razliku od sinka ima ponekad onaj mrtvo-hladni gard - ja ću napraviti što ja hoću i gotovo ... :roll )

10 tra 2011, 00:08

http://www.sretnodijete.net/clanak/66/kako-razumjeti-quotbuntovnike-s-razlogomquot/

11 tra 2011, 19:04

Moja cura od nepunih 11 koluta očima i ima onaj izraz face "Aha, moš mislit!" već neko vrijeme :roll
Lupanje vratima je počelo ima par mjeseci. Lastane jesmo li u pubertetu? :ajme

13 tra 2011, 11:55

Dodoli, ulazak u pubertet događa se uz određene konkretne fizičke promjene na djetetu, a ja bih prva bila najsretnija da lupanje vratima i prevrtanje očima bude manifestacija puberteta :lol

13 tra 2011, 12:12

Volvo je napisao/la:Do tada igramo često igru "Na sreću/na nesreću" (dok npr. dulje nekamo putujemo) : Izmišlja se priča, jedan zastupa sretne varijante, drugi ga izaziva nesretnim. Trebam li napomenuti da kada se dijete dohvati nesretnika, uvijek ima više argumenata, pa ga navlačim da bira sretne opcije. Npr. Krenuo Pero u školu. Na nesreću pljusnula je kiša. Na sreću ima kabanicu. na nesreću sve je prepuno lokvi. Na sreću on obožava skakati po njima. Itd..."Pobjednik" je onaj koji još ima snage smišljati kad posustane :mrgreen

Ovo mi je super, moram zapamtiti tu igru :5

11 svi 2011, 22:28

Oni samo žele da budu odrasli ali ne znaju šta to znači.
Mojoj deci sam objašnjavala da je pubertet period kada se
od deteta postaje odrastao čovek, a to znači prihvatanje odgovornosti.
Odgovori