Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Kako se uči strani jezik?

26 sij 2011, 13:12

sad se svaka škola za sebe odlučila za vrednovanje što je za koji razred potrebno. ima negdje gdje točno piše što bi trebali znat ali me ubi ne mogu nać.
ja imam prvi razred i ne očekujem od njih da pišu iz glave što je to. kod mene su testovi, profil, napravljeni da oni spajaju riječi sa slikom, dakle precrtavanje.
već se godinama radi eng. u prvom razredu, udžbenik, vježbenica i testovi s kojima sam ja radila ne očekuju do njih da znaju sami, iz glave napisati nešto na stranom jeziku. tek su naučili pisati na hrv. :dunno

26 sij 2011, 13:27

Fran radi po ovoj knjizi. Uz to ima i pripadajuću radnu bilježnicu.
http://www.engleski.hr/index.php?opt=news&id=33&lang=hr
Nevenera upravo ovako kako ti opisuješ tako su oni radili do sada ;) Ali sada se ipak nakon toliko godina učenja ipak očekuje malo jači dril. ;)

26 sij 2011, 13:31

onda ti je definitivno najbolje s karticama, kroz igru da mu ne izađe na nos. svaki dan dok ne polovi

26 sij 2011, 13:58

Hvala ti još jednom na savjetu :klanja

28 sij 2011, 08:39

http://www.os-popovac.skole.hr/upload/o ... 0JEZIK.doc

Re: Kako se ući strani jezik?

10 ožu 2011, 16:54

nevenera je napisao/la:evo ovako, kad ja objašnjavam, ako je to prvi razred onda je bitno da samo shvate da razlika postoji i oni ne pišu iz glave nego precrtavaju ili spajaju pa je bitno da to naprave točno.
dakle ne uči se napamet, bar ja tako jer u prvom razredu ne moraju znat iz glave napisati već pravilno prepisati.
primjer: negdje ima 6 krompira i onda je pored toga _ _ _ potatoes. i negdje sa strane ima oblak gdje pišu brojevi i moraju znat prepoznati i prepisati broj s tj six.

kažeš samo da oni jedno pišu a drugo kažu i da mi to moramo poštovat.

praksa da se uči napamet se više manje izbacila jer se uči po 12 riječi po cjelini tj svaki tjedan pa bi dijete riknulo ubrzo od muke.

već u drugom razredu djeca su dovoljno puta kroz igre memory (napiši mu brojeve slovima i brojkama pa nek spaja), vješala i slično većinom usvojila to pa se i dalje vježba, kroz igru.

dakle, vježbaj, ali kroz igru

:klanja na ovome
upravo se mučim kako D-i objasniti kako se nešto piše jer sam vidjela da imaju pismeni iz engleskog idući tjedan a nisam pojma imala kako bi to moglo izgledati

ja sam se uplašila da moraju baš znati svaku riječ točno napisati od početka do kraja bez ikakve pomoći sa strane i već smo počeli štrebati napamet :oops:
ovo me spasilo
:klanja još jednom

i :kiss Tinici za link :mah
Odgovori