Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Nova pravila boravka u školi

04 ožu 2011, 15:22

Naš boravak traje do 15:50, tada klinci izlaze pred školu na deset minuta, ako ih roditelji ne pokupe, vraćaju se u dežurstvo. :ajme Moj je uglavnom u dežurstvu, jer ja prije 16:05 nikad ne izlazim iz ureda. :ajme On ima treninge svaki dan, počinju u 16:45h da vidim koja mi to učiteljica neće pustiti malog na trening :angry

04 ožu 2011, 15:24

nas je boravak do 15h, odnsno onaj kakti obavezni dio. i isto je uciteljica zamolila da se ne ometa taj dio ako nije nuzno. naravno, nije nikad problem ako iz nekog razloga treba otici ranije ali moli da se najavi putem informativke ako je moguce. to mi je ok.

04 ožu 2011, 15:31

Što znači poboljšana usluga? Više učiteljica? Jer sada jedinu zamjerku boravku vidim u prevelikom broju djece. Financiranje boravka prema dohotku roditelja znači samo da to više neće (ili neće u potpunosti) plaćati grad (što do sada je).

Kod nas su u školi striktno slušajući gradske upute krenuli s time da nema izlazaka prije 17 već od ove školske godine (dakle od jeseni)- iznimke su dozvoljene na način da roditelj potpiše izjavu po kojoj je suglasana da neke dane dijete ranije izlazi radi npr. vanškolskih dodatnih aktivnosti. U principu, roditelji ne ulaze po dijete na boravak nego djeca koja izlaze, izlaze sama u određena vremana i to su vremena između 2 zvona.

04 ožu 2011, 15:33

Kod nas je škola zaključana, vidim da je Ivana ili netko napisao da kako bi zaključavali školu.
Sa porte netko treba otvoriti vrata da bi roditelj ušao jer nema kvake izvana.

04 ožu 2011, 15:38

Kod nas je škola zaključana, vidim da je Ivana ili netko napisao da kako bi zaključavali školu.
Sa porte netko treba otvoriti vrata da bi roditelj ušao jer nema kvake izvana

negdje mi zvoni da to nije dozvoljeno. znam da je nasa ravnateljica rekla da ne smiju zakljucat ogradu od skole,kamoli skolu :dunno ispravite me ako sam u krivu.

04 ožu 2011, 15:42

Kod nas je škola isto zaključana. Isto nisam sigurna kako bi se ta zaključana vrata ponašala u slučaju npr. potresa kad bi nastao stampedo prema vratima :dunno

04 ožu 2011, 15:46

Ne znam. :dunno

04 ožu 2011, 15:54

falatibože da ne idemo u Hrvatskoj u školu :ajme ne mogu vjerovati s kakvim bedastoćama se "morate" pomiriti

04 ožu 2011, 15:57

Kod nas vrata nisu zapravo zaključana, nisam se dobro izrazila. Iz škole se može izaći (jer je iznutra kvaka) ali izvana se ne može ući u školu bez da portir otvori - stisne dugme na portafonu pa se vrata samo gurnu.

04 ožu 2011, 16:00

dobro, to mi je sasvim normalno iz siguronosnih razloga :dunno ali to ne sprečava roditelje da dođu po djecu

04 ožu 2011, 16:03

ma dobro, tako je i kod nas, ali popodne obicno puste otvoreno jer nonstop netko ulazi ili izlazi. mislila sam da mislite na zakljucano kao - nema unutra, nema van, to pak ne bi moglo

04 ožu 2011, 16:12

Kod nas je na školi ono nešto što se inače koristi u wc-ima (a ja ne znam kako se zove), metalno, gurne se u utor :ajme

Bolje da ne pišem, ne može se otvoriti iznutra bez da se otključa :dunno

04 ožu 2011, 16:16

palunkice nedajbože da bude neka panika na školi, požar, potres, evakuacija :ajme ja bih se žalila kao roditelj i prijavila ih vatrogasnoj inspekciji - mislim to je kažnjivo po zakonu ako nemaju osiguran izlaz u slučaju nužde :angry ko titanik je**te so zaključani

04 ožu 2011, 16:42

Vrata kod nas nisu zaključana, samo se ne mogu otvoriti s vanjske strane - znači možeš izaći al ne i ući :).
Vezano za temu - pročitala sam negdje da je upravo ovo prijedlog - kontrila boravkaša - tj. da će djeca morati ostajati do 17 sati - to je čisto zastrašivanje i gluposti.
I opet pišu prijedloge zakona neki koji nemaju pojma kako stvari funkcioniraju.
Osobno, slažem se da treba napraviti kontrolu lažno prijavljenih pa bi bila manja gužva za uopće dobiti mjesto u boravku. Ima ih koji šalju djecu da se druže, a doma su ...

04 ožu 2011, 16:45

Kris, ako nešto platiš, i to ne baš malo, onda po mom mišljenju možeš poslati i dijete da se druži. Meni je druženje u boravku upravo jako važan dio socijalizacije djeteta. To su nam i rekli na upisu u školu, da su boravkaši općenito puno bolje povezani i bolja ekipa nego oni koji idu doma.

04 ožu 2011, 16:46

Hm, ovo za ostajanje do 17 sati je u biti već obvezno i u ovoj šg. :/
Samo očito se i ne provodi svuda.

04 ožu 2011, 16:48

Kris, boravak bi trebao biti dostupan svima :dunno a ne samo djeci čiji roditelji mogu dokazati da rade do sedamnaestnulanula.

04 ožu 2011, 17:01

Cure niste me skužile - ne kažem ja da ne treba biti dostupan svima, ali da svakako trebaju imati prednost djeca zaposlenih roditelja koji nemaju drugu opciju (da ja ne radim ne bi djecu slala u boravak - niti bi oni željeli ići). Ja ima susjede ni jedan zapravo nije od njih radio preko dana, a djeca upisana u vrtić i boravak (ne trebam spominjati da su drugi susjedi - oboje rade ostali neupisani zbog ovakvih ...).
U našoj školi nema mjesta za dodatne razrede i zato je moj stav takav - ja bi bila jako sretna da mogu djecu upisati i sljedeće godine - zbog nedostatka prostora to nije moguće ...

04 ožu 2011, 17:35

Hajdi je napisao/la:falatibože da ne idemo u Hrvatskoj u školu :ajme ne mogu vjerovati s kakvim bedastoćama se "morate" pomiriti

a meni je naprosto nevjerojatno kakve gluposti izmislja i cime se bavi ova drzava :ajme
kao da nema pametnijeg posla :roll

04 ožu 2011, 19:18

Mislim da se vj. radi malo i o gluhim telefonima. Osobno ne vjerujem da je itko blesav tu odredbu uvesti i to baš točno do 17, a ni minute više. Činjenica jest da para u gradu više nema, potrošilo se i ono što smo imali i što nismo, pa sad treba s jedne strane oguliti roditelje, a s druge smanjiti broj korisnika kojima će grad sufinancirati boravak. S druge strane u nekim školama se jako manipuliralo brojem odijeljenja boravka kako bi se zadrzalo radna mjesta a u stvarnosti je to izgledalo svakako. Hrvatska posla.

Osobno se ne bojim toga da neću moći dići dijete prije 17 sati, ne sad, jer sad ionako nemam dijete u boravku, nego u budućnosti. Takvu glupost nitko ne može provesti doslovce u tako striktnom obliku. Ali sam isto tako protiv toga da se djeca upišu u boravak, da se taj boravak plaća iz zajedničke blagajne, a da dijete u boravak uopće ne ide, a što i nije tako rijetka pojava. Ne volim tu našu fleksibilnost kad ne plaćamo direktno iz svog novčanika nego iz gradskog proračuna. Pa se onda nađemo prazne blagajne i čudimo se tome.

Kako bilo, s određenim strožim nadzorom korištenja mogućnosti boravka će ionako najmanje problema imati oni kojima je boravak nužda, neovisno jel rade do 15,16 ili 17 sati. Ovi kojima je boravak stvarna potreba ne odvode djecu u 12 sati, nisu oni koji ulaze u razred kad im se sprdne, žele pročavrljati s učiteljicom u vrijeme pisanja zadaće itd...

04 ožu 2011, 19:29

U našoj školi nema mjesta za dodatne razrede i zato je moj stav takav - ja bi bila jako sretna da mogu djecu upisati i sljedeće godine - zbog nedostatka prostora to nije moguće ...

Vidiš, i ovo je u pojedinim školama problem. Kako je po shvaćanju nekih boravak besplatan (jer ne računaju da se za to ipak troši nekakav novac) na početku školske godine se puno više djece upiše na boravak nego što ih stvarno ide. I onda se dogodi da u našoj školi ove godine treći razredi ne mogu imati boravak jer je previše boravkaških odijeljenja u prvim i drugim razredima, pa samim tim nema niti slobodne učionice. Istovremeno, određen broj djece ne ostaje uopće u boravku u koji su se na početlku školske godine upisali. Znači, s jedne strane se novac izdvaja za nešto što taj pojedinac niti treba niti koristi a istovremeno je oduzeo mogućnost onome kome je boravak u trećem razredu bio stvarno potreban i taj netko ga nije mogao dobiti. Meni je svejedno za treći razred jer sam ionako doma i imam tetu, ali nekome je to ooooogroman problem. To je razlog zašto bi ja postrožila korištenje određenih prava koja ujedno zadiru u prava drugih koji jednako pune gradsku blagajnu a uskraćeni su zbog neracionalnog trošenja ionako ograničenih resursa.

04 ožu 2011, 19:50

Ja (i znam jos roditelja) bih svakako bila spremna cak platiti punu cjenu boravka, a da mogu onda sama odlucivati kada cu pokupiti dijete u skoli.

04 ožu 2011, 21:06

Velika većina prosječnih građana nema tu mogućnost izbora, niti ima mogućnosti platiti tetu da zbrinu trećaše koji nemaju više mogućnost boravka u školi.

Ja još nisam čula da netko nije uspio uzeti dijete iz škole prije 17, bez obzira na rigoroznije provjere ove godine, niti vjerujem da takva ideja u budućnosti može proći, da baš moraš točno u 17 sati pokupiti dijete.

05 ožu 2011, 15:29

U našoj školi još nema jako strogih i rigoroznih pravila za boravak no činjenica je da " reda mora biti" - i glede planiranog broja učenika na boravku i glede dolazaka po učenika ( vrijeme, zaključano/nezaključano .. ) jest da boravak nije nastava al mora imat neke regule ( jer jest aktivnost koja se dešava u školi) .. I ako učiteljica iz boravka ima svoje obveze i odgovornosti zsa sve koji su na boravku ( a ima ih) onda je bitno uvažavati i njene obveze i odgovornosti .. - pa čak i kad nam ne paše ... Nama se , ponekad desi, da po Vita dođemo ranije ali onda strpljivo čekam da dovrše aktivnost koju su započeli na boravku...

05 ožu 2011, 15:40

ovo u 17h mi je nevjerojatno-koja bolesnoća :ajme :ajme
što s roditeljima koji rade od 8-16h, i u 16:15 mogu pokupit dijete? Da popiju kavu u miru :lol
užas.

05 ožu 2011, 16:18

Pa Palunkica je samo prenijela što je čula...
Naravno da onaj tko može pokupit u 16.15 neće pit kavicu do 17 ali kako uskladit da netko kupi dijete u 12 45 neko u 15 55 ..i to ne svaki dan već kakva je frka na poslu ... bar poštovat neke okvirne termine.. mnoge škole na svojim web napisale u kojim vremenima se djeca odmaraju, kad pišu zadaću a kad rade druge aktivnosti... Pa bar se držati tih okvirnih termina... meni se ne čini problemom.. :dunno

05 ožu 2011, 17:17

Naravno da treba biti zabranjeno ulaziti za vrijeme zadaće :dada

05 ožu 2011, 18:29

Krumpirić ne može biti zabranjeno nego preporuka da se ne ometa pisanje zadaće.

05 ožu 2011, 18:43

kod nas nije zatvoreno, ali obezbedjenja ne dozvoljava da udjes, osim ako ne ostavis osobne podatke i kazes zasto zelis uci, recimo vodis djete kod zubara ili nesto slicno i onda te on doprati do vrata. Ovo, naravno, ako hoces uzeti djete ranije.

06 ožu 2011, 09:00

Meni je u redu da postoje nekakva pravila vezana uz vrijeme odvođenja djece iz boravka jer na taj način oni imaju kontinuitet i mir pri izvršavanju svojih zadataka i pisanja zadaće. Također, nije mi u redu da se npr. dijete prijavi u boravak, a onda ga se uglavnom odvodi iz boravka puno ranije i ono zauzima mjesto nekome drugome, a tada bi i prilikom formiranja razreda drugačije rasporedili djecu.
Kod nas su 3 razreda, dva su s boravkom, a treći je pola boravak, a pola nije i onda se ti boravkaši nakon nastave rasporede u ona druga dva razreda s boravkom.

Također, to sa odvođenjem djeteta u 17 sati mi je notorna glupost i ne vjerujem da bi moglo zaživjeti. Moje dijete ide u boravak ujutro u 7 jer i MM i ja radimo od pola 8, a kupimo ga svakako - MM nešto prije 16 h ako je jutarnja smjena, u 15.30 ako je to jutro došao iz dežurstva, a ako ga ja kupim onda dolazim između 16 i 16.20 h i nema šanse da bih ga ostavila do 17 h jer to znači da bi bio 10 sati u školi :roll .
Odgovori