Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
15 ruj 2016, 18:23
Dosta pozitivnih iskustava sam čula i za matematičku u Lucijanki.
15 ruj 2016, 18:26
Evo ovdje sam prvi put čula za Lucijanku.

Mi smo jako istočno, na kraju grada i mioc bi nam bio premija.

ona je odlikašica od prvog razreda, nadam se da će i ostati, sad me zanima kako se dobivaju ti dodatni bodovi?
15 ruj 2016, 19:55
Mioc ima testranje iz matematike na kojem se moze dobiti do 5 bodova. I drzavni prvaci (ili prva tri?) iz mat/inforatike upadaju direktno.
15 ruj 2016, 20:21
Dodatni bodovi su na natjecanja znanja, školski sport, socijalu, zdravstveno stanje...
15 ruj 2016, 20:22
Direktno upadaju prva tri na drzavnom natjecanjima iz predmeta koji se boduju u skoli, ne samo matke/informatike.
15 ruj 2016, 20:54
postoji li negdje popis kojoj su školi koja natjecanja relevantna?
15 ruj 2016, 21:07
Natjecanja iz predmeta koji se boduju za upise.
Plus informatika u matematickim.
15 ruj 2016, 21:10
Ona iz predmeta bitnih za upis. Imas na stranicama skola. Npr znam da je osma imala iznimku medju opcim gimnazijama, mislim da je bodovala fiziku ili kemiju kao onaj predmet koji skola sama izabere.
15 ruj 2016, 21:13
Hvala!
15 ruj 2016, 21:23
Moja sestra je dio strucnog odradila u V-oj i sad kad je J upisivao prvo je rekla da ulaze veto na V, da je dril strasan, onako preko mjere. (Pa je sad upisao prelog, ne vidim bas da nece biti dril, i da, hrane se kako je cathy rekla u pekarama, ima neki jeftini kebab, nosi sendvice, a navodno bi nosio i salate ako mu slozim :slusaminevjerujem)
Inace od onoga sto je cijele godine pricao da ce upisati sve je pretumbao nakon otvorenih vrata tako da se i kod tebe stigne jos promijeniti stanje.
15 ruj 2016, 22:06
Berta je napisao/la:Moja sestra je dio strucnog odradila u V-oj i sad kad je J upisivao prvo je rekla da ulaze veto na V, da je dril strasan, onako preko mjere. (Pa je sad upisao prelog, ne vidim bas da nece biti dril, i da, hrane se kako je cathy rekla u pekarama, ima neki jeftini kebab, nosi sendvice, a navodno bi nosio i salate ako mu slozim :slusaminevjerujem)
Inace od onoga sto je cijele godine pricao da ce upisati sve je pretumbao nakon otvorenih vrata tako da se i kod tebe stigne jos promijeniti stanje.
ajoj... možda je do profesora, pa nisu valjda svi takvi...
15 ruj 2016, 22:06
hvala, patkica, skorpi!
16 ruj 2016, 09:50
Mislim da je najbolju razliku srocila Nana da je velika razlika u pristupu odnosno da li je dijetetu ok individualni pristup ili mu je vaznije drustvo. U MIocu recimo je vaznije koliko si sposoban pamtiti na satu i koliko si pametan, a naravno ona mala razlika izmedju 4 i 5 je onda u ucenju.
To moze recimo biti jako, jako frustrirajuce za djecu koja svoj uspjeh duguju trudu, marljivoscu i radu. Ono sto bi isto bio minus za Mioc je da u svakom razredu u Miocu imas barem dva ili tri super, truper, ultra genijalca koji rasturaju, idu na drzavna, medjunarodna takmicenja i slicno pa je to veliki pritisak na dijete koje zeli biti najbolje. Ako dijete nema potrebu se usporedjivati, dokazivati i ako ne pati od manjka samopuzdanja onda nece imati nikakvih problema s tim i Mioc ce uz prosjecnu inteligenciju i ucenje moci savladati s gustom.
Mioc je osim toga više matematička u smislu da su im matematika, fizika, informatika predmeti po kojima nekako najvise drve. I tu recimo vidim sličnost s Lucijankom.
U Petoj imam dojam da pokrivaju sve predmete, nema posebnih naglasaka.
Meni prijevoz i udaljenost od škole nisu stavka, niti su mi ikada bili. Po svojoj djeci (i jedna i druga putuju sat vremena do škole) vidim da je to potpuno nebitno ako odaberu školu koja im se svidja, koju same žele. Starija je recimo čak imala treninge do ponoći, ujutro je ustajala prije 6 da bi stigla u 8 u školu i nikada joj nije bilo teško.
Evo ovdje sam prvi put čula za Lucijanku.

Mi smo jako istočno, na kraju grada i mioc bi nam bio premija.

ona je odlikašica od prvog razreda, nadam se da će i ostati, sad me zanima kako se dobivaju ti dodatni bodovi?
moja cer u Lucijanki ima u razredu decka iz Soblinca koji do skole putuje cca40 min odnosno puno manje nego ona koja zračne linije ima možda 5 kilometara do skole.
Blizina skole je tak relativan pojam.
I slažem se sa Skorpi da je sve stvar profesora. Jako ovisi koje profesore i razrednika imas. To cini veliku razliku.
Jos je jedan mozda mali minus MIoca (ali samo ako ga se usporedjuje s Prelogom ne s Petom) je da vec tri godine nemaju novaca za asistente u laboratoriju biologije i kemije pa nemaju vise laboratorijskih vjezbi iz ta dva predmeta.
16 ruj 2016, 10:05
Adorabla je napisao/la:Mislim da je najbolju razliku srocila Nana da je velika razlika u pristupu odnosno da li je dijetetu ok individualni pristup ili mu je vaznije drustvo. U MIocu recimo je vaznije koliko si sposoban pamtiti na satu i koliko si pametan, a naravno ona mala razlika izmedju 4 i 5 je onda u ucenju.
To moze recimo biti jako, jako frustrirajuce za djecu koja svoj uspjeh duguju trudu, marljivoscu i radu. Ono sto bi isto bio minus za Mioc je da u svakom razredu u Miocu imas barem dva ili tri super, truper, ultra genijalca koji rasturaju, idu na drzavna, medjunarodna takmicenja i slicno pa je to veliki pritisak na dijete koje zeli biti najbolje. Ako dijete nema potrebu se usporedjivati, dokazivati i ako ne pati od manjka samopuzdanja onda nece imati nikakvih problema s tim i Mioc ce uz prosjecnu inteligenciju i ucenje moci savladati s gustom.
Z ogroman dio svog uspjeha duguje tome što iznimno dobro pamti. jako pazi na nastavi i puno zapamti. jako malo uči. puno premalo, po mom mišljenju. zato se pomalo bojim srednje gdje će trebati sjesti.
što se tiče uspoređivanja i natjecateljskog duha, ima ga. e sad, to može biti plus, a može biti i velik minus. ona je svjesna toga da je sad među najboljim učenicima u školi, ide na natjecanja iz više predmeta. ali isto tako je svjesna i toga da su i mioc i V. na koje ona cilja puni pametne, vrijedne, uspješne djece.
Adorabla je napisao/la:Jos je jedan mozda mali minus MIoca (ali samo ako ga se usporedjuje s Prelogom ne s Petom) je da vec tri godine nemaju novaca za asistente u laboratoriju biologije i kemije pa nemaju vise laboratorijskih vjezbi iz ta dva predmeta.
šteta

Z dosad nije spominjala prelog kao opciju, ta škola jako zanima J (ali on je sad tek 7. razred).
21 ruj 2016, 19:15
Kaj samo moje dijete ide u V?
On je od petog razreda trubio samo o toj skolu ,pa ju je i upisao. Smjera su tri,mat,inf i opci,taj je sa dva jezika. Moj je matematicki,6 sati mat tjedno.
Puno rade vec sad na pocetku,puno se trazi. Garniturom profesora je zadovoljan,a razrednik mu je iz mat sto je po meni dodatni plus jer provodi puno vremena s njima i moci ce ih dopro upratiti.
Skola je u staroj zgradi i to joj je minus,ali osim ako ju ne presele na drugu lokaciju, u opremi se nece puno mjenjati_mimara,jelte.
Pekare ima,ali su taman predaleko,moj jede prije i poslihe skole,kaze damu ne fali,kad ide direkt na trening popodne kupi si nesto.
Mi smo u podsusedu,ide vlakom do zapadnog,pa pjeske,pola sata mu treba od stana do skole ukupno. Pokaz za hz i zet je 309 kn,kod nassubvencije nema jer smo zg.
Ja sam jako navijala za VIII gimnaziju,ali on je na kraju us t ajao i upisao po svom. I drago mi je da je jer mi se cini zadovoljan.
Sto se tice mioca_nije ga zanimalo,makar je materijal za tu skolu. Najbolji prijatelj mu se tamo upisao i strasno je nesretan,ali to je relativno. Imam dosta bliskih ljudi iz jedne i druge skole i mogu reci da su njihova iskustva podjednaka ,s i su upisali i zavrsili zeljene fakultete,uglavnom vezane uz stem.
21 ruj 2016, 19:21
E da, ja radim na borongaju i ujutro u vlaku ima puno klinaca iz mioca koji silaze na maksimiru. Vlakom do tam je pola sata. A moze se i do glavnogpa na cetvorku,devetku ili 13,ali onda opet presjedaju. Uglavnom oni vrlo brzo ukombiniraju putovanje s drustvom.
21 ruj 2016, 19:52
Hvala na friškom iskustvu

Moja nekako sad više želi V.
Imamo još dvije šk.god da se odluči...
21 ruj 2016, 21:26
Vratila sam se s prvog roditeljskog u MIOCu. Bome su nabrijani.
Uz sve uspjehe koje su nabrajali djeci nude 15 fakultativnih predmeta i valjda 30 slobodnih aktivnosti.
Prosjek skole je 4,5.
Sve mi je stvarno zvucalo puno puno nabrijanije neg u moje doba.
Iako mi sveukupan dojam nije negativan, naprotiv.
21 ruj 2016, 21:43
Prosjek skole je 4,5? Bas su svi tako navudreni klinci ili kriteriji ocjenjivanja ipak nisu tako ostri kako sam mislila?
22 ruj 2016, 07:13
mazilica - hvala na podacima. drago mi je što ti se sin pronašao u V.
Z je duuugo peta bila na prvom mjestu, no sad ju je nekako MIOC preskočio. vidjet ćemo.
nekako mi se čini da od borongaja do MIOC-a ima dosta. ili hoda ili do maksimirske pa tramvaj. ili jednu stanicu od borongaja pa pješke... kako god, čini mi se da je bolje do glavnog pa na tramvaj. no morat ćemo sve isprobati ako se upiše u MIOC pa vidjeti što je najbolje / najjednostavnije / najbrže.
nanoibeba - toliko aktivnosti i predmeta! a joj! Z je jako nabrijana i inače na sve, upisuje što god stigne i može

tako da bi njoj to bio raj.
a prosjek me jako začudio. nisam mislila da je tako visok.
hvala na izvještaju
22 ruj 2016, 08:13
ja sam se šokirala prosjekom.
I škola je pretrpana. Ove godine su prvi put upisali normalni broj djece. Do sada su morali sve one s 5,0 pa je svake generacija imala 50tak ak ne i više učenika od kapaciteta.
E da, i na pol tih slobodnih aktivnosti i fakultativnih predmeta bih i ja rado išla sam da mi netko. Imaju čak i kartanje bele <3
No uz svu tu nabrijanost, ipak mi je dojam pozitivan. Valjda je to pozitivna nabrijanost, kaj ja znam
No tak sigurno nije bilo kad sam ja išla tam u školu
I moje dijete je za sada zadovoljno.
22 ruj 2016, 08:26
Berta, svi su klinci u MIOCu navudreni i/ili vrijedni, žele učiti i žele se truditi.
Moj nečak je završio ove godine, njegova sestrična je sada 4.r. On je recimo među navudrenima, ona je među vrijednima. Bio nam je ovo ljeto na moru s nečakom još jedan njegov prijatelj iz razreda pa smo malo pričali. A mogu recimo uspoređivati sa iskustvima iz Klasične. Dakle najveća razlika je u razmišljanju klinaca: dok u Klasičnoj imaš hrpetinu djece koja se doslovno provlače kroz srednju i nemaju drugih ambicija, u MIOCu svi žele biti uspješni u školi. U Klasičnoj si čudak ako želiš znati više i trudiš se, u MIOCu se to podrazumijeva. Dakle i ekipa te povuče.
Iz V. znam samo za iskustvo jednog aktivnog sportaša (skijanje) za kojeg znam da mu škola nimalo ne ide na ruku zbog njegovog sporta. Ali gura i jedno i drugo.
Zadnja izmjena:
tanjabb; 22 ruj 2016, 09:22; ukupno mijenjano 1 put/a.
22 ruj 2016, 08:50
Isto tako je i u V.
Izostanka je minimalno. Neopravdanih isto tako (na cijeli razred krajem treće godine bilo je 25 neopravdanih i zbog toga je sazvan roditeljski sastanak)
D je jednom prilikom rekla da u školi geakova jednostavno nisi geak. I kad su dobili učenika više se ne sjećam iz koje zagrebačke gimnazije on sam im je rekao da jedina razlika između prijašnje škole nije u gradivu i profesorima nego u tome da rijetko kome padne napamet ne napisati zadaću i da za najavljene testove su uvijek u velikoj većini spremni
22 ruj 2016, 09:20
Nemam šta nego potpisati Tanju
Mislim da je aktualno sada ponvno staviti lovaj link
di jedan od jako dobrih profesora Miocaobjašnjava zašto je Mioc takav kakav je i zašto nam je školstvo takvo kakvo je. Samo molim lijepo to što on opisuje nije nužno da mora biti samo u Miocu. jedino u Miocu ima toliko državnih prvaka i natjecatelja
Po mom osobnom iskustvu u puno zagrebačkih dobrih škola se to može dogoditi - da dobiješ poticajan razred, dobre profesore i da razred motivira profesore i obrnuto. Čula sam i za 5. da jako ovisi koju garnituru dobiješ a bome evo i mladje dijete mi je u Lucijanki i isto ima takav razred.
Jedino ovo je apsolutna istina i poebnost MIoca. Toga, po mom osobnom iskustvu, u drugim školama nema.
Naš biolog kaže da nastavnici MIOC-a često ulažu trud u učenike koji nije predviđen programom. Ponekad ih vode na mjesta koja nisu propisana u kurikulumu, na neke izložbe i izlete, a da bi to uspjeli neki će koristiti vlastito slobodno vrijeme ili će iz svojeg džepa kupiti Bajaderu ili neku sitnicu za zalaganje organizatora edukativnih zbivanja.
To je ono po čemu se po meni Mioc razlikuje. Nema profesora, uključujući Gaala, koji čak i nije mojoj kćeri predavao u 4. razredu, a da nije izašao u susret djeci i s njima pro bono radio pripreme za maturu

Gaal je odičan profesor za 3. razrede i ljudsko tijelo pa su s njim ponavljali taj dio gradiva, a s Agotićkom su ponavljali biljke i ostalo. I profesori su bili zadovoljni pizzom i čevapima za norijadu. To im je bila sva nagrada.
Ili predivni i najomiljeniji profesor Rusan koji ih uči kako odrastati i biti odgovoran, nema kamo ih nije o svom trošku vodio. Nikada dnevnicu nije dobio od ministarstva ili škole

Bišćanica koja je strah i trepet ali će djeci dati ključeve od laboratorija za pokuse ako djeca sama izraze želju što žele i kako raditi.
Mioc je krcat takvim profesorima.
22 ruj 2016, 14:18
Adorabla je napisao/la:Nemam šta nego potpisati Tanju
Mislim da je aktualno sada ponvno staviti lovaj link
di jedan od jako dobrih profesora Miocaobjašnjava zašto je Mioc takav kakav je i zašto nam je školstvo takvo kakvo je. Samo molim lijepo to što on opisuje nije nužno da mora biti samo u Miocu. jedino u Miocu ima toliko državnih prvaka i natjecatelja
Po mom osobnom iskustvu u puno zagrebačkih dobrih škola se to može dogoditi - da dobiješ poticajan razred, dobre profesore i da razred motivira profesore i obrnuto. Čula sam i za 5. da jako ovisi koju garnituru dobiješ a bome evo i mladje dijete mi je u Lucijanki i isto ima takav razred.
Jedino ovo je apsolutna istina i poebnost MIoca. Toga, po mom osobnom iskustvu, u drugim školama nema.
Naš biolog kaže da nastavnici MIOC-a često ulažu trud u učenike koji nije predviđen programom. Ponekad ih vode na mjesta koja nisu propisana u kurikulumu, na neke izložbe i izlete, a da bi to uspjeli neki će koristiti vlastito slobodno vrijeme ili će iz svojeg džepa kupiti Bajaderu ili neku sitnicu za zalaganje organizatora edukativnih zbivanja.
To je ono po čemu se po meni Mioc razlikuje. Nema profesora, uključujući Gaala, koji čak i nije mojoj kćeri predavao u 4. razredu, a da nije izašao u susret djeci i s njima pro bono radio pripreme za maturu

Gaal je odičan profesor za 3. razrede i ljudsko tijelo pa su s njim ponavljali taj dio gradiva, a s Agotićkom su ponavljali biljke i ostalo. I profesori su bili zadovoljni pizzom i čevapima za norijadu. To im je bila sva nagrada.
Ili predivni i najomiljeniji profesor Rusan koji ih uči kako odrastati i biti odgovoran, nema kamo ih nije o svom trošku vodio. Nikada dnevnicu nije dobio od ministarstva ili škole

Bišćanica koja je strah i trepet ali će djeci dati ključeve od laboratorija za pokuse ako djeca sama izraze želju što žele i kako raditi.
Mioc je krcat takvim profesorima.
Potpisujem
I moj sin veli da ako je Bišćanica njega uspjela zainteresirati za kemiju, da je to najbolji pokazatelj koliko je dobra profa. I vrlo brzo uspostave profesori neki zekatorski odnos s učenicima (on je Bišćanicu zvao Duda). On je npr u 4. razredu da bi smirio nemir ruku, pleo šal za vrijeme ispitivanja - profesori su mu to dozvoljavali jer je bio dobar đak i pristojan momak.
I ono što nas je najviše oduševljavalo je briga za te klince - kada je izbila frka oko izrugivanja na fb, uključena je policija i socijalna služba, škola je kaznila pokretače bulinga tako da ih je razmjestila u druge razrede i podijelila ukore. To je bila dobra škola ostalima da ne ponove tako skoro takvo izrugivanje
22 ruj 2016, 14:59
toliko hvalite mioc da sad neću kćeri dopustiti da se nikamo drugamo upiše
no ozbiljno, drago mi je čitati tako lijepe i pozitivne osvrte na profesore i školu. zvuči zbilja fenomenalno u ovom vremenu gdje je toliko toga na dnu.
22 ruj 2016, 21:14
Berta je napisao/la:Prosjek skole je 4,5? Bas su svi tako navudreni klinci ili kriteriji ocjenjivanja ipak nisu tako ostri kako sam mislila?
Evo se iz J. razreda dvoje vec ispisalo. Nakon prvih ocjena iz kemije i biologije.
22 ruj 2016, 21:35
Pa kud prije
Koji je to smjer ?
22 ruj 2016, 21:45
A smjer. Prvo sam se cudila nakon sto mi je on to rekao, bilo mi je cudno da nakon dva tjedna mozes uopce ista zakljuciti. Onda sam se prestala cuditi kad sam cula pojedine roditelje i njihove komentare o zadacama, testovima...djeca 1. gimnazije i odlicni ucenici do tada, a roditelji im se mijesaju u svaku domacu zadacu, samostalnost nula bodova.
Jedino je dobro što ih je sad 26 u razredu
Zadnja izmjena:
skorpionka; 22 ruj 2016, 22:10; ukupno mijenjano 1 put/a.
22 ruj 2016, 21:47
I moja se htjela ispisati na pocetku kad je shvatila koliko pametniji su neki drugi od nje. Srecom mm je od "nema odustajanja" vrste pa ju je odbio, hrabrio i gurao dok se nije sabrala. Kasnije je obozavala svoju ekipu

jucer su slavili prvu godisnjicu mature

i pojavilo ih se 25 od 32 (troje vani studiraju)